Heckler G3
Heckler G3
Pozdrav društvo,negdi sam ovde naletio na slike hecklera g3 (mislim kod Mike-a) pa
bi vas molio da mi kažete svoja iskustva s tom puškom.
Ja sam ga nosio dva miseca a dobio sam ga novog konzerviranog i zatvorenogu kesu.
Nosio sam ga ljeti i redovno čistio i glancao ali on je svejedno nakon ta dva miseca
pocrvenio ko paprika.Nije baš udoban za nositi pa su me moji kolege koji su večinom imali
kalaše ili ERO zvali "gromovnik sa grmečom štapinom.
Ne mogu reći da nije dobar za gađanje ali na terenu kroz šumu i grmlje bože sačuvaj.
bi vas molio da mi kažete svoja iskustva s tom puškom.
Ja sam ga nosio dva miseca a dobio sam ga novog konzerviranog i zatvorenogu kesu.
Nosio sam ga ljeti i redovno čistio i glancao ali on je svejedno nakon ta dva miseca
pocrvenio ko paprika.Nije baš udoban za nositi pa su me moji kolege koji su večinom imali
kalaše ili ERO zvali "gromovnik sa grmečom štapinom.
Ne mogu reći da nije dobar za gađanje ali na terenu kroz šumu i grmlje bože sačuvaj.
Pamet u glavu i štap u ruke
Re: Heckler G3
čuo sam odkolege koji je bio u SJP (spec. jedinici policije) i dužio je FAL da je sa G 3 bio jako razočaran a kod mene je bilo suprotno ja i moj smo se super slagali na 100 m imao sam rezultate u gađanju kao i sa M 76 s tim da je onana onaravno imala optiku ili sa M 72 ali da 200 m sa m 72 je padao ali G 3 nije se predavao naspram M 76 unatoć njenoj prednosti
- što se tiče hrđe to je stvar boje izvana sjeti se kakva je bila cijev ( poligonalna, znalci znaju što to znaći)
- iz koje puške je ubijen ĐINĐIĆ ????
iz H & K G 3
- po mojem mišljnju G 3 je lakši od FALovke, tanji glađi i spretniji sve ostalo je slično,,
ERU ne možeš uspoređivati sa jurišniim puškama i sl.
- moja ocjena za G 3 je 4 +
- što se tiče hrđe to je stvar boje izvana sjeti se kakva je bila cijev ( poligonalna, znalci znaju što to znaći)
- iz koje puške je ubijen ĐINĐIĆ ????
iz H & K G 3
- po mojem mišljnju G 3 je lakši od FALovke, tanji glađi i spretniji sve ostalo je slično,,
ERU ne možeš uspoređivati sa jurišniim puškama i sl.
- moja ocjena za G 3 je 4 +
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Šta nije Đinđić ubijen iz PSG-1???hekler wrote: - iz koje puške je ubijen ĐINĐIĆ ????
iz H & K G 3
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
To je misterija, doista. Vidio sam dokumentarac i pronašao materijale po kojima je Đinđić ubijen iz snajperske vojničke puške Crvena zastava 7,9 mm, obrtnočepne repetirke koja se nekada koristila u JNA (imao sam tu pušku u rukama davnih sedamdesetih, imala je vojna policija JNA). Opet, drugi podaci kažu G3, ali verzija sa optikom (razlikovala se od G3 po mogućnosti podešavanja okidanja i još nekih detalja).
Neznam, fakat misterija...
Neznam, fakat misterija...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Da slažem se da je G3 lakša i tanja od falovke samo po meni nije baš neka znatna razlika,
ali falovka ima jednu prednost tj.sklopivi kundak pa je praktičnija obješena preko leđa.
Što mi se još nije baš sviđalo kod G3, onaj zatvarač sa valjčičima i ono okretanje
kod rastavljanja dok sam kasnije nosio M76 koja je po meni preciznija a za održavanje
" prosta ko pasulj " samo je nisam baš koristio kako sam bio tehnička potpora ona je služila
samo za nekakvo izviđanje i osiguravanje prija stacioniranja uglavnom jako malo.
i molim te objasni mi malo onu " poligonalnu cijev "
ali falovka ima jednu prednost tj.sklopivi kundak pa je praktičnija obješena preko leđa.
Što mi se još nije baš sviđalo kod G3, onaj zatvarač sa valjčičima i ono okretanje
kod rastavljanja dok sam kasnije nosio M76 koja je po meni preciznija a za održavanje
" prosta ko pasulj " samo je nisam baš koristio kako sam bio tehnička potpora ona je služila
samo za nekakvo izviđanje i osiguravanje prija stacioniranja uglavnom jako malo.
i molim te objasni mi malo onu " poligonalnu cijev "
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

evo ti ovdje shema, a i procitaj si, ako trazis na googleu nesto o tome upisi "polygonal rifling"..kantica wrote:i molim te objasni mi malo onu " poligonalnu cijev "
http://en.wikipedia.org/wiki/Polygonal_rifling
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Hvala Mike,sad znam da mi je ta vrsta cijevi poznata samo nisam znao da se
to tako zove (poligonalna cijev)
to tako zove (poligonalna cijev)
- cybertronic
- Pozornik

koja je bolja od ove dvije puske sto se tice kvaliteta izrade i ostalog, FN Fal ili H&K G3???
Tu su negdje po svemu samo mi se ne sviđa nišan kod ni jedne,mala prednost FAL-u jer je otvoreniji i primjereniji namjeni jurišne puške, H&K osjetljiv na zemlju i pijesak ako se ne održava dobro. (valjci zatvarača,muka Isusova sastaviti u frci)
- cybertronic
- Pozornik

Da ne lupam na pamet, ne znam. Ali nisam vidio nagriženu ni jednu, tako da je vrlo moguće.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ovo je izaslo u medijima nedavno:omega wrote:Po službenim izvorima Đinđić je ubijen iz G3 SG1, Snajperske verzije standardne G3.
Izvor: Vecernji
http://www.vecernji.hr/vijesti/na-faceb ... nak-523129
Na Facebook stavio fotografiju puške kojom je ubijen Đinđić
Službenik srbijanskog Ministarstva pravde Nikola Savić na svoj je Facebook-profil stavio fotografiju puške kojom je ubijen bivši srbijanski premijer Zoran Đinđić
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ma sve to meni smrdi na muljazu, treba pogledati cijeli dokumentarac " JEDINICA " na Yubito i onda se malo zamisliti. Znas kako se kaze, U politici NISTA NIJE slucajno, a cak i kada izgleda slucajno NIJE slucajno !!!
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

- cybertronic
- Pozornik

ne zna jesam li iskusan ali na osnovu mog druženja s njim da bih mu 4. Nije mi se svidjelo kad sam dva puta svjedočio puknuću kundaka pri padu sa 1 metra visine na betonsku površinu.
Inače fantastična stvar, već sa mehaničkim nišanom imaš osjećaj da nikako ne možeš promašiti
Inače fantastična stvar, već sa mehaničkim nišanom imaš osjećaj da nikako ne možeš promašiti