Pištolj ČZ 75
Pištolj ČZ 75
Imam priliku nabaviti čz75 ( nije 75b ) 9mm pa bih molio nekog da mi odgovori kakva je razlika između m75 i m75b jer ovdje kod mene razni lovci i strijelci svašta pričaju malo u korist jednog,malo u korist drugog.
Prvenstveno me zanima za pucanje u mete na 25m.
Pištolj je ko novi na izgled,nije puno pucano iz njega,možda nekih max 200 metaka..

Prvenstveno me zanima za pucanje u mete na 25m.
Pištolj je ko novi na izgled,nije puno pucano iz njega,možda nekih max 200 metaka..
Re: Pištolj ČZ 75
75b ima kocnicu udarne igle a 75 nema i to je neka osnovna razlika.Kocnice i udarne igle su razlicite,kod nekih 75ica zadnji ciljnik je malo siri,75b je vrlo cesto obojena a ne brunirana jer je upotrebljen celik sa vise ugljika ali nemora biti pravilo,udarac (kokot) na 75b je zatupljen kao u TTa npr.Mozda ima jos,ovo je sto ja znam .
I ti se dvoumis.To je dzaba za legendarnu 75 icu.dragec11 wrote:Hvala dečki na odgovorima,uzet ču ga onda(a i dosta je povoljno-100eur )
Ako je u dobrom stanju i cijev sjaji, kupuj bez razmišljanja. 75B je malo bolji ali to je već stvar ukusa i afiniteta.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Vizualno, jos i stitnik okidaca: kod modela 75, obli stitnik, kod 75b, zaostren stitnik (coskast) na prednjem dijelu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ima desetak razlicitosti, ali ni jedna ne utjece na kvalitetu i nemas se sto misliti, o kojem da je rijec, bilo 75b bilo obican 75!Razlikuju se rucke, vijci na ruckama, nisani(prednji i zadnji), stitnik okidaca, straznji dio navlake je drugacije nazubljen(onaj dio gdje se pistolj uzme kad se repetira), oznaka kalibra i modela te proizvodjaca na navlaci drugacije pise, udarac je drugacijeg izgleda, poluga kocnice i poluga utvrdjivaca navlake takodjer malo drugacije izgledaju...Osobno posjedujem 75B i nemam zamjerki niti je ikad zastekala, a ispalila je preko 5000 metaka i nedavno sam usporedjivao moju i prijateljevu 75 jer i nju namjeravam uzeti pa od tud znam za ove razlicitosti, a ako sam koju izostavio, ne zamjerite. I da, vec spomenuto, udarna igla se razlikuje! Navodno je taj 75 model cak kvalitetniji i pouzdaniji(po pricama nekih), ali ni jednom ni drugom nema zamjerki! Svakako uzimaj, pogotovo za te novce!!!!!!! I samo peglaj 
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Uzeo sam 75 i samo čekam da mi nabavna bude gotova da mogu na streljanu da je krstim....