Problemi sa zaglavljivanjem čahure
Re: Problemi sa zaglavljivanjem čahure
Kad kupiš Ruger i registriraš ga, prvo kaj moraš napraviti je - odma ga ostavi policiji na uništenje, jer ga sam po zakonu nesmiješ baciti u Savu!

Potkrijepi ovo malo primjerima iz prakse, pogotovu za dugo oruzje u standardnoj proizvodnji ???bitanga wrote:Ma,Ruger je poznat po kvaliteti i ovo je stvarno je... peh.
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ovako, na čahuri je udubljenje. Mislim da bi bilo dovoljno počistiti ležište profilnim rajberom, no to ja mislim. Vidjet ću što će reći struka. Inače, opcija bacanja u Savu je totalno neprihvatljiva samo zato jer puška ima plastični kundak, a njemu treba jako dugo da se razgradi, a okoliš treba čuvati.
Sutra je novi dan, a kao i svaki drugi bit ću malo pametniji i možda napraviti još veću glupost.
Sutra je novi dan, a kao i svaki drugi bit ću malo pametniji i možda napraviti još veću glupost.
Ako je na cahuri udubljenje tj u lezistu ispupcenje,mislim da se to moze srediti.
Zaista nebih želio soliti ranu, ali isti simptomi se javljaju na mesingu kad je previše lubrikanta nanešeno pred full re-sizeing.
Pitanje se nameće samo po sebi. Je li puška propisno de-konzervirana pred 'krštenje'?
Pitanje se nameće samo po sebi. Je li puška propisno de-konzervirana pred 'krštenje'?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Lex,lex-lutor wrote: UGLAVNOM sa obzirom da je ovo nije prvi primjer pogreske koja dolazi iz susjedne drzave NEMA kupovine bez PROBNIH HITACA .... AMEN, pa ako sve bude OK onda radimo papire !!!
![]()
![]()
Ja se slazem s tobom oko probe (teoretski), prije kupovine. Da bi trebalo.
Medjutim, s prakticne strane - ajde ti meni reci kako ces ti isprobati novu pusku i gdje?
Koji trgovac u SL i HR ce ti donijeti novu pusku negdje na streljanu, odmastiti, i servirati za probu?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Dejan, nadam se da si pravilno odkonzervirao pusku...
Head in the City. Hearth in the Field.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nema veze sa dekonzervacijom. Danas smo ugurali zubarsko ogledalo u cijev. Rub ležišta metka je doživio mehanički udarac, te je u ležištu nastala izbočina. Kontaktirao sam puškara i on misli da će to moći popraviti. Vidjet ćemo u petak. Kad dobijem neke rezultate, napisat ću.
Pozdrav!
Pozdrav!
DAJ SLIKU.....znas da gorimo od znatizelje......!!!
Ako je samo TO sretan si covjek, malo rada sa rajberom i sve ce biti +5....( no ako je puskar picajzla onda ce biti skidanja cijevi, pa poravnavanja po unutrasnjoj osi, pa tek onda rajber, pa ...bla..bla..bla....
Ako je samo TO sretan si covjek, malo rada sa rajberom i sve ce biti +5....( no ako je puskar picajzla onda ce biti skidanja cijevi, pa poravnavanja po unutrasnjoj osi, pa tek onda rajber, pa ...bla..bla..bla....
Nemoguće je Nemoguće
Ako je majstor dobar ne brini puno, da je udubljenje bilo bi frke. Malo će se to obraditi i dobro. Dogodi se i najboljima, Ruger zbog toga nije loša puška.
Nekako imam osjecaj da sve sto zavrsi na trazistu EX-YU zapravno nije prva klasa robe nego nesto sto se ne bi moglo uvaliti na domacem terenu. Tada se ponudi " GOOD PRICE OFFER " za uvoznike gotova stvar....Bez obzira o kojoj se robi radi, auti, perilice, Televizori, gume....itd....
Nemoguće je Nemoguće
Nije prvi put da čujem da nam uvaljuju stvari. Bilo je problema sa Meoptom, Sauerom, Swarovskim...a sve dobre i kvalitetne marke kod kojih zapravo nema greške.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Evo ja konačno uspio "nešto" poslikati. Oštećenje na rubu ležišta metka, nije baš jako vidljivo, no pažljivim se promatranjem može uočiti. Oštećenja na čahurama su vidljiva i markirana. Šta mislite?
Pozdrav!
Pozdrav!
- oštrostrijelac
- Poručnik

razlog nastajanja oštečenja ja misteriozan, ali uklanjanje istog bi trebao biti mačji kašalj za bilo kojeg majstora puškara.
možda bi mogla pomoči i kakva mlađa zubarica
možda bi mogla pomoči i kakva mlađa zubarica
Oštri
Jbte pa to se stvarno vidi iz aviona.Mislio sam da je diskretnije ostecenje u pitanju.Ovo je zapravo ispupcenje a ne udubljenje i nedostatak materijala tj nije neko ostecenje koje je nastalo upotrebom nego najvjerovatnije tvornicka greska.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nije moglo nastati upotrebom, jer iz puške je ispaljeno točno 22 metka i 22 puta se čahura zaglavila. Vidjet ću u petak što će biti.
Pozdrav!
Pozdrav!
Ma da,zato i govorim da gore spomenuti razlog nastanka ostecenja moze biti samo tvornicka greska.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ovim putem još jednom zahvaljujem gospodinu Rusanu i njegovoj radionici, na ekspresno brzom otklanjanju mojeg problema. Uz ovakvu uslugu, bilo bi blesavo reklamirati pušku.
Pozdrav svima!
Bravooooooooooo !!!
Je li Zeljko rekao sto je mogao biti uzrok toj pogresci ??
Je li Zeljko rekao sto je mogao biti uzrok toj pogresci ??
Nemoguće je Nemoguće