Colt Revolver

Oružje proizvedeno prije 1870. godine te oružje koje se puni s ušća cijevi crnim barutom, a pali se kremenom, fitiljem ili kapislom.

Moderator: BoB

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: Colt Revolver

Post by jolly » 17 Oct 2013, 21:34

Nipple - ti je u stvari fixni dio na revolveru. Da ne povezes krivo.
Hocu reci, ne punis tako da skidas i stavljas nipple.

On (nipple) se ne skida i ne stavlja kod punjenja.On tamo stoji, dio cilindra.
Ja to skidam - samo doma kod ciscenja.

kapisla je sa na bazi fulminata, slici ti na one djecje za pucanje.

bakrene kosuljice s donje strane otvorena iznutra napunjena s tom smjesom na bazi fuliminata.

Ove koje koristim su, mislim :nobel 1075, pisem po sjecanju - nemam pri ruci.
Za puske su nesto veceg promjera.

Baci oko na ovaj film, i mozes pogledati sva tri dijela:

http://www.youtube.com/watch?v=pGzAuC3O3HM
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 17 Oct 2013, 21:55

Sve jasno. Hvala.
Head in the City. Hearth in the Field.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 18 Oct 2013, 04:44

:A28:
Ono sto si vidio na filmu, ja isprobao.
Pa kasnije mozemo raspraviti o preciznosti, ako budes zaintereseran.

Pogledaj ona dva filma sam ti naveo, kad ulovis vremena i obrati paznju na oruzje. ;)
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 13 Jan 2014, 02:25

Gledao sinoc "Pale Rider" sa Clint Eastwodom na TV Nova.

Zanimljivo je kako mijenja bubanj na remingtonu dok puni.
Definitivno je Remington tehnicki bolje rijesen od Colta u perkusionim inacicama.

http://www.youtube.com/watch?v=WQuKXGOoqUc
Turn better into best!

upstart
Pozornik
Pozornik

Post by upstart » 13 Jan 2014, 18:57

jolly wrote:Gledao sinoc "Pale Rider" sa Clint Eastwodom na TV Nova.

Zanimljivo je kako mijenja bubanj na remingtonu dok puni.
Definitivno je Remington tehnicki bolje rijesen od Colta u perkusionim inacicama.

http://www.youtube.com/watch?v=WQuKXGOoqUc
Je. Ali je Colt više sexy.:-) Nabrijavam se kupiti Ubertijevu inačicu 1851 Navy-ja. Kad mi žena odobri financije:-).

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Jan 2014, 08:15

Vizualno se I meni vise svidja Colt.
Premda imam Colt Army u cal 44, Colt Navy sa oktagonalnom cijevi je prekrasan.
A i s ekonomske strane: cal 36 ima manju potrosnju baruta i olova nego cal 44.

A vezano za kucni budget (osim ako se zena ne bavi puskarstvom :( ), pokazi joj malo TTejce na "Njuskalu", sve 200 do 500 kuna. (TTejac I stari colt Navy su zenama prakticno ista stvar :mrgreen: ) Kazes da to uopce nije strasno. Ponovis nekoliko puta taj postupak pa kad zena pocne klimati glavom, budget je presutno odobren. I onda samo odjuris po Navy-ja. :mrgreen:
To je moja metoda. Funkcionira bez greske! :mrgreen:

E I jos nesto:
Kad ga kupis, obavezno zeni donesi buket cvijeca. Kazes nesto, kao "bas sam sretan kako sam jeftino i dobro prosao, pa sam ti usput kupio buket cvijeca, da I tebe razveselim, a isama si mi pomogla kod odluke".

Nije mi nikad bila jasna ta zenska slabost na cvijece, ali funkcionira bez greske. Nece ti biti nikakvog njurganja, a I preventivno djelujes da ti ne njurga kad se zadrzis na streljani, jer ce podsvjesno uvijek pucanje povezati sa nenadanim buketom cvijeca. :D

Nije tematski vezano za ovaj forum, ali ljubavnici I curi, na prvi dejt - obavezno odnijeti crvenu ruzu. I to funkcionira jaaaako dobro!!!!!! :mrgreen:
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Jan 2014, 09:25

jolly wrote:...Nije tematski vezano za ovaj forum, ali ljubavnici I curi, na prvi dejt - obavezno odnijeti crvenu ruzu. I to funkcionira jaaaako dobro!!!!!! :mrgreen:
A sto ako su alergicne na pelud ?

:A03:
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Jan 2014, 10:19

lex-lutor wrote:
A sto ako su alergicne na pelud ?

:A03:
Lex, mladicu, dozvoli mi da te poducim, jer vidim da si taj sat na biologiji propustio. :(

Oruzje i crvene ruze idu neodoljivo zajedno. Vidi sliku.

Kako ljudi koji precizno pucaju teze ka tome da budu perfekcionisti, treba paziti na detalje. To je svima jasno.

Crvena boja, je boja krvi, i, podsvjesno, strasti. Crvena boja jest i boja koja se najlakse pamti. (poput coca cole, ili Marlboro cigareta kojim je crvena boja osnov dizajna upravo iz tog razloga)

Zato, dakle, ruza koju poklanjas curi, buducoj zeni, ljubavnici mora biti crvena.

Dalje, ne smijes je pokloniti u rascvjetalom stanju, jer (osim sta pusta pelud) za samo dan-dva ce joj otpasti latice, sto u prenesenom znacenju nije dobra poruka.

Dakle, kad biras ruzu za prvi dejt, ta mora biti u stanju malo prije punog cvata, gotovo zatvorena.

Kad je cura, zarucnica, buduca zena, ljubavnica nakon prvog dejta stavi u vazu i u vodu, cvat mladog cvjeta ce se nastaviti i slijedecih dana, te ce svaki dan biti sve rascvjetalija, otvorenija i ljepsa. A to u prenesonom znacenju, salje sasvim drugaciju poruku njenoj podsvjesti o vasoj strasti.

Po mojem skromnom iskustvu, puni ucinak takve poruke u obliku mladog, rosnog cvjeta pred otvaranje je u 100% slucajeva unatar prvih 48 sati nakon prvog dejta, mozda cak i na parkingu ispred kuce iste veceri. :mrgreen:

Nisam botanicar, ali mozda najveci omjer od nerascvjetale faze do punog cvata ima ruza, dakle, ruza mora biti!
Crvena, radi strasti, na koju ta boja podsvjesno upucuje, a u braku pomaze kod raspodjele kucnog budgeta na tvoju stranu.

Probaj, pa vidi.
Attachments
Guns and roses.jpg
Guns and roses.jpg (31.24 KiB) Viewed 720 times
Turn better into best!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Jan 2014, 16:07

Vauu...nisam ni pomisliti mogao da imamo takve romanticare na forumu!!!
A sto se dogodi sa ruzom ( i samnom ) kad zena skuzi koji je ustvari pravi razlog
donosenja iste!? Mi muski uglavnom poklanjamo kad nesto sjebemo!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Jan 2014, 16:58

Pa, recimo to ovako:
Redovit, ili barem povremen znak paznje zeni, poput nekog cvijetka, donosi harmoniju u braku.

Tako da ce se ta harmonija vrlo tesko poremetiti oko tako trivijalnih stvari kao sto je kupnja nekog "Jeftinog oruzja" koje samo stoji u sefu, skuplja paucinu I ne sluzi nicemu.

BTW, hvala na komplimetnu, ali ipak nisam romanticar. Samo ucim iz iskustva, I prilagodjavam se nepravednom zivotu na najbolji nacin. :mrgreen:
Turn better into best!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Jan 2014, 17:17

Ja te apsolutno podrzavam!!! Ali...koliko ruza crvenih trebam kupiti da mi se useli u sef
neki Sig!? Ne samo pistolero...kopka me i puskica Sauer 202!? Mozda bi pomoglo da
ruzice zataknem u cipelice Louboutin i Manollo Blahnik...zena ce biti zadovoljna, ali lova
za moje igracke ce u tome slucaju biti sitnis!!!

Gle...ja vjerujem da ova tvoja tehnika ,komunikacije, sa ljepsim spolom donosi rezultate...
ali ja sam ti malo staromodan po tome pitanju...pa ipak vise vjerujem da je zenu najlakse
uzbuditi...kad joj das pare...!!!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 14 Jan 2014, 17:56

Kupuj jednu ruzu mjesecno i ne brini!
Turn better into best!

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Jan 2014, 20:03

Bravo Jolly...
stvarno si to dobro elaborira... ali još jednu, jako važnu prednost ruže ipak nisi nabroija... a to je ova...
Kad ona skuži kako si je zeznija... pa popizdi i baci ti ružu u facu...
Zamisli kako bi ti bilo da ti u facu baci kristalnu vazu, kamenu pepeljaru ili toster... :D
eto, i zato je ruža dobar izbor...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

upstart
Pozornik
Pozornik

Post by upstart » 21 Jan 2014, 16:58

jedno off topic pitanje...Gdje kupujete crni barut, kapisle i kugle? Odnosno, ima li toga gdje za kupiti (osobito Za i okolica) osim kod Rusana koji mi nije baš blizu a i nemam auto...Hvala!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 21 Jan 2014, 22:45

Zanimljivo.Najbolje od svega je da za npr colt army 1860 ili neku njegovu kopiju i opcenito za nabavku oruzja na ne cijelovito streljivo,zakon za nabavu u Hr nije stroži nego za nabavu zracne puske,tj nije potrebna nabavna dozvola nego samo prijava u MUP nakon kupnje.

upstart
Pozornik
Pozornik

Post by upstart » 22 Jan 2014, 12:21

Inače, zvao sam neke firme koje imaju crni barut i kapisle i kažu mi da se takva sredstva više ne mogu prodati privatnim osobama, već samo registriranim klubovima! To je nešto novo? Znači li to da onda više ništa od rekreativnog bavljenja streljaštvom perkusijskim oružjem u Hr?

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 22 Jan 2014, 17:50

upstart wrote:Inače, zvao sam neke firme koje imaju crni barut i kapisle i kažu mi da se takva sredstva više ne mogu prodati privatnim osobama, već samo registriranim klubovima! To je nešto novo? Znači li to da onda više ništa od rekreativnog bavljenja streljaštvom perkusijskim oružjem u Hr?
Ovo je jako zanimljivo! Jedva cekam odgovor od nekog tko zna!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 22 Jan 2014, 19:29

Evo jednog zanimljivog videa gdje hitckok 45 lijepo pokaziva punjenje i pucanje z predivnog Colta na perkusiono paljenje.Izgleda da je i prilicno precizan.

http://www.youtube.com/watch?v=y5v68GMgTb8

Zrna su okrugle olovne kugle pa me zanima jeli ovaj revolver ima ozlijebljenu ili glatku cijev ?

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 22 Jan 2014, 21:26

Kapisle za cb mogu kupit i fizicke osobe u Turkalju u Osijeku. barem ih je bilo pred 2 tjedna kad sam bio zadnji put tamo.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 23 Jan 2014, 07:11

Darko11 wrote:
Zrna su okrugle olovne kugle pa me zanima jeli ovaj revolver ima ozlijebljenu ili glatku cijev ?
Uzljebljena cijev, naravno. Za kugle, je nesto slabiji twist rate, ali preciznost je neupitna.
Nisani su fixni, pa ne znam sad za Dragoona na koliko su upucani, ali na Colt Army (kasnija verzija od Dragoona), nisani su upucani na 75 metara, sto ti daje sliku i o snazi.

Brzina zrna su ti do 400 m/sec, ovisno o punjenju, a tezina kugle promjera .454 je 140 graina.
Turn better into best!

Post Reply