NABAVNA DOZVOLA
- technotronic
- Stožerni Narednik

Re: NABAVNA DOZVOLA
jeste, bila je prije izdavanja nabavne dozvole, al sam mislio da i kad geweru doma donesem, da opet idu u provjeru,....
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ako plavci dođu u provjeru, pokažem im ormar i naoružanje, dečki dobiju kavu, ako žele, lijepo se zahvale i tu je priči kraj. Ne trebaš se bojati kontrole, ako sam ne stvoriš razloge za to. Nikad nemoj zaboraviti zaključati ormar i nama problema. Činjenica je da i u policiji ima bedaka, ali reci gdje ih nema, no tamo radi većina poštenih ljudi, koji zarađuju plaću. Njihov posao nije popularan, znam jer i sam radim u firmi koju ljudi ne simpatiziraju, no to što rade, nema baš puno veze s tim kakvi su kao ljudi.
Pozdrav!
Pozdrav!
mirkof wrote:...Isto tako su mi mnogi "znalci" tvrdili da nema šanse da dobijem dozvolu za dva pištolja pa eto, oba su kod mene uredno.
Ovo ne kuzim ? Zasto ne bi mogao dobiti dozvolu za 2 kom ili za 22 kom u cemu je razlika ?
Nemoguće je Nemoguće
Aha...znaci stara rezimska navika.....
Kako se teti digne tako odlucuje iako to nigdje ne pise....slicno su kod nas pokusali tumaciti da se za samilosni hitac moze registrirati samo jedno kratko oruzje, no kada smo trazili da nam pokazu gdje to pise vise nema problema po tom pitanu.
Kako se teti digne tako odlucuje iako to nigdje ne pise....slicno su kod nas pokusali tumaciti da se za samilosni hitac moze registrirati samo jedno kratko oruzje, no kada smo trazili da nam pokazu gdje to pise vise nema problema po tom pitanu.
Nemoguće je Nemoguće
Tumačili mi znalci da neću moći dobiti dva za samoobranu jer je jedan dovoljan i da će mi zahtjev biti odbijen.lex-lutor wrote:Ovo ne kuzim ? Zasto ne bi mogao dobiti dozvolu za 2 kom ili za 22 kom u cemu je razlika ?mirkof wrote:...Isto tako su mi mnogi "znalci" tvrdili da nema šanse da dobijem dozvolu za dva pištolja pa eto, oba su kod mene uredno.
A ja budala slušao takve. Sva sreća pa mi je teta za šalterom rekla da mogu. I eto, dva komada su doma u sefu.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

To je i logično. Ako te napadne autobus napadača, teško da se možeš obraniti jednim pištoljem. Ako takvu priču uspiješ uvaliti teti na šalteru, možda dobiješ i mitraljez! 
Kod nas hvala bogu isto nema problema po ovom pitanju, međutim u okolnim (lokalnim) postajama i dalje se provode neki drugi zakoni!lex-lutor wrote:Aha...znaci stara rezimska navika.....
A da ne govorim kako vodstvo tih lokalnih postaja ispisuje nabavne dozvole (nazivi oružja na njima, živa katastrofa)
Hack... nema toga više... ne mogu više sami upisivati, nego odabrati točan naziv iz postavljene baze,Hackerivs wrote:...A da ne govorim kako vodstvo tih lokalnih postaja ispisuje nabavne dozvole (nazivi oružja na njima, živa katastrofa)
a ako dotičnog oružja nema u bazi, oružje mora na vještačenje u Zg...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ne znam sad, ali referentica (s kojom sam inače dosta dobar) mi je rekla kako su mogući nazivi na nabavnima sljedeći:
pištolj, puška
sportski pištolj, sportska puška
lovački pištolj, lovačka puška
Dok neke obližnje policijske postaje imaju neke svoje izmišljotine tipa
"lovačka puška s glatkim i užljebljenim cijevima - kombinirana puška" ---> ovo sam vidio na svoje oči.
Osim toga imao sam prilike doživjeti 2 situacije
-u mojoj županiji išao od čovjeka kupit M76. I dođemo mi u njegovu PP, a teta se uzbunila ne može ona meni prodati m76 zato jer mi na nabavnoj piše sportska puška a trebalo bi pisat da je sa užljebljenim cijevima! nakon telefonskog razgovora s mojom referenticom razriješila je dileme!
-u jednoj drugoj pu kad sam išao kupovat pištolj od čovjeka žena se pobunila jer je cz75 lovački pištolj a meni je nabavna napisana za sportski pištolj...
Uglavnom svašta postoji u našoj državi apsurdistan!
A ovo za ispisivanje iz centralne baze, koliko znam to je možda prilikom registracije ali nabavne se kod nas ponegdje još na ruku ispisuju ili na onim ručnim štampačim mašinama...
pištolj, puška
sportski pištolj, sportska puška
lovački pištolj, lovačka puška
Dok neke obližnje policijske postaje imaju neke svoje izmišljotine tipa
"lovačka puška s glatkim i užljebljenim cijevima - kombinirana puška" ---> ovo sam vidio na svoje oči.
Osim toga imao sam prilike doživjeti 2 situacije
-u mojoj županiji išao od čovjeka kupit M76. I dođemo mi u njegovu PP, a teta se uzbunila ne može ona meni prodati m76 zato jer mi na nabavnoj piše sportska puška a trebalo bi pisat da je sa užljebljenim cijevima! nakon telefonskog razgovora s mojom referenticom razriješila je dileme!
-u jednoj drugoj pu kad sam išao kupovat pištolj od čovjeka žena se pobunila jer je cz75 lovački pištolj a meni je nabavna napisana za sportski pištolj...
Uglavnom svašta postoji u našoj državi apsurdistan!
A ovo za ispisivanje iz centralne baze, koliko znam to je možda prilikom registracije ali nabavne se kod nas ponegdje još na ruku ispisuju ili na onim ručnim štampačim mašinama...
Gle, ako su ljudi uspjeli PAPovke registrirati na samoobranu...dejandlesk wrote:To je i logično. Ako te napadne autobus napadača, teško da se možeš obraniti jednim pištoljem. Ako takvu priču uspiješ uvaliti teti na šalteru, možda dobiješ i mitraljez!
ovo potvrđujem, vidio sam na svoje oči oružni list za držanje i nošenje a unutra upisana PAPovka za samoobranu!mirkof wrote:Gle, ako su ljudi uspjeli PAPovke registrirati na samoobranu...dejandlesk wrote:To je i logično. Ako te napadne autobus napadača, teško da se možeš obraniti jednim pištoljem. Ako takvu priču uspiješ uvaliti teti na šalteru, možda dobiješ i mitraljez!
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ti ti je za tzv. isturenu obranu, tj. obranu američkog tipa, dok je napadač još daleko!
evo jedna korisna informacija!
za onoga tko je ostvario uvjete za dobivanje oružja u svrhu lova, a već posjeduje oružje po drugoj osnovi (recimo sport) - nakon ostvarivanja tih uvjeta nije u obavezi podnositi zahtjeve za nabavu oružja za to predmetno oružje nego samo novi zahtjev za registraciju.
tako sam ja podnio 2 zahtjeva za nabavnu (a nisam znao da ne trebam)... i danas su mi preregistrirali ono oružje koje sam htio i sad imam dvije nabavne viška
za onoga tko je ostvario uvjete za dobivanje oružja u svrhu lova, a već posjeduje oružje po drugoj osnovi (recimo sport) - nakon ostvarivanja tih uvjeta nije u obavezi podnositi zahtjeve za nabavu oružja za to predmetno oružje nego samo novi zahtjev za registraciju.
tako sam ja podnio 2 zahtjeva za nabavnu (a nisam znao da ne trebam)... i danas su mi preregistrirali ono oružje koje sam htio i sad imam dvije nabavne viška
- oštrostrijelac
- Poručnik

budem vidio, pištolja na njuškalu ima skoro uvijek na poklon a za dugo oružje mislim da će nabavna ipak isteć 
To je stara stvar, radi se o PRE-REGISTRACIJI.....! Ako si pitao tetu na salteru onda ti je valjda to i rekla prije nego si trazio i PLATIO nabavne ..????Hackerivs wrote:evo jedna korisna informacija!
Nemoguće je Nemoguće
Hack... Lex... meni tu nije sve jasno...Hackerivs wrote:evo jedna korisna informacija!
Ja sam prije dva tjedna poklonio sinu pšuku (oba smo lovci i imamo oružje) i on je morao imati nabavnu dozvolu, a danas sam bio u PU u vezi naslijeđivanja oružja od pok. oca i rekli su mi da nabavna ne treba, nego samo registracija... ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

To ti je ono, kako se digne teti na šalteru. Vidiš da je moderno da se trti na šalteru diže....
E jebi ga sada...Znaci uvijek se vracamo na pocetak, svaka PU, pa i svaka PS ocito imaju neke SVJE zakone, navike i slicno....Blago nama...
Nemoguće je Nemoguće