zidni nosač pušaka

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Re: zidni nosač pušaka

Post by Woolf Blaser » 26 Jan 2014, 18:10

Aguila wrote:
ATJ wrote:Na žalost istina je i to da kad je zakon o oružju tema u Saboru onda je redovito polu prazan a glavnu riječ vode tri nedoj....e babe i još neki ped..

Lučin, npr. :A16:
Hijjjojjj, Aquila! Jos mi pred ocima ono kad je mlatil po onomu drilingu na nakovanju...hebate...
Head in the City. Hearth in the Field.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 26 Jan 2014, 18:22

Woolf Blaser wrote: Hijjjojjj, Aquila! Jos mi pred ocima ono kad je mlatil po onomu drilingu na nakovanju...hebate...
Meni je to promaklo na TV, a tako cesto se spominje..... Ima li to na you tube, neki link i slicno?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Jan 2014, 19:37

Nemam pojma, ali to je bilo u onoj akciji ,zbogom oruzje,! Od sveg oruzja iz
Domovinskog rata sto su komunjare naglo zakljucili kako nam vise nije potrebno,
a u isto vrijeme je jos bilo Hrvatskih Branitelja koji ni rane nisu zaljecili...glupan
je ni manje ni vise izasao u medijima kako maljem mlati po nekom izgraviranom
drilingu! Netko je tu pusku jako skupo platio. Pa da Angela Merkel tako nesto napravi
u Njemackoj odma bi ju smjenili...osim toga...nije mi jasno kako nikom od tih jebenih
idijota nije palo na pamet da te lovne puske prodaju zainteresiranima, po nekoj postenoj
cijeni...nek je minimalna...te novci su mogli u drzavni proracun...ili za pomoc bolesnoj djeci...
bilo sto...hebi ga...i kad se trebala izglasati nezavisnost Hrvatske komunjare su napustile
sabor...za ocekivati je kako svaki njihov mandat donosi sranja i nevolje gradjanima.

Fucking komunizam!

ATJ
Pozornik
Pozornik

Post by ATJ » 26 Jan 2014, 20:53

Potpisujem Woolf Blaser, kako stvari stoje u svijetu trend je razoružavanje naroda , pogledajte Australiju i Englesku, skoro ukinuli civilima oružje i umjesto pad kriminala on se povećao duplo jer bandit sad slobodno ide u provalu,kaj ga briga..

Na žalost kod nas se kopiraju uglavnom nakaradni zakoni izvana i realno poštenim vlasnicima oružja se ne piše dobro,dok se paralelno kriminalci naoružavaju.

Sportski strijelci su u medijima nekakvi tipovi sa oružjem a lovci su demonizirani kao ubojice životinja, u glavnom gradu se održavaju prosvjedi zelenih i onih iz pride-a protiv lovaca i oružja a ja budala svake godine o svom trošku orem i sadim kukuruz i kelj za divljač a po zimi po snijegu do guzice nosim im sve to da prežive.Još mi nitko od zelenih nije došao pomoć..oni kad odu u šumu glume Bear Grylesa pa se izgube a onda ih moram ić tražit..
A kaj se tiče one nakarade kaj je pilil drilinga, on veli da je oružje zlo i da ga treba uništit, a kad sam '91. sa duplicom išao na tenk on je bacal parangal sa barke u gaćama sa dečkom al to je njima na čast.

Nije kasno, u Hrvatskoj, u politici ima pametnih ljudi kojima se moramo obratit glede naših problema na legalan i civiliziran način.To je moje mišljenje.

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 26 Jan 2014, 21:31

Woolf Blaser wrote:Nemam pojma, ali to je bilo u onoj akciji ,zbogom oruzje,! Od sveg oruzja iz
a u isto vrijeme je jos bilo Hrvatskih Branitelja koji ni rane nisu zaljecili...
Pa oni su ak se sjecas i 90' oruzje TO SRH predali jer im nije bilo potrebno.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 27 Jan 2014, 11:03

Aguila wrote:...Pa oni su ak se sjecas i 90' oruzje TO SRH predali jer im nije bilo potrebno.
Nije bilo bas tako, u lokalnim TO uredima su manje vise radili lokalni ljudi koje svi dobro poznamo......
Nemoguće je Nemoguće

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 27 Jan 2014, 11:29

Woolf Blaser wrote:Nemam pojma, ali to je bilo u onoj akciji ,zbogom oruzje,! Od sveg oruzja iz
a u isto vrijeme je jos bilo Hrvatskih Branitelja koji ni rane nisu zaljecili...glupan
je ni manje ni vise izasao u medijima kako maljem mlati po nekom izgraviranom
drilingu! Netko je tu pusku jako skupo platio. Pa da Angela Merkel tako nesto napravi
u Njemackoj odma bi ju smjenili...osim toga...nije mi jasno kako nikom od tih jebenih
idijota nije palo na pamet da te lovne puske prodaju zainteresiranima, po nekoj postenoj
cijeni...nek je minimalna...te novci su mogli u drzavni proracun...ili za pomoc bolesnoj djeci...
bilo sto...hebi ga...i kad se trebala izglasati nezavisnost Hrvatske komunjare su napustile
sabor...za ocekivati je kako svaki njihov mandat donosi sranja i nevolje gradjanima.

Fucking komunizam!
Nema im kaj padat na pamet - moraju raditi ono što im zakon odnosno pravilnik kaže. Ako je oružje predano na uništavanje onda se mora uništiti, bio to neki kramp ili neka skupa puška. Vjerojatno bilo što drugo niti pravno gledano ne smiju raditi jer nisu vlasnici tog oružja.

Nisam pravnik ali sam 99% siguran da je upravo zbog toga sve uništavano.

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 27 Jan 2014, 11:30

lex-lutor wrote:
Aguila wrote:...Pa oni su ak se sjecas i 90' oruzje TO SRH predali jer im nije bilo potrebno.
Nije bilo bas tako, u lokalnim TO uredima su manje vise radili lokalni ljudi koje svi dobro poznamo......
Agreed. Kod mene je najveći zagovornik predaje oružja TO bio baš lokalni HDZovac.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 27 Jan 2014, 12:04

mirkof wrote:...Nisam pravnik ali sam 99% siguran da je upravo zbog toga sve uništavano...
pa Mirkof... nebi se baš složija da je baš sve uništeno što je išlo na uništavanje... nešto se i provuklo...
a za onaj gravirani driling, što je woolf spomenija... ja bi prije reka da s njin nešto nije bilo u redu, pa je zato završija na nakovnju...
osim toga, koliko je automobila carina zaplijenila, pa su (skoro) svi išli na licitaciju... zašto ne i oružje...???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 27 Jan 2014, 12:24

Hawk wrote: osim toga, koliko je automobila carina zaplijenila, pa su (skoro) svi išli na licitaciju... zašto ne i oružje...???
Hawk, zbog ovog:
Nacionalna strategija i Akcijski plan za kontrolu malog i lakog oružja (NN 113/2009)
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 27 Jan 2014, 12:25

Jedno je zapljena a drugo je dobrovoljna predaja.

Kod predaje oružja u "zbogom oružje" nema ni podatka čije je uopće oružje jer je predaja anonimna. A da bi se moglo bilo što prodavati mora biti najprije čisto vlasništvo.

ATJ
Pozornik
Pozornik

Post by ATJ » 27 Jan 2014, 13:17

Da da , sve opcije su super komplicirane , pravno, ovako, onako, tralala...Najlakše je uništit a usput vidi vraga pa i narod će se razoružat , pa to je super !!

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 27 Jan 2014, 17:13

Gle, ja samo velim da često nisu stvari sam tak jednostavne kak se čini.

Cilj akcije je riješit se nelegalnog oružja sa ulica. I naravno da je super da se takvo oružje makne! To je u interesu svih legalnih vlasnika oružja.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 27 Jan 2014, 17:28

A sto je sa legalizacijom!? Tu se takodje ne zna tko je vlasnik (bio)!? Broj ispred ili iza i
stvar je rijesena. Sad najbolje da je Drzava to mogla omoguciti fizickim osobama, a da
oni nisu mogli naci rijesenje! Nisu htjeli, nije im u interesu...isto tako, u interesu im je da
razoruzaju, ukinu reloading...nikad se nisu brinuli za svoj narod, za nas obicne ljude jel
ih boli kita za nas...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 27 Jan 2014, 18:24

Decki odosmo mi opet u offtopicenje.
Vidi se sta nas najvise boli, nekako uvijek stignemo na istu tematiku.
:mrgreen:

Nego, da ne spominjem vise Engleze, jer mi neda Lex, pa pogledajte kako je samo u Japanu! :A18:
Ukratko da bis dosao legalno do karabina, uvjet je da imas sacmaricu bar 10 godina. Pistolja - NEMA. A kakvo legaliziranje ilegalnog?

Uvijek moze biti gore! Nije kod nas najgore. Kazem ja. :(

Firearms Ownership in Japan

Starting from scratch a shotgun is your only option. To purchase a rifle you need to have owned a shotgun for 10 years without any issues. There is no possible way to legally own a modern cartridge handgun in Japan - just forget it.

The following is a BRIEF description of the process :

1) Learn to understand spoken and written Japanese - all instructions and testing are done in Japanese with no provision for other languages.

You will need a hunting license, a firearms ownership license, hunting club membership, and then approval to purchase a firearm.

2) Hunting license - Attend a one day hunter's class at your local police station (available about 6 times per year). One day test and evaluation - hands on test with practical evaluation and a tough written test (pass rate about 30% - for Japanese). Fee is $350. Renewal required every three years.

3) Firearms ownership license - One day test and evaluation - hands on test with practical evaluation and a tough written test (pass rate about 20%) Fee is $300.

4) Mandatory membership in local hunting club. Annual fee about $350.

5) Firearms purchase approval - This is done through your local police. They will question - face to face - your neighbors and family about you. You will need to provide approval from your employer and local city/ward government head. Of course they do an extensive background check on your criminal past (if any), employment, residences, etc. Police will inspect the location where you install the government approved safe in your home. They will also have authority to check on this any time while you maintain your license. There are numerous fees all through this process and, in extreme cases can take up to one year to complete.

Any shotgun here will cost 3 to 5 times what you would expect to pay for the same model in the US.
Turn better into best!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 27 Jan 2014, 18:33

Japancima ne treba kratko kad im je hladno omiljeno. Kulturoloski samo svijetlosnim
godinama udaljeni! Decki...mi ako budemo tako razmisljali uskoro necemo smijeti imati
ni ostar kuhinjski noz!

Post Reply