Nabavka 338 lap bolt action puške ?
-
kontrabellum
- Pozornik

Re: Nabavka 338 lap bolt action puške ?
Woolf Blaser wrote:Pratim ovaj post od pocetka i sve mi je to malo nejasno. Stalno pricas o lovackoj pusci
a ustvari trebas streljacku. 338 Lapua mag je odlican kalibar za lov ali tebi ne treba za to.
Kada kupujes takvu pusku koju sigurno ne trebas za neku zajebanciju i da puckaras po ,kantama,
Sierino zrno sigurno nije nesto s cime mozes ocekivati vrhunski rezultat. Dakle,zaboravi ustedu
na streljivu ili ti ta puska nece imati smisla. To sto tvoj frend puni za sebe je mozda za njegovu
pusku dobro no to ne znaci da bi i tvojoj odgovaralo jel je jako mukotrpno napraviti metak za svoje
oruzje i to moras raditi sam ako se mislis ozbiljno baviti s tim. Ne razumijem sto bi ti,akcija i cijev
od Remingtona ili Savagea i onda bi ti stavljao na to neke ,sasije, i pucao Sierine kugle!? Svejedno
ce te to kostati puno love a neces biti konkurentan Steyeru ili Sako u istome kalibru a mozda ces
neznatno manje potrositi love!
Istina lupetam, nije mi problem kupnja radio sam cijelo ljeto i 2 posla na proljeće i stavio 90% tih novaca na stranu - sad dal ću kupit korišteni hyundai i30 ili AW338 to je moj "problem", kvragu da sam htio sve po kratkom postupku bih u rojalu uzeo savage od 2300€ ili frankonii neki Steyer i završio sa time bez da se "sramotim" po forumu. Trenutno nemam vremena ni snage (volja je uvijek tu) da se krenem aktivno bavit športskim streljaštvom da bi dospio na bilten, i opet kad bi nema mi u krugu 500km streljane gdje bih 338 mogao upogoniti do kraja, opet sa druge strane druge egzotike koje me interesiraju tipa 6.5 grendel, 300 blackout i sl. nisu navedene u pravilniku o kalibrima pa to ni ne diram nit trošim vrijeme čitajući više o tome (opet punjenje u hr da ne spominjem)...lex-lutor wrote:Ma covjek lupeta pa ostane ziv i krati si vrijme na net-u i forumu. Tko je imalo ozbiljan te zeli nabaviti 338 za pucanje morao bi barem znati propise, sto se moze, a sto ne moze i gdje ima tj.nema uvijeta za takvo igranje....Sve mi ovo lici na Rvacki sindrom... Mali sam rastom pa cu si kupiti veliki auto, ako sam mali i jos imam i mali pimpek e onda moram kupiti velikog terenca.....Jeb ga !
Nema straha zvao sam Zagreb jutros objasnio situaciju i dobio odgovore koji su me interesirali sad ću poslat dopis da te odgovore dobijem napismeno i kraj filozofiji.
Sindrom malog pimpeka lječim revolverom u .357 mag tabletama koje mi ujedno i pomažu pri erektilnoj disfunkciji i pomažu da se osjećam muškarcem
(ali si mi sad dao misliti, do pred malo sam vozio starog landcruisera a u gaćama bi moglo biti bolje stanje tko si ti i kako me znaš
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Svaka cast kolega. Termini koje koristis bi trebali kao impresionirati nekoga!? Nemoj se
ljutiti ali da bi ovaj forum bio blizak i razumljiv nama ,prosjecnim, poznavateljima te tematike moram
ti reci sljedece; Stilerova akcija je dobra ali ima i boljih( recimo Stole Panda), Kriger cijevi su jedne
od vrhunskih! Bench Rest strijelci su dosli do zakljucka da fluted cijev nema nikakvu prednost nad obicnom
konturom cijevi. Timney okidac ne bi ni jedan strijelac koji drzi do sebe ugradio na oruzje takvog tipa.
Ne znam koji bi to puskar bio koji bi to napravio kako treba. Opce je poznato da ponekad i dvije-tri
cijevi zavrse u kanti za smece dok puskar ne napravi ono sto kupac trazi. Onda to sve skupa mora na
tormentaciju,zatim bi puska neko vrijeme ,odlezala, dok ne dobije sifru pod kojom bi se registrirala. Kalibri
koje si nabrojao su cista nebuloza za kupovinu u EU pored vrhunskih 6,5-47 Lapua,6,5-284 Norma,
338 Lapua Mag itd. Ovo tvoje da bi punio kod frendova diljem Europe govori o tome da to nisi
nikad radio i nisi svijestan u sto se upustas,a i za to ti uostalom treba malo ,zesca, oprema od
one standardne za reloading.
ljutiti ali da bi ovaj forum bio blizak i razumljiv nama ,prosjecnim, poznavateljima te tematike moram
ti reci sljedece; Stilerova akcija je dobra ali ima i boljih( recimo Stole Panda), Kriger cijevi su jedne
od vrhunskih! Bench Rest strijelci su dosli do zakljucka da fluted cijev nema nikakvu prednost nad obicnom
konturom cijevi. Timney okidac ne bi ni jedan strijelac koji drzi do sebe ugradio na oruzje takvog tipa.
Ne znam koji bi to puskar bio koji bi to napravio kako treba. Opce je poznato da ponekad i dvije-tri
cijevi zavrse u kanti za smece dok puskar ne napravi ono sto kupac trazi. Onda to sve skupa mora na
tormentaciju,zatim bi puska neko vrijeme ,odlezala, dok ne dobije sifru pod kojom bi se registrirala. Kalibri
koje si nabrojao su cista nebuloza za kupovinu u EU pored vrhunskih 6,5-47 Lapua,6,5-284 Norma,
338 Lapua Mag itd. Ovo tvoje da bi punio kod frendova diljem Europe govori o tome da to nisi
nikad radio i nisi svijestan u sto se upustas,a i za to ti uostalom treba malo ,zesca, oprema od
one standardne za reloading.
Head in the City. Hearth in the Field.
-
kontrabellum
- Pozornik

Na "anonimnom" forumu nemam potrebe nikog impresionirat, dobio sam dojam da me se drži za budalu jer sam pitao nešto ovdje rađe nego zivkat mup. Krieger je na lageru imao nekoliko fluted cijevi koje je ponudio po cijeni normalnih pošto je bio group buy - why the heck not, stileller nije imao listu čekanja tad, timney je svedostupan bio itd itd... U tom trenutku činilo mi se kao najbolje uloženo/dobiveno za novac koji je bio u igri (€ -> $ bi me sa slanjem izašlo jeftinije od Steyera)...
Istina nisam nikad punio jer sam se nažalost pridržavao zakona o punjenju
, prijatelj iz Berlina ima Dillona i Redding na kome uspješno puni za većinu svojeg oružja tako i za svoj Surgeon. Već sam u nekoj od tema rekao nakon puta u SAD interesirali su me kalibri i sistemi koji kod nas nisu uobičajeni
...
Znam dobro kako ide postupak u SAD-u naučio sam na svojoj koži - nikad više, o muci kad stigne na carinu pa u onaj centar u Zg pa drami oko registracije i ljudima koji neznaju svoj posao ili nežele radit svoj posao da ne govorim
.
Još ne shvaćam čemu jahanje po meni zbog ove teme - nebitno dobio sam željeni odgovor iz Zg, ostalo ću rješiti sa Artekom i bit na miru.
WB ako imaš dalje sugestije i primjedbe baci ih na PM da mi dođe email kad je odgovor stavljen.
Temu ću možda pogledat i updateat kad/ako stigne nešto od interesa.
Istina nisam nikad punio jer sam se nažalost pridržavao zakona o punjenju
Znam dobro kako ide postupak u SAD-u naučio sam na svojoj koži - nikad više, o muci kad stigne na carinu pa u onaj centar u Zg pa drami oko registracije i ljudima koji neznaju svoj posao ili nežele radit svoj posao da ne govorim
Još ne shvaćam čemu jahanje po meni zbog ove teme - nebitno dobio sam željeni odgovor iz Zg, ostalo ću rješiti sa Artekom i bit na miru.
WB ako imaš dalje sugestije i primjedbe baci ih na PM da mi dođe email kad je odgovor stavljen.
Temu ću možda pogledat i updateat kad/ako stigne nešto od interesa.
-
John Moses
- Razvodnik

Moraš shvatit da neki ovaj forum drže za vlastiti i najdraže im je kad čitaju svoje tekstove...kad to shvatiš onda nećeš imati više ni volje tipkat jer što god da napišeš će bit popljuvano.
Eto vidis svijet je globalno selo, i to je opasno !!!kontrabellum wrote:....(ali si mi sad dao misliti, do pred malo sam vozio starog landcruisera a u gaćama bi moglo biti bolje stanje tko si ti i kako me znaš![]()
)
Ja te zajeb..iz cisto ocitih razloga, jer mi nije shvatljivo da netko tko zeli potrositi masu para na vrhunsku pusku nema vremena za procitati par redova zakona koji na zalost nije neki biser ali sve pise...
- Za lov mozes registrirati i 0.50 BMG tako da na vidim neki problem od samog pocetka
- Za bilo koji odgovor od MUP-a ako ga ne dobijes sa pecatom i potpisom ,isto je kao i da ga nisi dobio, tako da budes oprezan po tom pitanju...
- U Rvatsitanu svi kalibri osim 8x57, 308W, 7.62x39 te 22LR spadaju u SF i prakticki su beznacajni za streljastvo, ova tri nabrojana spadaju u nesto za cega se jos uvijek nadje steljiva po "nabavnoj" tj. socijalnoj cijeni i zato se pucaju, kada te zalihe iscure zaboravi na neko masovno streljstvo u VK.
- 6BR, 6PPC, 6XC itd..itd....su LR kalibri i ne znam da li u cijeloj HR ima 2 puske tog kalibara !!
Ja sam stekao dojam da ti zapravo ne znas sto zelis, ili mozda znas ali ne znas koliko kosta igra sa pojedinim kalibrima. 338 kod nas pucaju samo SPEICJALCI i to zato jer im drzava placa streljivo, uskoro nece moci ni oni jer nece imati para ni za carape a kamoli da drobe 338 za neke guste......
E sada ako ti imas mogucnosti da pucas tjedno 50 kom. 338LM i to iz puske kategorije o kojoj pricas nitko nece biti sretniji od mene, bit ce mi drago da netko drzi cca 97 krugova na 500m pa da pokeze deckima kako se to radi !!
Sretno !
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Moses,sve je samo ne popljuvano! Covjek zeli nesto i od onog prvobitnog je dosao
na sasvim nesto trece. Ja sam samo rekao svoje misljenje. Cemu komplicirati kad mozes
za taj novac kupiti gotov proizvod. Sto se punjenja tice to bolje da se ne spominje jel je zabranjeno.
Dakle ne mozes racunati na to. Onaj tko je punio taj jako dobro zna koliko vremena,truda i novca
to iziskuje. Uostalom nisam procitao sto mu ti predlazes,a voljeo bih.
na sasvim nesto trece. Ja sam samo rekao svoje misljenje. Cemu komplicirati kad mozes
za taj novac kupiti gotov proizvod. Sto se punjenja tice to bolje da se ne spominje jel je zabranjeno.
Dakle ne mozes racunati na to. Onaj tko je punio taj jako dobro zna koliko vremena,truda i novca
to iziskuje. Uostalom nisam procitao sto mu ti predlazes,a voljeo bih.
-
kontrabellum
- Pozornik

Ajmo ovako... Uz moju sreću i preporuke policijskog službenika završit ću na :

A onda se vidimo na sniper cup 2014 - ako se isti uopće i održi...
A onda se vidimo na sniper cup 2014 - ako se isti uopće i održi...
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hehehe! Neces covjek,samo budi uporan.