Hladno bruniranje

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Ivo13
Pozornik
Pozornik

Hladno bruniranje

Post by Ivo13 » 02 Oct 2014, 21:22

Pozdrav avima moj prvi post
Imam TT 7,62 koji je ležao dugo u podrumu i uhvatio malo hrđe. Pokušao sam je odstraniti s Purol pastom i dokle sam uspio ali sam skinio i crnu patinu koju pištolj ima mislim na crni brun.
Malo sam potražio po internetu i vidio da osim pravog i jako skupog bruniranja ima i hladno bruniranje kup se neka boćica i s njom se popravi.
Pa me zanima da li je netko to već radio i može li pomoći savjetom. Kako sam cijeli zaklopac ispolirao da li se može hladno cijeli zaklopac ili je to samo za manje površine.
Svaki savjet je dobro došao.
Takošer sam na YouTube vidio nešto što se zove DuraCote Aerosol sprej i izgleda mi strašno dobro i ne prekoplicirano.
Da li je netko radio s tim.

poz
Bog je stvorio ljude da budu isti, a Colt da budu ravnopravni!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Hladno bruniranje

Post by lex-lutor » 02 Oct 2014, 23:04

DURACOTE je zakon, kolega sa time igrao jos dok nitko nije imao pojma da postoji takvo sredstvo. Ako nemas mali kompresor onda je ovo sa bocom pod tlakom zadovoljavajuce rjesenje, mada je opcija sa zracnim kistom daleko bolja jer mozes podesavati omjere i sirinu mlaza po zelji, ali samo za jedan komad se to ne isplati.

Povrsinamora biti dobro ociscena i ODMASCENA 101%, nakon spricanja ostavis 48-72 sata i nakon toga mozes kamenje razbijati sa farbanim djelom...

Sretno.
Nemoguće je Nemoguće

Ivo13
Pozornik
Pozornik

Post by Ivo13 » 03 Oct 2014, 14:11

lex-lutor wrote:DURACOTE je zakon, kolega sa time igrao jos dok nitko nije imao pojma da postoji takvo sredstvo. Ako nemas mali kompresor onda je ovo sa bocom pod tlakom zadovoljavajuce rjesenje, mada je opcija sa zracnim kistom daleko bolja jer mozes podesavati omjere i sirinu mlaza po zelji, ali samo za jedan komad se to ne isplati.

Povrsinamora biti dobro ociscena i ODMASCENA 101%, nakon spricanja ostavis 48-72 sata i nakon toga mozes kamenje razbijati sa farbanim djelom...

Sretno.
Hvala na odgovoru, vidio sam film na YouTube ne izgleda komplicirano. Reci mi znaš li ima li kod nas kupiti Duracote i kad si spomenuo odmašćivanje šta je najbolje za to, je li to možda nitro razrjeđivać.
Još jedna stvar na okviru pištolja (zaklopcu) ima malo hrđe koja se nije dala skinuti Purol pastom, može li se to (smije li se to uopće raditi) malo vodenim brusom pobrusiti dok ne nestane ta korozija sa metala.
(možeš li mi se javiti na mail: ivo.ivic7@yahoo.com, da ne pišemo ovako po forumu, ako nije problem naravno)
poz

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 03 Oct 2014, 14:53

Duracoat je zakon,po meni je brunaza koja izmedju ostalog skoro ne stiti od korozije je zastarjela stvar,a jos ako je pistolj nagrizen nakon brunaze izgleda lose,rupice ostaju jer je brunaza jako tanak sloj.

Ceracoat je jos jaci sloj koji se pece, ali ne znam postupak koji je navodno malo kompliciraniji a puskari u nas ne rade.

Ova firma salje boje po Europi

http://www.brownells.com/

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Oct 2014, 15:49

Darko11 wrote:................... a puskari u nas ne rade....
Puskari u nas gube smisao uz ovakav zakon koji imamo, zapravno ne vidim nesto sto mi puskar moze napraviti a da ne mogu i sam, naravno kada se radi o nekim zahvatima bez strojne obrade .....
Nemoguće je Nemoguće

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 03 Oct 2014, 17:29

Puskar Kavur u Velikoj Gorici radi Cerakote...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 03 Oct 2014, 19:55

Pištolj dobro očisti, tj. prešmirglaj vodenim papirom. Najbolje do čistog metala, zatim dobro odmasti i maži čim te volja. Hladni brun, Duracote..

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 03 Oct 2014, 20:44

zhrvoje wrote:Puskar Kavur u Velikoj Gorici radi Cerakote...
Meni draga informacija,lani sam dao nesto na brunazu zadnji put,vjerovatno da oruzje vise necu brunirati,samo farba i miran.
Kako kazu, Durakote drzi ko brunaza a Cerakote jos bolje

Ovdje se moze naruciti

http://www.brownells.com/search/index.h ... &ksubmit=y

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 03 Oct 2014, 21:18

Iggy wrote:Pištolj dobro očisti, tj. prešmirglaj vodenim papirom. Najbolje do čistog metala, zatim dobro odmasti i maži čim te volja. Hladni brun, Duracote..
Za Duracoat ne treba šmirglati do čistog metala; ako se nakon toga ide premazati hladnom brunurom, kao prvo biti če na ''fleke'', a nakon par dana če zahrđati. Duracoat se ne maže nego se šprica, najbolje ispadne sa airbrushom.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 03 Oct 2014, 21:23

Darko11 wrote:Kako kazu, Durakote drzi ko brunaza a Cerakote jos bolje
Kažu oni koji ne znaju, brunaža je najlošija zaštita, duracoat je dobra ''farba'', cerakote je bolji, a najbolji je gun-kote. Isprobani svi :A25:
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 03 Oct 2014, 22:08

istra champion wrote:
Darko11 wrote:Kako kazu, Durakote drzi ko brunaza a Cerakote jos bolje
Kažu oni koji ne znaju, brunaža je najlošija zaštita, duracoat je dobra ''farba'', cerakote je bolji, a najbolji je gun-kote. Isprobani svi :A25:
Cini mi se da si ti stavljao jedan revolver ovdje sa gun-kote.Mogu li znati koja je cijena takvog rada,ima li igdje u Hrvatskoj kupiti itd?

Ivo13
Pozornik
Pozornik

Post by Ivo13 » 03 Oct 2014, 22:57

Iggy wrote:Pištolj dobro očisti, tj. prešmirglaj vodenim papirom. Najbolje do čistog metala, zatim dobro odmasti i maži čim te volja. Hladni brun, Duracote..
Reci mi koje sredstvo je najbolje za čišćenje i odmašćivanje prije nego nanesem Duracote a da nije puno skupo. Šta se tiče hladnog bruniranja kažu da je to za male popravke a ne za bojanje cijelog pištolja

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Oct 2014, 13:10

Industrijski Aceton ili industrijski Nitro razredjivac 100% cistoce, najbilja je kombinacija 70:30 ovo dvoje jer aceton uzasno brzo hlapi pa ga nitor malo uspori da se moze posao odraditi kako treba.
Nemoguće je Nemoguće

Ivo13
Pozornik
Pozornik

Post by Ivo13 » 04 Oct 2014, 17:09

lex-lutor wrote:Industrijski Aceton ili industrijski Nitro razredjivac 100% cistoce, najbilja je kombinacija 70:30 ovo dvoje jer aceton uzasno brzo hlapi pa ga nitor malo uspori da se moze posao odraditi kako treba.
OK, gdje naći industrijski aceton (to sigurno nije onaj za ženske nokte, je li taj 100% čist) a Nitro razrjeđivać može valjda svaki iz trgovine boja i lakova. I rekao si 70% Acetona i 30% Nitra. Da li sam te dobro shvatio.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Oct 2014, 21:12

Dobro si shvatio, ali to je malo teze naci ako se ne bavis necim gdje ti to treba, uglavnom i samo NITRO razredjivac ce zadovoljiti bez greske ako nije neki od onih LOW-COST sranja koji ostavljaju fleke prilikom isparivanja. DOBAR nitro kada malo rastljas po prstima odmah osjetis jer ti kozu ostavi potpuno suhom, prakticki bjelkaste MAT boje, ako nakon isparenja na prstima ostane nesto malo svjetlucavo ili sjajkasto znas da se radi o nekom smecu otapala koje se prodaju pod nitro razredjiavac. DOBRI autolakireri koriste i DOBAR nitro za pranje pistolja za spricanje pa vidi kod nekog od njih da ti proda-posudai jedno 2 dcl...
Nemoguće je Nemoguće

Ivo13
Pozornik
Pozornik

Post by Ivo13 » 05 Oct 2014, 10:20

lex-lutor wrote:Dobro si shvatio, ali to je malo teze naci ako se ne bavis necim gdje ti to treba, uglavnom i samo NITRO razredjivac ce zadovoljiti bez greske ako nije neki od onih LOW-COST sranja koji ostavljaju fleke prilikom isparivanja. DOBAR nitro kada malo rastljas po prstima odmah osjetis jer ti kozu ostavi potpuno suhom, prakticki bjelkaste MAT boje, ako nakon isparenja na prstima ostane nesto malo svjetlucavo ili sjajkasto znas da se radi o nekom smecu otapala koje se prodaju pod nitro razredjiavac. DOBRI autolakireri koriste i DOBAR nitro za pranje pistolja za spricanje pa vidi kod nekog od njih da ti proda-posudai jedno 2 dcl...
E hvala na pojašnjenju, znaći onaj nitro iz Boja i lakova ne valja je si mi to tija reč. Imaš li naziv za taj pravi nitro pa da ga potražim.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 05 Oct 2014, 19:52

Ivo13 wrote:...... znaći onaj nitro iz Boja i lakova ne valja je si mi to tija reč. Imaš li naziv za taj pravi nitro pa da ga potražim.
Ne mora znaciti da ne valja, u prodaji je znalo biti vrhunskog razredjivaca, znat ces po cijeni !!
Nemoguće je Nemoguće

hrvoje91
Razvodnik
Razvodnik

Post by hrvoje91 » 09 Jan 2015, 00:43

pozdrav!

gdje mogu kod nas ili izvana naručiti/nabaviti duracoat premaz?
pregledao sam sve kaj sam uspio naći i nitko ne šalje u Hrvatsku.
niti kao aerosol niti kao boju.

gunman
Pozornik
Pozornik

Hladno bruniranje

Post by gunman » 15 Jan 2015, 22:41

Evo ovi ti salju, osobno sam od njih narucio!

http://waffen-airbrush.com/en/DuraCoat- ... -in-Europe

Sent from my iPad using Tapatalk

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 15 Jan 2015, 22:54

Kolika je postarina?

Post Reply