Nošenje elektrošokera.

Drugo oružje koje ne spada u prethodne skupine
mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Re: Nošenje elektrošokera.

Post by mirkof » 17 Jun 2014, 16:05

Nisam pričao o dodatnim restrikcijama, zakon kakav je sad je već prilično restriktivan kao što si i rekao.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 17 Jun 2014, 19:15

mirkof wrote:Nisam pričao o dodatnim restrikcijama, zakon kakav je sad je već prilično restriktivan kao što si i rekao.
Slazem se,mislio sam da zahtjevas nove,sto bi stvarno bilo previse ;) ali slazem se i u tome da ne treba svakoj budali dati oruzje naravno,iako budale naj lakse dodju do njega.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 17 Jun 2014, 20:47

Kome treba nabavi ga lako, normalni građani uglavnom traže za streljaštvo i lov za što uglavnom nema problema. Imam tri pištolja i mogu ih nositi gdje hoću, a ipak ponesem rijetko i nikako. Ako se šetam po Zagrebu onda ga imam, inače nikad. Samo problemi s time, iako mi je jednom vrijedio zlata.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 18 Jun 2014, 00:16

Iggy wrote:Kome treba nabavi ga lako, normalni građani uglavnom traže za streljaštvo i lov za što uglavnom nema problema. Imam tri pištolja i mogu ih nositi gdje hoću, a ipak ponesem rijetko i nikako. Ako se šetam po Zagrebu onda ga imam, inače nikad. Samo problemi s time, iako mi je jednom vrijedio zlata.
Dobro si ovo napisao ali probaj sada sam analizirati ono si rekao zapravo AUTOMATIZMOM, ne gledajuci sada tebe osobno nego se taj obrazac moze primjeniti na vecinu nas samih....

NISU LI upravo normalni i obicni gradjani najcesce zrtve kojekakvih devijantnih osoba i budala ? " Sto bi bilo kad bi bilo " ne znaci ama bas nista nekome tko je zradio par slomljenih rebara, slomljen nos ili xx-gorih stvari zato jer je postao "sasvim obicna zrtva" neshvacene ili razocarane grupe mladezi .......

Uvijek se vracamo na sam pocetak sveopce pizdarije postavljenih temelja ovog drustva ? Da li be se ti ili ja ili neki XX usudio nekome nesto ukrasti kada bi znao da ukoliko te uhvate 1110% ostajes bez sake ili ruke ??? Ili u nekom USA scenariju dobijes bakar u celo cim predjes ogradu bez najave !!!

NEMA POSTOVANJA DO STRAHOPOSTOVANJA !!!

AMEN.
Nemoguće je Nemoguće

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 18 Jun 2014, 10:09

Bila je jedna situacija gdje je čovjek imao prometnu izletio mu motociklist i kao što to kod nas uvijek biva kriv je onaj koji je jači u prometu a ne onaj koji ne gleda, sve u svemu da ne duljim motociklist je imao napuknuće nečega (pustili ga isti dan doma?!) i čovjek dobije kaznenu prijavu (pozvan na ispitivanje u DORH, itd... kao najveći kriminalac a niti je pio niti je bježao sa mjesta nesreće, sam je zvao hitnu i policiju).
Par dana nakon presude(četiri mjeseca uvijetno na dvije godine, da je opljačkao banku bilo bi manje) došla ekipa po oružje (jer se radilo o nanošenju teških tjelesnih ozljeda???), na kraju je načelnik PU odredio da se vrati oružje jer je to nesretan slučaj, ali kad su mu odnosili oružje pitao sam ga što sad i čovjek mi odgovori "e sad ću tek nabaviti sve što nisam smio imati jer sam se bojao da će mi uzeti legalno oružje pa nisam htio imati ništa na crno".
Sreća oružje mu je vraćeno u roku od dva dana pa nije uzimao ništa "ovako".
To je samo primjer tko želi imati oružje imat će ga bez obzira na sve, jedina je razlika u tome što država neće imati kontrolu nad tim oružjem.
Nisam za to da se svakom daje oružje u ruke, ali ima dosta stvari koje se trebaju promjeniti u ovom zakonu.

Pozdrav!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 18 Jun 2014, 10:33

James wrote: Par dana nakon presude(četiri mjeseca uvijetno na dvije godine, da je opljačkao banku bilo bi manje) došla ekipa po oružje (jer se radilo o nanošenju teških tjelesnih ozljeda???), na kraju je načelnik PU odredio da se vrati oružje jer je to nesretan slučaj, ali kad su mu odnosili oružje pitao sam ga što sad i čovjek mi odgovori "e sad ću tek nabaviti sve što nisam smio imati jer sam se bojao da će mi uzeti legalno oružje pa nisam htio imati ništa na crno".
Glup zakon dovodi do svasta :A25: .Kad bih samo smio pisati koliko ljudi znam koji imaju dosta na crno godinama i fakticki ispadaju pametniji od registriranih vlasnika,tj jedino i zele na crno iako imaju sve uvjete za registriranje.Kakva se god situacija upotrebe oruzja dogodi najebao si jednako svejedno imas li na crno ili na bijelo a ako si kojim slucajem opravdano upotrijebio oruzje, ma sto to bilo po ovom zakonu,sud ce naloziti jedino kaznu za nelegalno posjedovanje sto ce biti zanemarivo za ozbiljnost moguce, po zivot opasne situacije.Takodjer onom ko ima samo na crno ne mogu nista oduzeti ako napravi neki slican ili gori incident kao sto si opisao u tvom postu,on ne placa nikakve takse,ljekarska uvijerenja itd i nema nikakvo oruzje u registru,ne mora strepiti,moze se mirno potuci i napiti ako hoce bez straha da ce sutra doci nalog iz policije da preda svoje oruzje jer je nestabilan.Ne moze mu doci kad ne znaju da ga ima jer nije registrirano.

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 18 Jun 2014, 14:32

Upravo tako, ako želiš imati oružje postaješ građanin drugog reda, jer se ne smiješ braniti niti izboriti za svoja prava (probaj vikati na susjede kada puštaju glazbu u 3h u jutro, ili se nedaj bože razvesti ili posvaditi sa suprugom), još mi je svježe sjećanje na 1. svibnja 2012 kada me je napala nabildana mrcina na semaforu jer sam ga pitao zašto mi psuje mater kada je meni zeleno?
I onda se sjetim da imam oružje i ispadnem kukavica i šta sve ne a 12g. karatea ne smijem ni pomisliti upotrijebiti ili zbogom uspomena na preminulog oca.
Primjer jednoga moga "rodjiaka" šta je otišao svojima u Houston, Texas, živi u dosta mirnom predgrađu tamo, ali prije koju godinu pojavila se banda koja je provaljivala u kuće i na njihovu nesreću taj dan su odabrali njegovu a on je radio od doma taj dan i kao i svaki pravi dinarid naravno imao je oružje doma.
Da ne duljim ubio je jednog i ranio još dvojcu, četvrti mu je pobjegao a pucao je za njim na sred ceste.
Došla murija, priveli ga, ispitali svjedoke, forenzičari, sve po propisu, nakon obrade (5 sati je bio u pritvoru uz isprike šerifa da bi mu on najradije dao medalju ali je procedura takva), pustili čovjeka doma i vratili mu čak i oružje.
Ajd to napravi u rvatistanu ako smiješ!
Ovdje su kriminalci građani prvog reda, valjda su političari pokušavali zaštititi sebe i sebi slične takvim zakonima.

MrsaviPas
Civil
Civil

Post by MrsaviPas » 18 Jun 2014, 16:40

Zakon je svakako glup, (ne)sreća što živimo u Hrvatskoj gdje nema (previše) kriminala pa nam vatreno oružje nije toliko ni potrebno no mislim da će se za par godina građanstvo opametiti i shvatiti da je najveći razlog pobune što su nam ugrožena prava samoobrane.
Mislim da to plus minimalne kazne za neke zločine utječe puno i previše na porast kriminala, što ne bi netko pljačkao ako zna da će se za nekakvu pljačku vrlo vjerovatno izvući sa uvjetnom + dobrotvornim radom a da će se žrtva trebati skukuljiti u prvi kut zida i čekati policiju dok provalioc može cijeli moj stan izbaciti kroz prozor i pobit pola zgrade.

Katastrofa.
James wrote: Primjer jednoga moga "rodjiaka" šta je otišao svojima u Houston, Texas, živi u dosta mirnom predgrađu tamo, ali prije koju godinu pojavila se banda koja je provaljivala u kuće i na njihovu nesreću taj dan su odabrali njegovu a on je radio od doma taj dan i kao i svaki pravi dinarid naravno imao je oružje doma.
Da ne duljim ubio je jednog i ranio još dvojcu, četvrti mu je pobjegao a pucao je za njim na sred ceste.
Došla murija, priveli ga, ispitali svjedoke, forenzičari, sve po propisu, nakon obrade (5 sati je bio u pritvoru uz isprike šerifa da bi mu on najradije dao medalju ali je procedura takva), pustili čovjeka doma i vratili mu čak i oružje.
:A28: za Ameriku

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 18 Jun 2014, 18:43

James wrote: Primjer jednoga moga "rodjiaka" šta je otišao svojima u Houston, Texas, živi u dosta mirnom predgrađu tamo, ali prije koju godinu pojavila se banda koja je provaljivala u kuće i na njihovu nesreću taj dan su odabrali njegovu a on je radio od doma taj dan i kao i svaki pravi dinarid naravno imao je oružje doma.
Ameri legende,ne volim njihov imperijalizam ali zbog ovakvih stvari ih volim,doci ce to i u Europu koja prisiljava gradjane da budu meka srca ,dobre dusice,ono ko tebe kamenom ti njega kruhom a normalan svijet to radi magnumom 44,ko prvi djevojci kugla je njegova,trebao je sjediti doma,nije trebao prvi .Cast iznimkama poput Italije npr.
Ali rijeka ce proteci i dosta neduznih glava pasti do tog.Ameri su obucavali policiju u BiH i na njihovim predavanjima objasnjavali zasto Americki policajac ima pravo pucati na najmanji mig a tek onda pita kako se zoves.Ukratko razlog je jednostavan,to je jedini nacin da se sacuvaju glave policajaca,previse su ginuli i bilo je dosta i sad ovaj sistem odlicno funkcionira, a koga zmija ujede.........Slicne ovlasti ima i civil pogotovo u svojoj ogradi sto je svetinja.

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 18 Jun 2014, 20:43

Upravo mi je to bratić objašnjavao kada sam zabezeknuto čitao njegov primjerak službenog zapisnika, tamo je dozvoljena uporaba smrtonosne sile radi zaštite života I IMOVINE, svakog pojedinca.
U Americi se drže one "kada ti život ovisi o sekundama, policija je na par minuta do tebe".
Nije ih sredio sa 44 Magnumom (imao je .357 Magnum S&W 627 za pojasom), riješio je stvar sa nečim što mu je kao dragovoljcu domovinskog rata puno poznatije, AK47 poluautomat sa 30 kom. u spremniku (mislim da mi je rekao da je bugarski ili tako nešto), veli sreća šta je imao 30 kom. jer je pod adrenalinom promašio barem pola okvira a bio je na prvoj liniji.
Kako je tek onima koji nisu bili u ratu? tako je rodijak došao do zaključka da treba trenirati, od toga dana prije par godina obiteljski vikendi se provode na streljani (kad sam vidio slike streljane opal sam na guzicu, dio za pušku, dio za kratko, dio za IPSC, dio za djecu, zatvoreni i klimatizirani dio, i ono što me je najviše oduševilo dio sa roštiljima za obiteljska okupljanja) gdje se roštilj, puca, druži, sklapaju poslovi, itd...
Tamo elektrošoker nose samo tko hoće, ostali nose gun.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 18 Jun 2014, 23:01

Meni je sasvim logicno ( kao i vecini sa ovog foruma ) da netko tko je silom usao u necije vlasnistvo NIJE dosao sa dobrim namjerma, isto kao i neko tko ide prema meni, urla kao zivotinja jebe mi sve po spisku i nosi neki pajser, noz, ili stangu u rukama.

Situacija vrlo jasna, kreten koji samo trosi kisik na planeti zemlji i koji zivi na racun poreznih obveznika.... !!

Cemu uoce diskusija kada se takvo smece eliminira, sasvim logicno za barem 98% posto ljudi, no kada se to stavi u okvire Rvatistana onda se dolazi do pitanja tko sve zaradi na takvom kretenu ako on stalno ponavlja iste stvari:

- razni odvjetnici
- razni socijalni radnici
- pa programi za preodgoj
- pa malo doktori tj. psihici
- pa malo dnevnice za mupovce koji ga vozaju amo-tamo
- pa onda malo politicke stranke koji drkaju sa humanitarnim idejama preodgoja
- itd..itd..itd....

A Vi bi to sve sjebali utrosenim materijalom cca 1-Eur...E pa ne MOZE !! To je ipak EU, a znamo koje su tradicije na prvom mjestu....Kraljevine, Monarhije, Kolonije, Lova se mora vrtiti pod svaku cijenu.
Nemoguće je Nemoguće

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 19 Jun 2014, 01:47

Slažem se Lex sa svime što si napisao!
Da vlastodršci nešto vrijede i znaju otišli bi u privatnike pa bi audije i avione kupovali za svoju lovu, a ne ovako nesposobni mrdaju s našom lovom, lako je tuđim ku.... mlatit!

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 19 Jun 2014, 02:29

Lex jos jednom potpis na svaku tvoju rijec.

Nego, kakva zemlja,odes u prodavaonicu i lijepo si sebi kupis npr , takav cuveni "Arsenalov" Bugarski Kalas za manji dio svoje plate,raritet i kvalitet za kakav mi nebi ni culi da nije po kojeg susreta sa istim u domovinskom ratu ;) ,pa malo na streljanu,pa malo na plinkanje u prirodu sa njim,ponekad skines kojeg dripca :mrgreen: ,ma samo mi se zato svidjaju ti Ameri majku im mangupsku :A27:

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 19 Jun 2014, 03:06

Darko11 wrote:Ukratko razlog je jednostavan,to je jedini nacin da se sacuvaju glave policajaca,previse su ginuli i bilo je dosta i sad ovaj sistem odlicno funkcionira, a koga zmija ujede.........Slicne ovlasti ima i civil pogotovo u svojoj ogradi sto je svetinja.

Odlično funkcionira?!? Da, prokleto dobar sistem kad policajac poteže pištolj na svaki krivi mig. Jako dobar sistem u kojem policajac ubije 12 godišnjeg dječaka zato jer je imao pušku - igračku i išao po cesti do prijatelja na igru. Ili kad dečko ubije svoju curu jer je po noći išla na wc a on je mislio da je provalnik. Sve je to zapravo rezultat masovnog naoružavanja pa više nitko nije siguran što će onaj drugi izvaditi pa se poteže okidač bez previše razmišljanja. Jer vremena za razmišljanje nema. Pa zato i ima sve više nevinih žrtava. Imao sam kontakte tamo s policijom, srećom ne previše. Jednom zbog provale u moj auto pred kućom a drugi put sam na vlastite oči vidio par policajaca koji su uperili pištolje u tipa samo zato jer je sumnjivo izgledao. Nije niš napravio samo je bio meksikanac. Da, nisam vidio niti jednog policajca bez pancirke. Osim onih iza šaltera.

Američki model sigurno nije nešto što bi morali pratiti. Ekstremi nisu dobri, nikako. Dati svakome oružje - NIKAKO! Ima za to više razloga a najveći su da ih jedan dio jednostavno psihički tome nije doraslo a drugi dio ih NE ZNA koristiti oružje (nevjerojatno je koliki broj ljudi jednostavno ne može shvatiti koncept metka u cijevi i misle da su vađenjem spremnika ispraznili pištolj, vidio na vlastite oči). Tog su i amerikanci svjesni pa podebljavaju ovaj dio s edukacijom kroz NRA.

Inače, i kod njih za nošenje oružja (CCW - Concealed Carry Weapon) se mora proći provjera te završiti tečaj. Isto se oružje ne smije nositi u mjesta gdje je to zabranjeno. Isto se oružje ne smije vidjeti ako ga nosiš skrivenog inače najebeš ko žuti. Da, ima saveznih država koje dozvoljavaju open carry odn. otvoreno nošenje ali to je kretenizam sam takav i nije mi jasno kaj se time postiže osim preseravanja.

John Moses
Razvodnik
Razvodnik

Post by John Moses » 19 Jun 2014, 03:12

Pametan post osim da se slažem da svatko treba braniti svoju kuću i okućnicu,kako bi Ameri rekli "homestead".
Tu bi uveo nultu toleranciju,tko navečer ide rompati po prozorima i zadnjim vratima nek bude oprezan...

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 19 Jun 2014, 09:28

Istina sve što kažete. Međutim,preskočili smo jednu važnu činjenicu, a to je da je budala uvijek budala, a samim tim postaje opasnost za sebe i druge, bez obzira date li joj u ruke oružje, auto, alat ili zakon. Sve je opasno u rukama budale! Sad se nameće drugo pitanje:Kako pravovremeno raspoznati budalu? To je ono što ljudski rod vjerojatno nikad neće riješiti. Osobno smatram da se potezanje oružja treba kvalificirati kao i upotreba, sa svim posljedicama. Ako je upotreba opravdana- nagrada jer si "odstrijelio" neko smeće, a ako nije.... E jebi ga onda. Jedna još bitnija stvar, država mora imati povjerenje u policiju. Pod tim mislim da se ne preispituje svaki postupak policajca na nekoliko razina, jer naš policajac ne može više biti siguran da njegov postupak u određenoj situaciji "netko" neće okarakterizirati kao prekoračenje ovlasti. Pošto smo mi poznati da volimo zloupotrebljavati ovlasti koje imamo, malo je nade za nas.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 19 Jun 2014, 10:17

mirkof wrote:
Darko11 wrote:Ukratko razlog je jednostavan,to je jedini nacin da se sacuvaju glave policajaca,previse su ginuli i bilo je dosta i sad ovaj sistem odlicno funkcionira, a koga zmija ujede.........Slicne ovlasti ima i civil pogotovo u svojoj ogradi sto je svetinja.

Odlično funkcionira?!? Da, prokleto dobar sistem kad policajac poteže pištolj na svaki krivi mig. Jako dobar sistem u kojem policajac ubije 12 godišnjeg dječaka zato jer je imao pušku - igračku i išao po cesti do prijatelja na igru. Ili kad dečko ubije svoju curu jer je po noći išla na wc a on je mislio da je provalnik. Sve je to zapravo rezultat masovnog naoružavanja pa više nitko nije siguran što će onaj drugi izvaditi pa se poteže okidač bez previše razmišljanja. Jer vremena za razmišljanje nema. Pa zato i ima sve više nevinih žrtava. Imao sam kontakte tamo s policijom, srećom ne previše. Jednom zbog provale u moj auto pred kućom a drugi put sam na vlastite oči vidio par policajaca koji su uperili pištolje u tipa samo zato jer je sumnjivo izgledao. Nije niš napravio samo je bio meksikanac. Da, nisam vidio niti jednog policajca bez pancirke. Osim onih iza šaltera.

Američki model sigurno nije nešto što bi morali pratiti. Ekstremi nisu dobri, nikako. Dati svakome oružje - NIKAKO! Ima za to više razloga a najveći su da ih jedan dio jednostavno psihički tome nije doraslo a drugi dio ih NE ZNA koristiti oružje (nevjerojatno je koliki broj ljudi jednostavno ne može shvatiti koncept metka u cijevi i misle da su vađenjem spremnika ispraznili pištolj, vidio na vlastite oči). Tog su i amerikanci svjesni pa podebljavaju ovaj dio s edukacijom kroz NRA.

Inače, i kod njih za nošenje oružja (CCW - Concealed Carry Weapon) se mora proći provjera te završiti tečaj. Isto se oružje ne smije nositi u mjesta gdje je to zabranjeno. Isto se oružje ne smije vidjeti ako ga nosiš skrivenog inače najebeš ko žuti. Da, ima saveznih država koje dozvoljavaju open carry odn. otvoreno nošenje ali to je kretenizam sam takav i nije mi jasno kaj se time postiže osim preseravanja.
Ne,bolji je nas sisem gdje te svaka budala koja nabavi oruzje na crno moze prebiti u vlastitoj kuci i ti ga moras jos pomilkiti po glavi i dati mu cokoladu sa ljesnjacima za nagradu a pistolj ti je zakljucan u sefu iza 16 brava a nakon 16 ljekarskih pregleda si ga cudom dobio .On je svoga kupio od Djure za 200 eura i jos se cijenkao sa njim.
Tvoje misljenje,ja smatram da je njihov sistem odlican .

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 20 Jun 2014, 10:47

Darko11 wrote:Ne,bolji je nas sisem gdje te svaka budala koja nabavi oruzje na crno moze prebiti u vlastitoj kuci i ti ga moras jos pomilkiti po glavi i dati mu cokoladu sa ljesnjacima za nagradu a pistolj ti je zakljucan u sefu iza 16 brava a nakon 16 ljekarskih pregleda si ga cudom dobio.
Misliš da ameri nemaju sef? Imaju, kako da ne. Svo čudo sefova. Hoćeš one koje ti dofuraju viljuškarom koliko su veliki i teški ili pak one male koje možeš držati na noćnom ormariću ako želiš imati pištolj pokraj sebe dok spavaš. Ideja sefa je spriječi da se netko ne dočepa tvog oružja neovlašteno (recimo tvoji ukućani, klinci itd.). Meni recimo ne pada na pamet ni sekundu ostaviti oružje bez mog nadzora van sefa.
On je svoga kupio od Djure za 200 eura i jos se cijenkao sa njim.
A kaj ak on od Djure kupi ručnu bombu ili zolju recimo?
Tvoje misljenje,ja smatram da je njihov sistem odlican .
Naravno, svatko ima svoje mišljenje.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 20 Jun 2014, 12:00

Cemu uopce prica o Amerima ???

Oni imaju svoje zakone koji su pogodni po pitanju oruzja jer im je to zagarantirao ustav i imaju opravdane razloge od Ekonmiskih do politickih itd....

Uniforma bi se trebala postovati no kod Amera imamo nesto sto kod nas nemamo " to serve and protect " je slogan policije u USA dok se kod nas vecina policijske snage trosi na REPRESIJU u prometu i punjenje drzavnog proracuna dok se pravi kriminal odvija svima pred ocima i nitko ne smije nista poduzeti, na takav nacin nikada necemo dobiti povjerenje u sustav jer sam sustav ne radi nista po tom pitanju.

X-puta sam vidio da se policija izavljava na zrtvama u prometu, no kada prodju pored neke ulice gdje ekipa nekog maltretira ili mlati najcesce se prave da nisu nista vidjeli. ( mozda bi nesto i poduzeli no kada znaju da ce ih sustav jebati vise nego kretene koje prave probleme tada je sve razumljivo )

Zakone treba mijenjati, a pravda i pravo morju postati jedno, tek tada ce stvari ici na bolje !!!
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 20 Jun 2014, 13:58

Kod nas vrijedi pravilo,sto si veci kriminalac to te murija vise postuje,ako si ukaro zvaku ili prekoracio brzinu najebo si,ako krades milione i organizirs mafijaska ubojstva sklanjaju ti se sa puta, a sto drugo i ocekivati od dilera droge u uniformama ciji su ministri i vlada pokrali i boga oca.

Post Reply