Lov bez optike

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Lov bez optike

Post by lex-lutor » 30 Apr 2014, 09:00

Kazu nema ni dobrog SEX-a bez treninga, a kamoli pucanja !!!
Nemoguće je Nemoguće

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 30 Apr 2014, 14:42

Pravo kažeš!
Jedno i drugo čini zadovoljstvo. Problem je što su zadovoljstva danas skupa. Kad netko ima sreće pa nije u stanju imati dva zadovoljstva, odrekne se jednog, pa mu više love ostane za drugo. Govorim iz vlastitog primjera, a pucanja se još nisam odrekao. :A22:

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 30 Apr 2014, 22:01

Da se vratim na onog vepra odstreljenog na 300m, pretpostavljam da je pucan iz ruke bez naslona?
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

tugo
Pozornik
Pozornik

Post by tugo » 01 May 2014, 16:01

Jedan primjer bez optike
Udaljenost 400 metara visinska razlika oko 80
Terijer
Pijana ekipa i opklada za 100 kn
Uzeo je pusku svjedoci kazu da se njihao
Pas je pao kao pokosen
Cak se i strijelac iznenadio
Prica je od prije 3 godine i doznao sam tek nedavno jer pas je bio moj
Pobjegao i isao do kuje
Nije imao srece
Prica druga
Bili smo klinci i pucali na balkonu kad se pojavio leptir iznad stale nekih 20 m
Samo se sprasilo
Onda sam htio to ponoviti
I nisam uspio nekih 500 dijabola kasnije sam odustao
Opet s tom istom zracnivom jednom je moj kum pogodio jastreba u letu kad je kruzio znaci valjda na nekih 70 metara
A i bio je onaj neki partizanski film gdje je bata gadao s tandarom avion
Jesnostavno da rezimiramo
Moguce je pogoditi ali zato se i sjecamo detalja jer se rijetko dogada

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 02 May 2014, 06:17

Ajd nek vise nisam ja glavni lazov sto sam pisao kako sam nedavno pogodio Vranu malokalibarkom na 200m :mrgreen: istina ziva.Ali koliko sam metaka ispalio iz te puske i ne cudi me

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 02 May 2014, 10:16

Ja sam zato promašio lisicu na 50 metara. Bilo i meni blesavo, ali jbga, lisica samo potegnula korak. O kasnijoj zajebanciji da ni ne pričam. Zajebavali me svi invalidi, čoravci i pijanci. Nekolicini njih, upucavao sam optike. Možete misliti koja blamaža! Kako stvari stoje, ovi to neće zaboraviti tako brzo. Mehaničkim nišanom, to je problem promašiti, a kamoli optikom. Pošto sam iz streljačkih krugova došao u lovačke, nisam stekao vještine pucanja nakon hodanja i kad sam uspuhan i epilog je takav. Mislim da ako se poštuju lovački propisi i etika, nema problema u lovu s mehaničkim nišanima. Kud sreće da nisam opalio taj hitac, ali promašaj zicera nija tako rijetka pojava.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 02 May 2014, 11:10

dejandlesk wrote:Ja sam zato promašio lisicu na 50 metara. Bilo i meni blesavo, ali jbga, lisica samo potegnula korak. O kasnijoj zajebanciji da ni ne pričam. Zajebavali me svi invalidi, čoravci i pijanci. Nekolicini njih, upucavao sam optike. Možete misliti koja blamaža! Kako stvari stoje, ovi to neće zaboraviti tako brzo. Mehaničkim nišanom, to je problem promašiti, a kamoli optikom. Pošto sam iz streljačkih krugova došao u lovačke, nisam stekao vještine pucanja nakon hodanja i kad sam uspuhan i epilog je takav. Mislim da ako se poštuju lovački propisi i etika, nema problema u lovu s mehaničkim nišanima. Kud sreće da nisam opalio taj hitac, ali promašaj zicera nija tako rijetka pojava.
događa se i najboljima da promaše, sve je to za ljude

ja sam liju iz ruke pogodio na 130m bez optike, al zato sa m76 tri puta fulao na 50ak metara :mrgreen:

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 03 May 2014, 13:01

zhrvoje wrote:Da se vratim na onog vepra odstreljenog na 300m, pretpostavljam da je pucan iz ruke bez naslona?
Stojeći iz ruke bez išta....

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 02 Jun 2014, 00:45

Legendarni Simo Hayha,zvanicno naj uspjesniji snajperist u povijesti ,zapravo nikad nije koristio optiku na svom Mosin Nagantu.Preko 500 ubojstava u samo 100 dana sa mehanickim nisanima ;)

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 02 Jun 2014, 18:23

i od toga 2/3 je ubio strojnicom

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 02 Jun 2014, 23:18

Ne,sa strojnicom ih je ubio jos 200 na tu cifru :A27:

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Jun 2014, 07:16

aj zaključajte više ovu temu... :A10:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

jambalaya
Pozornik
Pozornik

Post by jambalaya » 05 Jun 2014, 22:23

Darko11 wrote:Legendarni Simo Hayha,zvanicno naj uspjesniji snajperist u povijesti ,zapravo nikad nije koristio optiku na svom Mosin Nagantu.Preko 500 ubojstava u samo 100 dana sa mehanickim nisanima ;)
Tamanjenje crvene gamadi koja ti dođe okupirati domovinu se ne zove ubijanje....

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 05 Jun 2014, 23:13

jambalaya wrote:
Darko11 wrote:Legendarni Simo Hayha,zvanicno naj uspjesniji snajperist u povijesti ,zapravo nikad nije koristio optiku na svom Mosin Nagantu.Preko 500 ubojstava u samo 100 dana sa mehanickim nisanima ;)
Tamanjenje crvene gamadi koja ti dođe okupirati domovinu se ne zove ubijanje....
;) Rusi su ga nazvali bijela smrt.Navodno ih je dobro pokokao.Prije rata je bio strastveni lovac a i nakon rata se jos desetljecima bavio svojom strascu.1998. godine su ga pitali čemu duguje uspjeh kao snajperist na što je odgovorio vrlo jednostavno: "Vježbi!".
Eto sto ti znaci lovac i praksa ubijanja, poslije iskoristena u ratu :twisted:

jambalaya
Pozornik
Pozornik

Post by jambalaya » 06 Jun 2014, 13:35

Darko11 wrote:
jambalaya wrote:
;) Rusi su ga nazvali bijela smrt.Navodno ih je dobro pokokao.Prije rata je bio strastveni lovac a i nakon rata se jos desetljecima bavio svojom strascu.1998. godine su ga pitali čemu duguje uspjeh kao snajperist na što je odgovorio vrlo jednostavno: "Vježbi!".
Eto sto ti znaci lovac i praksa ubijanja, poslije iskoristena u ratu :twisted:
Dobio je i on metak u lice,pa zna otprilike kako je njegovim "metama" bilo....
Lovac nikada ne koristi termin ubijanje,to sam čak i u onom soc.dobu na polaganju ispita morao znati.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 08 Jun 2014, 09:59

jambalaya wrote: Lovac nikada ne koristi termin ubijanje,to sam čak i u onom soc.dobu na polaganju ispita morao znati.
Termin koji lovci koriste nije bitan.Lovci mogu koristiti i termin maženje po glavi ali cinjenica je da lov jest ubijanje.I sam sam dugogodisnji lovac i volim lov ali nisam licemjer.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 08 Jun 2014, 10:58

"Ubijanje" je takodjer i termin koji protiv lovaca vrlo cesto koriste razne udruge ljubitelja zivotinja, zeleni pokret... itd.
Nije ga dobro koristiti pogotovu ako si lovac ili strijelac, pa cak ni kad se govori o snajperskim djelovanjima.
Engleski jezik je bogatiji pa se mogu uociti neke razlicitosti:

Kill
Murder
Cull - odstrel.

Mislim da je svima jasna moralna ili eticka razlika gore navedenog.

U engleskom izrazavanju se "kill" moze koristiti kod snajperskih djelovanja, ili kod lova, ili nesretnih slucajeva (na pr. "killled in car accident") odnosno "cull" za planirani odstrel.

Rijec u sredini je svima jasna, kao i njena pozdina.

Hrvatski jezik je ovdje mozda malo uskracen, medjutim ne bi se smjelo izlaziti iz naputaka lovacke struke, koja iskljucivo koristi rijec "odstrel". Mislim da se nekad i rusilo na ispitima zbog tog.
"Ubijanje" stvara zaista ruznu i losu sliku o lovstvu i lovcima. To nema veze sa licemjerjem.

Niti su licemjeri svi lovci koji se pravilno izrazavaju koristenjem rijeci "odstrel".
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 08 Jun 2014, 11:31

jolly wrote:"Ubijanje" je takodjer i termin koji protiv lovaca vrlo cesto koriste razne udruge ljubitelja zivotinja, zeleni pokret... itd.
Nije ga dobro koristiti pogotovu ako si lovac ili strijelac, pa cak ni kad se govori o snajperskim djelovanjima.
Engleski jezik je bogatiji pa se mogu uociti neke razlicitosti:

Kill
Murder
Cull - odstrel.

Mislim da je svima jasna moralna ili eticka razlika gore navedenog.

U engleskom izrazavanju se "kill" moze koristiti kod snajperskih djelovanja, ili kod lova, ili nesretnih slucajeva (na pr. "killled in car accident") odnosno "cull" za planirani odstrel.

Rijec u sredini je svima jasna, kao i njena pozdina.

Hrvatski jezik je ovdje mozda malo uskracen, medjutim ne bi se smjelo izlaziti iz naputaka lovacke struke, koja iskljucivo koristi rijec "odstrel". Mislim da se nekad i rusilo na ispitima zbog tog.
"Ubijanje" stvara zaista ruznu i losu sliku o lovstvu i lovcima. To nema veze sa licemjerjem.

Niti su licemjeri svi lovci koji se pravilno izrazavaju koristenjem rijeci "odstrel".
Mislim da ja trenutno nisam na lovackom ispitu.Lov,stocarstvo....i sl djelatnosti su tehnicki primarno ubijanje i nije vazno sto o tome mislis ti,lovci,lovna etika,udruge i sl.I Njemci su za odstranjivanje Židova imali termin,to za njih nije bilo ubijanje.U kontekstu razgovora na ovoj temi pozivanje na pravilne lovacke izraze i rusenje na lovackim ispitima nema nikakve veze sa onim o cemu smo pricali a pozadina je bila i sama ljudska psihologija, kao ni sa stvarnim stanjem stvari .Mi lovci pucanje na zivotinje zovemo odstrel samo zato jer nam se tako lakse pomiriti sa cinjenicom da je to ubijanje i po meni to ne ugrozava lovstvo.Ko je bez grijeha neka baci prvi kamen.Pripadnik udruge zA zastitu zivotinja ce dignuti prst na lovce nakon sto se dobro najeo prasetine tj zivotinje koja je zivjela oko godinu dana,nikad nije vidjela sunce i na kraju je skoncala u agoniji zato da bi on mogao udovoljiti svom zelucu.Naspram mesara iz mesne industrije lovci su andjeli a izgovora nema jer covjek je u osnovi biljojed.Zasto gospon iz udruge ne jede kupus?Aaaa ne.lijepo je zatvoriti oci i nalupati se speka a kako je dosao na stol to je nebitno.Donijela roda.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 10 Jun 2014, 06:58

Ako je čovjek u osnovi biljojed, kako ti kažeš, onda ja sigurno nisam čovjek.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 10 Jun 2014, 19:28

dejandlesk wrote:Ako je čovjek u osnovi biljojed, kako ti kažeš, onda ja sigurno nisam čovjek.
Ni ja,mi smo ljudine :mrgreen:

Post Reply