Do kada ovako ???

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Re: Do kada ovako ???

Post by Woolf Blaser » 16 Dec 2013, 15:43

mirkof wrote:Jedina istina koja se tu vidi jest da su nam uvijek krivi neki drugi a nikad mi sami.
Zasto smo krivi!? Zato sto volimo oruzje!? Po tvome...ako mi netko udari samar...moram
sutjeti...ako pozeli da mu popusim kitu...morao bi i to uciniti ako zelim zadrzati oruzje!?
Zakon o oruzju je kara, a i to sto ti pricas, tj sto stalno trazis krivce u nama je isto kara!
Head in the City. Hearth in the Field.

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 16 Dec 2013, 16:11

Ovaj moj komentar nema veze s oružjem nego sa teorijom da su zapadnjaci krivi za sve što se događalo na ovim područjima. Thread je odlutao na sve strane pa je već teško pratiti.

I ne tražim krivce u nikome, niti strastveno podržavam išta samo kažem da stvari treba gledati iz obje perspektive. Kao i sve drugo u životu. Nemoj me odmah svrstavati na ovu ili onu stranu.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 16 Dec 2013, 16:44

Sve ovo sto pisem, ne pisem da bih bilo koga svrstavao bilo gdje...vec da izrazim svoje
nezadovoljstvo sa ovakvim zakonom. Sto se zapada tice...mislim da tu mislis na USA,
ali oni ne mogu biti nikome normalnome primjer po bilo cemu pozitivnom...tako da ja kad
spomenem Zapad onda mislim na Svicarsku,Njemacku,Norvesku,Svedsku, Canadu...to je
za mene ,Zapad, u pravom smislu rijeci...Zapad u kojem se postuje covjek,pojedinac, Zapad
koji vodi brigu o svojim gradjanima i njihovim potrebama jednako...pa ma o cemu se radilo...
o bolesnima, pretilima,socijalno ugrozenim, sexualnoj orijentaciji, vjeroispovijesti...oruzju...

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 16 Dec 2013, 16:53

Svi komentari svode se zapravo na to da je zakon loš i još lošije se provodi...ili doslovce....eto to je poanta i svakako suosjećam s svima koji doista bez imalo krivnje mogu ostati bez oružja jer to je doista tragedija.....a najviše od svega boli činjenica da nisi kriv.... a dolje su napisane sumlje i komentari,......e taj zakon treba promjeniti i to pod hitno!!
Mislim da ne treba previše preosobno shvaćati komentare već nekako iznači rješenje ili dopune i izmjene istog
Ja nikad nisam ni znao da je to tako ali čitaju komentare shvatio sam besmislenost istog, iako nemam oružje niti sam fan svakako bih podržao da svako onaj tko voli ili želi imati da je to sloboda jer zašto nekog tko ima oružje treba diskriminirati kad danas društvo omogučava da i lezbe i pederi imaju isto i više od nas nazovi moralnih...pa zašto diskriminacija drugih i lovci su ljubitelji prirode i poznajem mnoge lovce divne ljude koji su čuvari iste iznad svega koji s toliko ljubavi pričaju o toj prirodi o toj divljači...
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 16 Dec 2013, 17:00

Kada bi izbori mogli nešto promijeniti, ukinuli bi ih! :A22:

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 16 Dec 2013, 17:31

Jako si to lijepo napisao, tj koliko boli cinjenica da kad procitas nesto ruzno o sebi,
a znas da nisi kriv i da cijeli svoj zivot gledas da zivis posteno, a tako i svoju djecu
ucis, koliko to boli, a nemozes si pomoci!

Zalosno je da nitko od saveza ne cini nista. Jedino se onaj gospodin Wagner potrudio
da poduzme nesto! Sigurno posten covjek i plemenit, ali na zalost on sam ne moze Bog
zna sto uciniti!

Bila je nedavno tema o krivolovu u Istri, na forumu ima dosta lovaca, ali nitko se nije previse
osvrtao na to! Moram priznati da mi je to bilo malo cudno.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 16 Dec 2013, 18:01

Papilon wrote:...iako nemam oružje niti sam fan...
Kako...??? a sjekira...??? :roll:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 16 Dec 2013, 18:15

:A25: ajme nisam zna da bi ju triba....rak ti guzicu izjea.... :mrgreen:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Dec 2013, 23:48

Woolf Blaser wrote:
Bila je nedavno tema o krivolovu u Istri, na forumu ima dosta lovaca, ali nitko se nije previse
Recimo da u ovi stvarno malo pretjerali, nesto sam nacuo oko cijele price ali ne znam sto je bilo tocno pa bolje da pametno sutim. Uglavnom krivolova ima svuda samo je pitanje gdje se nekoga moze ili zeli uhvatiti. Jedan pucanj se NE CUJE i to jako dobro znaju svi oni koji se time bave, ne sluzi im na cast i ne odobravam. No koliko znam u nekim krajevima i to je jedna od posljedica postavljana poslusnih i podobnih na rukovodeca mjesta u Lov.drustvima......
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 17 Dec 2013, 00:25

Lovacka drustva su isto price za sebe (cast izuzecima). U njima isto postoje ,jednakiji
od jednakih,! Nazalost...tu bahatost placaju zivotinje...svojim zivotima!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 17 Dec 2013, 04:37

Woolf Blaser wrote: Bila je nedavno tema o krivolovu u Istri, na forumu ima dosta lovaca, ali nitko se nije previse
Mene je tad zainteresirao jedan komentar u novinarskom clanku:
da su im pretragom nekretnina pronasli "nedozvoljenu kolicinu" streljiva.

Nisam htio potezati na forumu, jer bi otisla rasprava u sirinu, a vec se o tom raspravljalo, pa nisam ni komantirao.
Ali, zaista, sto je nedozvoljena kolicina streljiva?

Lovci i strijelci:
Koliko vi uopce smijete drzati streljiva u kuci na siguran i legalan nacin?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 17 Dec 2013, 08:13

To ti zna svaki referent. Problem je što ti 2 referenta ne mogu reći isti podatak.
Pozdrav!

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 17 Dec 2013, 10:22

kako ti netko može reći da imaš nedozvoljenu količinu streljiva kad možeš doć u dućan i kupiti šleper municije ako imaš dozvolu? to je retardacija našeg zakona i idiota koji su pisali naše zakone. Nemože ti netko reči da imaš nedozvoljenu količinu municije ako kod nas nema limita za kupnju dotične. a što se tiče onih gluposti oko nekakve količine baruta u municiji nema veze s vezom jer je municija za sebe zaseban proizvod i time tvori jednu cijelinu koja se zove municija i nemre nitko reci da imaš preveliku količinu eksplozivne tvari jer je to gotov proizvod. tako da te stvari na sudu ne drže vodu, ali dok država ne počne plačati odštete za svoje glupe tužbe do tad će biti ovako kako je.

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 17 Dec 2013, 11:31

Pitanje je da li je uopće stvar u nedozvoljenoj količini streljiva ili je to samo novinar krivo prenio (nije da bi bilo prvi put, naši današnji novinari imaju problema sa pet osnovnih - tko,gdje,kada,kako,zašto - a gdje neće o nečem kompleksnijem).

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 17 Dec 2013, 16:01

skorpac wrote:kako ti netko može reći da imaš nedozvoljenu količinu streljiva kad možeš doć u dućan i kupiti šleper municije ako imaš dozvolu? to je retardacija našeg zakona i idiota koji su pisali naše zakone. Nemože ti netko reči da imaš nedozvoljenu količinu municije ako kod nas nema limita za kupnju dotične. a što se tiče onih gluposti oko nekakve količine baruta u municiji nema veze s vezom jer je municija za sebe zaseban proizvod i time tvori jednu cijelinu koja se zove municija i nemre nitko reci da imaš preveliku količinu eksplozivne tvari jer je to gotov proizvod. tako da te stvari na sudu ne drže vodu, ali dok država ne počne plačati odštete za svoje glupe tužbe do tad će biti ovako kako je.
:A28:

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 17 Dec 2013, 17:13

Vjerojatno je bilo streljiva za koje nije bilo dozvole, količina nije ograničena ako imaš sve uredno. Nismo u Yugi pa da kupujemo metke na par komada godišnje.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Dec 2013, 18:22

U Yugi ti nije ni trebalo, mogao si puniti pa cemu onda da kupujes stotine komada...

Na zalost pokazuje se samo koliko smo spori, malodusni, ljeni i nezainteresirani kada treba napraviti nesto za sebe, HLS I HSS zabole kita za te probleme jer placa ide bez obzira na rad, radio ili ne radio njima je tako dobro kako im nikada nije bilo u zivotu i sto bi oni sada trebali da ugroze svoj dupeuvlakacki status radi par tisuca lovaca i strijelaca...maaaaaaa dajteeee ljudi pa budite ozbiljni.
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 17 Dec 2013, 18:52

Nevjerojatno je to sto se dogadja kod nas. Svatko se nekoga ili necega boji. Poloticari to
znaju i debelo iskoristavaju...a narod suti...svakim danom sve gore.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 17 Dec 2013, 22:44

mirkof wrote:Pitanje je da li je uopće stvar u nedozvoljenoj količini streljiva ili je to samo novinar krivo prenio
Krivolovci su bili stranci u pratnji krivolovca-tajnika društva. Pošto su oni stranci, po zakonu o oružju RH, dozvoljen im je unos 500 kom. streljiva za sačmarice po glavi (krivolovca). Kad se sve to zbroji dobije se nedozvoljena količina.
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Dec 2013, 23:54

Hmmm da, na svakom metku pise kome pripada i kada je uneseno u RH ??? Novinari su napisalo da je pretragom kuce tajnika nadjena NE-dozvolljena kolicina streljiva a ne kod Talijana, e sada ili je greska ili je po starom partijskom obicaju " daj da mi napisemo a onda neka se oni vade kako znaju" .....
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply