Priopćenje povodom današnjeg tragičnog događaja u Osijeku

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Lucciano
Razvodnik
Razvodnik

Priopćenje povodom današnjeg tragičnog događaja u Osijeku

Post by Lucciano » 26 Jul 2014, 17:47

Slijedom današnjeg događaja u kojemu su izgubljena tri ljudska života, naš streljački klub se oglašava slijedećim priopćenjem za javnost:

"Dragi naši sugrađani,

danas, 26. srpnja 2014. god., u našem Gradu na Dravi bili smo svjedoci nemilog i strašnog događaja jednog slomljenog i očajnog čovjeka koji je jedini izlaz iz svoje situacije vidio u posezanju za oružjem a kojim oružjem je pak nanio nemjerljivu bol kako obiteljima i bližnjima svojih žrtava tako i svojoj obitelji.

Svim našim braniteljima i ljudima koji su branili Lijepu Našu – zbog Vas mi mladi možemo slobodno koračati ovom prelijepom zemljom, zbog Vaše žrtve mi možemo podizati svoje obitelji i našoj djeci pričati o Hrvatskim junacima, zbog Vas mi mladi možemo svojim znanjima i sposobnostima boriti se za napredak i boljitak naše zemlje… dali ste nam tako mnogo a mi ćemo to znati vratiti našoj djeci. Upravo radi toga neka Vaše uspomene iz Domovinskog rata budu one zbog kojih ćete ponosno koračati uzdignutom glavom a ne da to budu razni predmeti i oružja koja mogu dovesti samo do daljnje patnje.

Svim našim sugrađanima koji posjeduju neregistrirano vatreno oružje – takvo oružje nikome ne treba! Posjedovanjem takvog oružja upravo ste VI najveći rizik za sigurnost svih onih koji Vas okružju. Za sigurno i pravilno rukovanje oružjem treba imati odgovarajuća znanja a nikako se takva znanja nemogu steći laičkom usmenom predajom ili gledanjem akcijskih filmova ! Ukoliko želite posjedovati oružje, prijavite svoju namjeru najbližoj policijskoj postaji gdje ćete dobiti i potrebna znanja i iskustvo od naših najboljih stručnjaka.

Dragi naši sugrađani, ukoliko doista posjedujete neregistrirano ili čak zabranjeno vatreno oružje, bez bojazni ga predajte Hrvatskoj policiji kontaktirajući Vama najbližu policijsku postaju kako se današnji nemili događaj više ne bi ponovio jer doista “Manje oružja = manje tragedija”.

Obiteljima i bližnjima danas poginulih svi članovi streljačkog kluba “Metak” izražavaju duboku sućut."

S poštovanjem,

Luka Kuduz, dopredsjednik SK "Metak" Osijek
Luka Kuduz, republički majstor strijelac
Streljački klub "Metak" Osijek
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek

dopredsjednik

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Priopćenje povodom današnjeg tragičnog događaja u Osijek

Post by PUNISHER1987 » 27 Jul 2014, 15:48

To što je napravio je za svaku osudu, ali samo kukavice rade takve stvari!! Lagano je uzeti neregistrirano ili pak registrirano vatreno oružje i napraviti sranje!! Svatko od nas kad mu dodje žuta minuta može napraviti takvo što!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 27 Jul 2014, 16:17

Msilim da nisi u pravu i da su tu krilaticu zapravo izmislili supci i kukavice,,,Ja osobno ne bih imao muda u nekom normalnom mentalnom stanju pucati sebi u glavu.....zivot je samo jedan i uvijek vrijedan, cak sto vise daleko vrijedniji od necijeg tudjeg...sto bi rekao moj kolega ...bolje da me dvojica vode nego da me cetvorica nose !!!!
Nemoguće je Nemoguće

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 27 Jul 2014, 18:29

tko su akteri nemilog događaja i što se zapravo dogodilo ? iz priopčenja niša ne kužim...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 27 Jul 2014, 21:58

Ne zagovaram ilegalno oružje... ALI... ne zaboravimo:

Oružje ne ubija... ljudi ubijaju...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 27 Jul 2014, 23:22

Bitan je cin,da je ubio legalnim oruzjem, to nista,ali bas nista ne mjenja.A jbga covjek presvrnuo i eto ga,nije na nama da sudimo ko zna kakve provokacije i koliko trpljenja stoji iza svega da je ovako planuo, ja ne vjerujem da se to dogadja tek tako.Mnogi cesto zasluzuju kuglu u vuglu kao ovo dvoje, i nisu uvijek bas nevinasca koje je ubio manijak.

P.S Nije mi bas jasno zbog cega ove slucajeve stavljate na forum o oruzju i kakve veze ima oruzje s tim, i po cemu su tu umjesani ljubitelji oruzja.Ovakvim clancima samo poticete mrznju prema oruzju i prema cinu njegova posjedovanja.Ljudi ubijaju i stvar je idividualna, da nije imao vatreno oruzje ubio bi ih sjekirom,mlatom bocama itd itd.Nije problem naci nacin za ubiti kad se odlucis za to, ubit ces sa onim sto imas, od registriranog i ne registriranog oruzja do bilje a to niko ne moze godinama unaprijed procijeniti.Nema tog psihijatra.

El Manno
Razvodnik
Razvodnik

Post by El Manno » 28 Jul 2014, 22:36

Potpis!!!

:A25:
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać

James
Razvodnik
Razvodnik

Post by James » 29 Jul 2014, 18:00

Koja god da je pozadina ove priče, meni nije jasna jedna stvar.
Čovijek ima djecu! Ne znam što bi mene natjeralo da više ne vidim sina, ako je žena problem ima drugi način, cure su mu itako bile već velike i skužile bi sve, razvedeš se i gotovo!
A što se oružja tiče, djelo je počinjeno sa ilegalnim oružjem (kao i 99,99% svih kaznenih djela gdje je upleteno vatreno oružje, dakle tu sustav funkcionira).
To što nas legalne vlasnike vatrenog oružja i one koji posjeduju ilegalno oružje i kriminalce, novinari i vlast trpaju sve u isti koš, e to je već za raspravu!
pozdrav!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Jul 2014, 18:27

Zar nitko nije primjetio da se radilo o POLU-automatskoj pusci, koja se MOZE legalno posjedovati, a sve naslovnice su pisale o oruzju krive kategorije ???
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 29 Jul 2014, 18:37

lex-lutor wrote:Zar nitko nije primjetio da se radilo o POLU-automatskoj pusci, koja se MOZE legalno posjedovati, a sve naslovnice su pisale o oruzju krive kategorije ???
Novinari.Cudi me pa nije pucao revolverom od 357mm kao sto sam nedavno citao :D

Post Reply