Do kada ovako ???
Do kada ovako ???
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-ak ... 15816.aspx
Nas sustav izjednacava napadaca i zrtvu, kakav je to zakon i kakva je to drzava ? Da je kojim slucajem ta zena vlasnica oruzja partija bi joj sve privremeno oduzela dok se stvar razvlaci po sudu.... Ludo, blesavo i zalosno !!!
Nas sustav izjednacava napadaca i zrtvu, kakav je to zakon i kakva je to drzava ? Da je kojim slucajem ta zena vlasnica oruzja partija bi joj sve privremeno oduzela dok se stvar razvlaci po sudu.... Ludo, blesavo i zalosno !!!
Nemoguće je Nemoguće
-
John Moses
- Razvodnik

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Re: Do kada ovako ???
Lex,
Ne ljuti se ali mislim da grijesis.
Kad se dvoje pocackaju na ulici - onda je to remecenje javnog reda i mira.
U toj situaciji policija koja je izvrsna vlast - ne moze dijeliti pravdu ko je od dvije osobe kriv a ko nije.
To odredjuje sud, koji je sudska vlast.
Policija skupi dokaze, utvrdi cinjenice - i ako postoje "elementi" takvog i takvog dijela, podnosi prijavu.
Sud utvrduje krivnju i eventualno kaznu.
Ako policiji das ovlasti da odredjuje ko je kriv, i ko je prav i tako da kaznjava - onda se sustav mijenja iz korijena i suprotno civilizacijskim tekovinama. Svrha trojstva vlasti jest- da jedna drugu kontroliriaju, i na taj nacin da se sprijeci totalitarno drustvo.
Slican slucaj imao sam ja kod susjeda:
Dva susjeda iz iste zgrade se potukla u vlastitoj okucnici jer su se posvadjala oko neke supice na nicijem zemljistu.
Moj prijatelj nije agresivno djelovao, ali recimo da je bio bezobrazan, i dobio je sipkom po ruci i ledjima.
On nije niti zamahnuo rukom, niti ovog drugog taknuo.
Dosla policija. Uvidjaj. Mog frenda poslali lijecniku da se uvtrdi kakve su ozljede i jesu li teske tjelesne.
Ozljede nisu bile teske tjelesne.
Obadva su dobila prijavu za remcenje javnog reda i mira.
Da su ozljede kod mog frenda bile teske tjelesne:
onda bi ovaj drugi mogao dobiti prijavu za nanosenje teskih tjelesnih, a obadva ako se deckima u plavom da pisati tolike prijeve, dakle obadva bi dobila prijavu za remecenje javnog reda i mira.
Ne ljuti se ali mislim da grijesis.
Kad se dvoje pocackaju na ulici - onda je to remecenje javnog reda i mira.
U toj situaciji policija koja je izvrsna vlast - ne moze dijeliti pravdu ko je od dvije osobe kriv a ko nije.
To odredjuje sud, koji je sudska vlast.
Policija skupi dokaze, utvrdi cinjenice - i ako postoje "elementi" takvog i takvog dijela, podnosi prijavu.
Sud utvrduje krivnju i eventualno kaznu.
Ako policiji das ovlasti da odredjuje ko je kriv, i ko je prav i tako da kaznjava - onda se sustav mijenja iz korijena i suprotno civilizacijskim tekovinama. Svrha trojstva vlasti jest- da jedna drugu kontroliriaju, i na taj nacin da se sprijeci totalitarno drustvo.
Slican slucaj imao sam ja kod susjeda:
Dva susjeda iz iste zgrade se potukla u vlastitoj okucnici jer su se posvadjala oko neke supice na nicijem zemljistu.
Moj prijatelj nije agresivno djelovao, ali recimo da je bio bezobrazan, i dobio je sipkom po ruci i ledjima.
On nije niti zamahnuo rukom, niti ovog drugog taknuo.
Dosla policija. Uvidjaj. Mog frenda poslali lijecniku da se uvtrdi kakve su ozljede i jesu li teske tjelesne.
Ozljede nisu bile teske tjelesne.
Obadva su dobila prijavu za remcenje javnog reda i mira.
Da su ozljede kod mog frenda bile teske tjelesne:
onda bi ovaj drugi mogao dobiti prijavu za nanosenje teskih tjelesnih, a obadva ako se deckima u plavom da pisati tolike prijeve, dakle obadva bi dobila prijavu za remecenje javnog reda i mira.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Index.Hr je smeće samo takvo... to ne čitam...
Građanska akcija je ona grupa koja s hrvatskom zastavom javno briše guzicu... nekažnjeno...
to je smeće koje je trebalo potamaniti u samom početku.
zašto im smeta što neko s pravom obilježava godišnjicu smtri pokojnog utemeljitelja
prve Hrvatske države...???
O ovome uopće ne želim ništa reći... nebi bilo ni lipo ni konstruktivno...
Građanska akcija je ona grupa koja s hrvatskom zastavom javno briše guzicu... nekažnjeno...
to je smeće koje je trebalo potamaniti u samom početku.
zašto im smeta što neko s pravom obilježava godišnjicu smtri pokojnog utemeljitelja
prve Hrvatske države...???
O ovome uopće ne želim ništa reći... nebi bilo ni lipo ni konstruktivno...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
U cemu grijesim, ovo je samo primjer ljudske gluposti, tko je sto radio i tko je koga snimao nema veze, vec nekoliko puta se tema vukla u smijeru koji jasno dokazuju da su u pocetku postupka zrtva i napadac izjednaceni.jolly wrote:Lex, Ne ljuti se ali mislim da grijesis.....
DA pojednostavnim:
Ako te sutra dva mulca negdje kod Palaha ili Dva Lava sacekaju i zele ti oteti novcanik pa dodje do saketanja i murija vac copi svo troje ti ces godinama cekati okoncanje sudoskog postupka, ostat ces bez oruzja, neces moci ici u lov, a za to vrijeme ce tvoje oruzje skupljati rdju neadekvatno uskladisteno u nekoj podrumskoj prostoriji PU.
Nastalu stetu ce ti platiti - Nitko i Nikada ! Tko sada grijesi ?????
Nemoguće je Nemoguće
Hawk, NHF ali fulao si " CELI FUDBAL" a bogme i stadion !Hawk wrote:Index.Hr je smeće samo takvo... to ne čitam...
..
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Post ce mi biti opsiran...ali zato forumi i sluze...tj. da se pise na njima!
Slazem se sa Hawkom...osobno, ne volim ,kult licnosti, ali da je cinjenica da je pokojni predsjednik
dr. Franjo Tudjmam utemeljitelj moderne Hrvatske drzave, je jednostavno cinjenica i to nitko ne
moze osporiti! Nacelno nemam nista protiv aktivista, ali ako to netko radi na takav nacin da radi
tako nesto sa Drzavnom zastavom, onda bi ga trebalo zatvoriti!!!
Jolly, mislim da nisi u pravu...ne kuzim se u zakon, ali ako dobijes prijavu za RJRiM i sud te
proglasi krivim i ako platis i najmanju kaznu,po zakonu o oruzju, ostajes bez istog!
Ili je u svakoj nasoj zupaniji zakonska regulativa drugacije tretirana od strane suda!?
Mislim da sam ovo vec napisao, ali opet cu...
Lovnik iz susjednog lovackog drustva...vecernji sati, covjek prvi dolazi na sastanak izvrsnog
odbora LD, ispred lovackog doma 6-7 lokalnih huligana trgaju sjenicu od LD-a, on njima;,sto to
radite, zvat cu policiju,...oni njega prebiju...on teske tjelesne ozljede...oni ni ogrebani...dosla policija,
obavila uvidjaj, zapisnik...nakon nekog vremena svi dobiju prijave za RJRiM, (i lovnik),
njemu za ozljede jedina opcija privatna tuzba...vec mu bilo pun k. svega, i on plati kaznu od
500 kn koju mu je sud odredio, jel je covjek to jednostavno htio skinuti s vrata... i tu pogrijesi...
cim je platio kaznu smatralo se da je ,priznao krivnju,...i ostane bez oruzja!!!
Volio bi kad bi ovo obrazlozio netko od kolega tko se kuzi u zakon!
Cinjenice su sljedece: covjek je ni kriv-ni duzan pretucen, nanesene su mu teske tjelesne
ozljede, pored toga sto je pretrpio fizicke ozljede jos mu je i Drzava naplatila novcanu kaznu
i oduzela oruzje!? Takva pizdarija ne bi prosla u civiliziranoj,demokratskoj,pravnoj Drzavi
negdje drugdje!
Slazem se sa Hawkom...osobno, ne volim ,kult licnosti, ali da je cinjenica da je pokojni predsjednik
dr. Franjo Tudjmam utemeljitelj moderne Hrvatske drzave, je jednostavno cinjenica i to nitko ne
moze osporiti! Nacelno nemam nista protiv aktivista, ali ako to netko radi na takav nacin da radi
tako nesto sa Drzavnom zastavom, onda bi ga trebalo zatvoriti!!!
Jolly, mislim da nisi u pravu...ne kuzim se u zakon, ali ako dobijes prijavu za RJRiM i sud te
proglasi krivim i ako platis i najmanju kaznu,po zakonu o oruzju, ostajes bez istog!
Ili je u svakoj nasoj zupaniji zakonska regulativa drugacije tretirana od strane suda!?
Mislim da sam ovo vec napisao, ali opet cu...
Lovnik iz susjednog lovackog drustva...vecernji sati, covjek prvi dolazi na sastanak izvrsnog
odbora LD, ispred lovackog doma 6-7 lokalnih huligana trgaju sjenicu od LD-a, on njima;,sto to
radite, zvat cu policiju,...oni njega prebiju...on teske tjelesne ozljede...oni ni ogrebani...dosla policija,
obavila uvidjaj, zapisnik...nakon nekog vremena svi dobiju prijave za RJRiM, (i lovnik),
njemu za ozljede jedina opcija privatna tuzba...vec mu bilo pun k. svega, i on plati kaznu od
500 kn koju mu je sud odredio, jel je covjek to jednostavno htio skinuti s vrata... i tu pogrijesi...
cim je platio kaznu smatralo se da je ,priznao krivnju,...i ostane bez oruzja!!!
Volio bi kad bi ovo obrazlozio netko od kolega tko se kuzi u zakon!
Cinjenice su sljedece: covjek je ni kriv-ni duzan pretucen, nanesene su mu teske tjelesne
ozljede, pored toga sto je pretrpio fizicke ozljede jos mu je i Drzava naplatila novcanu kaznu
i oduzela oruzje!? Takva pizdarija ne bi prosla u civiliziranoj,demokratskoj,pravnoj Drzavi
negdje drugdje!
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

...i istina je ovo sto Lex veli...kod nas su pocinitelj i zrtva izjednaceni...zakon nam je...ajme!!!
Dok sud ne donese presudu tko je tko do tada su oboje stranke u prekršaju i pred policijom su isti. Sud odlučuje tko je žrtva, a tko napadač. Isto tako može napadač napasti žrtvu i žrtva premlati napadača. I dođeš na sud i sud ti veli da si ti kao žrtva koristio prekomjernu silu u samoobrani i najebeš 
to je samo zato jer kod nas oni koji predlažu zakon i oni koji ga donose, a i oni koji ga provode su isfrustrirani debili koji se boje svoje sjene i nemaju pojma o životu jer ništa drugo ne rade nego žderu po kojekakvim zakuskama, uzimaju si masne dnevnice jer oni sređuju i dorađuju zakone (koji su tako dobri da imaju poslje milijun dopuna i izmjena) i seru u prazno.
to je samo zato jer kod nas oni koji predlažu zakon i oni koji ga donose, a i oni koji ga provode su isfrustrirani debili koji se boje svoje sjene i nemaju pojma o životu jer ništa drugo ne rade nego žderu po kojekakvim zakuskama, uzimaju si masne dnevnice jer oni sređuju i dorađuju zakone (koji su tako dobri da imaju poslje milijun dopuna i izmjena) i seru u prazno.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hehehe, bravo Skropac!skorpac wrote:Dok sud ne donese presudu tko je tko do tada su oboje stranke u prekršaju i pred policijom su isti. Sud odlučuje tko je žrtva, a tko napadač. Isto tako može napadač napasti žrtvu i žrtva premlati napadača. I dođeš na sud i sud ti veli da si ti kao žrtva koristio prekomjernu silu u samoobrani i najebeš
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Imamo pravnika na forumu, pa mozda nesto i komentira.Woolf Blaser wrote: Volio bi kad bi ovo obrazlozio netko od kolega tko se kuzi u zakon!
Medjutim, navest cu neke poslovice, narodne, koje mi daju naslutiti da se neke stvari ne mijenjaju nikad, nije to samo danas ni samo u nasem drustvu.
"Pravda je slijepa"
"Da ti je bilo pameti do suda, kao od suda"
"Pravde na svitu, ka ni dna od pizde - tog nema".
......
Nista novoga, dakle.
Treba se micati podalje od guzve, izbjegavati demonstracijune, i pulitiku u butigu, i bit na miru.
Turn better into best!
U našoj zemlji sad je najbolje biti JNA oficir koji se nije uspio na vrijeme čak do 1992 se prijaviti u HV pa je služio...kome kurcu ili državi koja više nije postojala, ali nije imamo ni muda tuči se....ali sad crveni ispravljaju nepravdu pa njima daju velike mirovine jer su oni ipak njihovi...ili tko zna koji a naravno zaboravio sam reči uzeli su novac od branitelja ....pa oni nisu ni zaslužili mirovinu....ipak ta država za koju smo se tukli postoji...a nažalost JNA oficiri ipak su svoju izgubili, pa je to nepravsda treba ih obeštetiti....jer nemaju svoju Vosku ni državu.....tko je kriv....branitelji naravno....zato uzmi njima i daj četnicima u sivomasnilastim uniformama.....ajme ljudi moji kome ste to svoj glas dali.....
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Da se treba drzati dalje od pizdarija to se slazem!
To mozes jedino da ne izlazis iz kuce van!
Postoje stvari na koje covjek jednostavno ne moze utjecati! Moze mi se nesto dogoditi
na putu na posao!? Sto da onda radim!? Da se pozovem na cl.51!? Tj na obavezno osiguranje
nadoknade troskova ozljede na radu i profesionalnih bolesti, koje pokriva i mislim jedan sat
prije i nakon posla!? To jest netko me moze tada namlatiti, a branio se ili ne ostajes bez oruzja
jel sudjelujes u remecenju javnog reda i mira, a to sto si zrtva-bad luck!? Svakako ostajes bez
oruzja...to je suludo...i sad ti ulozi pare u oruzje i mozes biti najposteniji na svijetu, ali to ti nista
ne vrijedi! Nije li poanta zakona da sprijeci nepostene da naude postenima po istom tom zakonu,
tj da zastiti postene koji postuju zakon!? Ako oni koji postuju zakon, gotovo u pravilu budu
izjednaceni sa prekrsiteljima zakona...kakvu to poruku s time salju zakonodavci tj Drzava!?
Pa ako postujem zakon, placam porez...zar nije logicno da ako mi se nanese nepravda po
istom tom zakonu Drzava stane u ,moju, zastitu!?
Jebem li ga...ja sam glup, pa to ne kuzim!!!
To mozes jedino da ne izlazis iz kuce van!
Postoje stvari na koje covjek jednostavno ne moze utjecati! Moze mi se nesto dogoditi
na putu na posao!? Sto da onda radim!? Da se pozovem na cl.51!? Tj na obavezno osiguranje
nadoknade troskova ozljede na radu i profesionalnih bolesti, koje pokriva i mislim jedan sat
prije i nakon posla!? To jest netko me moze tada namlatiti, a branio se ili ne ostajes bez oruzja
jel sudjelujes u remecenju javnog reda i mira, a to sto si zrtva-bad luck!? Svakako ostajes bez
oruzja...to je suludo...i sad ti ulozi pare u oruzje i mozes biti najposteniji na svijetu, ali to ti nista
ne vrijedi! Nije li poanta zakona da sprijeci nepostene da naude postenima po istom tom zakonu,
tj da zastiti postene koji postuju zakon!? Ako oni koji postuju zakon, gotovo u pravilu budu
izjednaceni sa prekrsiteljima zakona...kakvu to poruku s time salju zakonodavci tj Drzava!?
Pa ako postujem zakon, placam porez...zar nije logicno da ako mi se nanese nepravda po
istom tom zakonu Drzava stane u ,moju, zastitu!?
Jebem li ga...ja sam glup, pa to ne kuzim!!!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Eee, da! Dragi moj ,druze, pukovnice!!! Zar mi nismo zemlja apsurda!? Zemlja obrnutihPapilon wrote:U našoj zemlji sad je najbolje biti JNA oficir koji se nije uspio na vrijeme čak do 1992 se prijaviti u HV pa je služio...kome kurcu ili državi koja više nije postojala, ali nije imamo ni muda tuči se....ali sad crveni ispravljaju nepravdu pa njima daju velike mirovine jer su oni ipak njihovi...ili tko zna koji a naravno zaboravio sam reči uzeli su novac od branitelja ....pa oni nisu ni zaslužili mirovinu....ipak ta država za koju smo se tukli postoji...a nažalost JNA oficiri ipak su svoju izgubili, pa je to nepravsda treba ih obeštetiti....jer nemaju svoju Vosku ni državu.....tko je kriv....branitelji naravno....zato uzmi njima i daj četnicima u sivomasnilastim uniformama.....ajme ljudi moji kome ste to svoj glas dali.....
RobinHoodovskih nacela!?
Usput, lajkam ovaj tvoj avatar...napravio bi i sebi isti...ali bojim se da ne budem tuzen za
nezakonito koristenje tudjih autorskih prava...
Ma svi mi znmo sto ne valja i kako se cisti riba.... 
Nemam ja nista ni protiv ovog zakona ali neka se ubaci i jedan dodatak, na kraju postupka kada se dokaze da nisam kriv, odsteta za svaki dan bez oruzja je 1000 Kn po cijevi .... Pa brate moj neka samo stoji kod njih koju godinu ili dvije....
Jednostavno NIJE normalno da svatko od nas mora strahovati za sasvim obicne stvari a za koje drugi ljudi ne znaju ni da postoje.
U zakon jednostavno MORA uci odredba da se radi remecenja JRM i nedokazanih ili anonimnih prijetnji NE moze oduzimati oruzje.
Nemam ja nista ni protiv ovog zakona ali neka se ubaci i jedan dodatak, na kraju postupka kada se dokaze da nisam kriv, odsteta za svaki dan bez oruzja je 1000 Kn po cijevi .... Pa brate moj neka samo stoji kod njih koju godinu ili dvije....
Jednostavno NIJE normalno da svatko od nas mora strahovati za sasvim obicne stvari a za koje drugi ljudi ne znaju ni da postoje.
U zakon jednostavno MORA uci odredba da se radi remecenja JRM i nedokazanih ili anonimnih prijetnji NE moze oduzimati oruzje.
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Je, bravo Lex! Ja sumnjam da je to sve navlakusa nekog naseg ,unutarnjeg, neprijatelja foruma!
Moglo bi se recimo dogoditi da nekom padne na pamet da organizira susret clanova foruma,
a s obzirom da na forumu ima vrsnih proizvodjaca vina, vrlo je izgledna sansa da se uredno
ablegeniramo na susretu. U takvom stanju ljudi obicno i zapjevaju, a u toj situaciji, s obzirom da
kao posjednici oruzja spadamo u ,rizicnu, skupinu, vrlo lako bi se moglo dogoditi da nam ,netko,
izmjeri decibel ili dva buku vise nego sto je dozvoljeno! Dakle, mi smo u prekrsaju, slijedi kazna
za RJRiM i forum ostane razoruzan!!!
Smijesno...ali teoretski moguce!
Moglo bi se recimo dogoditi da nekom padne na pamet da organizira susret clanova foruma,
a s obzirom da na forumu ima vrsnih proizvodjaca vina, vrlo je izgledna sansa da se uredno
ablegeniramo na susretu. U takvom stanju ljudi obicno i zapjevaju, a u toj situaciji, s obzirom da
kao posjednici oruzja spadamo u ,rizicnu, skupinu, vrlo lako bi se moglo dogoditi da nam ,netko,
izmjeri decibel ili dva buku vise nego sto je dozvoljeno! Dakle, mi smo u prekrsaju, slijedi kazna
za RJRiM i forum ostane razoruzan!!!
Smijesno...ali teoretski moguce!
E cekaj samo novi zakon da se usvoji,,,,ako budes sexao zenu u stanu koja malo vise vristi odmah ce partija pisati kazne i slicna sranja.
Nemoguće je Nemoguće
Samo ti njega stavi......i daj Bog da još dugo stavljaš...Woolf Blaser wrote:
Usput, lajkam ovaj tvoj avatar...napravio bi i sebi isti...ali bojim se da ne budem tuzen za
nezakonito koristenje tudjih autorskih prava...
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....