Vozila za lov
Re: Vozila za lov
Naravno da nije odlicna solucija ali ako trazi nesto bas jeftino a teren i nije bas kao na off road utrci,moze proci.Najveci je problem sto mu fali brzina sporija od prve pa ode lamela do djavola.lex-lutor wrote:Decki bez uvrede ali trvditi da je GOLF dobar auto za teren je neozbiljno bez obzira na modifikacije...barem za moje shvacanje terena i voznje po terenu koje je u pravilu takvo da sljuncanu cestu smatram autocestom...Darko11 wrote:.....Gdje sam se ja sa mojim verao,sto kazes ne bi traktor a jos ima tvrdo i izdrzljivo podvozje pa moze izdrzati svakakav teren a da ne polomis nista....
Naci duju syncro (4x4) koja je svaka u orginalu 1,8 98ks benzin i ubacit sporohodni 1,6d i nebiste vjerovali kuda to ide zahvaljujuci prijenosu od benzinca. Zvona mjenjaca su ista i sve pase. Imao sam priliku voziti se u takvom sa 3 vrata i po snijegu ide nenormalno. Al opet i obicni golf 2 4x4 je jako rijedak kod nas tako da tesko. S druge strane golf country bi mogao biti jako dobar na terenu jer on ima ispod karoserije jos sasiju na kojoj je ovjes i pogon tako da vjerujem da bi uz recimo TDI-ja sa puno momenta cuda radio po terenu. Ko nezna sta je uopce golf country bolje ni nek ne pise jer taj auto ima jsko mslo dodirnih tocaka sa obicnom dujom.
Da,dobra kombinacije je syncro duja sa sporphodnim dizelom i mjenjacem od benzinca koji je unutra dolazio serijski jer su inace prenosi benziskih motora kraći nego prenosi dizela.Tu je sve u prenosu.Prenos je regulator momenta na tocku i skracivanjem mjenjaca mozes ga imati do u beskonacnost.
Moj stari je za lov imao subaru justy
Ima ih po oglasniku za 1000
Motori su neunistivi
Limarija je losa
Ako teren nije kamen ili kolotrazi proci ce sve
Jesnom sam ga parkirao kod frenda na travi u nagnutom dvoristu i onda je pala kisa
Nisam se mogao popeti do njega
Ima ih po oglasniku za 1000
Motori su neunistivi
Limarija je losa
Ako teren nije kamen ili kolotrazi proci ce sve
Jesnom sam ga parkirao kod frenda na travi u nagnutom dvoristu i onda je pala kisa
Nisam se mogao popeti do njega
Ne znam koliko može koštati Golf Synchro, ali ima Suzukića u oglsaniku po 3000eur, imao sam takve i mogu reći da je znao proći tamo gdje G klasa nije uspjela, po nekoj istoj cijeni je i stari NissanPatrol a ima i Land Rover Discovery.
Ja imam starog Range Rovera kojeg sam dobil u kompenzaciji za istu tu lovu(3200eur), pa sam ga zadržao jer ga nisam uspio prodati(previše troši za nekoga tko ima 3200eur za kupit auto, a onaj tko ima dati za 12L/100km, kupuje novog).
Svi terenci ovog tipa nisu za svakodnevnu uporabu (osim ako gorivo nije nebitna stavka u što sumnjam), ali su po nekim mojim iskustvima doista dobri za off-road (naravno ako su održavani).
pozdrav!
Ja imam starog Range Rovera kojeg sam dobil u kompenzaciji za istu tu lovu(3200eur), pa sam ga zadržao jer ga nisam uspio prodati(previše troši za nekoga tko ima 3200eur za kupit auto, a onaj tko ima dati za 12L/100km, kupuje novog).
Svi terenci ovog tipa nisu za svakodnevnu uporabu (osim ako gorivo nije nebitna stavka u što sumnjam), ali su po nekim mojim iskustvima doista dobri za off-road (naravno ako su održavani).
pozdrav!
Golf dvojka syncro od cca 800€ za primjerke u koje treba puno uloziti pa do 3000€ za vrhunski primjerak. A golf dvojka country ako i naleti koja bude obicno 4000€+. Country je vise kao kolekcionarski primjerak kao i rallye i cijena im raste iz godine u godinu jer ih je malo proizvedeno.
Uh da ljepa dilema!
stvarno ne bih znao što preporučiti budući da 800eur i 3000eur nisu isto, ja uvijek nekako preferiram ipak "prave" terence, stvarno ne znam.
pozdrav!
stvarno ne bih znao što preporučiti budući da 800eur i 3000eur nisu isto, ja uvijek nekako preferiram ipak "prave" terence, stvarno ne znam.
pozdrav!
Ja da sebi uzimam za lov uzeo bi si pinzgauera. To koliko bi se on vozio nebi mi ni bila toliko bitna potrosnja. Naci nekog rashodovanog od HV i sloziti. A on ide strasnoooooo
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Da ide, ide. Međutim, treba li nekome da baš tako ide. Tu dolazimo do one vječne dileme između želja i mogućnosti. Jedan poznanik, hvali Fronteru, drugi Nivu, treći kaže da je imao oboje, a sad već duže vrijeme ima UAZ-a i svako malo ga čekiča i nešto popravlja i prepravlja, a od alata ima veliki i mali čekić. Pod mali mislim na onaj od 1kg. Troši ko UAZ, no to je normalno. Čovjek kaže da ide jako dobro, no nisam imao prilike probati. Za G klasu, nemam love, a i da imam, vjerojatno bi je potrošio na nešto drugo. Definitivna je stvar da se takvo vozilo nikad neće otplatiti i potpuno je jasno da guštanje u bilo čemu, treba platiti. Uvijek je vrijedilo, koliko para toliko muzike, no i kvaliteta muzike nije baš zanemariva činjenica.
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
Moj kolega godinama prepravlja terence za HARD klasu OFFROADA, kako sam cesto kod njega i krpam mu razne kontrole za Wincheve ili dijelove instalacije nagledao sam se svega i svacega tako da sam upucen u mnoge dtalje koje se cine nevaznim i koje obicna korisnik ne treba ni poznavati.
Ulozeno/dobiveno najbolji omjer koji zadovoljava po pitanju odrzavnaja i koristenja na 95% terena za lov u RH:
1. Suzuki serije 410 i 413, Vitara je puno losija po mehanici nego ova dva primjerka
2. Jeep Cherokee ,( ne Grand Cherokee ), ako se moze naci samo sa 3-a vrata, motor 4.3 benz ili 2.4 D ovaj priv dosta pije a ovaj drugi je malo slab.
Odrzavanja su minimalna i oba vozila su jako pouzdana....
Ulozeno/dobiveno najbolji omjer koji zadovoljava po pitanju odrzavnaja i koristenja na 95% terena za lov u RH:
1. Suzuki serije 410 i 413, Vitara je puno losija po mehanici nego ova dva primjerka
2. Jeep Cherokee ,( ne Grand Cherokee ), ako se moze naci samo sa 3-a vrata, motor 4.3 benz ili 2.4 D ovaj priv dosta pije a ovaj drugi je malo slab.
Odrzavanja su minimalna i oba vozila su jako pouzdana....
Nemoguće je Nemoguće