ZASTAVA M808
ZASTAVA M808
Zanimljiva puška. Imali netko detaljnijih saznanja, iskustva možda?
http://www.youtube.com/watch?v=ydoP2wur-FI
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Re: ZASTAVA M808
Kupio je jedan moj prijatelj od gosp. Turkalja u Osijeku. Decki se malo raspucali ( jos doksjekira wrote:Zanimljiva puška. Imali netko detaljnijih saznanja, iskustva možda?
je bila u vlasnistvu od gosp. Turkalja ) na Pampasu...uglavnom, vele ,poluproizvod,!
Takodje ,lajkam, da je ,poluproizvod,!
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Je robusna! Ali to nije ,problem, jel ako trebas pusku za metu nije ti bitan izgled vec preciznost!
Ne moze se mjeriti u preciznosti s recimo Steyerom SSSG, pa samim time ulaganje u takvu
pusku mi se ne cini kao prihvatljivo rijesenje.
Ne moze se mjeriti u preciznosti s recimo Steyerom SSSG, pa samim time ulaganje u takvu
doduše zastava i nije bila na glasu po preciznosti.. kad si već tu a "prekooceanski" si član da te pitam, da li si imao iskustva sa Bell and Carlson kundacima ili si čuo nešto pohvalno ili loše o njima
hvala
hvala
čak ju ne treba ni spominjati u istoj rečenici u kojoj se spominje ssg.... to su različiti svijetovi..ideja mi se dopada-teška cijev+glava sa pikatini šinom iz jednog komada.... ali da su zatvarač i sanduk mogli drastično bolje napravit-mogli su !! zašto nisu-to nitko ne zna a bar u današnja vremena to nije problem !! iz milanove puške smo kolega i ja prvi opalili par komada na pampasu....očekivao sam puno više od te puške koja je rađena po naruđbi... ta puška je 7,61 mm..Woolf Blaser wrote:Je robusna! Ali to nije ,problem, jel ako trebas pusku za metu nije ti bitan izgled vec preciznost!
nadam se da če ju novi vlasnik uspješno utjerati u red i uživati
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Nemam iskustva s njima, nisam ih vidio, ali sam cuo dobro o njima. Vidio sam nekoliko
Australskih ,Wild dog, i jako su dobri, ali su dosta i skupi. Dva sam vidjeo na Tikkama i jedan
na Remingtonu i bas su mi se svidjeli. Vecina ljudi ovdje koji se bave lovom ili puckaraju pomalo
imaju vrlo slabo znanje o oruzju i opremi. Drugaciji je to mentalitet, oni bi u lov ili na streljanu, ali
mora imati slusalice u usima, laptop, termosicu kave u ruci... Otprilike to izgleda ovako; lako im je
dostupno, izbor sto pozelis, cijene sindikalne, imaju i para, pa i to ne dozivljavaju kao nesto
posebno, vec kao razonodu i zajebanciju. Nas prosjecni lovac ili strijelac ima neusporedivo vece
znanje od ovih ovdje. Ima tu ljudi koji jako puno znaju i bave se s tim gotovo profesionalno, ali ja
ne poznam nikog od tih deckiju. Danas je black friday, tj danas su cijene jako off, bas gledam
Karl Zeiss optiku, 3-9; 40, koncanica rapid Z-6, Konquest, dijelovi Njemacki, sastavljena u USA,
dozivotna garancija prenosiva, cijena manje od dvije tisuce kn (360 $), Tikke inace kostaju
600-700$,sad su jos 10 posto off!!! Jadni smo kolega mi u nasoj Domovini. Srce me zaboli kad
vidim sto i kako drugi mogu, a mi kao da smo se Bogu vjecno zamjerili. Raspitat cu se za Bell& Carlsoma
pa se javim, tj jedino da ga vidim kod nekoga, jel tesko je i tu nesto vidjeti kad ovi musavci sve
narucuju iz fotelje, tj internetom.
Australskih ,Wild dog, i jako su dobri, ali su dosta i skupi. Dva sam vidjeo na Tikkama i jedan
na Remingtonu i bas su mi se svidjeli. Vecina ljudi ovdje koji se bave lovom ili puckaraju pomalo
imaju vrlo slabo znanje o oruzju i opremi. Drugaciji je to mentalitet, oni bi u lov ili na streljanu, ali
mora imati slusalice u usima, laptop, termosicu kave u ruci... Otprilike to izgleda ovako; lako im je
dostupno, izbor sto pozelis, cijene sindikalne, imaju i para, pa i to ne dozivljavaju kao nesto
posebno, vec kao razonodu i zajebanciju. Nas prosjecni lovac ili strijelac ima neusporedivo vece
znanje od ovih ovdje. Ima tu ljudi koji jako puno znaju i bave se s tim gotovo profesionalno, ali ja
ne poznam nikog od tih deckiju. Danas je black friday, tj danas su cijene jako off, bas gledam
Karl Zeiss optiku, 3-9; 40, koncanica rapid Z-6, Konquest, dijelovi Njemacki, sastavljena u USA,
dozivotna garancija prenosiva, cijena manje od dvije tisuce kn (360 $), Tikke inace kostaju
600-700$,sad su jos 10 posto off!!! Jadni smo kolega mi u nasoj Domovini. Srce me zaboli kad
vidim sto i kako drugi mogu, a mi kao da smo se Bogu vjecno zamjerili. Raspitat cu se za Bell& Carlsoma
pa se javim, tj jedino da ga vidim kod nekoga, jel tesko je i tu nesto vidjeti kad ovi musavci sve
narucuju iz fotelje, tj internetom.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Nisi valjda s Lazom puco!? Ne znam tko je sada vlasnik tj da li je jos ZM!?šile wrote:čak ju ne treba ni spominjati u istoj rečenici u kojoj se spominje ssg.... to su različiti svijetovi..ideja mi se dopada-teška cijev+glava sa pikatini šinom iz jednog komada.... ali da su zatvarač i sanduk mogli drastično bolje napravit-mogli su !! zašto nisu-to nitko ne zna a bar u današnja vremena to nije problem !! iz milanove puške smo kolega i ja prvi opalili par komada na pampasu....očekivao sam puno više od te puške koja je rađena po naruđbi... ta puška je 7,61 mm..Woolf Blaser wrote:Je robusna! Ali to nije ,problem, jel ako trebas pusku za metu nije ti bitan izgled vec preciznost!
hvala, naime našao sam u njemačkoj tvrtku koja ih prodaje za Howa 1500 400€ što je prihvatljivo, s obzirom da ovo EU tržište nije nimalo nalik na US, Kanada... a dečki se vole igrati sa svojim igračkama
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ovaj Australski mislim da je cak i skuplji. Navodno ima nesto rucnog rada. Ovo sto si
naveo mi se cini kao dobra cijena ako kundak ima sve ono sto trebas, ukljucujuci i
beding. Howa je dobra firma.
naveo mi se cini kao dobra cijena ako kundak ima sve ono sto trebas, ukljucujuci i
beding. Howa je dobra firma.
ne sa lazom...Woolf Blaser wrote:Nisi valjda s Lazom puco!? Ne znam tko je sada vlasnik tj da li je jos ZM!?šile wrote:čak ju ne treba ni spominjati u istoj rečenici u kojoj se spominje ssg.... to su različiti svijetovi..ideja mi se dopada-teška cijev+glava sa pikatini šinom iz jednog komada.... ali da su zatvarač i sanduk mogli drastično bolje napravit-mogli su !! zašto nisu-to nitko ne zna a bar u današnja vremena to nije problem !! iz milanove puške smo kolega i ja prvi opalili par komada na pampasu....očekivao sam puno više od te puške koja je rađena po naruđbi... ta puška je 7,61 mm..Woolf Blaser wrote:Je robusna! Ali to nije ,problem, jel ako trebas pusku za metu nije ti bitan izgled vec preciznost!
čim ju je milan donio iz srbije sreli smo se na pampasu pa je navalio da opalimo koji šus..
http://www.howa-rifles.de/
naravno FLABB, trenutno nemaju u ponudi model koji me točno zanima.. imali su prije par dana, navodno im prodaja u D ide dobro
naravno FLABB, trenutno nemaju u ponudi model koji me točno zanima.. imali su prije par dana, navodno im prodaja u D ide dobro
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hiiijjoj Sile! Mora da su mu se brkovi objesili nakon paljbe!? Jel ste mu pili krv na slamcicu!?
Zadnji put kad sam ga vidio Milence nije ni mogo pucati lezeci stav. Stomak mu je toliki da
kad zalegne noge mu ostanu u zraku. Sad mu ,tobolac, sluzi umijesto lopte za pilates...!
Zadnji put kad sam ga vidio Milence nije ni mogo pucati lezeci stav. Stomak mu je toliki da
kad zalegne noge mu ostanu u zraku. Sad mu ,tobolac, sluzi umijesto lopte za pilates...!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Slazes nesto dobro kolega!? Imam prijatelja u D koji se dobro kuzi u to pa cu ga pitati.sjekira wrote:http://www.howa-rifles.de/
pa jedan kolega forumaš mi je otvorio oči.. a i usrećio mi suprugu
. Samo, on uzima kundak iz US, mislim choate, ima nekoga tamo.. a ja sam uspio naći ove u Njemačkoj, i na svu sreću imam poznanika koji stanuje 20ak km o njih.. uglavnom prodao sam starudiju i uzet ću 1500 ocijevljeni mehanizam i kundak.. žena kad je čula za cijenu je odkomentirala "mmdaa?" tako da sam opet u milosti.. kad kuću gradiš odlučiti se na ssg je suludo.. ovako će me solidan sustav ispasti cca 1100€ ne računajući staklo
(ja sam lovac koji "ne voli" lov pa se pokušavam više posvetiti streljanju, entuzijazist gladan znanja)
(ja sam lovac koji "ne voli" lov pa se pokušavam više posvetiti streljanju, entuzijazist gladan znanja)
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Razumijem te i drago mi je sto ima entuzijasta poput tebe.
Ako sam te dobro shvatio ti bi promijenio kundak?
Ako sam te dobro shvatio ti bi promijenio kundak?
u Rebec po mehanizam/cijev i uzeo si B&C kundak u Dojčlandu.. tabula rasa.. otpočetka
iz nekog razloga želim da bude malo.. osobnija.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Slazem se. Imat ces dobru pusku. Da li si provjerio mozes li kundak naruciti online,
recimo iz USA i pod kojim uvijetima!?
recimo iz USA i pod kojim uvijetima!?
Kako sam razumio na nekoliko siteova djelove za oružje ne dostavljaju izvan US osim u vojne baze. Inače, kao i što sam znaš, identična stvar je u US barem 2x jeftinija
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Istina! Ali bez obzira sto je jeftinije ipak dobro zaradjuju na tome. Jednostavno nas
pljackaju. Remington koji ovdje kosta tri tisuce kn kod nas je duplo skuplji! Recimo da
to razumijem, Europa stiti svoje trziste itd...a Tikka koja kod nas kosta 8500 kn(proizvod
EU koje smo clanica), dakle ,domaci, proizvodjac, ovdje je ista ta 3000 kn! Tko je tu lud!?
Isto sa svime drugim, i phone 5 ovdje 3000 kn, a kod nas deset! Ovo je ogromno trziste
i jednostavno ne dozvole da im itko prodaje muda pod bubrege. Recimo neki EU proizvodi
i ovdje drze dobru cijenu, poput Zeisa,S&B,Swarovski,Blasera...ali opet je omjer; koliko kod
nas eura, toliko tu dolara, a to je ipak oko 30 posto manje!
pljackaju. Remington koji ovdje kosta tri tisuce kn kod nas je duplo skuplji! Recimo da
to razumijem, Europa stiti svoje trziste itd...a Tikka koja kod nas kosta 8500 kn(proizvod
EU koje smo clanica), dakle ,domaci, proizvodjac, ovdje je ista ta 3000 kn! Tko je tu lud!?
Isto sa svime drugim, i phone 5 ovdje 3000 kn, a kod nas deset! Ovo je ogromno trziste
i jednostavno ne dozvole da im itko prodaje muda pod bubrege. Recimo neki EU proizvodi
i ovdje drze dobru cijenu, poput Zeisa,S&B,Swarovski,Blasera...ali opet je omjer; koliko kod
nas eura, toliko tu dolara, a to je ipak oko 30 posto manje!