Kupovanje municije preko interneta?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
stolttom
Skupnik
Skupnik

Re: Kupovanje municije preko interneta?

Post by stolttom » 09 Sep 2013, 19:38

Očito je gospodo da nam "novi" zakon o oružju nije dugo trajao (neka mu je laka zemlja). Ovo što je Jollz naveo već sada je zastarjelo. 1.Korištenjem EOP državna se granica nemora prelaziti samo na međunarodnim prijelazima jer više nema potrebe za izdavanjem dozvola na granici koju smo prije radili na ulasku u Sloveniju.
2.Građanima EU (osim valjda nas samih) pri ulasku u RH netreba dozvola naših nadležnih tijela )dovoljna je upotreba EOP).
Čini mi se da nam se brzo sprema novi zakon i tko zna što još s njim.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 09 Sep 2013, 19:54

dejandlesk wrote: Činjenica ostaje da to može svatko protumačiti kako on sam želi, a ostatak priče ovisi o sreći na koga si naletio. Činjenica je, da potpuno ista radnja može imati dijametralno suprotne posljedice.
Ja kako sad vidim stvar, ja bih ovako:
Sa oruznim listom i evropskom oruznom putovnicom - na izlasku iz zemlje bih pitao djelatnike granicne policije - sto mi treba da kupim malo streljiva za oruzje koje je navedeno na dokumentima, i kolika je maximalna kolicina.
Onda bih vjerojatno i dobio neki odgovor - pa prema tom odgovoru tako bih i postupio. Time bih vjerojatno i izbjgeao podrucje zavrzlama i induvidalnog tumacenja propisa po povratku iz "shoppinga".
stolttom wrote:Očito je gospodo da nam "novi" zakon o oružju nije dugo trajao (neka mu je laka zemlja). Ovo što je Jollz naveo već sada je zastarjelo. .
LOL!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 09 Sep 2013, 20:08

Nas zakon se svodi na "APP" = ako prodje prodje :) Salu na stranu. Da tako je Jolly i ja sam nasao to u zakonu zato sam i napisao 500kom, cega cu se ja drzat (za sad). Kakvi god da bili zakoni treba ih postivati, to je moje misljenje I znam da se mnogi nece slozit samnom ali je tako.. A i cisto sumnjam da bi se trgovac slozio kad bi mu uletio u ducan i ono ja sam dosao po 10000kom metaka.. Ali sve se da sredit.. Ode vas 4 u autu i svaki kupi po 500 metaka i imas 2000 kom legalno ko suza :)

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 09 Sep 2013, 20:10

Omg sad sam i ja zastario loool :)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Sep 2013, 20:11

Hahahahhaha....

Slusaj vamo bre.....

Davno sam napisao da su kolege po duznosti koji ne razumeju nista od stranjskih jezika sem srpskog od svojih bre kolega dobile salabahter i napisali kao fol novi zakon OO prepisujuci izvorni tekst sa Pasaluka. Da stvar bude gora to je prokuzeno prije nego se boja osusila ali tko sada ima muda priznati da nije dorasao poslu za koji dobiva placu i da zapravno nema pojma sto radi....

Svi znaju imena i prezimena " ovih koji nikada ne idu u penziju " a upravo ti su napisali takvu ludoriju, no ima to i svoju dobru stranu...sto je zakon kompliciraniji ima vise rupa i teze ga se provodi u praksi a kako se zakoni u pravilu pisu da stite manjinu od vecine sanse nam rastu....
Nemoguće je Nemoguće

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Sep 2013, 20:20

[quote="jolly"......na izlasku iz zemlje bih pitao djelatnike granicne policije - sto mi treba da kupim malo streljiva za oruzje koje je navedeno na dokumentima, i kolika je maximalna kolicina......[/quote]

Zelen si jos....

Nikada, bas nikada i apsulutno nikada nista ne pitaj i ne govori dok te ne pitaju ! Onaj tko suti je uvijek u prednosti. A ovaj na granici ne zna ni kada mu smjena zavrsava a kamoli nesto o tome sto tebe zanima....Kupi, nosi i suti !!! Vidi se da nisi bas prometovao preko grane za vrijeme EX-YU...
Nemoguće je Nemoguće

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 09 Sep 2013, 22:19

2000 X 2,54 eur=5080eur, :o, jos platiti put sebi i prijateljima,vise me muci "nedostatak vremena" nego kupovina i dovoz ;)

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 10 Sep 2013, 00:59

domlator wrote:Ode vas 4 u autu i svaki kupi po 500 metaka i imas 2000 kom legalno ko suza :)
ako sva četvorica imate dozvole za oružje i koristite isti kalibar.....

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 10 Sep 2013, 08:32

Da to naravno :)

zoommode
Razvodnik
Razvodnik

Post by zoommode » 18 Sep 2013, 18:19

Da ne otvaram novu temu vezano za kupovinu preko neta. Znam za ono pravilo 160 kn. Uzeo bih montažu iz SAD-a, cca vrijednosti 100-115dolara mogu li očekivati da ce mi udrit carinu i pdv..i šta već ne? Prolaze li optike ?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 18 Sep 2013, 19:35

zoommode wrote:Da ne otvaram novu temu vezano za kupovinu preko neta. Znam za ono pravilo 160 kn. Uzeo bih montažu iz SAD-a, cca vrijednosti 100-115dolara mogu li očekivati da ce mi udrit carinu i pdv..i šta već ne? Prolaze li optike ?
Za prvo: da - udarit ce pdv i carinu na ukupnu vrijednost robe + vrijednost postarine.
Za drugo: prolaze li optike iz USA? -ne znam. Na nekim stranicama za optike kazu da mogu podlijegati izvoznim restrikcijama i za narudzbe izvan USA da moras provjeriti.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

kontrabellum
Pozornik
Pozornik

Post by kontrabellum » 18 Sep 2013, 20:32

jolly wrote:
zoommode wrote:Da ne otvaram novu temu vezano za kupovinu preko neta. Znam za ono pravilo 160 kn. Uzeo bih montažu iz SAD-a, cca vrijednosti 100-115dolara mogu li očekivati da ce mi udrit carinu i pdv..i šta već ne? Prolaze li optike ?
Za prvo: da - udarit ce pdv i carinu na ukupnu vrijednost robe + vrijednost postarine.
Za drugo: prolaze li optike iz USA? -ne znam. Na nekim stranicama za optike kazu da mogu podlijegati izvoznim restrikcijama i za narudzbe izvan USA da moras provjeriti.
Ako je US made... ITAR lista postoji gdje mali retaileri nesmiju slati u prekomorske države, ako od proizvođača uzimaš ITAR se primjenjuje na drugi način...

zoommode
Razvodnik
Razvodnik

Post by zoommode » 18 Sep 2013, 20:40

Hvala na informacijama. Pokusat cu tu montažu nabaviti, U biti pokusati cu se raspitati ako mi tko od rodbine ili poznatih dolazi pa da mi donese.

kontrabellum
Pozornik
Pozornik

Post by kontrabellum » 18 Sep 2013, 21:33

Eh da i ako ti kaže da može dropshippat optiku, dobit ćeš kineza - pure and simple ;) tako se zaobilazi ITAR jer ustvari nije up to spec. proizvod.

roda
Razvodnik
Razvodnik

Post by roda » 19 Sep 2013, 08:26

jolly wrote:
dejandlesk wrote: Činjenica ostaje da to može svatko protumačiti kako on sam želi, a ostatak priče ovisi o sreći na koga si naletio. Činjenica je, da potpuno ista radnja može imati dijametralno suprotne posljedice.
Sa oruznim listom i evropskom oruznom putovnicom - na izlasku iz zemlje bih pitao djelatnike granicne policije - sto mi treba da kupim malo streljiva za oruzje koje je navedeno na dokumentima, i kolika je maximalna kolicina.
Onda bih vjerojatno i dobio neki odgovor - pa prema tom odgovoru tako bih i postupio. Time bih vjerojatno i izbjgeao podrucje zavrzlama i induvidalnog tumacenja propisa po povratku iz "shoppinga".
stolttom wrote:Očito je gospodo da nam "novi" zakon o oružju nije dugo trajao (neka mu je laka zemlja). Ovo što je Jollz naveo već sada je zastarjelo. .
LOL!
Kolega "joly".Streljivo u sloveniji možeš kupiti u trgovini istog; JEDINO uz predočenje nabavne dozvole za streljivo ILI ("nemuguča misija") uz potvrdu ovjerenu služ.pečatom P.U.da Hrvatski strijelci-lovci netrebaju nabavnu dozvolu za streljivo-BEZ OBZIRA NA EVROPSKU ORUŽ.PROP. I SVOJ "ORUŽ" LIST za taj call.
Ovu pismenu odredbu dobili su dučani lov.opremom i strelj. u Sloveniji od strane njihovog m.u.p-a ovo ti "prićam" iz prve ruke. :cry:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Sep 2013, 08:45

roda wrote:......".Streljivo u sloveniji možeš kupiti u trgovini istog; JEDINO uz predočenje nabavne dozvole za streljivo ILI ("nemuguča misija") uz potvrdu ovjerenu služ.pečatom P.U.da Hrvatski strijelci-lovci netrebaju nabavnu dozvolu za streljivo-BEZ OBZIRA NA EVROPSKU ORUŽ.PROP. I SVOJ "ORUŽ" LIST za taj call. Ovu pismenu odredbu dobili su dučani lov.opremom i strelj. u Sloveniji od strane njihovog m.u.p-a ovo ti "prićam" iz prve ruke. :cry:
Ovaj dio me posebno zanima, kada uhvatim vremena provjerit cu da li u SLO takvu dozvolu trebaju i Talijani, Njemci i ostale nacije iz EU, vec vidim priliku za dobar materijal-dopis po pitanju Nacionalizma......

** Ono sto ja zapravo mislim je da se trgovci u SLO jos uvijek ne zele zajebavati dok stvari ne budu ciste 100% pa su nasli dobar izgovor ??

** Jesi li vidio taj dopis u zivo ??
Nemoguće je Nemoguće

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 19 Sep 2013, 09:27

roda wrote:
jolly wrote:
LOL!
Kolega "joly".Streljivo u sloveniji možeš kupiti u trgovini istog; JEDINO uz predočenje nabavne dozvole za streljivo ILI ("nemuguča misija") uz potvrdu ovjerenu služ.pečatom P.U.da Hrvatski strijelci-lovci netrebaju nabavnu dozvolu za streljivo-BEZ OBZIRA NA EVROPSKU ORUŽ.PROP. I SVOJ "ORUŽ" LIST za taj call.
Ovu pismenu odredbu dobili su dučani lov.opremom i strelj. u Sloveniji od strane njihovog m.u.p-a ovo ti "prićam" iz prve ruke. :cry:
ha ha kako su se ogradili slovenci, nedaju oni bas jeftino streljivo hrvatima, to im je direktiva da Janši ne pokvare posao , on voli prodavati ispod pulta po dampingškim cjenama, malo glupo od SLo kad u A se može kupiti na oružani list, upropastiti ce trgovce!

"Slovenski šverceri uzeli su 600.000 dolara, a nisu dali oružje za obranu Zadra"
Tu je i mnogo izjava najvećih posrednika koji navode da je Janša u Kočevskoj Reci osobno provjeravao kontejnere s oružjem za Hrvatsku vojsku :D
http://m.slobodnadalmacija.hr/Novosti/N ... fault.aspx

roda
Razvodnik
Razvodnik

Post by roda » 19 Sep 2013, 09:39

lex-lutor wrote:
roda wrote:......".Streljivo u sloveniji možeš kupiti u trgovini istog; JEDINO uz predočenje nabavne dozvole za streljivo ILI ("nemuguča misija") uz potvrdu ovjerenu služ.pečatom P.U.da Hrvatski strijelci-lovci netrebaju nabavnu dozvolu za streljivo-BEZ OBZIRA NA EVROPSKU ORUŽ.PROP. I SVOJ "ORUŽ" LIST za taj call. Ovu pismenu odredbu dobili su dučani lov.opremom i strelj. u Sloveniji od strane njihovog m.u.p-a ovo ti "prićam" iz prve ruke. :cry:
Ovaj dio me posebno zanima, kada uhvatim vremena provjerit cu da li u SLO takvu dozvolu trebaju i Talijani, Njemci i ostale nacije iz EU, vec vidim priliku za dobar materijal-dopis po pitanju Nacionalizma......

** Ono sto ja zapravo mislim je da se trgovci u SLO jos uvijek ne zele zajebavati dok stvari ne budu ciste 100% pa su nasli dobar izgovor ??

** Jesi li vidio taj dopis u zivo ??
:cry: Rekao mi je trgovac u Slo. da je to i njima "ne mali" problem(pao im je promet) posebno onima bliže našoj "granici" i da je to uredba njihovog m.u.p.a.Inače kod njih kao i u IT po kalibru 200 kom.(užljebljene)ali dobro oni imaju "reloading" i znaš da se razvio do"plafona".-svaka im čast!
Za oružje je sve jednostavno i brzo, neka "butiga" dobije izlaznu dozv. u istom danu-"satu" na predočenje "tvoje"a neka max do 5 dana sve zavisi od posla u "njihovim referadama" zato ovi drugi "traže" da im se skenira kopija naše "nabavne" i osobne te na temelju tih "kopija" njihovi upravni posl. izrade izlaznu doz. (naravno vjerojatno"uz predhodnu provjeru vjerodostojnosti "kopija")
dali tel.ili na druge načine -neznam.Uglavnom za "cijevi" ide "svijetlosnom" brzinom od 0-7 dana i više trgovac neide do granice.

toliko :A20:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Sep 2013, 12:45

U biti ne znam zasto uopce gubimo vrijeme za ovakve rasprave, SVI smo mi Balkanci, htjeli to priznati ili ne a to znaci samo jedno...

Ako mi Pero ne bude htio dati robu za moje novce dat ce mi njegov susjed Haso cisto iz gusta i da napakosti Peri.....LOVA ne pozna granice, gospodare, boju koze ni naciju.....!!!
Nemoguće je Nemoguće

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 26 Sep 2013, 23:27

lex-lutor wrote:U biti ne znam zasto uopce gubimo vrijeme za ovakve rasprave, SVI smo mi Balkanci, htjeli to priznati ili ne a to znaci samo jedno...

Ako mi Pero ne bude htio dati robu za moje novce dat ce mi njegov susjed Haso cisto iz gusta i da napakosti Peri.....LOVA ne pozna granice, gospodare, boju koze ni naciju.....!!!
baš tak...mene su znali i ne pitat za dozvolu...

Post Reply