Moralna dilema!!

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Moralna dilema!!

Post by PUNISHER1987 » 22 Dec 2014, 20:20

Prijatelj me je zamolio za savjet ali pošto sam mlad i neiskusan neznam kakav savjet da mu dadnem! Radi se o sljedećem, prilikom odlaska na vikendicu jedan član lovačkog društva mu je prijetio da će ga ubiti jer on (moj prijatelj) navodno krivolovi i posjeduje nelegalno oružje!! Taj lovac mu je otvoreno rekao da će ga sačekati i ubiti iz karabina i da njegovo tijelo nitko neće pronaći, a on pošto ga zna i pošto je dobar sa njegovim sinom ne želi da ga prijavi policiji!! Što da radi jer je već lud od muke pošto dvoji da li da ga prijavi ili ne, jer se drži one stare izreke - pas koji laje ne grize!! Molim pomoć i zahvaljujem u njegovo ime!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: Moralna dilema!!

Post by sjekira » 22 Dec 2014, 20:52

da li ga tvoj prijatelj oklijeva prijaviti zato što uistinu posjeduje nelegalno oružje i odlazi u krivolov?

Prijetnje iako se rješavaju privatnom tužbom, treba prijaviti policiji.. onda po "defaultu" stari ostaje bez oružja.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 22 Dec 2014, 21:07

Prijetnja u određenom slučaju ide po privatnoj tužbi, ali ne uvijek. Povodom prijedloga oštećenog ili po službenoj dužnosti ako se odnosi na službenu osobu za vrijeme ili u svezi obavljanja njene dužnosti.

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 22 Dec 2014, 21:41

sjekira wrote:da li ga tvoj prijatelj oklijeva prijaviti zato što uistinu posjeduje nelegalno oružje i odlazi u krivolov?

Prijetnje iako se rješavaju privatnom tužbom, treba prijaviti policiji.. onda po "defaultu" stari ostaje bez oružja.
Prijatelj mi ne posjeduje cak ni zracnicu, njega zanimaju samo motocikli i ribolov!!

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 22 Dec 2014, 22:26

Prijaviti bez razmišljanja! Ako netko ne može biti gazda svom jeziku, onda mu ga treba skratiti. Prijetiti nekome nikako nije u redu, a pogotovo nekom tko je dobar s njegovim sinom. Ne treba čekati da se dogodi zlo, jer kad se dogodi, kasno je.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 22 Dec 2014, 23:47

Sin od tog baksuza bi mogao razgovorom riješiti stvar, ovaj neka se ispriča i svi zadovoljni. Problem je ako je ovaj u pravu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Dec 2014, 01:20

sjekira wrote:..... onda po "defaultu" stari ostaje bez oružja.
Takve situacije nisu sa salu a sa druge strane svaka medalja ima dvije strane. Bilo je slucajeva gdje su ljudi ostajali bez oruzja iz ciste zlobe-ljubomore-zavisti i xx-razloga niskih strasti pojedinaca. Dok bi se stvari sudski rijesile proslo bi par godina i na kraju nitko za nista ne odgovara a stetu trpi SAMO legalni vlasnik oruzja...

Ja sam davno za to da se uvede odsteta po danu za svaku oduzetu cijev u iznosu od 10-15 Eur pa da vidimo da li bi se bas tako lako ispisivala rijesenja o privremenom oduzimanju a i zlobnici bi tri puta razmislili o izmisljenoj prijavi !!!
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 23 Dec 2014, 09:51

PUNISHER1987 wrote:
sjekira wrote:da li ga tvoj prijatelj oklijeva prijaviti zato što uistinu posjeduje nelegalno oružje i odlazi u krivolov?

Prijatelj mi ne posjeduje cak ni zracnicu, njega zanimaju samo motocikli i ribolov!!
pa kakav je to prijatelj??? šala

neka odvagne koliko je to to bilo ozbiljno, a koliko je alkohol govorio iz staroga. U svakom slučaju te stvari nisu za zajebanciju, "pomaknuta agresija" je opasna stvar

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 23 Dec 2014, 09:53

lex-lutor wrote:
sjekira wrote:..... onda po "defaultu" stari ostaje bez oružja.
Takve situacije nisu sa salu a sa druge strane svaka medalja ima dvije strane. Bilo je slucajeva gdje su ljudi ostajali bez oruzja iz ciste zlobe-ljubomore-zavisti i xx-razloga niskih strasti pojedinaca. Dok bi se stvari sudski rijesile proslo bi par godina i na kraju nitko za nista ne odgovara a stetu trpi SAMO legalni vlasnik oruzja...

Ja sam davno za to da se uvede odsteta po danu za svaku oduzetu cijev u iznosu od 10-15 Eur pa da vidimo da li bi se bas tako lako ispisivala rijesenja o privremenom oduzimanju a i zlobnici bi tri puta razmislili o izmisljenoj prijavi !!!
da, to se često događa, nerijetko dolazi od nezadovoljnih supruga uslijed poremećenih bračnih odnosa.. pakost

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 23 Dec 2014, 11:49

Ocito toga kauboja sto prijeti jos niko nije malo "pomilkio" po glavi.To neka odmah prijavi, i kauboja hitno razoruzati.Takvi ne smiju imati oruzje.Cak i da ovaj je krivolovac to ni najmanje ne mjenja situaciju.

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 24 Dec 2014, 00:53

Darko11 wrote:Ocito toga kauboja sto prijeti jos niko nije malo "pomilkio" po glavi.To neka odmah prijavi, i kauboja hitno razoruzati.Takvi ne smiju imati oruzje.Cak i da ovaj je krivolovac to ni najmanje ne mjenja situaciju.
Kako bi bio krivolovac kad covjek samo ima vikendicu na njivi malo dalje od sela!? Otkad je zabranjeno otici na vlastitu vikendicu ili setati po njivama i uzivati u prirodi?

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 24 Dec 2014, 02:24

Kazem ti da to uopce nije vazno,ovaj ima mogucnost ako sumnja da svoje sumnje prijavi policiji ili lovniku itd a njihovo je da istraze stanje, ali prijetiti nekome ubojstvom tako socno, uz skrivanje lesa ,nema,ni krivolovcu,,,,to su ozbiljne prijetnje,posebno s obzirom da je lik lovac i vlasnik oruzja .Ako ga mali prijavi, prisjela bi mu ta prijetnja do kraja zivota.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 24 Dec 2014, 11:37

Nemojmo se istrčavati... punoo je tu nepoznanica... a tu je samo jedna strana priče...
a i u ovoj priči već ima klimavih i upitnih "argumenata"

Prijatelj je mlad i neiskusan... ima vikendicu u šumi i voli se vozati motorom...
a dobar je s njegovim sinom... a voli ribolov...

ajme... koliko ja tu pitanja vidim...

E sada... iskusni lovac... mladom i neiskusnom motoristi prijatelju svoga sina... prijetio ubojsvtvom...???
Ima li svedoka za prijetnju...??? Koliko u tome uopće ima istine...??? Ja već imam dosta sumnji...

Danas su nekako svi laki na obaraču u napadima i klevetama lovaca i onih što imaju oružje...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 24 Dec 2014, 19:21

Hawk....ja sam uz tebe ovaj put...

Po meni su stvari vrlo jednostavne ,,,,,mada kada ih ja tako prezentiram onda me uvijek jebu neki kvazi-moralisiti i ostali dupelisci,,,,,Kao i uvijek u zivotu...ILI jebes ili si jebenn ! Nema treceg ! A sadda neka ovi teoreticari razvezu pricu do kraja godine ako ih je volja ,,,,no rezultat je uvijek isti.
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply