NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by Spinnaker » 04 Feb 2014, 19:51

Naravno da nisam bio bezobrazan,a ona je to rekla u sali jer smo si dobri. Da se njih pita sutra bi ju dobio. Komisija je ta koja jebe komarce po tavanu

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 04 Feb 2014, 19:54

jebi ga, živce ne hozntregere

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 04 Feb 2014, 20:02

Aha, krivo sam shvatio. Teta barem ima smisla za humor.
:D
ko rano rani mošnja

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 04 Feb 2014, 20:04

i u mojoj PU su takve...heheh

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 04 Feb 2014, 22:29

Moje tete nisu ni izbliza tako zajebane. Ja lijepo pitam kad bi to moglo biti, ona slegne ramenima i vrlo uviđavno kaže:" ne znam". Je li mi odgovorila, je. Je li bila neugodna, nije. Jesam li ja šta novo saznao, nisam. Mogu opet pitati i samo se nadati, da odgovor bude drugačiji.

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 13 Feb 2014, 15:33

Moja teta je bila tak dobra da bi je najrađe u žep spremil.
Mislim da bi izgledalo full retardirano kad bi joj kroz onaj otvor cokoladu gurnul.
ko rano rani mošnja

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 22 Feb 2014, 20:22

rushordie wrote:Moja teta je bila tak dobra da bi je najrađe u žep spremil.
Mislim da bi izgledalo full retardirano kad bi joj kroz onaj otvor cokoladu gurnul.
Mozda da...promijenis ,otvor,!? :D
Head in the City. Hearth in the Field.

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 07 Apr 2014, 14:42

LJUDI MOJI DRAGI.

Kupio sam oruzje u Sloveniji i sada imam problema sa registracijom, osjecam se kao zadnji kriminalac.
Jos oruzje moram nositi na vjestacenje, boze sacuvaj, model je GSG 1911. Ja gospodi kazem da kuca "KOLT TISUCUDEVETSTOJEDANEJST", ali ja njoj nemrem dokazat da je to varijacija colt 1911 A1 modela,ona nema GSG 1911, ZAŠTO TAMO RADI NETKO TKO NEMA VEZE O ORUŽJU U PIZDU MATERINU, samo cu vam reci da ce vas ovaj sport kostati puno zivaca. Slovenci mi poslali ovjerenu nabavnu njihovu koja je u europskom formati i s time nemogu registrirati. Ali ok Slovenci nisu meni poslali nazad kopije Hrvatskih nabavnih tako da mogu razumjeti zasto mi teta neda.

Al sam isfrustriran u pm, ispricavam se na necitljivosti i psovkama al evo me friško iz policijske uprave.
ko rano rani mošnja

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 07 Apr 2014, 14:52

Čuj, tu je netko zaje.... Jedan primjerak nabavne ostaje prodavatelju kao dokaz da je oružje prodao ovlaštenoj osobi. Dva primjerka idu kupcu i temeljem njih se vrši registracija. Slovenska izvozna dozvola, nema nikakve veze sa našima i za nju nitko ne pita, osim možda slovenskog graničnog policajca. Našima je mjerodavana naša nabavna. Ja sam isto kupovao oružje u Sloveniji i nikakvih problema nije bilo. Ljudi su napravili izvoznu dozvolu temeljem scan-a osobne i nabavne. Vrlo je lako moguće da si naletio na nekog tko ima loš dan, no nemoj smetnuti s uma da postoji rok u kojem moraš registrirati oružje. Ne bi bilo dobro da te zakače još kakve nevolje. Želim ti svu sreću i dosta strpljenja!

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 07 Apr 2014, 15:02

dejandlesk wrote:Čuj, tu je netko zaje.... Jedan primjerak nabavne ostaje prodavatelju kao dokaz da je oružje prodao ovlaštenoj osobi. Dva primjerka idu kupcu i temeljem njih se vrši registracija. Slovenska izvozna dozvola, nema nikakve veze sa našima i za nju nitko ne pita, osim možda slovenskog graničnog policajca. Našima je mjerodavana naša nabavna. Ja sam isto kupovao oružje u Sloveniji i nikakvih problema nije bilo. Ljudi su napravili izvoznu dozvolu temeljem scan-a osobne i nabavne. Vrlo je lako moguće da si naletio na nekog tko ima loš dan, no nemoj smetnuti s uma da postoji rok u kojem moraš registrirati oružje. Ne bi bilo dobro da te zakače još kakve nevolje. Želim ti svu sreću i dosta strpljenja!
Tako je, rok je 8 dana i teta mi je napomenula. Zaboravili su mi poslati primjerke nase nabavne koju sam im ostavio prilikom kupovine. Meni je sada frka jer neznam hocu li uspjeti realizirati taj rok a vjerojatno necu zbog ovog zajeba. Neznam u kakve bi nevolje mogao upasti? Eto jedan nesretni niz dogadaja, nista drugo.
Hvala.
ko rano rani mošnja

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 07 Apr 2014, 17:01

rushordie wrote:Jos oruzje moram nositi na vjestacenje, boze sacuvaj, model je GSG 1911. Ja gospodi kazem da kuca "KOLT TISUCUDEVETSTOJEDANEJST", ali ja njoj nemrem dokazat da je to varijacija colt 1911 A1 modela,ona nema GSG 1911, ZAŠTO TAMO RADI NETKO TKO NEMA VEZE O ORUŽJU U PIZDU MATERINU, samo cu vam reci da ce vas ovaj sport kostati puno zivaca.
Pa ne može ti upisati Colt 1911 ako to nije taj pištolj, pobogu? Zašto onda uopće upisivati marku i model ako ćemo upisivati "približno"? Tak i za moju zastavu m57 može napisati TT-33... Drugi par rukava jest zašto taj model već nema u bazi, no to nije briga tebe već njih. Tu bi morali bit fleksibilniji.

Također, nemaš se kaj ljutiti ako nemaš svu dokumentaciju. Stavi se u poziciju druge strane, bi li ti upisao oružje za koje nemaš kompletnu dokumentaciju koja se propisuje?

Ajd sretno s papirologijom. Ak ti je za utjehu ja sam svoje rješavao preko 6 mjeseci. :)

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 07 Apr 2014, 17:37

mirkof wrote:..... Drugi par rukava jest zašto taj model već nema u bazi, no to nije briga tebe već njih. Tu bi morali bit fleksibilniji. ....
Dobro govoris, no moras znati da svaki detalj koji oni nemaju ili ne znaju postaje tvoja briga a njih savrseno zabole kita za tvoje probleme, tako da svaki pa i najmanji problem postaje tvoj a nikako njihov.

- Kako je moguce da oruzje koja postoje vec XX godina upisina u OR odjednom budu proglasena neispravnim i slicno jer npr.nije ni upisan model koji se u tim godinama nije nikada niti upisivao na te tipove oruzja...

- Pristupili smo u EU, zasto se nitko nije pobrinuo da sinhronizira baze podataka to je pravo pitanje, teta na salteru je u pravilu tamo da ne koristi svoj mozak nego da radi ono sto joj je netko naredio, jer u svim drugim slucajevima riskira radno mjesto ...
Nemoguće je Nemoguće

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 07 Apr 2014, 18:18

lex-lutor wrote:
mirkof wrote:..... Drugi par rukava jest zašto taj model već nema u bazi, no to nije briga tebe već njih. Tu bi morali bit fleksibilniji. ....
Dobro govoris, no moras znati da svaki detalj koji oni nemaju ili ne znaju postaje tvoja briga a njih savrseno zabole kita za tvoje probleme, tako da svaki pa i najmanji problem postaje tvoj a nikako njihov.
upravo tako dečki

i ja sam na svoj zahtjev za registraciju upisao Remington 700 SPS Varmint, a teta napisala Remington 700 u oružani list
(jer ga ona nema u bazi podataka)....nisam se previse bunio jer bi oružje bilo posalno na vještačenje na par mjeseci minimum

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 07 Apr 2014, 19:27

Spinnaker wrote:
lex-lutor wrote:
upravo tako dečki

i ja sam na svoj zahtjev za registraciju upisao Remington 700 SPS Varmint, a teta napisala Remington 700 u oružani list
(jer ga ona nema u bazi podataka)....nisam se previse bunio jer bi oružje bilo posalno na vještačenje na par mjeseci minimum
Ma sve ja to razumijem, nemoze ona pisati ako nema u bazi ali mi nije jasno kako nemogu biti malo fleksibilniji ako se radi o dosta slicnom vatrenom oruzju, naravno da mi nemoze pisati 1911 A1. Mozda bih kod netkoga tko se i razumije u te stvari prosao bez vjestacenja ali ovako im je odma stiska kada cuju za nesto u sto nisu upuceni a posao ne zele riskirati.

Eto kolega sa remingtonom dobro prosao, nego zna li itko kakve su sankcije ako se zakasni par dana sa registracijom?
ko rano rani mošnja

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 08 Apr 2014, 18:18

rushordie wrote:Eto kolega sa remingtonom dobro prosao, nego zna li itko kakve su sankcije ako se zakasni par dana sa registracijom?
Ako Boga znaš, nemoj kasniti ni minute!!!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 08 Apr 2014, 18:49

rushordie wrote: Eto kolega sa remingtonom dobro prosao, nego zna li itko kakve su sankcije ako se zakasni par dana sa registracijom?
Sankcije?
Slika govori vise od rijeci! Ne potezi vraga za rep!
Attachments
sankcije.jpg
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 08 Apr 2014, 21:08

Evo da se ija malo javim nevidim nekog problema ako se zakasni sa prijavom oruzja poslje kupovine, meni je bija isteka rok al niko nije gnjavija nadam se da ces uspit rijesit problem i usput imam dvi nabavne dozvole jednu za revolver , drugu za poluautomat uzljebljene cijevi pa ako netko sta ima ponudit nek se javi prevenstveno me zanima pasp m76 i revolver smith wesson 686 al nista ispod 6 inca vidija san da gosp.Lex prodava pa neznam jeli proda lipi pozdrav svima. :A02:

rushordie
Pozornik
Pozornik

Post by rushordie » 08 Apr 2014, 22:45

capitano wrote:Evo da se ija malo javim nevidim nekog problema ako se zakasni sa prijavom oruzja poslje kupovine, meni je bija isteka rok al niko nije gnjavija nadam se da ces uspit rijesit problem i usput imam dvi nabavne dozvole jednu za revolver , drugu za poluautomat uzljebljene cijevi pa ako netko sta ima ponudit nek se javi prevenstveno me zanima pasp m76 i revolver smith wesson 686 al nista ispod 6 inca vidija san da gosp.Lex prodava pa neznam jeli proda lipi pozdrav svima. :A02:
Ajde super, pao mi je kamen sa srca. Nego, prije vjestacenja ne nosim papire za registraciju u PU? I tako ga nemogu registrirati dok to ne prode pa svejedno taj rok od 8 dana pada u vodu?
ko rano rani mošnja

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Apr 2014, 22:48

capitano wrote:...... gosp.Lex prodava pa neznam jeli proda lipi pozdrav svima. :A02:
Ako si zainteresiran samo se javi i ne cekaj previse !!!
Nemoguće je Nemoguće

capitano
Razvodnik
Razvodnik

Post by capitano » 09 Apr 2014, 06:27

Tako je mislim da taj rok pada u vodu i kad zavrsi postupak registruras bez problema samo ne se sekirat pozdrav :lol:

Post Reply