Crvena zastava - m70A - 9mm
Re: Crvena zastava - m70A - 9mm
TTejac je u bivšoj Jugi zbog svog elegantnog izgleda i gotovo savršene ergonomije među milicajcima bio poznat kao "telećak". 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Decki ajde necemo u off topic drzimo se teme
Gle hvala na savjetima ali rekao sam da se neusporedjuje sa novim pistoljima istog kalibra jer je to neusporedivo to znam i to je cinjenica.. hvala na odgovoru da nevrijedi tih para.. znaci 1500kn u vr' glave za savrseno ocuvanog..
inace oko tocnog naziva ovog pistolja ima toliko problema na netu koliko sam vidio a i ovdje je ista prica..
na zastavinoj stranici pod nazivom m70A stoji pistolj gore sa slike niklovane navlake i odsjecene iza dakle nije okrugla..
ali ja nemislim na taj pistolj vec onaj izgledom indentican tetejcu dakle crni sa okruglom navlakom iza uz dodatak kocnice na navlaci.
pistolj nemislim kupovati trenutno (uzimam HS kad dodje nabavna uskoro
) ali zelim saznati malo vise o njemu jer mi je zanimljiv zbog kalibra 9mm jugoslavenski tetejac i kineski noriko su ocito jedine verzije tetki u 9mm..
prvenstveno me zanimaju vasa iskustva s istim ako ga je tko koristio,koliko je to pouzdano za koristiti ,zatim koliko je zahvalan za odrzavati te naravno preciznost..koje su mu glavne mane i koliko ceste? ponavljam neuspoređujući ga sa modernim stvarima jer znam da su neusporedive. ako ga jednog dana uzmem nemislim ga po streljani često silovat.. cisto kolekcionarski (yugo kolekcija pistolja jednog lijepog dana)
Gle hvala na savjetima ali rekao sam da se neusporedjuje sa novim pistoljima istog kalibra jer je to neusporedivo to znam i to je cinjenica.. hvala na odgovoru da nevrijedi tih para.. znaci 1500kn u vr' glave za savrseno ocuvanog..
inace oko tocnog naziva ovog pistolja ima toliko problema na netu koliko sam vidio a i ovdje je ista prica..
na zastavinoj stranici pod nazivom m70A stoji pistolj gore sa slike niklovane navlake i odsjecene iza dakle nije okrugla..
ali ja nemislim na taj pistolj vec onaj izgledom indentican tetejcu dakle crni sa okruglom navlakom iza uz dodatak kocnice na navlaci.
pistolj nemislim kupovati trenutno (uzimam HS kad dodje nabavna uskoro
prvenstveno me zanimaju vasa iskustva s istim ako ga je tko koristio,koliko je to pouzdano za koristiti ,zatim koliko je zahvalan za odrzavati te naravno preciznost..koje su mu glavne mane i koliko ceste? ponavljam neuspoređujući ga sa modernim stvarima jer znam da su neusporedive. ako ga jednog dana uzmem nemislim ga po streljani često silovat.. cisto kolekcionarski (yugo kolekcija pistolja jednog lijepog dana)
Znam da sam off topic ali ako planiraš uzeti HS onda uzmi novi model - XDm u kalibru 9mm ili .40 SW. Toplo preporučam..Login wrote: pistolj nemislim kupovati trenutno (uzimam HS kad dodje nabavna uskoro![]()
) [/b]
D-V-C
M R K I
M R K I
Kakvav je to napredak donio PHP 90-ih godina u konstrukciji oružja kada je uz male preinake gotovo identičan Waltheru P38, a po kvaliteti mu nije ni do malog prsta na nozi naravno, kakav je napredak za oružarsku industriju bio HS-95 osim da su se naučili da od govneta ne možeš napraviti pitu (mislim na materijal i izradu), ako je to poanta onda u redu, ali ja tada nikako nebi htio biti vlasnik onoga od čega je ta pita napravljena.Mike_Torello wrote:ako to gledas tako onda ni TOMMY gun nebi preporucio nikome kao prijatelju niti AK47 jer koliko su te strojnice pobile neduznih ljudi pa mozda cak i necije rodbine no to ne znaci da isto tako nisu "milestones", vjerojatno je iznevjerio nekoga, mozda i vise njih kakao kazes ali to ne pobija cinjenicu da je PRVI Hrvatski pistolj i samim time ima KOLEKCIONARSKU vrijednost ako ju vec nema kao kvalitetno oruzje. Da bi imao nesto kvalitetno do toga se dolazi preko promasaja, ali to ne znaci da ti promasaji sami po sebi nemaju nikakvo znacenje, neki su donesli neke inovacije, tehnicki napredak.... ako pogledas povijest strojnica recimo, GATLING je bio velik i nezgrapan i tezak za rukovanje i cesto se zaglavljivao i mogli bi ga svrstati u "promasaj" TADA... a gledaj taj "gatling" sistem danas? Mislim da kuzis na sto mislim?Ice wrote:Pa zar bi ga zato što je "Prvi Hrvatski Promašaj" kako su ga od milja zvali svi oni koje je iznevjerio, a bilo ih je puno, preporučio kolegi, ma daj molim te, rađe bi popis nadopunio Mauserom C96 i Waltherom PPK, a ne ovim kad je na popisu već Walther P38, što je sa ruskom verzijom koja je bila prva T-33, Berettom mod. 70 i dr. a ne PHP.
P.S. tek kad sam napisao svoj reply za Mauser C96 onda sam procitao ono sto se zbivalo dok sam ja to pisao =) obojica se slazemo da "broomhandle" nedostaje na tom popisu.
A Thompson i AK 47 uspoređivati s PHP-om i povlačiti neke paralele je svetogrđe, stvarnomi nije jasno što si s time htio reći, Gatling je bio revolucionarno riješenje u svoje doba koje se dijelom koristi još i danas, ali loša reinkarnacija 50-ak godina kasnije nečega što originalu nije niti blizu, stvarno ne vidim vrijednost toga.
Login wrote:Slika:
http://www.njuskalo.hr/images/image/_493e9e5a7f801.jpg
Izgled i mehanizam tetejca ,ali u 9mm kalibru, sa dodatkom kočnice na lijevoj strani navlake, drukčijom cijevi i spremnikom. Od šminka detalja razlika od tetejca su kose crte na navlaci, kocnica i oznake. To je ono sto sam po slikama vidio i čitao.. ako ima jos kakvih bitnijih razlika napisite.
Također me zanima vaše mišljenje i iskustva sa ovim pištoljem, pogotovo što se tiče pouzdanosti, preciznosti i kvalitete. Normalno da se nemoze uspoređivati sa danasnjim dugim devetkama od par tisuca kn. Cijene po oglasnicima 1500-2500kn vrijedi li to tih para.
Hvala
Imao sam sličan pištolj (CZ 9 mm model 1988) i s njim bio relativno zadovoljan ali sam pogled na završnu obradu i kvalitetu izrade uopće bio je razlog prodaje iako sam ga '91 platio cijelo bogatstvo. Mislim da je tom pištolju vrijeme iscurilo i da je bolje da tih 2500 kn uložiš u neki moderniji pištolj tipa HS.
Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!
Sada mi je 62 godine. Više ne pucam. Ali nisam nikada imao bolje pogotke pred 20 godina ni sa skupim S&W, kao sa TT 9mm.
Bio sam strijelac i ispucao više od 5000 metaka.
A kad toliko ispucaš, uzmi bilo koji pištolj u ruke, opali jedan metak, odmah znaš kakvo oružje imaš u ruci, pa neka se zove i Desert Eagle.
Bio sam strijelac i ispucao više od 5000 metaka.
A kad toliko ispucaš, uzmi bilo koji pištolj u ruke, opali jedan metak, odmah znaš kakvo oružje imaš u ruci, pa neka se zove i Desert Eagle.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Postovanje gospodine Intelli i dobro dosli na forum. Citam ove stare postove i zanimljivi su mi!
Obradovalo me procitati ovaj Vas osvrt jel volim kad ljudi pisu iz iskustva. S obzirom na Vase
iskustvo nadam se da cu ih se jos nacitati.
LP
Obradovalo me procitati ovaj Vas osvrt jel volim kad ljudi pisu iz iskustva. S obzirom na Vase
iskustvo nadam se da cu ih se jos nacitati.
LP
Head in the City. Hearth in the Field.
staviti php na spisak je jedanko.... "reći da je jedna od najvećih utakmica svih vremena hrvatske nogometne reprenzetacije bila u makimiru kada su nas englezi razguzili 4 ili PET NULA.,,"
Pozdrav za novog clana, samo me zanima jedan detalj koji mi se cini pogresan, 5000 metaka u danasnje vrijeme predstavlja kolicinu koja se ispuca u toku jedne godine, naravno ako se trenira barem 3 puta tjedno i za samo jednu disciplinu... ( 3 x 30 =90 po tjednu, 52 tjedna u godini i eto nas na > 5000 Kom )....intelli wrote:Sada mi je 62 godine. Više ne pucam. Ali nisam nikada imao bolje pogotke pred 20 godina ni sa skupim S&W, kao sa TT 9mm. Bio sam strijelac i ispucao više od 5000 metaka.
Ne radi li se ipak o malo vecem broju s obzirom na godine staza ???
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ajme,
Lex, odmah ti napadas covjeka.
Pa nemaju svi takve ambicije - da budu drzavni prvaci!
Budimo realni: ako uzmes sveukupnu populaciju u HR.
Ajde ti lijepo reci, koliko postotak ljudi je uopce ispalio i jedan metak iz pistolja - u zivotu?
Koliko lovci u prosjeku pucaju iz pistolja (pogotovu uz ove cijene streljiva), makar za trening?
Sluzbene osobe: kolika im je godinjsnja minimalno propisana norma da sipale za trening?
Onaj ko je imao pistolj po sluzbenoj duznosti, vrlo lako u cijelom zivotnom radnom vijeku ne mora da ispali toliko.
Sve u svemu, 5000 ispaljenih komada je solidna brojka.
Ja bih rekao ovako: 5000 metaka godinje - je vec za zapazen rezultat u modernom streljastvu u HR.
A ko je ispalio 5000 metaka u visegodisnjem stazu je solidan poznavaoc oruzja iz kojeg je pucao - premda ne mora biti drzavni prvak.
Lex, odmah ti napadas covjeka.
Pa nemaju svi takve ambicije - da budu drzavni prvaci!
Budimo realni: ako uzmes sveukupnu populaciju u HR.
Ajde ti lijepo reci, koliko postotak ljudi je uopce ispalio i jedan metak iz pistolja - u zivotu?
Koliko lovci u prosjeku pucaju iz pistolja (pogotovu uz ove cijene streljiva), makar za trening?
Sluzbene osobe: kolika im je godinjsnja minimalno propisana norma da sipale za trening?
Onaj ko je imao pistolj po sluzbenoj duznosti, vrlo lako u cijelom zivotnom radnom vijeku ne mora da ispali toliko.
Sve u svemu, 5000 ispaljenih komada je solidna brojka.
Ja bih rekao ovako: 5000 metaka godinje - je vec za zapazen rezultat u modernom streljastvu u HR.
A ko je ispalio 5000 metaka u visegodisnjem stazu je solidan poznavaoc oruzja iz kojeg je pucao - premda ne mora biti drzavni prvak.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Dragi forumaši!
Imao sam nakanu reći da iskustvo u gađanju kratkim oružjem igra najveću ulogu. Zapravo osjećaj koji se stekne gađanjem.
Nisam imao priliku pucati iz nekog skupog oružja. Gađao sam još sa Beretom, Češkom zbrojovkom i našim HS 9mm. Sve je to odlično oružje.
No M70A 9mm mi je ostao u najboljem sjećanju.
Moja konstatacija za M70A 9mm ne znači da nema boljih pištolja.
Imao sam nakanu reći da iskustvo u gađanju kratkim oružjem igra najveću ulogu. Zapravo osjećaj koji se stekne gađanjem.
Nisam imao priliku pucati iz nekog skupog oružja. Gađao sam još sa Beretom, Češkom zbrojovkom i našim HS 9mm. Sve je to odlično oružje.
No M70A 9mm mi je ostao u najboljem sjećanju.
Moja konstatacija za M70A 9mm ne znači da nema boljih pištolja.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

U pravu ste. Isto tako treba uzeti u obzir da su okolnosti prije dvadeset i vise godina bile bitno
drugacije! Pistolji koji su tada visoko kotirali danas se vise ne mogu mjeriti sa modernim oruzjem.
Sjetimo se samo Glocka, kada je dosao na trziste nijedan strijelac u ono vrijeme nije ga ,ozbiljno,
dozivljavao, a sto Glock znaci danas!? HS tada nije postojao ni kao ideja! Pokojni Slavko Bucanovic
je zario i palio po prostorima bivse juge sa svojim Smithom 686, pokojni Tomic je sa TT M-57
onako, iz sale obarao kutiju cigareta na 150 m sa streljivom koje je sam pravio meljuci topovski
barut! Jedan od bivsih Osjeckih strijelaca je nesluzbeno oborio tadasnji Eurpski rekord sa CZ 75!
Ne bavi se vise streljastvom ali sigurno ima forumasa koji ga znaju jel je pucao sa Coltom King Cobra,
a jedini je bio (ne znam da li ga jos ima) u Slavoniji koji je ima Desert Eagle, ne znam vise da li je
bio 44 mag ili 50 AE! Podsjetilo me i kada je jedan od tadasnjih strijelaca kupio 1911 Double Eagle!
Meni osobno je smetalo kod M 57 (isto tako i kod 9 mm) kut pod kojim je drska. Naime,kada
podignem pistolj i uperim ga prema meti, cijev je bila sasvim u podnozju mete, dakle uvijek je bio
potreban jos dodatni pokret sa zglobom ruke da poravnam nisansku liniju. Zbog same konstrukcije
metka ( 7,62 ) nije bas ni moguce napraviti drugaciji kut,pistolj je samo prilagodjen kalibru, a
model u 9 mm prakticno prekopiran! Da li zasluzuju biti u kolekciji moje je misljenje da, apsolutno!
Jolly
drugacije! Pistolji koji su tada visoko kotirali danas se vise ne mogu mjeriti sa modernim oruzjem.
Sjetimo se samo Glocka, kada je dosao na trziste nijedan strijelac u ono vrijeme nije ga ,ozbiljno,
dozivljavao, a sto Glock znaci danas!? HS tada nije postojao ni kao ideja! Pokojni Slavko Bucanovic
je zario i palio po prostorima bivse juge sa svojim Smithom 686, pokojni Tomic je sa TT M-57
onako, iz sale obarao kutiju cigareta na 150 m sa streljivom koje je sam pravio meljuci topovski
barut! Jedan od bivsih Osjeckih strijelaca je nesluzbeno oborio tadasnji Eurpski rekord sa CZ 75!
Ne bavi se vise streljastvom ali sigurno ima forumasa koji ga znaju jel je pucao sa Coltom King Cobra,
a jedini je bio (ne znam da li ga jos ima) u Slavoniji koji je ima Desert Eagle, ne znam vise da li je
bio 44 mag ili 50 AE! Podsjetilo me i kada je jedan od tadasnjih strijelaca kupio 1911 Double Eagle!
Meni osobno je smetalo kod M 57 (isto tako i kod 9 mm) kut pod kojim je drska. Naime,kada
podignem pistolj i uperim ga prema meti, cijev je bila sasvim u podnozju mete, dakle uvijek je bio
potreban jos dodatni pokret sa zglobom ruke da poravnam nisansku liniju. Zbog same konstrukcije
metka ( 7,62 ) nije bas ni moguce napraviti drugaciji kut,pistolj je samo prilagodjen kalibru, a
model u 9 mm prakticno prekopiran! Da li zasluzuju biti u kolekciji moje je misljenje da, apsolutno!
Jolly
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik