Božić u Savskoj 66

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Hawk
Satnik
Satnik

Božić u Savskoj 66

Post by Hawk » 25 Dec 2014, 14:11

BOŽIĆ U SAVSKOJ ŠEZDESET I ŠEST

pred vratima truloga ministarstva
gori stara vatra, brat do brata
smrznuti, bez ruku, vida, nogu
uokolo ognja mole se jedinome Bogu

Božić, gle čuda, samo on ih čuje
ministar mrmlja, iza ugla psuje
vlada šuti, bistru vodu muti
predsjednik pod ženske šmugnuo skuti

branitelji, zbor! odrekao nas se i Sabor
izdale nas Jude, šuplji strančarski kor
imamo Hrvatsku! okitimo bor, pristavimo stol
upalimo luč, Isusu je zima, gladan je, gol

škripe tramvaji, cvile proteze, kolica
preživjesmo rat, sva naša je krivica
o, Franjo! u Savskoj šezdeset i šest
da imamo šaku još jednom stisnuli bi pest

ma, i plakali bismo al' nemamo oka
ljudi smo, Bože moj, nismo stoka
od ideala sjajnih stoji tek skrpani šatorić
u njemu prevarena nacija kleči i na Božić

hoće li nam Isus banuti pred zornicu
ili će snen sjesti u zetovu četrnaesticu
crveni crvi podvaljuju nam mućak opet
kako povjerovati da ćelija topli je krevet

o, izdajničke stranke jednom zaobiđite nas
ne u progonstvu, ovdje, doma nam je spas
kao ranjeni Isusek sto posto znamo
od Heroda do Juda zbog vas ukrug lutamo

siti smrti, ratova i politika kobnoga puta
doma obrane, pitamo, gdje zadnja je crta
pod slikom neumrle Nevenke Topalušić
Isuse pomiluj nas barem na Božić

pred vratima mrtvoga ministarstva
gori vatra branitelja Hrvata
Boga moli stado bez pastira
nebeska pravda u srcu im svira

Nenad Piskač
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

ralf
Razvodnik
Razvodnik

Re: Božić u Savskoj 66

Post by ralf » 27 Dec 2014, 18:53

Dobro, stihoklepstvo ti ide to smo apsolvirali, i kaj dalje s tim,
jel nekom neš fali još ili ?
gle i ja sam bio branitelj, bogu hvala u komadu sam izasao iz svega,
ali nije mi bas jasno kaj ovi u tvojoj pjesmi traze,
pitao sam neke kolege, ljudi imaju ratnog staza vise od mene, ni njima nije bas jasno koji su ciljevi i cije su rijeci koje izgovara ekipa.
Posla treba ljudima dati, trebaju delati nekaj i onda bi im bili ispunjeniji dani, ovak im sam bedastoce na pamet padaju i
futrju ih kojekavi politicki likovi koji se nisu bas namirisali baruta i blata u rovu.
Lp i svako dobro svima za blagdane

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 27 Dec 2014, 19:53

vidi ralf... nisam ja to sklepao... lipo ti piše na dnu ko je autor...
ali vjerojatno ti i ne znaš ko je to, jer da znaš, primjetio bi...

E sada... jel njima nešto fali... fali fali... nekome noga... nekome ruka... dio života...
a najviše im fali minimum poštovanja koji im je ova zajednica dužna, za sve ono što su dali.

Ako tebi nije jasno što oni tamo rade, ne želim se upuštati s tobom u diskusije.
Jedan od razloga što su oni tamo je i ovaj tvoj pristup njihovim problemima.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 27 Dec 2014, 22:19

"a najviše im fali minimum poštovanja" o tome se radi

s jedne strane suicid nakon rata počinilo je 3 000 branitelja, s druge npr. Ured Predsjednika odlikuje opskurne NGO tipa Documenta
Problem je što prosvjedi nisu masovniji, a nisu jer crvena kasta je puno uložila da se ne događaju, da okrenu narod protv branitelja sa pričama o "braniteljskim mirovinama", "povlasticama", "povlaštenim mirovinama"

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 29 Dec 2014, 01:38

Nemogu a da se ne ukljiučim i ne komentiram ovo. I sam sam branitelj sa priznatih 131 dana iz `93 i nepriznatih 120 dana iz `91 (a vjerujem da nisam jedini kojem "staž" iz `91 nije priznat (al to je druga prića). Stanujem 50-ak metara od dotićnog ministarstva i šatora branitelja i redovno gledam šta se tu dešava, kakvi se likovi tu muvaju i predstavljaju se kao branitelji i koliko je u stvari tu pravih branitelja invalida (a ima ih vrlo malo). Neke od njih osobno i poznajem pa sam s nekima i razgovarao o prosvjedu (zaboravio sam reći da ne sudjelujem u prosvjedu niti ga podržavam). Uglavnom puno je njih tamo a da ni neznaju zbog čega. Npr. čovjek mi kaže da su tamo jer se 100% invalidima oduzima hrpa prava (i nezna koja?!?!?!?) i skidaju ima se 2.000,00kn od mirovine. Drugi mi kaže da su tamo jer žele da se oduzmu prava 50%-tnim invalidima i onima sa manjim postotkom kako bi se namirili oni sa većim postotkom invalidnosti. Jutro kada su se pojavili sa onim majcama sa velikim upitnikom i križem pitam jednog kaj to znaći. On mi veli da je to protest prema crkvi jer se crkva nije očitovala o njihovoj poziciji ?!?!?!?!?!? Navećer na Dnevniku čujem da svaki križ predstavlja po jednog branitelja koji su izvršili suicid. To su tek par sitnica koliko su oni upućeni zakaj tam moraju biti.
Redovno gledam i kakvi se njihovi auti parkiraju po Savskoj na parkirnim mjestima za koje mi stanari plaćamo godišnje karte a oni su ih pofarbali u crno (njih 9) i redovito tamo parkiraju razne Insignije, Mercedese (pogotovo Klemov), Audije i slićne aute koje vrijede više nego moj stan i ne plačaju ih već 2 i pol mjeseca. Isto tako i po okolnim parkiralištima stanara zgrada.
Redovno gledam svako jutro zapišana i ispovraćana dvorišta, zgrade i Gagarinovo šetalište jer se gospoda redovito (ne svi ali puno njih) opijaju po lokalnim birtijama.
Redovno gledam kako neracionalno troše drva koja dobivaju a mogli su ih poklonit obiteljima koje nemaju za drva ovu zimu.
Kažu da traže ostavku ministra branitelja....a zažto??? Pa kaj je ministar kriv kaj je bil rat? Kaj je ministar branitelja kriv kaj je država opljačkana i kaj se razjebala proizvodnja u Hrvatskoj pa su ljudi završili na cesti? Svi ti branitelji su se busali sa Gotovinom dok je bil u bjegu i veličali ga a čovjek kad se vratil i rekel da se treba okrenut budučnosti, zasuči rukave i pokrenut nekaj (i svojim primjerom to i pokazao) sad ga više niko ne spominje. Lakše je cvilit i bauljat po prošlosti nego se trznut i probat nekaj napravit svojim rukama. Pa nisu samo branitelji bez posla. Ima još hrpa ljudi koji nemogu spojit 1. sa 5. u mjesecu a kamoli 30. Četrnaest miliona kuna 14.000.000,00 se izdvaja za razne braniteljske udruge iz proračuna....pa di su ti novci?!?!?!?
Ja kada sam se javio `91 za ići branit svoju domovinu nisam ni jedne stotinke pomišljao da ću ikada tražit od nje nešto za to. Državi se računi ne polažu u tom slučaju.
Kao što je Ralf rekao, Bogu hvala u komadu sam došao doma i to je za mene završena prića. Delam svoj posel i preživljavam ko i ostali, plaćam režije, odhranjujem i školujem dvoje teenagera. Život ide dalje. Da se razumijemo, ne podržavam ni ovu melankonićnost od političara niti opravdavam sav taj kriminal koji se dešava pred našim oćima ali ovo kaj oni delaju je previše po mom mišljenu i mislim da od toga nebudu polučili nikakav rezultat. Nek se ljuti ko hoće ali ovo je moja strana priće o braniteljima i onima koji se tako predstavljaju u Savskoj 66

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Dec 2014, 10:38

Mislim da 90% javnosti jednostavno ne zna sto oni zapravo zele, a velika vecina vec ima dovoljno svojih briga i bez njihovih. Cudno je ta prica od samog pocetka...
Nemoguće je Nemoguće

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 29 Dec 2014, 11:05

Doc 77 skidam kapu :A28:

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Dec 2014, 12:06

ja bi ipak reka da je doc77 malo pretjerao... ne slažem se s time...
evo npr. počnimo od ovoga: 131 dan branitelj... a imaš posao...
znaš li koliko njih ima 5 godina prve crte... a nema posao...
znaš li koliko ih je sa PISP... a koliko je napravilo suicid...???

budimo fer i nemojmo banalizirati cilu priču.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Dec 2014, 12:08

lex-lutor wrote:Mislim da 90% javnosti jednostavno ne zna sto oni zapravo zele, a velika vecina vec ima dovoljno svojih briga i bez njihovih. Cudno je ta prica od samog pocetka...
Lex... 100% javnosti je moglo znati što oni žele... da ih je zanimalo... i to je isto žalosno...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Dec 2014, 13:36

Hawk wrote:...Lex... 100% javnosti je moglo znati što oni žele... da ih je zanimalo... i to je isto žalosno...
Hawk, u ovu pricu nema smisla ulaziti jer nije postavljena kako treba od samog zavrsetka rata, siguran sam da su namjere vecine postene i da zasluzju puno vise nego sto imaju, a sa druge strane svatko od nas poznaje barem jednog ili dvojicu "branitelja" koji vuku penziju od 7-9000Kn, vade se na PTSP i koriste sve olaksice sto postoje.

Koliko je stvarno realno ocekivati da ovako mala zemlja moze osigurati toliku kolicinu mirovina za ljude koji su bili u najboljim godinama kada su isli u mirovnu, tolike place za drzavni aparat tipa,,, carine, policije, politicara, skolstvo, zdravstvo, 500-njak gradova i opcina, penzice itd..itd..itd...

SUSTAV SE MORA URUSITI, to pokazuju svi matematicki modeli i nema laganja...mnogi na zalost TO NE ZELE VIDJETI.
Nemoguće je Nemoguće

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 29 Dec 2014, 14:13

Hawk wrote:ja bi ipak reka da je doc77 malo pretjerao... ne slažem se s time...

budimo fer i nemojmo banalizirati cilu priču.
Dođi u Savsku 66 na 3 dana pa češ vidjeti da ne pretjerujem
Molim te objasni mi ovo jer sam neuk. Koliko dana moraš imati da bi bio branitelj? Što si toćno mislio s tim? Šta...trebao sam se nakon skidanja uniforme prepustit valovima pa kud me odnesu i plakat ako mi nisu donjeli ništa dobro? Trebao sam očekivat da će mi država dati stan, auto, penziju i da ću biti zbrinut do kraja života i da neću morat radit? Trebao sam oćekivat hvalospjeve na svakom ćošku od "obićnih" građana koji nisu bili nigdje i koji moraju radit da bi prehranili svoje obitelji i na kraju zaradit i za moju penziju (da, neko mora radit za te braniteljske penzije)
Znaći moj je feler kaj nisam bio ranjen i kaj sam se nakon svega nastavio borit za svoju obitelj i sebe tako što sam konobario, radio kao portir, zaštitar i na kraju radim i ovaj sad posao koji mi je stalan (ZA SADA, NIKAD SE NEZNA). Znaći li to da ja i meni slićni nismo branitelji jer smo se nastavili boriti za sebe i svoje? Znaš li ti koliko ljudi ima 20 godina puno manje od tih branitelja, koliko ih se je več ubilo ili umrlo od gladi i očaja, koliko je ljudi bez krova nad glavom a nemaju ni braniteljsku mirovinu na kraju mjeseca?
PTSP...ako ga nisi imao ni ne spominji ga.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/zaposlj ... isi-286373

Svako malo se nadopunjava popis.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 29 Dec 2014, 15:39

nemojte se razbacivati ciframa... to osim što je ružno usput je i glupo. Nitko tko ima PTSP nema penziju od 7000 kuna šta pričate gluposti. 7500 penziju ima moja punica koja je 1991 ostala sama sa četvero djece. ujak koji je sjena čovjeka kakav je bio ima 2000 kuna penziju sa dijagnozom PTSP zbog koje je hospitaliziran u više navrata.

Osim što MHB namjerava iz svog imena izbaciti "hrvatskih" i pod svoju nadležnost privesti vojsku živih mrtvaca od 60 000 NOBovaca te "branitelje" Krajine, u hrvatski dokumentacijski centar pokušali su uvaliti jednog Četnika i jednu budalu koja vrijeđa branitelje.... etc. Tko misli ili tvrdi da su to gluposti predlažem da počne pratiti rad MHB.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Dec 2014, 17:47

ZA SVE, ali APSULUTNO SVE koje zive na racun proracuna morali bi podaci o primanjima biti JAVNO dostupni, ne vidim razloga zasto se skriva koliko dobije onaj kojeg ja placam, a svi oni manje vise znaju u lipu koliko ja zaradim...

Dok savijest zaglupljenih hrvata ne napravi drastican zaokret sve ce i dalje biti mutna bara u kojoj se lovi na sve mamce i sve nacine. Jedina sreca je ta sto riba gotovo da vise i nema !
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Dec 2014, 23:03

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 30 Dec 2014, 00:02

Jesam i neznam na kaj ciljaš. Objasni molim kakve to ima veze sa ovim o čemu mi raspravljamo tj. kakve to veze ima sa npr. tvojom izjavom (copy/paste):

Pogotovo me zanima ovo prvo a tiće se mene : "131 dan branitelj... a imaš posao..." Šta...nebi smio radit??? Dali imam previše ili premalo dana ratišta da bi mogao radit?

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Dec 2014, 10:24

lex-lutor wrote:...siguran sam da su namjere vecine postene i da zasluzju puno vise nego sto imaju,...
eto Lex... o tima ja govorim... bez obzira na ove druge... kojih dakako ima... svi to znamo.
lex-lutor wrote:Koliko je stvarno realno ocekivati da ovako mala zemlja moze osigurati toliku kolicinu mirovina za ljude koji su bili u najboljim godinama kada su isli u mirovnu, tolike place za drzavni aparat tipa,,, carine, policije, politicara, skolstvo, zdravstvo, 500-njak gradova i opcina, penzice itd..itd..itd...
Partizanske mirovine su velik uteg za Hrvatsku, sluzbeni podaci govore da u HR jos ima 43.557 partizanskih umirovljenika, 16.125 bivsih milicionera i udbasa, 1.540 bivsih JNA pripadnika, 382 ostala komunisticka funkcionera.

Sad jeli vama realno da danas zivi u Hrvatskoj toliko komunisticko-totalitarnih "boraca" iz 2. svjetskog rata?? Ili su to borci kao Ivan Fumic, koji je s 12 godina shvatio da marksizam moze promijeniti svijet a 14 godina imao kad je zavrsio rat? A sad pomnozite ove brojke barem s 1000 kn mirovine, iako znamo da su im mirovine vece, pa mogli bi komotno napraviti tri Peljeska mosta za par godina i rijesiti jos poneki problem za kojeg nedostaje novac!

NOP nije bio borba za Hrvatsku drzavu vec borba za komunizam. Kao takav, ne zasluzuje ikakve mirovine. Jednostavno zbrisat s platnog spiska.

Ako se branitelji teret za Hrvatsku... a jesu... zašto prije njih ne riješimo ove prije njih...???

ako zbog ničeg drugog... ovi zadnji su se borili za Hrvatsku... a oni prvi protiv nje...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Dec 2014, 10:34

Doc77 wrote:Jesam i neznam na kaj ciljaš. Objasni molim kakve to ima veze sa ovim o čemu mi raspravljamo tj. kakve to veze ima sa npr. tvojom izjavom (copy/paste):

Pogotovo me zanima ovo prvo a tiće se mene : "131 dan branitelj... a imaš posao..." Šta...nebi smio radit??? Dali imam previše ili premalo dana ratišta da bi mogao radit?
Bez ljutnje Doc77...
ne... ne mislim da ima prag broja dana za dobiti posao... i meni je drago da radiš...
ali način na koji ti vidiš 100%-ne branitelje u Savskoj 66 govori dosta.
Nije to načina na koji njih vidi velika većina braniteljske zajednice i Hrvatskog naroda.
Baš bi volija viditi Đuru Glogoškog kako piša i povraća po tvome kvartu... sram te bilo...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Dec 2014, 10:45

Doc77 wrote:Jesam i neznam na kaj ciljaš. Objasni molim kakve to ima veze sa ovim o čemu mi raspravljamo...?
pa evo što, među ostalim, tamo piše... a to ima veze s ovim o čemu raspravljamo:

Ako se kao zaslužni građani grada Zagreba tretiraju Bare, Edo Majka ili Severina, zašto branitelji ne bi bili zaslužni građani. Mislim da se dragovoljci Domovinskog rata, a poglavito stopostotni invalidi trebaju tretirati kao zaslužni građani ovog grada. Da nije nas bilo ne bi bilo ni njih.

Bojan Glavašević je u HNS-u i njega Vesna Pusić instruira kako se ponašati i kakav stav zauzeti prema braniteljima. Znamo tko je Vesna Pusić, kakav je njen stav o hrvatskoj naciji, svakoga tko je imalo nacionalan nazivaju ustašom, fašistom i nacistom. Greška Freda Matića je što mladog momka uzeo za savjetnika, odnosno pomoćnika ministra branitelja. Njegov pomoćnik treba biti netko tko je jeo, krvario, borio se i strahovao s braniteljima. Netko tko je prošao dobro i zlo s njima, tko ih poznaje, a ne neki balavac koji želi ispraviti cijeli svijet, a u zavadi je sa susjedom i ne zna riješiti konkretan problem. Mladi ljudi su nam poželjni, dobrodošli, ali ne na takvoj dužnosti.

Tu možemo govoriti o moralu Freda Matića koji svaki dan gleda svoje suborce u kolicima koji na ovoj hladnoći prosvjeduju. Svaki dan vidi Katu Zadro, suprugu i majku poginulih hrvatskih ratnika, koja daje podršku invalidima. Ako to može mirno gledati ne znam što bi ga drugo moglo nagnati da povuče pravi potez, ode kod svog šefa i kaže ‘ne mogu više’. Čak i da je u pravu moralan čovjek to ne bi podnosio.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Dec 2014, 10:56

Hawk wrote:...NOP nije bio borba za Hrvatsku drzavu vec borba za komunizam. Kao takav, ne zasluzuje ikakve mirovine. Jednostavno zbrisat s platnog spiska. ...
Ovi postovi potvrdjuju jednu teoriju na koju se vecina smije i ne shvaca problem....Jedan covjek je rekao jako pametnu ,,," Problem svih ratovana Balkanu je to sto NITI JEDAN JOS NIJE ZAVRSIO.." Knjige pisu jedno a stvarnost je bila sasvim drugacija,,,

Netko je otisao bobrovoljno i kuda zeli u WW2 a ostali su bili mobilizirani od onih koji su prvi upali u neko mjesto, izbor ti je bio vrlo jednostavan, ili si sa nama ili kugla. Ovo bas i nema puno veze sa domovinskim ratom ali nije iskljuceno da ce "sutra" unutar EU opet izbiti neko sranje pa da pobjedi netko XYZ i kaze NEMA VISE NIKAKVIH mirovina za sudionike bilo kakvih vojnih i inih formacija?

I sto sad, jednom odlukom dobijes cca 500.000 ljudi bez primanja....svaka vlast zeli KOMPROMIS ali u svoju korist...

Drugi primjer su ti razne OZNE-UDBE-SIS itd.itd.itd.... SVAKA VLAST IH TREBA, to su bajke kada se prica o nekom procesiranju ili slicno..mozda se napravi tu i tamo neki igrokaz radi raje ali logika organizacije bilo koje drzave nalaze da su ti ljudi dostupni sistemu skupa sa svojim informacijama, dousnicima, i vjestinama za koje su trenirani.

KRaj godine je i steta se trovati ovakvim temama, narod jos nema svijest a ni znanje kako voditi drzavu, vanjska ekipa je nanjusila ovce za sisanje i tu smo di smo.

HRANA I ENERGIJA bi u ovoj maloj drzave mogle biti besplatne a neka se svtko pita zasto u 20g nismo nista napravili po tom pitanju ????
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 30 Dec 2014, 11:05

Doc77 wrote: znaš li koliko ih je sa PISP... a koliko je napravilo suicid...???
3 000 ih je počinilo suicid. Da li to malo, taman ili previše?

Post Reply