Koji kalibar i kakvo zrno koristite za vježbu?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Koji kalibar i kakvo zrno koristite za vježbu?

Post by Mario_Zg » 03 Mar 2014, 17:30

Ma sve 5 ali ako ja za sezonu ispucam 1000 kom. 7,9 i 2000 kom. 7,62 zasto mi se nebi omogucilo da to streljivo kupim od RH a ne da to trazim okolo? A koliko vremena treba nekome da deaktivira jedan metak i koliko to kosta? Ovako bi i strijelcima dobro doslo a i nema troska deaktiviranja. Sto na kraju krajeva opet mi platimo :mrgreen:

Meni ne smeta sto je to streljivo neperspektivno i zastarjelo, sto je korozivno , sto ce mi nagristi cijev samo mi dajte mogucnost da dodjem do njega. Vjerujem da ce se mnogi sloziti. :A20: :A13:

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 03 Mar 2014, 18:05

Ako si član nekog streljačkog kluba, probajte se interesirati u HSS-u. Ja sam svojevremeno nabavio neku pristojnu količinu preko HSS-a, a cijena je bila više nego povoljna.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 03 Mar 2014, 19:30

Mario_Zg wrote:Ma sve 5 ali ako ja za sezonu ispucam 1000 kom. 7,9 i 2000 kom. 7,62 zasto mi se nebi omogucilo da to streljivo kupim od RH a ne da to trazim okolo? A koliko vremena treba nekome da deaktivira jedan metak i koliko to kosta? Ovako bi i strijelcima dobro doslo a i nema troska deaktiviranja. Sto na kraju krajeva opet mi platimo :mrgreen:

Meni ne smeta sto je to streljivo neperspektivno i zastarjelo, sto je korozivno , sto ce mi nagristi cijev samo mi dajte mogucnost da dodjem do njega. Vjerujem da ce se mnogi sloziti. :A20: :A13:
Potpis,pucanje tim kalibrima u tolikoj kolicini moguce je priustiti samo iz vojnih viskova,kod nas su lovacke varijante a i fmj tog streljiva u prodavaonicama tako prokleto skupe da bi trebalo biti Todoricev sin pa si priustiti da godisnje ispalis par tisuca 7,62x39 i 8x57 metaka.Takodjer lovackim drustvima bi trebalo prodavati to streljivo pa i PAP i M48 pa neka malo vjezbaju gadjanje jer kod bar dvije trecina lovaca koje znam karabini sluze za pokazivanje a godisnje ispale 5 metaka od toga 3 na svadbi pa promasivaju kravu na 50 m :) .
Steta je bilo sto unistavati a posebno svima nam drago oruzje .

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 03 Mar 2014, 19:54

Mislim da bi ovo o prodaji oduzetog oružja i streljiva bilo dobro uvrstiti u novi prijedlog zakona o oružju, pa tako država dobije koju kunu a mi dobijemo jeftinije streljivo i opremu, u nadi da budu dozvolili da se takvo oružje legalizirira ukoliko je oduzeto kao neregistrirano.

pozdrav!

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 04 Mar 2014, 18:11

Sve se to može, ali politika naše države je da oduzmu sve što se može na bilo koji način jer smo navodno previše naoružani.Kao, direktiva iz EU...Možeš misliti!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Mar 2014, 19:24

Ma k***c direktiva EU, to je bolestina onog smrada koji se hvalio javnim unistavanjem oruzja, posijao je sjeme zla i sada je to tesko iskorijeniti...kao i za svaki korov treba puno Cidokora...
Nemoguće je Nemoguće

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 04 Mar 2014, 23:32

pa da je... ti takvu vlast koja se boji vlastitog naroda, mislim da su radili kako treba nebi se sada bojali nikoga pa bi uštedjelina silnim blindiranim vozilima kad bi išli biciklom na posao kao recimo u Europi
ministri u Švedskoj idu bicom, ali kad čovijek pogleda dvadesetak godina u nazad onda shvati da tu poboljšanja nema.
Balkane moj!

Taktičke Operacije
Pozornik
Pozornik

Post by Taktičke Operacije » 05 Mar 2014, 13:10

Đabe meni sve naoružanje kad za jedan metak moram dati bogatsvo a ovi smradovi nisu vrijedni tog metka! Ako malo pratite kanale po you tubu od amera raznih, vidjeli bi da je kod njih panika čim se spomene 2. amandan američkog ustava odma nestašica streljiva, oružja, svega...a kod nas ne možeš ni za vikend stres terapiju odvojit jednom godišnje odvojit.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 05 Mar 2014, 13:16

Slazem se. Streljivo je preskupo...preskupo cak i za ,stres, terapiju kako velis, a za neko
ozbiljnije bavljenje streljastvom trebas upravo malo bogatstvo! :A10:
Head in the City. Hearth in the Field.

Taktičke Operacije
Pozornik
Pozornik

Post by Taktičke Operacije » 06 Mar 2014, 00:09

Nisam stručnjak, ali neka logika je da ako želite biti dobar strijelac sa određenim komadom oružja da morate redovito i gađati i vježbati s njim. Nije da vrijeđam ikoga, ali kako je lega naveo da ispuca 2000 komada 7.62, a to je ugrubo 39 metaka tjedno, to i nije neka vježba baš. 39 metaka se može ispucati u roku par sekundi (ovisno koliko brzo možete okidati). A kada bi on mogao ispucati 390 metaka tjedno po istoj cijeni kao ovih 39 onda bi sigurno bio bolji strijelac.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 06 Mar 2014, 10:12

Svaki trening bi trebao sto je moguce vise odgovarati pravom takmicenju, znaci jednak broj probnih i ocjenskih metaka. E sada pucanje VK sa puskom uz nase ekonomske mogucnosti je vec druga prica.

- Drugi vazan faktor je da sa puskom nema WC streljiva u slaboj elaboraciji nego samo tvornicko ili Match streljivo.

- Puscana cijev nakon 2000 metaka ( ovisno o kalibru ) je spremna za zamjenu....ili za koristenje u lovu..

Kondicioni i tehnicki trening bi trebalo raditi sa MK puskom, mada je to daleko od VK ali Pare su Pare.....
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 06 Mar 2014, 10:59

Tocno! Nitko se od nas nije rodio kao dobar strijelac. Sve je stvar vjezbe. Ako vise vjezbas...
imat ces vise uspjeha i obrnuto! Baviti se streljastvom nije nigdje jeftino, ali kad se sve skupa
uzme u obzir...kod nas je preskupo! Jos sa ovakvom zakonskom regulativom, odnosom Drzave
i trgovaca prema nama...covjeku se jednostavno smuci!

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 06 Mar 2014, 11:57

A,.... malo bi pucali.....kaj ne...e nećete....dosta je bilo....tko zna kaj bi vam još na pamet palo....ovako mir do neba!! :A18:
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 06 Mar 2014, 12:43

Svačim bi mi "pucali". Samo da možemo.

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 06 Mar 2014, 12:44

dobio đabe vojne 30 06 iz 1957., pa bi malo na streljanu, ali mi svi savjetuju da ih ne stavljam u lovački karabin, da će uništiti cijev....što vi mislite?

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 06 Mar 2014, 12:51

technotronic wrote:dobio đabe vojne 30 06 iz 1957., pa bi malo na streljanu, ali mi svi savjetuju da ih ne stavljam u lovački karabin, da će uništiti cijev....što vi mislite?
Ja mislim da cijevi ne moze nista biti! Samo nakon ,treninga, temeljito ocisti cijev i nema frke!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 06 Mar 2014, 12:52

Papilon wrote:A,.... malo bi pucali.....kaj ne...e nećete....dosta je bilo....tko zna kaj bi vam još na pamet palo....ovako mir do neba!! :A18:
Pukovnice Papilon...pa zar i Vi!? :A00:

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 06 Mar 2014, 12:54

da, to su savjeti od prodavača municije, nemoj koristit ovu za đabe, koristi ovu koju mi prodajemo....

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 06 Mar 2014, 13:04

Je,je...jos po mogucnosti RWS za 30 kn komad, hebate...naravno da buju trgovci rekli nekaj
u stilu da nakon par desetaka takvih metaka treba u najmanju ruku zamijeniti cijev...

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 06 Mar 2014, 13:07

kaj je najbolje za čiščenje?

Post Reply