Alkotestiranje lovaca u lovistu ?
Re: Alkotestiranje lovaca u lovistu ?
jednostavno, uzmeš 5 kg tešku grotu ubaciš kroz šajbu, otvoriš pivo i pustiš "I fought the law..."
Koliko vidim je govora o alkotestiranju lovaca u lovištu, i očito nekoga to jako smeta, ja sam lovac u Sloveniji ovdje je sasvim normalno da svako toliko dođe lovački inspektor sa policijom i obavi alkotest lovaca, za to sam im ja osobno jako zahvalan radilo se to na privatnom, državnom ili javnom zemljištu, ljepše mi je ako znam da oko mene puške nose samo oni trijezni 
Mislim da ne smeta jer alkohol i oruzje ne idu zajedno, no smeta ako se to provodi na neki nacin koji je posljedica zavisiti ili necije osvete a da se ne zna ni glava ni rep postupka...mrki5 wrote:Koliko vidim je govora o alkotestiranju lovaca u lovištu, i očito nekoga to jako smeta, ja sam lovac u Sloveniji ovdje je sasvim normalno da svako toliko dođe lovački inspektor sa policijom i obavi alkotest lovaca, za to sam im ja osobno jako zahvalan radilo se to na privatnom, državnom ili javnom zemljištu, ljepše mi je ako znam da oko mene puške nose samo oni trijezni
Opisi nam kako se to radi kod Vas, u koje vrijeme dodje kontrola, prije lova, nakon lova, kod lovackog doma ili netko trci po sumi za lovcima, vjerujem da je procedura dobro razradjena pa te molim za par redaka informacija... TNX
Nemoguće je Nemoguće
Radi se prije ili poslje lova na zbornom mjestu, svake godine lovački inspektor mora od svih LD dobiti popis lovova tako da zna gdje čekati lovce ako se odluči, pregledaju dokumente i po potrebi alkotest. To je to, tko se buni ili ne pristaje na alko test ili pregled dokumenata ostaje bez oružja ako ga ima sa sobom, tko nema dokumente ili ne prođe alkotest ostaje bez oružja i dobije kaznu. Ja kao lovočuvar na svim lovovima na kojima sam ja lovnik obavim pregled dokumenata da se lovci naviknu, ako mi ne žele pokazati dokumente pšaljem ih kući a ako neče otiči prekinem lov i obavjestim inspektora pa se on na sljedečem lovu pojavi sa policijom i problem riješen, pametnjakoviči uvjek naj...
Mrki,srecom pa nisi kod mene lovocuvar
Tesko da bi se stari lovci mogli naviknuti na takve stvari u lovu
Tesko da bi se stari lovci mogli naviknuti na takve stvari u lovu
Stari lovci su i kod nas problem jer oni poznaju sve zakone iz 1974g. ali kad ostali mlađi vide da nema zaje... onda ih uvjere da pokažu dokumente jer je samo u njihovo dobro. Prvih par puta je najteže jer misle da se praviš važan pa te žele zabit ali kad se naviknu onda čuješ iza leđa kako govori da je uzeo dokumente kad se sjetio tko je lovnik, sa tonom zahvale jer bi ga i policija mogla zaustavit u prometu pa da nema dokumente. Ne bi vjerovali koliko ih zaboravi oružni list jer ga nema u novčaniku nego u ormaru pa uzme samo pušku kad ide na lov.
[quote="mrki5".... Ne bi vjerovali koliko ih zaboravi oružni list jer ga nema u novčaniku nego u ormaru pa uzme samo pušku kad ide na lov.[/quote]
Reci mi kakva je kazno u SLO ako zaboravis Oruzni list? Kod nas po zadnjem zakonu ti mogu oduzeti oruzje, mada smatram da to nije normalno jer svaki policajac danas moze uz pomoc veze ili pokretnog terminala provjeriti sve podatke koji mu trebaju, pored toga NIJE dobro nositi originalni dokumenat u sumu jer ako ga izgubis na njemu se nalaze jos dva komada oruzja pa onda treba sve ponovo placati...????
Reci mi kakva je kazno u SLO ako zaboravis Oruzni list? Kod nas po zadnjem zakonu ti mogu oduzeti oruzje, mada smatram da to nije normalno jer svaki policajac danas moze uz pomoc veze ili pokretnog terminala provjeriti sve podatke koji mu trebaju, pored toga NIJE dobro nositi originalni dokumenat u sumu jer ako ga izgubis na njemu se nalaze jos dva komada oruzja pa onda treba sve ponovo placati...????
Nemoguće je Nemoguće
Reci mi kakva je kazno u SLO ako zaboravis Oruzni list? Kod nas po zadnjem zakonu ti mogu oduzeti oruzje, mada smatram da to nije normalno jer svaki policajac danas moze uz pomoc veze ili pokretnog terminala provjeriti sve podatke koji mu trebaju, pored toga NIJE dobro nositi originalni dokumenat u sumu jer ako ga izgubis na njemu se nalaze jos dva komada oruzja pa onda treba sve ponovo placati...????[/quote]lex-lutor wrote:[quote="mrki5".... Ne bi vjerovali koliko ih zaboravi oružni list jer ga nema u novčaniku nego u ormaru pa uzme samo pušku kad ide na lov.
možeš imati i kopiju oružanog lista u RH nemora biti orginal. To ti je isto kao da nekom posudiš oružje i on ide u lov i ti na neku drugu lokaciju i kopiraš dokumente i bok sve ok. Ja imam u mobitelu slikane dokumente i ako mi treba isprintam si bilo gdje na printer i sve 5, a ako baš nigdje nema printera onda pokažem sliku u mobu i naravno ako su ljudi normalni nema problema.
Mora biti original, ako ne možeš dokazat porijeklo oružja zapljeni se na licu mjesta, mislim da ga možeš preuzet na PP još isti dan sa original dokumentima, ako je policajac zaje... ili ima slab dan ti može dati i prijavu zbog nedozvoljenog prometa i proizvodnje oružja ...., o kazni u tom slučaju odlučuje sudac. naš oružni list je oblike i veličine iste kao putovnica i jednako je zaštičen sa vodenim žigovima i sličnim zaštitama protiv krivotvorenja, na fotokopiji možeš upisat svašta i kad bi to vrijedilo bi se svašta moglo i prevažat naokolo. Taj dio ako stvarno postoji da se u Hr može nosit fotokopija neče dugo ostat.
Koliko komada oruzja se upisuje u SLO na jedan oruzni list, osim toga Vas oruzni list vazi 20g pa je sasvim u redu da je napravljen kvalitetno i pristojno. Kod nas se niti ne trudu da EWB naprave u skladu sa EU a kamoli nesto drugo.
- Ako bi ti kod nas oduzeli oruzje u sumi - na putu bez OR vjerovatno bi trebali mjeseci dok ga dobijes nazad, a kod Vas moze i isti dan...
Vidi se razlika, pametni ljudi kod Vas su kopirali dobre stvari iz EU i napravili neke jos i bolje, kod nas ova jebena crvena govna prepisuju zakone sa cirilice od starih srbskih partisjkih prijatelja iz komiteta i naprave ih jos i gorima nego u Srbiji...
- Ako bi ti kod nas oduzeli oruzje u sumi - na putu bez OR vjerovatno bi trebali mjeseci dok ga dobijes nazad, a kod Vas moze i isti dan...
Vidi se razlika, pametni ljudi kod Vas su kopirali dobre stvari iz EU i napravili neke jos i bolje, kod nas ova jebena crvena govna prepisuju zakone sa cirilice od starih srbskih partisjkih prijatelja iz komiteta i naprave ih jos i gorima nego u Srbiji...
Nemoguće je Nemoguće
Na oružni list se može upisati mislim da 10komada možda i više nemam ga pri ruci da bi pogledao, uz to još i 5 rezervnih cijevi, nije sve tako lijepo uređeno, sve ovisi od policajca koji vodi postupak, ako je on normalan i poznaje zakon onda možeš dobit oružje još isti dan nazad, ako je pametnjakovič odmah te prijavi dalje pa se ganjaj po sudu mjesecima i godinama ako treba. Isto je i kod nabavnih dozvola koje se kod nas izdaju na opčini, ne na policiji, ako na šalteru koji izdaje nabavne zna šta radi i nije pametnjakovič onda nabavnu dobiješ za 15min ako več imaš oružni list. Kod mene na opčini smo naučili strijelci i lovci službenika par stvari o oružju pa sad sve ljepše ide prije toga nije znao razliku između 9x19 i 9luger. Pozvali smo ga na streljanu par puta da vidi o čemu se radi i to je to.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ljudi, nemojte se smijati mome neznanju!mrki5 wrote:..... znao razliku između 9x19 i 9luger. Pozvali smo ga na streljanu par puta da vidi o čemu se radi i to je to.
Koja je razlika? Cim uzmognem vremena pogledat cu u knjigu "Cartridges of the World", ali nije mi trenutno pri ruci.
Koja je dakle razlika izmedju 9x19 i 9 luger?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Jebu te crveni na sve stranelex-lutor wrote: kod nas ova jebena crvena govna prepisuju zakone sa cirilice od starih srbskih partisjkih prijatelja iz komiteta i naprave ih jos i gorima nego u Srbiji...
Mislis da ce se sta promijeniti kad dodu plavi ili crni?
Ja vjerujem da hoce,ali nece.
9x19, 9luger, 9parabelum to je sve jedan kalibar, nema razlike. Razliku i zbrku su napravili proizvođači sa različitim nazivima.jolly wrote:Ljudi, nemojte se smijati mome neznanju!mrki5 wrote:..... znao razliku između 9x19 i 9luger. Pozvali smo ga na streljanu par puta da vidi o čemu se radi i to je to.
Koja je razlika? Cim uzmognem vremena pogledat cu u knjigu "Cartridges of the World", ali nije mi trenutno pri ruci.
Hahhahahahha... dobra...dobra.... Na zalost prestar sam da vjerujem u bajke, a znam di je pocetak i kraj problema, samo ako napisem rijesenje na javnom mjestu onda ce mi netko sutra kucati na vrata i proglasiti me neprijateljem slobodne volje naroda i demokracije, jer eto bas je narod izabrao da ga pljackaju, lazu, kradu i guze 00-24/7/365...e pa kad jesmo tako nam i treba !!!Spinnaker wrote:lex-lutor wrote: ....Jebu te crveni na sve strane![]()
Mislis da ce se sta promijeniti kad dodu plavi ili crni?
Ja vjerujem da hoce,ali nece.
Nemoguće je Nemoguće
Kad bi izbori mogli nešto promijeniti....odavno bi ih ukinuli....... 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
jolly wrote:Ljudi, nemojte se smijati mome neznanju!mrki5 wrote:..... znao razliku između 9x19 i 9luger. Pozvali smo ga na streljanu par puta da vidi o čemu se radi i to je to.
Kalibar 9x19 je dizajnirao George Luger,tako da je pitanje paradoksalno.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Pitanje je na osnovu tvrdnje koju sam naveo da neko nije znao koja je razlika izmdju 9x19 I 9 luger, a obzirom da niti meni nije poznata razlika, sam pitao.
9x19, 9 para, 9 parabellum, 9 nato, 9 luger, duga devetka... po meni sve isto, ali kad "neko ne zna razliku", a ne znam je ni ja,... jednostavno ne skodi pitati.
9x19, 9 para, 9 parabellum, 9 nato, 9 luger, duga devetka... po meni sve isto, ali kad "neko ne zna razliku", a ne znam je ni ja,... jednostavno ne skodi pitati.
Turn better into best!
Problem se je pojavio pri izdavanju nabavne dozvole, službenik nije htio izdati nabavnu dozvolu za 9x19, rekao je da može samo 9luger ili 9 para. Jedva smo zadržavali smjeh. Još veči problem je bio kad sam donjeo novog glocka na upis u knjižicu, na nabavnoj je pisalo 9luger a na pištolju 9x19, službenik pokrenuo paniku kako smo to kupili tko nam je to prodao kad on nije dao nabavnu za taj kalibar. Tek kad smo iz susjedne policijske stanice doveli načelnika koji je naš strijelac se je smirio jer je njemu povjerovao da je to isti kalibar.
Cisto da pitam, gdje se to dešavalo, mislim od kad to u nabavnoj i kalibar upisuju koji ces kupit?