Varaju li me trgovci namjerno, ili .....?
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Varaju li me trgovci namjerno, ili .....?
Pošto mi pucaljka stoji već 15 dana, a je je još nisam isprobao, (nemojte me osuđivati za takvo zlodjelo) krećem ja u nabavku streljiva. Preturim internet, vidim gdje čega ima, vidim cijene, no vrag mi ne da mira pošaljem ja par mailova, na par adresa sa upitom o cijenama i raspoloživosti streljiva i naravno nova pucaljka treba imati i novi kofer. Svi odgovaraju u najkraćem mogućem roku, nadmeću se cijenama jeftilena dok je streljivo neke srednje klase dvostruko skuplje, kofer, nema problema, par stotica i tu je. Ok sve štima, za odstrel i metu skuplje, dok je za flaše i konzerve dobar i jeftilen. Pošto se na flaše ispuca puno, treba kupiti više jeftinog. Dolazim u prvi dućan i gle čuda, nema jeftinog, a kofer nije par stotica, nego pet pari stotica. Trgovac mi kaže da nije velika razlika, pa nek uzmem ovo drugo. Sva sreća nisam izgovorio što sam mislio, no sigurno više neću kročiti u taj dućan. Dolazim u drugi, nema jeftinjave. Šta ću sad, kupim skupo i sad mi šteta pucati za gušt. Dalje više nisam ni obilazio, frustriran i namrgođen došao sam kući. Kako je lako upropastiti lijep dan!
Može li mi netko reći, postoji li kakav zakon koji bi štitio moja prava u slučaju ovakve prijevare, za koju postoje i pisani dokazi? Nisam zlopamtilo, no da me netko zajeb.... a ja samo šutim i smješkam se...., kosi se s mojim uvjerenjima.
Pozdrav svima!
Može li mi netko reći, postoji li kakav zakon koji bi štitio moja prava u slučaju ovakve prijevare, za koju postoje i pisani dokazi? Nisam zlopamtilo, no da me netko zajeb.... a ja samo šutim i smješkam se...., kosi se s mojim uvjerenjima.
Pozdrav svima!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Varaju li me trgovci namjerno, ili .....?
Na Lovackom forumu ima thread o svim pokudama I pohvalama vezano za trgovce i trgovine.
Mozda bi trebalo takav otvoriti I ovdje (ili mozda zaseban PDF), ali s tim da se "pohvale" ne smatraju reklamom.
Nego, koji kalibar si uzeo?
(recimo 8x57, 7.62x39 ili 308 win su dobri za plinkanje radi jeftilen vojnog fmj streljiva, pa ako nisi u toj grupi, onda si nazalost prilicno ovisan o ponudi trgovaca, ili na sve peripetije oko uvoza)
BTW, masu trgovina nudi veliku ponudu pojedinih proizvodjaca, ali ka dpitas ducanu "onda se moze naruciti, pa sacekati, 5,6, 12 mjeseci", a mozda I nikad ne stigne. A utom slucaju su im I web stranice pisani dokumenat ponude. U praksi to prolazi.
Postoji neki zakon o zastiti potrosaca, ali mislim da je taj zakon vezan za situacije ako kupis jogurt kojem je istekao rok, ili ti ne priznaju garanciju za ves masinu. U ovom slucaju, ako nisi kupio nesto sto nema u ponudi - mislim da se ne smatra da si prevaren)
BTW, naknadni edit:
Sjecam sa ja jednom kupio jogurt u mojem lokalnom ducanu. Dosao doma, kad ono istekao rok. Vratim se u ducan, reklamiram, pokazem racun I kaze prodavacica. "Nema problema, slobodno zamijenite za drugi". Ja promijenim jogurt a ona vrati stari jogurt na policu sa proizvodima u ponudi.... (Neko ce ga vec uzeti)
Dok takve stvari prolaze, nema bas srece u nas..
Mozda bi trebalo takav otvoriti I ovdje (ili mozda zaseban PDF), ali s tim da se "pohvale" ne smatraju reklamom.
Nego, koji kalibar si uzeo?
(recimo 8x57, 7.62x39 ili 308 win su dobri za plinkanje radi jeftilen vojnog fmj streljiva, pa ako nisi u toj grupi, onda si nazalost prilicno ovisan o ponudi trgovaca, ili na sve peripetije oko uvoza)
BTW, masu trgovina nudi veliku ponudu pojedinih proizvodjaca, ali ka dpitas ducanu "onda se moze naruciti, pa sacekati, 5,6, 12 mjeseci", a mozda I nikad ne stigne. A utom slucaju su im I web stranice pisani dokumenat ponude. U praksi to prolazi.
Postoji neki zakon o zastiti potrosaca, ali mislim da je taj zakon vezan za situacije ako kupis jogurt kojem je istekao rok, ili ti ne priznaju garanciju za ves masinu. U ovom slucaju, ako nisi kupio nesto sto nema u ponudi - mislim da se ne smatra da si prevaren)
BTW, naknadni edit:
Sjecam sa ja jednom kupio jogurt u mojem lokalnom ducanu. Dosao doma, kad ono istekao rok. Vratim se u ducan, reklamiram, pokazem racun I kaze prodavacica. "Nema problema, slobodno zamijenite za drugi". Ja promijenim jogurt a ona vrati stari jogurt na policu sa proizvodima u ponudi.... (Neko ce ga vec uzeti)
Dok takve stvari prolaze, nema bas srece u nas..
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Nas kolega Dejan se ,pocastio, bebicom u cal. 243 Win!
Head in the City. Hearth in the Field.
" Dobro jutro Margerita",,, kazu neki jako poucna knjiga !!!!dejandlesk wrote:...Može li mi netko reći, postoji li kakav zakon koji bi štitio moja prava u slučaju ovakve prijevare, za koju postoje i pisani dokazi? Nisam zlopamtilo, no da me netko zajeb.... a ja samo šutim i smješkam se...., kosi se s mojim uvjerenjima.
Pozdrav svima!
Stedi zivce, nije nikakva prevara u pitanju nego zlocesti marketing. Svaki taj trgovac ti moze reci da je zadnji komad upravo prodao 2-min prije nego si ti usao u radnju...
Znas kako se rade takve svari, ako neznas onda slusaj pazljivo.
1. Prvo posaljes mail kao ti i cekas da ti ponude sve ono sto te zanima po SUPER cijenama.
2. Onda odaberes sto ti treba i zatrazis sluzbenu ponudu - predracun da to uplatis preko racuna - Banke ( naravno ROK ISPORUKE - ODMAH PO UPLATI )
3. Ako ne dobijes predracun - SVE TI JE JASNO !!!
Jest da uzme malo vremena, ali je puno laske sjediti uz PC i piti pivce nego se vozati po gradu, psovati na babe za volanom, i parkirno mjesto traziti povecalom.....
Uzivaj....
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Svaka čast Lex!
Kad se negdje sretnemo, častim pivom, a ako ne budeš baš žedan, onda prvo janjetina, a ako nakon toga ne budeš žedan..... onda nema pomoći.
Kad se negdje sretnemo, častim pivom, a ako ne budeš baš žedan, onda prvo janjetina, a ako nakon toga ne budeš žedan..... onda nema pomoći.
zato sjednes u auto sa frendom odes do austrije i kupis brdo municije za manje novaca, a o izboru da ne govorimjolly wrote: BTW, masu trgovina nudi veliku ponudu pojedinih proizvodjaca, ali ka dpitas ducanu "onda se moze naruciti, pa sacekati, 5,6, 12 mjeseci", a mozda I nikad ne stigne.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ali obavezno sjesti u auto i otici po streljivo... a ne ga cekati mjesecima da dodje postomSpinnaker wrote:zato sjednes u auto sa frendom odes do austrije i kupis brdo municije za manje novaca, a o izboru da ne govorim
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Damire, ne bacaj mi sol na ranu... Jos je friska
Kak bi Miha rekel,valjda im smrdiju nasi penezi
Kak bi Miha rekel,valjda im smrdiju nasi penezi
Slovenija je bliže, i ima dosta ponude, zalihe provjerite telefonom i rezervirajte, onda u auto i u nabavu.
Evo kod kolege iz SLO koji se reklamira tu, streljivo je povoljnije min. 30% nego u ZG, pa mogla bi pasti neka forumska kupnja i popust ako ide tko po streljivo a da forumasi imaju indenticne kalibre, ja sam zainteresiranmrki5 wrote:Slovenija je bliže, i ima dosta ponude, zalihe provjerite telefonom i rezervirajte, onda u auto i u nabavu.
Ako se govori o trgovcu iz Postojne mogu reči da je u Slo na dobrom glasu, treba obavezno provjerit zalihu preko telefona jer se zna desit da u 7 dana proda svu zalihu od 50 000 kom.
Ja kupio kod Rebeca, Geco plus 8x57=103 eura 60 kom. Zadovoljan.
- technotronic
- Stožerni Narednik

Mene prošli puta baba prevarila na salami za 4 kune, jer je nalijepila naljepnicu od skuplje salame, a skužio sam tek kad sam doma došao. Danas opet ista priča, htjela me zajebati za 3 kune, onda ju ispravim da je dala krivu naljepnicu, i da joj stanje na skladištu neće štimati, a ona veli, jooj, fala sused... mrš u pičku materinu prevarantsku
-
elektricar86
- Razvodnik

Dobraaaa................technotronic wrote:.... stanje na skladištu neće štimati, a ona veli, jooj, fala sused... mrš u pičku materinu prevarantsku
Cuj, a jesi li ikada razmisljao koliko TONA papira mesari prodaju groz godina dana pod MESO ???
Nemoguće je Nemoguće
- technotronic
- Stožerni Narednik

u jebate, istina, nisam o tome razmišljal... valjda zato kaj nejdem često u mesnicu, pošto doma koljem i ulovim si kolko mi treba...lex-lutor wrote:Dobraaaa................technotronic wrote:.... stanje na skladištu neće štimati, a ona veli, jooj, fala sused... mrš u pičku materinu prevarantsku![]()
Cuj, a jesi li ikada razmisljao koliko TONA papira mesari prodaju groz godina dana pod MESO ???
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ali to doma nema certifikat, te se stoga nikako ne bi smjelo koristiti za bilo što.
- technotronic
- Stožerni Narednik

da, bolje Todoriću dat koju kintu, siromak nemadejandlesk wrote:Ali to doma nema certifikat, te se stoga nikako ne bi smjelo koristiti za bilo što.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ali ima deklaraciju i certifikat! Koga briga šta je unutra.
- technotronic
- Stožerni Narednik

neki dan su me opet probale zvarat u istom dučanu, sad na siru. Ementaler na akciji 39,99 ja velim pol kile, izvaže ona točno pol kile, ni gram više, ni gram manje a nalijepi 35 kn naljepnicu... velim ja njoj da provjeri kaj je napravila, pa se ispričavala, da joj sa kase nije stigla akcija do vage, i nalijepi novu sa 24,99. Velim ja njoj opet da nek ne kenja govna, da je 5 kn preveč zaračunala, a vidi to ova sa kase i veli da samo dodjem, da bu mi ona na kasi dala popust, dodjem ja na kasu, veli 19, 98, ja njoj dam 20, i uzmem sir, idem van, sjednem u auto i po gasu doma, kad mi sine da uopće na kasi nije blokirala i dala mi račun. Mute one, mute, i to gadno.... tko ne skuži, izjebu ga ko mladog majmuna...