koja zdracna ima kod nas najvise "snage" u 4.5mm ?
Moderator: karabalic
koja zdracna ima kod nas najvise "snage" u 4.5mm ?
nekuzim se u zdracne ,ali prijatelj me zamolio da tu pitam
on bi se bavio metama 25-50m
pa mu treba jaca od ove gamo sto ima da moze teze diabole
precizno baciti na 50m
hvala
precizno baciti na 50m
hvala
-
Gaston Glock
- Pozornik

-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Re: koja zdracna ima kod nas najvise "snage" u 4.5mm ?
Pogledaj postove pod ,Zracno i plinsko oruzje, i tamo ces naci sve sto te zanima.
Head in the City. Hearth in the Field.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ako trazi pusku sa "najvise" snage, premda samo u kalibru 4.5 - morat ce je prijaviti kod nabavke.(kategorija C)skviki wrote:nekuzim se u zdracne ,ali prijatelj me zamolio da tu pitam
precizno baciti na 50m
hvala
Ako uzme u kalibru 4.5 "sa najvise snage" da bi gadjao na 25-50 metara u metu - onda ce izgubiti na preciznosti jer ce pri velikoj snazi zrno od 4.5 mm probiti zvucni zid pa izgubiti na preciznosti.
U zakljucku - ako je prioritet snaga, onda gubi na preciznosti - ako je 4.5 mm.
Ako je priritet preciznost, onda nek planira veci kalibar, teze zrno i brzinu ispod brzine zvuka.
U svim opcijama takva stvar spada u kategoriju C i obavezu prijavljivanja.
Ako je prioritet kalibar 4.5 mm da bi bio van obaveze prijavljivanja, (kategorija D), tad ce mu i brzina biti ispod 180 m/sec - dakle nece imati snagu.
Sve u svemu, za gadjati na 5o metara ja bih preporucio PCP zracnu pusku, kalibra 5.5 ili 6.35, sa brzinama ispod brzine zvuka.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Te sa najviše snage su najnepreciznije, za 4,5 mm je optimalno 250 m/s.skviki wrote:nekuzim se u zdracne ,ali prijatelj me zamolio da tu pitam
precizno baciti na 50m
hvala
Volim crno pa makar i ofarbano.......
ok preneo
stvar je sto ima hrpe diabola ,dost skupih u 4.5
znaci pcb u 5.5 i onda ide do 50m precizno
nego koje su u 5.5 precizne a lake na novcanik ?
stvar je sto ima hrpe diabola ,dost skupih u 4.5
znaci pcb u 5.5 i onda ide do 50m precizno
nego koje su u 5.5 precizne a lake na novcanik ?
- jolly
- Cinker - bojna

Precizno i jeftino, bas i ne ide skupa....
medjutim, ja pucao sa "hatsanom at44" 5.5 i "hatsanom bt 65" 6.35
I zadovoljan sam.
Takodjer na forumu airgun hr - dosta njih tvrdi da je Hatsan "best buy" pcp u HR.
Inace, na jedan dio serije hatsanovih pusaka stavljaju waltherovu cijev... (njemacku), sto je pohvalno.
(To se lako ustanovi jer ti je waltherov zig na cijevi, ako je njihova)
Medjutim - to je meni jedino iskustvo sa pcp puskama. Lako moguce da postoji i bolje/jeftinije/preciznije.
Kolega Karabalic svakako ima vise iskustva pa ti mozda moze dati bolji savjet. medjutim, ako je prioritet cijena - a ne kvaliteta, mislim da nemas previse opcija.
Takodjer, treba ti i optika, pa ce ti to dignuti cijenu... Nema dzabe ni u babe, a ovu sa kolacima treba uhvatiti...
medjutim, ja pucao sa "hatsanom at44" 5.5 i "hatsanom bt 65" 6.35
I zadovoljan sam.
Takodjer na forumu airgun hr - dosta njih tvrdi da je Hatsan "best buy" pcp u HR.
Inace, na jedan dio serije hatsanovih pusaka stavljaju waltherovu cijev... (njemacku), sto je pohvalno.
(To se lako ustanovi jer ti je waltherov zig na cijevi, ako je njihova)
Medjutim - to je meni jedino iskustvo sa pcp puskama. Lako moguce da postoji i bolje/jeftinije/preciznije.
Kolega Karabalic svakako ima vise iskustva pa ti mozda moze dati bolji savjet. medjutim, ako je prioritet cijena - a ne kvaliteta, mislim da nemas previse opcija.
Takodjer, treba ti i optika, pa ce ti to dignuti cijenu... Nema dzabe ni u babe, a ovu sa kolacima treba uhvatiti...
Turn better into best!
Jednom riječju koliko novca toliko i kvalitetne muzike....
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- jolly
- Cinker - bojna

Mislim da ako govorimo o pcp, i gadjanju na 50 mtr za sto treba optika, mislim da ispod 5500 kn ne treba ni pomisljati. Govoreci o novom.
Imao sam priliku i isprobati benjamin marauder pcp, u 5.5mm i premda je puska super precizna, meni zbog malog kundaka na moje krakove od ruku ne lezi.
Govorim o preciznosti grupa pogodaka je velicine kovanice od 5kn na 50 metara, i eventualno uz dobro streljivo - gadjanje limenki na 100.
BTW - taj je marauder bio ustiman od pravomg znalca - ne znam kakvi su serijski...
Imao sam priliku i isprobati benjamin marauder pcp, u 5.5mm i premda je puska super precizna, meni zbog malog kundaka na moje krakove od ruku ne lezi.
Govorim o preciznosti grupa pogodaka je velicine kovanice od 5kn na 50 metara, i eventualno uz dobro streljivo - gadjanje limenki na 100.
BTW - taj je marauder bio ustiman od pravomg znalca - ne znam kakvi su serijski...
Turn better into best!
U zračnom je jedino pravilo koliko para toliko muzike!
Evo grupice na 80 metara. Jako a precizno! Steyr
https://www.youtube.com/watch?v=pTHBFhU ... ata_player
Evo grupice na 80 metara. Jako a precizno! Steyr
https://www.youtube.com/watch?v=pTHBFhU ... ata_player
Volim crno pa makar i ofarbano.......