Savjet prijatelju u vezi optike
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Savjet prijatelju u vezi optike
Pozdrav svima! Vjerojatno mi možete pomoći u totalnoj nedoumici. Prijatelj je nakon dugo vremena uspio naplatiti neke novce koje već davno otpisao. Budući da su došli nepredviđeno, odlučio se počastiti dobrom optikom. Pita me za savjet, a ja ne znam što bi mu odgovorio. Naime radi se o dvoumici između Schmidt Bender-a i IOR-a. Optiku bi koristio prvenstveno za streljaštvo, a ponekad i za lov. Čovjek ima SSG u 308 win. Interesiraju ga optike u rangu 10-50x56. IOR i Schmidt Bender. Cijenom su tu negdje, IOR ima veći tubus, manju izlaznu pupilu, mnogo dužu garanciju.... Nikad nisam u rukama držao optiku takvih performansi i osobno smatram da mu to nije potrebno, ali ako čovjek ima novce, nek kupi, pa možda i mene dopadne koji šus prilikom upucavanja, isprobavanja, a "krštenje" će biti neizostavan dio ceremonije. Činjenica je da su jedno i drugo izvrsne optike i vjerojatno niti s jednom neće pogriješiti, ali me zanima vaše mišljenje. Volio bi da je ova briga moja, no kad već nije, možemo barem o istoj raspravljati. Što više razmišljam, sve sam nesigurniji u svoj izbor. Zahvaljujem na Vašim mišljenjima i sve Vas pozdravljam!
Re: Savjet prijatelju u vezi optike
Ne vidim potrebu za nedoumicom ako je lova spremna, moj izbor bi bio vrlo jednostavan...
S&B PM-II 5-25x56 MTC LT P3L CM
Kad si vec spomenuo lov i streljastvo, ici u lov sa min. povecanjem 10 bas i nije najbolja opcija, a vise od 25 mu za 308 ne treba jer je 25 dovoljno i za 500m...
Neka mu je sa srecom !
S&B PM-II 5-25x56 MTC LT P3L CM
Kad si vec spomenuo lov i streljastvo, ici u lov sa min. povecanjem 10 bas i nije najbolja opcija, a vise od 25 mu za 308 ne treba jer je 25 dovoljno i za 500m...
Neka mu je sa srecom !
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

S & B poznam, imao sam jednog, vidio puno...vrhunske optike! IOR mi je nepoznat, o njemu
sam cuo samo pohvale.
Lex, koliko para je kod nas ta violina koju si preporucio?
Dejan, od srca ti zelim da upadnes u jos vece ,nevolje, nego tvoj prijatelj!
sam cuo samo pohvale.
Lex, koliko para je kod nas ta violina koju si preporucio?
Dejan, od srca ti zelim da upadnes u jos vece ,nevolje, nego tvoj prijatelj!
Head in the City. Hearth in the Field.
Cijene optika kod nas me nikada nisu zanimala niti nece, jedino ako je dobra prilika pa se uzme na firmu onda je druga stvar, ovaj tip S&B koji sam spomenuo je oko 2800 Eur - polovan, vjerujem da je novi cca 3500 Eur !
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ja ti u takve nevolje ne mogu upasti, jer mi nitko ništa ne duguje, a lutriju ne igram.
By
By