ciljnici ručne izrade

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
fuckdea
Razvodnik
Razvodnik

ciljnici ručne izrade

Post by fuckdea » 18 Oct 2013, 21:00

.., ja sam potpuni laik u svijetu natjecateljskog streljaštva.. Međutim cijeli sam život okružen oružjem i dok sam gledao ciljnik obični na cz75B sinula mi je jedna ideja.. napraviti ciljnik ručne izrade od tvrde-kuhane plastike sa utorima koji drže ciljnik kako se isti pri opaljenju ne bi pomjerio...

Naime jedan moj susjed posjeduje veliki pogon u kome izrađuju razne predmete, iste oblikuju, sijeku, režu itd.... isti posjeduje i najmodernije strojeve...
i kada bih ja njemu pokazao nacrt,, on bi od šale to mogao iskrojiti... a onda to odnesem puškaru i isti samo izvrši ugradnju... molio bih lijepo ako je tko kada radio ciljnike ručne izrade jel mi može nešto više reći... sa malom kockicom plastike-one tvrde, mogli bi se napraviti svemirski ciljnici-pomični mikro, koji se lako montiraju, demontiraju....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: ciljnici ručne izrade

Post by lex-lutor » 18 Oct 2013, 23:05

Ako je to tako jednostavno zasto mislis da zadnji mikrometarski nisan tipa LPA ,koji bas i nije nesto. kosta >70 Eur ???
Nemoguće je Nemoguće

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: ciljnici ručne izrade

Post by dejandlesk » 19 Oct 2013, 12:03

Mislim da to uopće nije jednostavno. Potrebna je ekstremno fina obrada navoja, minimalne tolerancije...
Istina, sve se to da napraviti, ali koliko je vremena potrebno da se tako nešto napravi... jeftinije je izdvojiti neke novce i kupiti gotovo. Podešavanje strojeva, izrada alata specijalne namjene... u serijskoj proizvodnji ima smisla, međutim pojedinačno raditi tako nešto, jednostavno nema ekonomske računice. Da sam imaš sve strojeve, pa da radiš za svoj gušt i nije ti bitno kad ćeš završiti, takva zanimacija ima smisla, ali ako trebaš ciljnike, kupi gotove i nemoj trošiti vrijeme, novce i živce. Nemoj krivo shvatiti, pozdravljam tvoju inicijativu i volju da nešto tako napraviš, ali te odgovaram od toga jer vjerojatno nećeš uspjeti to odraditi onako kako bi trebalo, barem ne u prvih nekoliko pokušaja. Neuspjeh nas sve frustrira. Što možemo, put do pakla popločen je dobrim namjerama.
Pozdrav!

Post Reply