OBRAZAC - PRE REGISTRACIJA (D. u D.I.N.)

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

OBRAZAC - PRE REGISTRACIJA (D. u D.I.N.)

Post by Mike_Torello » 11 Sep 2008, 00:08

ukoliko već posjedujete oružje sa dozvolom za DRŽANJE i nakon položenog lovačkog ispita ga želite pre registrirati za DRŽANJE I NOŠENJE potrebno je ispuniti ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU ORUŽJA sa napomenom "preregistracija iz DRŽANJE u DRŽANJE I NOŠENJE" i priložiti 70kn državnog biljega, obostranu kopiju važeće LOVAČKE ISKAZNICE i kopiju oružanog lista za DRŽANJE oružja.
(Radi novog zakona o upisivanju oružja u ORUŽANI LIST prilikom promjene starijih dokumenata
potrebno je donesti oružje na uvid radi upisivanja punog naziva proizvođača, MODELA, kalibra itd.)
zahtjev-za-pre-registraciju-A.jpg
zahtjev-za-pre-registraciju-A.jpg (47.51 KiB) Viewed 2028 times
zahtjev-za-pre-registraciju-B.jpg
zahtjev-za-pre-registraciju-B.jpg (44.74 KiB) Viewed 2028 times
U KRATKIM CRTAMA...
----------------------------------------------------------
NABAVKA ORUZJA:
1. Zahtjev za nabavnu dozvolu - 45kn drzavnog biljega
2. Ljecnicki pregled - 350kn
3. Nabavna dozvola - 3kn +poštanski harač za uplatu cca 5kn
4. Zahtjev za registraciju - 70kn drzavnog biljega
5. Slikanje za dokumente (potrebne 2 manje slike) - cca 40kn
6. Oruzani List (1 vrijedi za 3 kom. oruzja) - 40kn +poštanski harač za uplatu cca 5kn
PRE-REGISTRACIJA:
1. Zahtjev za preregistraciju iz DRZANJE u DRZANJE I NOSENJE (D. u D.I.N.) - 70kn drzavnog biljega
2. Slikanje za dokumente (potrebne 2 manje slike) - cca 40kn
3. Oruzani List (1 vrijedi za 3 kom. oruzja) - 40kn +poštanski harač za uplatu cca 5kn
ODJAVA:
1. Zahtjev za registraciju (STAVKA br.8 - ODJAVA) - 20kn drzavnog biljega
zahtjev-za-pre-registraciju-A.jpg
zahtjev-za-pre-registraciju-A.jpg (47.51 KiB) Viewed 2028 times
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Trap
Pozornik
Pozornik

Re: OBRAZAC - PRE REGISTRACIJA (D. u D.I.N.)

Post by Trap » 26 Oct 2008, 22:37

Bok,

imam pitanje u vezi ove preregistracije...
Bavim se streljaštvom..i nedavno sam predao zahtjev za nabavu revolvera i puške sa glatkim cijevima (za Trap).

Policija me je posjetila i obavila razgovor. Sad čekam poziv za liječnički pregled. :D
Kako ću uskoro na polaganje lovačkog ispita i nadam se postati lovac, imat ću potrebu za lovačkim oružjem (karabin i još lovačka sačmarica)

Pitanje je: da li mogu nakon liječničkog ili prije tražiti nabavnu dozvolu za pušku sa užljebljenim cijevim (karabin) i još jednu pušku sa glatkim cijevima?I to na način da ih trebam kao sportsko oružje, za streljaštvo? :?:

Kasnije bi kada dobijem lovačku iskaznicu preregistrirao ovo oružje u lovačko.Razlog za ovo je vrlo jednostavan..predugačka je procedura...za lovačko oružje bih morao imati iskaznicu, pa onda podnijeti zahtjev, pa razgovor sa policijom..pa liječnički...

Jel netko imao slično iskustvo?

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 27 Oct 2008, 09:55

Za sportsko oružje moraš imati potvrdu Streljačkog saveza (NE KLUBA!!!) da se AKTIVNO BAVIŠ STRELJAŠTVOM - znači ideš na natjecanja, pa radije sačekaj lovačku diplomu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Trap
Pozornik
Pozornik

Post by Trap » 27 Oct 2008, 11:21

nobile157 wrote:Za sportsko oružje moraš imati potvrdu Streljačkog saveza (NE KLUBA!!!) da se AKTIVNO BAVIŠ STRELJAŠTVOM - znači ideš na natjecanja, pa radije sačekaj lovačku diplomu.
Ma imam sve to...već sam dao zahtjev za nabavu oružja..za pušku i revolver...
još me nisu pozvali na liječnički...ali su mi bili doma..za razgovor i da vide ormar za oruzje

e sad me zanima da li mogu kad obavim liječnički dobiti još nabavnu za još jednu pušku sa glatkim cijevima i jednu sa užljebljenim

tako da to odmah sve kupim, da ne moram čekati da dobijem lovačku iskaznicu..pa onda da ponovno prolazim cijelu proceduru
kasnije kad dobijem lovačku iskaznicu ove dvije puške i revolver bih preregistrirao u lovačko oružje

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Oct 2008, 11:33

radije pricekaj da dobijes lovacku iskaznicu, ljecnicki ce ti vrijediti jer vrijedi 5g., provjera ce biti vise manje simbolicna jer si ju vec jednom prosao i vec posjedujes oruzje, da ga nabavis sada pa ides preregistrirati na DIN kad ga dobijes L.iskaznicu nema smisla, radis si dvostruki trosak... Radije rijesi ovo sto imas sada, neka prodje tako da imas temelj... kasnije ce ici lakse... nije ti valjda neka zurba da nabavis to novo oruzje?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Trap
Pozornik
Pozornik

Post by Trap » 27 Oct 2008, 11:46

ma nije nikakva žurba...nego sam mislio da ako je moguće to sve odmah riješim...
hvala na savjetima...budem pričekao

Post Reply