Monster

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Monster

Post by k.horvat » 25 Apr 2008, 19:12

Kao što rekoh, Monster... otvorili su dućan u Dubravi preko puta ex Name. Degidovečka 17.
Znate onaj osjećaj kad se osjećate kao dijete pred slastičarnom... :A03:
Uz stari (expander, match, promatch) imaju i novi asortiman Gamo streljiva (magnum etc...).
Uf, sat vremena i 400 čuna u streljivu je palo (pola za mene pola za ujaka :A09: )...
Eto, sad je zaliha ovakva:
Attachments
zaliha.jpg
zaliha.jpg (39.81 KiB) Viewed 679 times

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Monster

Post by Mike_Torello » 25 Apr 2008, 21:22

da ti odmah kazem sto te ide...
ako imas neku jacu pusku 300m/s+ nemoj iz nje pucati one komete s plasticnom ovojnicom... ne stvaraju dovoljno otpora pa klip jako udara u celo cilindra... (a cuje se kao malokalibarka onda) istina je da probijaju ko lude ali ipak nebi ih previse pucao iz jacih pusaka kao sto je moja... imam ih ali ih izbjegavam koristiti...

BINCO je smece... vece smece od HOBBY diabola... zali boze novaca koje si dao.

meni su ovi teski diana HP idealni za moju pusku... od svega sto sam probao s njima imam najbolju grupu

GAMO pro match sam kupio 2500kom... niskoristi... kao i hobby... trebao bi opet probati raditi grupe... mozda se sto promjenilo...

GECO mi se nekako pokvario... nemogu uopce dobiti one grupe koje sam dobivao prije... pa ga koristim samo za vece mete...

Crossman Peremier je relativno ok, radi bolje grupe...

enivej, sad si spickao lovu ali barem ces isprobati koje diabole najbolje pasu za tvoju zracnu, samo si za prvi put trebao kupiti od svakoga po jedno sto manje pakovanje da isprobas bez VELIKOG troska...

BTW. to su vidim .22? mozes li mi molim te saznati kako se krecu cijene DIANA HP u 4,5kalibru za 500kom...
HVALA
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 25 Apr 2008, 21:30

Mike_Torello wrote: BTW. to su vidim .22? mozes li mi molim te saznati kako se krecu cijene DIANA HP u 4,5kalibru za 500kom...
HVALA
Jel nemas na dnu kutijice naljepnicu sa cijenom ?
Mislim da je bila.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Apr 2008, 21:47

posto necu kupovati iz osijeka ili od kuda vec ne zanima me ta cijena (68kn) :D ... znam da je okvirno 70-80kn, zanima me koliko je tamo di je on kupio... mislim da je recimo u lovcu u ZG 72-75kn... pa gledam gdje mi je u ZG najisplatljivije naruciti... danas se treba paziti na svaku kunu =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 25 Apr 2008, 22:15

Mike_Torello wrote:da ti odmah kazem sto te ide...
meni su ovi teski diana HP idealni za moju pusku... od svega sto sam probao s njima imam najbolju grupu
GAMO pro match sam kupio 2500kom... niskoristi... kao i hobby... trebao bi opet probati raditi grupe... mozda se sto promjenilo...
GECO mi se nekako pokvario... nemogu uopce dobiti one grupe koje sam dobivao prije... pa ga koristim samo za vece mete...
sto inda koristiti? HP Dianu? :A06:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Apr 2008, 22:22

ne, svaka puska daje najbolje rezultate s diabolama koje njoj najbolje pasu... na tebi je sada da otkrijes koje su to...

cak nemora znaciti da dvije identicne puske identicnog proizvodjaca jednako rade s identicnim diabolama...

ali najbolje je da odmah krenes s kvalitetnim diabolama a ne sa smecem... kuzis me? pa kreni sa tom Dianom za pocetak, vidim da imas neke RWS, meisterkuglen mozda? nabavi si one iz streljaskog saveza ako mozes par stotinjak komada pa vidi kako idu, probaj RWS R10 i tako...

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 25 Apr 2008, 22:29

Mike_Torello wrote:da ti odmah kazem sto te ide...
ako imas neku jacu pusku 300m/s+ nemoj iz nje pucati one komete s plasticnom ovojnicom... ne stvaraju dovoljno otpora pa klip jako udara u celo cilindra... (a cuje se kao malokalibarka onda) istina je da probijaju ko lude ali ipak nebi ih previse pucao iz jacih pusaka kao sto je moja... imam ih ali ih izbjegavam koristiti...

enivej, sad si spickao lovu ali barem ces isprobati koje diabole najbolje pasu za tvoju zracnu, samo si za prvi put trebao kupiti od svakoga po jedno sto manje pakovanje da isprobas bez VELIKOG troska...

BTW. to su vidim .22? mozes li mi molim te saznati kako se krecu cijene DIANA HP u 4,5kalibru za 500kom...
HVALA
Binco sam dobio, također i plastične (dvije vrste), Diana HP mi je idealna za Hatsana a Gamo raznorazni su mi se jako dobro pokazali za Cometu.
Nema Gamo manjeg pakovanja od 250 kom i kad smo kod toga, kutije su od 30-35 kn, tako da znam zasto sam ih uzeo!
Za Dianu HP 4,5 mogu nazvati i pitati.
:A09:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 25 Apr 2008, 22:35

Kod mene je Gamo Pro magnum odlican za lov :A09:
A i precizan, crosman premier widecuter takodjer ali Geco zajebava :A33:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 25 Apr 2008, 23:00

Dvije kutije RWS hobby su bile odlične, treća raznosi u tri pm!
Baš čitam o tim stvarima, ljudi su hasanaginice napisali o tome.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2008, 00:18

Knife_maniac wrote:Kod mene je Gamo Pro magnum odlican za lov :A09: A i precizan, crosman premier widecuter takodjer ali Geco zajebava :A33:
inace je WADCUTTER(zrna sa ravnim vrhom, koriste se najcesce za dadjanje papirnatih meta jer prave karakteristicnu "odrezanu" rupu za razliku od "siljkana" tako da se rezultat lakse ocitava,), a wide(siroko)cutter(sjekac) ne postoji kao termin... osim ako ja nesto nisam u toku... da... to WAD bas i nema prijevoda...

P.S. ako te geco zajebava, daj si pogledaj cijev... vidi imas li naslaga olova nekih 3-5cm od mjesta gdje stavljas diabolu... ako da onda ti je cijev jako prljava od naslaga olova i trebao bi ju malo ocistiti (pazi da ne sjebes zljebove kad budes cistio) pa onda pokusati opet... moja je sa Dianom HP tukla tamo di je bio nisan... nakon ciscenja se na GECO malo popravila grupa, na crosman premieru malo vise, puse za vrat Diani HP...ali interesantna je stvar da su sad svi pogodci nekih 7-8cm iznad mjesta gdje nisanim... a grupe puno bolje... barem za premier... JSB Exact je tu negdje... no nisam ga probavao u istim uvjetima kao i ove 2 vrste... pri tome mislim na polozaj iz kojeg sam pucao i mislim da je to dosta utjecalo...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 00:22

Wide Wad yada yada yada =)
Cijev sam probao cistiti ali sam se bojao da ju ne izgrebem. Moram napraviti neku sipki za ciscenje.
Proguravao sam vatu i bila je prljava ali ne strasno. Talog nisam nigdje zamjetio :A33:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2008, 00:26

WIDE-WAD bla bla.... ja ti samo lijepo kazem sto i kako da ne ispadnes bedak negdje =) :A13: ko lik koji je dosao u trgovinu i trazi PANIASONIC player i ŠKART kabel... =) :A14:

nadji neku tvrdju spagu, oko metar i pol... zavezi krpicu negdje na polovici duzine, malo ju namasti, mozes i sa WD-40, pa ku provlaci... ja sam tako cistio dok nisam imao cetkice... iznenadio sam se na poboljsanoj preciznosti nakon ciscenja ali najvise me iznenadilo to sto su pogodci sad 7-8cm iznad (trenutno podesene, moram premaknuti granicnik) najvise tocke koncanice...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 00:29

Negdje sam imao spagu za ciscenje AP ali izgleda da je otisla po nabavnoj cijeni :A07:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 15 May 2008, 00:30

Mike_Torello wrote:WIDE-WAD bla bla.... ja ti samo lijepo kazem sto i kako da ne ispadnes bedak negdje =) :A13: ko lik koji je dosao u trgovinu i trazi PANIASONIC player i ŠKART kabel... =) :A14:

nadji neku tvrdju spagu, oko metar i pol... zavezi krpicu negdje na polovici duzine, malo ju namasti, mozes i sa WD-40, pa ku provlaci... ja sam tako cistio dok nisam imao cetkice... iznenadio sam se na poboljsanoj preciznosti nakon ciscenja ali najvise me iznenadilo to sto su pogodci sad 7-8cm iznad (trenutno podesene, moram premaknuti granicnik) najvise tocke koncanice...
Špagica ili neka šipka od mesinga/bakra... i krpica (samo pazi da ju ne vadis iz prigusivaca kao ja) :A03:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 15 May 2008, 00:31

Knife_maniac wrote:Negdje sam imao spagu za ciscenje AP ali izgleda da je otisla po nabavnoj cijeni :A07:
AP ima sipku za ciscenje :A09:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 00:33

Od cega je onda spaga? Imala je olova na kraju.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2008, 00:34

Knife_maniac wrote:Negdje sam imao spagu za ciscenje AP ali izgleda da je otisla po nabavnoj cijeni :A07:
svejedno ti je predebela... pogotovo ako je imala ono olovo na krajevima... cijela spaga je deblja od 4,5mm ako se ne varam... a kamoli ono olovo na njoj... dakle i da ju imas nebi ti vrijedila...
ja sam uzeo obicnu spagu... malo ju prevukao preko svijece da se navoska da bude kruca jer kad je labava nemos' ju progurati kroz cijev...

ako cistis sa sipkom gledaj da bude meksa od cijevi... dakle mesingana ti je idealna... ili jos nesto ako vec mora biti celicna predlazem da ju presvuces sa "termo-buzirom" i time zastitis cijev od nezeljenog kontakta... mozes se posluziti i bakrenom zicom jace kvadrature bez da skidas izolaciju...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2008, 00:37

Knife_maniac wrote:Od cega je onda spaga? Imala je olova na kraju.
zajebava te... =) spaga je pomocno sredstvo... za ciscenje sipkom trebas imati 2 sipke... pogotovo kod recimo M48... ako je spaga bila prilicno dugacka i klasicna smedja sa olovnim krajevima duzine cca 4-5cm onda je za M48, ako je zelena sinteticka, sa plastikama na krajevima, malo novija onda je kao fol za AP i za sto god drugo moze posluziti... ova druga je sranje, zato sam si ja od kuce nosio u vojarnu svoju spagu za ciscenje jer to sa zelenom je bilo k***c od posla...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 00:39

Mike_Torello wrote: mozes se posluziti i bakrenom zicom jace kvadrature bez da skidas izolaciju...
Boze moj, barem toga imam ! Mislim da bi ona od 4 ili 6 kvadrata bila dobra.

Nemojte me jebat za spage pa da sad idem buditi staroga kako mi je krive informacije dao :A33:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2008, 00:44

Knife_maniac wrote:Nemojte me jebat za spage pa da sad idem buditi staroga kako mi je krive informacije dao :A33:
kakve krive info? sto ti je rekao?

enivej... ono sto je bitno kod ciscenja,
CISTI SE SAMO KAD OPADNE PRECIZNOST...
kad cistis sa spagom pazi na usce cijevi da ga ne izderes... (da da... moguce je...)
a kad cistis sa sipkom pazi na zljebove da ih ne izderes (neke puske imaju samo celicnu navlaku a cijev je iznutra od nekog mekseg materijala)

Post Reply