sig sauer p210-2

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: sig sauer p210-2

Post by lex-lutor » 04 Oct 2013, 12:21

Istra...ajde ponovi ovaj isti mail ali onako OD SRCA, bez "business" filtera !

Hahahhahahahhahaha......
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 04 Oct 2013, 14:59

Pucao sam nedavno iz X five. Malo je grubo za reci da ,klepece,, ali ima istine u tome sto
Lex veli! Naime,za taj novac ja koji ni blizu ne pucam kao Vi kolege ocekivao bi vise! Mozda
ne bi da isto tako nisam isprobao(doduse ima tome nekoliko godina) Siga P-210 2! Sve to stoji
sto Vi decki velite,ova manica,ona manica,ali koliko je uopce realno naspram drugih govoriti
o manama P 210 2!? Pistolj ima koncepciju kakvu ima,ali po meni to je jebeno dobar gun. Bas
zbog toga sto radi tako ,mekano, ocekivao sam vise od X five,ali opet kako Lex veli fali tu onaj
dio finog,rucnog rada. Upravo zbog toga jos vise cijenim P 210.
Head in the City. Hearth in the Field.

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 09 Oct 2013, 16:13

u sloveniji trgovina se zove Rebec d.o.o. može se kupiti novi sig sauer p210 legend za 1,865 eura.. tu se može kupiti i sig p226X-six za malo više eura..
u češkoj se može kupiti ct75 sport II za nekih cca 1550 eura ...
kao laik smatram gledajući po svim do sada objavljenim istraživanjima na ovom forumu kako se može reći, da navedena cz75 sport II je preciznija i od p226X-six i od sig sauera p210 legend... jedino je sigP210/5 ili 6 precizniji...

znači ja kao laik kada skupi lovu kupit ću cz75 II sport i biti ću baja..

još nešto.... jedan čiča u oglasniku prodaje već više od dvije godine sig p226Xsix sa drvenim rukohvatima al-tamnije. boje, prvo je cijena bila cca 2600 sada je mislim 2300 znači išao bi i za manje.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 09 Oct 2013, 16:53

Fuckdea, dobro ti razmisljas.

Uz malu korekciju:
CZ 75b Sport 2 mozes nabaviti - u Rebeca. (a takodjer i u "varnost" maribor)
Kod rebeca je oko 1450 eur, i neki sitni popust na gotovinu, dakle oko 1400 eur + plus ona dministrativna taxa od 48 ili 49 eura, kad rijesava izvozne dozvole.

Sport 2 takodjer mozes nabaviti i preko Frankonie - s tim da ce ti ga oni poslati postom, dok ti ga Rebec dovozi na granicu.

Zanimljivo je da trgovac u Sloveniji tvrdi da je sport 2 najpopularniji sportski pistolj u Sloveniji, a kod nas ga ne mozes nabaviti ni za lijek u ni jednoj trgovini.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Oct 2013, 17:39

jolly wrote:....Zanimljivo je da trgovac u Sloveniji tvrdi da je sport 2 najpopularniji sportski pistolj u Sloveniji, a kod nas ga ne mozes nabaviti ni za lijek u ni jednoj trgovini.
Zasto te to cudi ?

Kod nas ekipa ceka u redu da potrosi > 10.000 Kn za pistolj i sve se guraju jedan preko drugoga.

Uvijek se vracamo na isto, malo smo trziste i trgovini na ovaj nas rvacki nacin prijeti izumiranje, uz ovako skupu drzavu i namete koje imaju poduzetnici nikada necemo moci imati konkurentnu ponudu na domacem trzistu tako da ce i ovo malo sto radi brzo odustati...
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 10 Oct 2013, 02:05

Vec sam dokurcio sam sebi sa pisanjem; Lex je nazalost u pravu,! Malo trziste,nema se
para, a i treba se priznati da u ovo vrijeme krize malo ljudi odlucuje potrositi svoj novac
na luksuz koji se zove oruzje,ali da se vratim na temu! Decki, Vi ste potpuno u pravu kad
tvrdite da za upola manje love dobijete precizniju stvar. Moje znanje o tome nije kao Vase
i ne mogu govoriti o tome detaljno kao Vi,tj ja sam u ovome postu subjektivan, ali i dalje sam
uvjeren da je Sig jebeno dobar gun,a cinjenica je da je i skup. Covjek ga posjeduje i normalno
je da zeli dobiti sto vise novca za njega koliko je to muguce. Hocu reci da mi je jako zao sto
ga nemam.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 10 Oct 2013, 04:41

lex-lutor wrote: Zasto te to cudi ?
Zato jer je Hrvatska veca od Slovenije.
Zato jer ima vise stanovnika.
Pa je zato fizicki vece trziste.

Obadvije zemlje su clanice EU,
Obadvije zemlje trpe ekonomsku krizu osjetno (sto ukljucuje i pad standarda, i nezaposlenost, itd).
Imaju vrlo slican geo-politicki polozaj.

A razlike u ponudi na trzistu su velike.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 10 Oct 2013, 05:14

Mislim da nije stvar u tome. Slovenija ima puno vecu kulturu lova i streljastva. (Osobno
ih vrlo postujem). Mentalitet im se bitno razlikuje od naseg,tradicionalno su povezani sa
Austrijom, a opce je poznato koliko Austrijanci drze do oruzarstva,streljastva,lova i lovacke
tradicije(jedni od najboljih strijelaca,sicera s kojima sam se susretao (osim Engleza) su upravo
iz Austrije),puno su liberalniji od nas,prizemljeniji i realniji rekao bih. Nemaju problema sa reloadingom,
tako da je normalno da imaju i drugaciji pristup tome! Razlikovali su se puno vise od drugih
naroda i dok smo zivjeli u bivsoj Jugi. Tako da tehnicke stvari nemaju previse veze s tim.
Takvi su kakvi jesu i imaju to sto imaju. Mi smo isto takvi kakvi jesmo, a bome i imamo to
sto imamo pa da nas ima i sto miliona!!! Proputovao si gotovo cijeli svijet i znas
sto sam htio reci.
LP

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Oct 2013, 09:13

>Zato jer je Hrvatska veca od Slovenije.

Fizicki smo veci pun.k i 800 sto se kaze, no ako idemo gledati koliko koristimo prirodne resurse onda ispada da smo manji od okolice Ljubljane !

>Zato jer ima vise stanovnika.

Koji imaju primanja po glavi x 3 u odnosu na nas.

>Pa je zato fizicki vece trziste.

Ali bez kupovne moci sa hranom skupljom nego u SLO npr....

>Obadvije zemlje su clanice EU,

Kakva korist od toga ako se nema para ?

>Obadvije zemlje trpe ekonomsku krizu osjetno (sto ukljucuje i pad standarda, i nezaposlenost, itd).

Istina, samo sto su oni za razliku od nas bili puno svijesniji da kriza dolazi dok su nasi politicari tvrdili da se to desava u nekom paralelnom svemiru ...ostalo znamo svi....

>Imaju vrlo slican geo-politicki polozaj.

Kada bi slovenci imali takav polozaj kao mi nikada ne bi pristali da budu dio EU nego bi zivjeli kao Svicarska..

>A razlike u ponudi na trzistu su velike.

Sve se to veze na gore napisano...

Uglavnom nema smisla usporedjivati zemlju koja je davno shvatila da oruzje NIJE prijetnja politicarima nego je tome pristupila potpuno liberalno i u korist svojih drzavljana. Pogledj koliko saveza imaju i koje se sve discipline pucaju kod njih, velika je sansa da ce se nas par uclaniti u nama najblizi klub u Kopru ili Postojni jer ovo kod nas nema smisla, barem ne na ovaj nacin kako sada funkcionira sve u Rvatistanu.
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 10 Oct 2013, 10:06

lex-lutor wrote: velika je sansa da ce se nas par uclaniti u nama najblizi klub u Kopru ili Postojni jer ovo kod nas nema smisla, barem ne na ovaj nacin kako sada funkcionira sve u Rvatistanu.
Imas li ti kakvih konkretnih detalja o uvjetima u Sloveniji, radu strelista, range-u (to jest: ima li long range), i kava je situacija sa IPSC poligonima? Obzirom da spominjes "vas par" vjerojatno ste se vec raspitivali?
Turn better into best!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 10 Oct 2013, 11:57

Lex,mrcino stara... :A25:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Oct 2013, 12:43

jolly wrote:...Imas li ti kakvih konkretnih detalja o uvjetima u Sloveniji, radu strelista, range-u (to jest: ima li long range), i kava je situacija sa IPSC poligonima? Obzirom da spominjes "vas par" vjerojatno ste se vec raspitivali?
Javi se kada dodjes doma, napravi EU propusnicu i onda cemo jednu ili dvije Subote otici do Postojene ili Vipave pa sto bi rekli nasi ljudovi...." SVE CE TI SE SAMO KAZATI"
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 10 Oct 2013, 12:57

Dogovoreno! :A25:
Turn better into best!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 10 Oct 2013, 13:25

Lex,potices ,egzodus, Rvata! Hehehe sretno ekipo! :A28:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Oct 2013, 13:31

A sto ti cekas ???
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 10 Oct 2013, 22:44

Ja jesam u ,egzodusu,! Hrmbam za ,obojene,! Promijenila se vremena,sad smo mi
bijelci radnicka klasa. Ima puno simbolike u onome sto si napisao. Netko to moze zamjeriti,
ali za to nema osnove. Inace sam iz istocne Slavonije, ali da sam doma i da sam blize Sloveniji
sigurno bi mi misli isle u tome pravcu. U Sloveniji je isto depresija,ali drugacije to covjek dozivljava
kad zivi u slobodnoj zemlji i kad se barem bez ikakvih problema moze baviti sportom i hobijem kojeg
voli nego mi koji smo stalno u nekoj sivoj zoni. Kod nas je sve problem i nikad ne znas na cemu si.
Recimo godinama sam si skupljao pomalo opremu za reloading,potrosio puno para na i onda
netko jednostavno veli fuck you,to sto imas je ilegalno i ako to radis u jebenom si prekrsaju!!!
Nikad nisam pozelio nesto raditi sto je ilegalno,ali da nitko to nije regulirao na nacin da to negdje
polozimo pa da nas nitko ne moze jebati zbog toga,nego ovako...naprasito,dekretom,arogantno,
i bez imalo obzira prema jednoj velikoj populaciji gradjana RH. Nikom nista,a nazalost nitko od
nasih predstavnika nije ni ucino nista da to bude drugacije. I kako da nakon toga opet da dobijem
volju za necim kad se to opet preko noci moze promijeniti!?
Fck komunizam!

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 17 Oct 2013, 08:25

da li tko ima iskustvo sa hamerli p240... da li je u rangu p210.. ako uzmemo kalibar 22lr..

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 17 Oct 2013, 13:03

Sportski pištolj (P240) u rangu sa vojnim pištoljem (P210) :roll: :A02: :A03: :A05:
Ako si mislio na konverziju u cal..22LR, opet ti ispada isto tj. konverzija na sportskom ili na vojnom oružju :mrgreen: :arrow: :idea:
Konverzija na P210 je isto vrlo precizna ali onda, ako biš pucao natjecateljski sa MK, a to je jednoručno, onda ti je veliki problem naći jednoručnu dršku za P210. Problem ti je i okidanje na vojnom P210 koje ne možeš spustiti na minimum od 1 kg i još uz to je i specifično sigovo okidanje :mrgreen: koje bi ti prestavljalo problem za mk natjecanje.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

Post by fuckdea » 17 Oct 2013, 14:19

p240 vs sig p210/5. LR