NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by sjekira » 09 Feb 2015, 17:45

Temeljna zadaća policije je ipak prevencija. Ostatak potpisujem.
Kod nas svatko tko upotrijebi vatreno oružje je - kriv. Zato kad mogu, odgovaram ljude od nošenja. Ako se bilo što dogodi krivi ste. Ovo nije SAD.
Državom i EU vlada lijevo-liberalna elita koja kaže da jedino je država ta koja može primijeniti silu. Ideologija je to koja polazi od toga da je država moderator svih međuljudskih odnosa i jedina koja može provoditi prisilu. Borba protiv sloboda je najizražnija u SADu jer kod nas na kontinentu su ju dokinuli, mislim da se u UK i ne može posjedovati oružje, osim za lov.
trend u svim lijevo-liberalnim zemljama uključujući i SAD je gotovo strojno izbacivanje novih zakona, pravilnika, odredbi koje reguliraju život pojedinca (toliko o liberalnom-slobodarskom) Postoji li još aspekt ljudskog života koji nije normiran? Evo po zadnjoj rezoluciji Dalmatinci i Istrijani ne mogu na ribe. Shizofreno. A bit će još i gore.

"Jebeš kuću koja puške nema."

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 09 Feb 2015, 17:51

sjekira wrote:istina, u nezavidnom sam položaju jer DiN imam, a niti sam ga tražio pa time niti morao obrazlagati. Hoće ju netko dobiti ili ne, upravo ovisi o tome da li mu treba ili ne. Ako si ti kadar uvjeriti MUP da ti je potrebno da "držiš i nosiš", MUP će ti i dati tu dozvolu. Hoćeš li uspjeti uvjeriti nekoga sa pričom o velebitskim bikovima, mislim da nećeš. Treba ti konkretniji razlog.
Tako je! Razloga ima(u mom slucaju ne, ali govorim opcenito), ali ne prolaze! Planinu sam samo naveo kao moguci primjer prijedloga u zahtjevu za dobiti oruzni list za DiN, ali normalno da nikako ne prolazi! Triba razluciti stvarnu potrebu DiN i onu koju dobivaju "filmasi". Jer zbog takvih koji dobiju po vezi ne dobiju oni koji stvarno trebaju! I kao sto kolega kaze, zakon treba redefinirati, a u cijeloj prici najzalosnije je da ti nadju legalan lovacki pistolj i odnesu ga... Ilegalnom posjedniku ce odniti pistolj, naplatiti 500 kuna(i to ako) sudcu za prekrsaj, a meni bi odnili taj pistolj i pokupili sve ostalo sto imam jer san u Velebitu(npr.) nosija lovacki pistolj s kojim san sa predumisljajem planirao atentat na predsjednika Amerike koji ce u Hrvatsku doci 31.02. 20xy godine...Ma sramota od zakona! Isto kao sto je gotovo nikakav postotak kriminala u legalnim krugovima posjeda oruzja, garantiram da bi isto tako bio nikakav, a ma bas nikakav postotak problema sa onima koji bi imali dozvolu za DiN i nosili ga skriveno...Dapace, cak bi bilo pozeljno u puno situacija da je bilo oruzja, ali onda povlacimo onu drugu temu, a to je ovlast uporabe oruzja, sud itd. i onda ova tema odlazi u nedolgled! Ilegalne posjednike ovo ne muci, nitko ih ne kontrolira, nitko ne dira i oni su za razliku od legalnih gradjana(u smislu oruzja) u prednosti! To je moj stav i ne odustajem od njega!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 09 Feb 2015, 18:26

Ne znam jel se tko od vas zapitao da se desi slijedeca situacija.
Kako bi postupili i kako bi prosli pred zakonom?
Npr: naoruzan terorist/kriminalac puca iz automatskog oruzija po ljudima,policiji,djeci....
Vi to sve promatrate sa svog balkona sa nekih 50-100-200metara.
Puska vam je u ormaru, bilo ona malolalibarka,tandzara,ili kakav ssg.

Da li bi postupili kako vam savijest nalaze makar znali da cete najebati vise nego ta osoba,ili bi sve mirno gledali sa svog balkona i pijuckali frape od banane?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Feb 2015, 18:54

PA budi normalna, znas da bi mediji tebe razapeli vise nego idiota koji ubija iz zabave,,,, On je jadan imao nesretno djetinjstvo, silovali ga stari i stara, nije bio shvacen u drustvu, zgazili su mu i macku. tko si da odlucujes smije li on zivjeti ili ne....ovih 11-k nastradalih je samo kolateralna steta......Bljaaaak
Nemoguće je Nemoguće

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 09 Feb 2015, 19:00

Spinnaker wrote:Ne znam jel se tko od vas zapitao da se desi slijedeca situacija.
Kako bi postupili i kako bi prosli pred zakonom?
Npr: naoruzan terorist/kriminalac puca iz automatskog oruzija po ljudima,policiji,djeci....
Vi to sve promatrate sa svog balkona sa nekih 50-100-200metara.
Puska vam je u ormaru, bilo ona malolalibarka,tandzara,ili kakav ssg.

Da li bi postupili kako vam savijest nalaze makar znali da cete najebati vise nego ta osoba,ili bi sve mirno gledali sa svog balkona i pijuckali frape od banane?
snimao bih ga mobitelom i opbjavio na fejsu :D

pucao bih... i za manje od opisanog

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Feb 2015, 20:45

Mislim da previše gledate Americke filmove i discovery channel. zaštitar može biti i bodyguard pa mislim ak je u civilki da mora imati dozvolu za DIN (nisam siguran ali mislim da treba imati). Koliko ljudi hoda po Dinari i jer nose oružije? sigurno bi nosio sa sobom 454... Isto tak može čovjek reći hodam po Medvednici i napao me jelen treba mi oružje ista stvar. Realno gledano dozvola za DIN u privatne svrhe ne treba ljudima osim samo nekolicini. Reci mi kako bi se ti osjecao da u igraonicu gdje se igra tvoje djete ušeće majstor sa pištoljem u hlacama i ti primjetis i ostali roditelji oružje, a neznaš jer je lik policajac jer ima DIN, jer ima ilegalno oružje jer je manijak? Znači realno to treba samo malom broju ljudi i onom tko ima opravdani razlog treba to dozvoliti, a ostalim kaubojima ne. Ako tebi treba za planinarenje onda fino treba napraviti takvu dozvolu jer ti kad dobis dozvolu za DIN u privatne svrhe stalno imati sa sobom oružje, a ne trebati jer tak?

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Feb 2015, 20:47

lex-lutor wrote:
skorpac wrote:..... Drugo je kad ljudima treba za posao,,,,
Odlicno postavljeno pitanje, sto misli da li meni treba DIN ? Posao mi je takav da idem po svim dijelovima RH i najcesce po cukama do kojih vodi bijela cesta ili takav put da jedva prodje terenac, a do nekih trba hodati i sat vremena..Bog je rekao laku noc na vecini takvih lokacija...u autu obicno imam opreme koja vrijedi kao nekoliko auta kojim se koristim, nema zivotinje sa kojom se do sada nisam susreo, od Mede, Vuka, Risa i copora divljih svinja. Ako zaglavim na lokaciji nekada i prespavam do jutra jer sam preumoran da vozim ...

Ja bi ti odobrio, ali isto tako samo za posao kužiš jer kad nisi na poslu ti ne treba jer tak?
Zato treba taj zakon regulirati i doraditi.
Last edited by skorpac on 09 Feb 2015, 20:51, edited 2 times in total.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Feb 2015, 20:47

sjekira wrote:...pucao bih... i za manje od opisanog
- Znate li Vi gospodine ds ste Vasom radnjom ( opce opasna ) ugrozili zivote nevinih
- Pa ja sam....TISINA nitko Vas nije nista pitao...
- Pa kako ja sam mislio....jos jednom nesto recite i izbacit cu Vas i sudnice i kazniti
- Kravo jedna glupa steta sto ti nisi bila tamo da te siluje i ubije......straza izbacite ga Van....
-

TAko nekako bi to bilo kod nas......
Nemoguće je Nemoguće

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Feb 2015, 21:00

skorpac wrote:...Ja bi ti odobrio, ali isto tako samo za posao kužiš jer kad nisi na poslu ti ne treba jer tak?
Ne znam tko zeli stalno tegliti 2kg zeljeza pod miskom ili pojasom ako za to ne dobiva dobre pare, americki filmovi su fora ali su samo filmovi, a u kaficu se puno bolje osjecam samo u majici nego da glumatam frajera u sakou kako bih imao top pod miskom...

Nesto treba promjeniti i to brzo, porast kriminala je znatan i jednostavno NIJE LOGICNO ni posteno da se ljudi ne smiju braniti svim sredstvima, zakon bi jednostavno trebao oduzeti sva prava nekome tko nasilno ulazi u tudji dom i kraj price....brzo bi stvari dosle na svoje...No ulazimo u postavke Systema i spamamo temu....

Kolonizatori NIKADA nisu voljeli da osvojeni imaju oruzje, zapamtite to, sva ta prica ima neku drugu pozadinu. Zasto je Merkelica protiv da se da Ukrajini pomoc u oruzju ? ( Zato jer ca im ga onda dati u zamjenu za HEP-ove,Vodovode, Telekome i slicno, pa to su vec dobro istrenirali na nama )
Nemoguće je Nemoguće

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Feb 2015, 21:02

E da sad sam se sjetio...zabranjeno je unositi oružje u lovište, ako prije toga nije obaviješten lovnik i dao zeleno svijetlo za to. Tako da na Dinirai mislim da ima lovackih društava i nebi im se baš svidjelo da im majstori šeću s oružjem po lovištu kao kauboji jer tak? :D

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Feb 2015, 21:04

lex-lutor wrote:
skorpac wrote:...Ja bi ti odobrio, ali isto tako samo za posao kužiš jer kad nisi na poslu ti ne treba jer tak?
Ne znam tko zeli stalno tegliti 2kg zeljeza pod miskom ili pojasom ako za to ne dobiva dobre pare, americki filmovi su fora ali su samo filmovi, a u kaficu se puno bolje osjecam samo u majici nego da glumatam frajera u sakou kako bih imao top pod miskom...

Nesto treba promjeniti i to brzo, porast kriminala je znatan i jednostavno NIJE LOGICNO ni posteno da se ljudi ne smiju braniti svim sredstvima, zakon bi jednostavno trebao oduzeti sva prava nekome tko nasilno ulazi u tudji dom i kraj price....brzo bi stvari dosle na svoje...No ulazimo u postavke Systema i spamamo temu....

Kolonizatori NIKADA nisu voljeli da osvojeni imaju oruzje, zapamtite to, sva ta prica ima neku drugu pozadinu. Zasto je Merkelica protiv da se da Ukrajini pomoc u oruzju ? ( Zato jer ca im ga onda dati u zamjenu za HEP-ove,Vodovode, Telekome i slicno, pa to su vec dobro istrenirali na nama )
za obranu doma ti netreba dozvola za DIN :D nego samo za držanje.

i ja se slažem s Vama da ti nema tko ulaziti na privatni posjed i da imaš pravo koristiti oružje za obranu svojeg posjeda i obitelji.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 09 Feb 2015, 21:09

Nažalost, moram se nadovezati. Kad ti netko nasilno ulazi u kuću, svejedno je imaš li legalno ili ilegalno.... Ako ga upotrijebiš, jebi ga, nisi imao sreće. Ako on uđe s nelegalnim i upotrijebiga, jebi ga opet, nisi imao sreće.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 09 Feb 2015, 21:10

U ruksak s njim i nitko nit ne zna da ga imas.
Naravno,ak ne zelis ispasti frajer i nositi ga ko kauboj

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 09 Feb 2015, 21:12

Još te budu kaznili da nas potičeš na ilegalne radnje. :A24:

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Feb 2015, 21:24

dejandlesk wrote:Nažalost, moram se nadovezati. Kad ti netko nasilno ulazi u kuću, svejedno je imaš li legalno ili ilegalno.... Ako ga upotrijebiš, jebi ga, nisi imao sreće. Ako on uđe s nelegalnim i upotrijebiga, jebi ga opet, nisi imao sreće.
U svakom slučaju nemaš sreće :)

Fitzgerald11
Pozornik
Pozornik

Post by Fitzgerald11 » 09 Feb 2015, 22:42

iz svog primjera mislim da to jako puno ovisi od PU hoces dobiti DiN ili samo D.kada sam lani trazio dozvolu za DiN zenska koja tamo radi rekla mi je jel imam lovački ili sam AKTIVNI clan streljackog saveza mogu dobiti DiN.ja sam joj rekao da mi barem da da zaokruzim da mi treba nabavna za sportsko oruzje ona meni kaze opet jesi AKTIVNI clan ja kazem nisam jer mi treba prvo pistolj pa cu se onda uclaniti u klub a i DiN mi treba jer do najblize streljane imam 50.ak km.<Tako sam za nabavnu morao zaokruziti u svrhu samoobrane i rekla mi je kad se uclanim u klub da dodjem da napravi preregistraciju pistolja kao sportsko oruzje i da cu opet dobiti samo za drzanje.a samo primjer kako je u banani moja PU bio je kad sam isao registrirat zracnu pusku pa je stajala kod njih 2mjeseca jer ju kao treba puskar pregledati a puska nova i nista nije dorađivano na njoj...pa nisam mogao vjerovati jer se to samo meni događa ili ima jos slucajeva u RH

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Feb 2015, 23:04

Fitzgerald11 wrote:iz svog primjera mislim da to jako puno ovisi od PU hoces dobiti DiN ili samo D.kada sam lani trazio dozvolu za DiN zenska koja tamo radi rekla mi je jel imam lovački ili sam AKTIVNI clan streljackog saveza mogu dobiti DiN.ja sam joj rekao da mi barem da da zaokruzim da mi treba nabavna za sportsko oruzje ona meni kaze opet jesi AKTIVNI clan ja kazem nisam jer mi treba prvo pistolj pa cu se onda uclaniti u klub a i DiN mi treba jer do najblize streljane imam 50.ak km.<Tako sam za nabavnu morao zaokruziti u svrhu samoobrane i rekla mi je kad se uclanim u klub da dodjem da napravi preregistraciju pistolja kao sportsko oruzje i da cu opet dobiti samo za drzanje.a samo primjer kako je u banani moja PU bio je kad sam isao registrirat zracnu pusku pa je stajala kod njih 2mjeseca jer ju kao treba puskar pregledati a puska nova i nista nije dorađivano na njoj...pa nisam mogao vjerovati jer se to samo meni događa ili ima jos slucajeva u RH
i kaj je tu čudno?

1. Znači ako imaš za držanje fino oružje staviš u kutiju ili futrolu, municiju stavis u ruksak ili sl i preneseš do strelišta i ne treba ti dozvola za DIN jer prijenos/prijevoz oružja u futroli ili kuriji s odvojenom municijom se ne tereti kao nošenje oružja. Pa znamo kaj je NOŠENJE oružja

2. Kako misliš dobiti dozvolu za DIN kao lovac ako nisi položio lovački? Ako nemaš lovačkog nisi lovac i nemožeš dobiti dozvolu za nabavu oružja u svrhu lova

3. Svaki streljački klub ima svoje oružje i kao član tog kluba (kad se učlaniš) isprobaš kaj ti paše i onda zatražiš dozvolu za nabavu sportskog oružja za drženje jer ti ne treba za nošenje jer češ kao sportaš doći na liniju izvaditi oružje koje imaš, pripremiti se tj malo upucati i odpucati i opet spremiti oružje u kutiju ili spremnik odvojiti municiju i ići doma....

4. Znači ako nisi učlanjen u neki streljački klub i ako nemaš lovački ispit možeš dobiti samo dozvolu za držanje u osobne svrhe i to je to. I ne vidim u čemu je problem? Nemaš opravdani razlog nabave oružja

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Feb 2015, 09:06

skorpac wrote:...3. Svaki streljački klub ima svoje oružje ....
U velikim gradovima mozda i da, ali u manjima najcesce samo zracno, clanovi u pravilu imaju svoje VATRENO oruzje a na pucanje se odalzilo na " druga mjesta koja su za to odredjena " - u pravilu to je bila lokacija za koju je znao MUP i gdje si se najavio kada si isao trenirati.. Sada ce napokon vratiti to pravilo u zakon...
Nemoguće je Nemoguće

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 10 Feb 2015, 10:25

lex-lutor wrote:
skorpac wrote:...3. Svaki streljački klub ima svoje oružje ....
U velikim gradovima mozda i da, ali u manjima najcesce samo zracno, clanovi u pravilu imaju svoje VATRENO oruzje a na pucanje se odalzilo na " druga mjesta koja su za to odredjena " - u pravilu to je bila lokacija za koju je znao MUP i gdje si se najavio kada si isao trenirati.. Sada ce napokon vratiti to pravilo u zakon...

Neznam kak je u malo gradu ja sam iz Zagreba kod nas imaju u društvima oružje :D ,ali svejedno moraš prije isprobati neko oružje negdje da vidiš kak ti leži a to obično isprobaš s kolegama koji idu na gađanje koji su u društvu nekom. Ne paše svima svako oružje.
Mislim da možeš doći i isprobati ak nisi član samo moraš platiti naravno. Neka me netko ispravi ak nemreš.

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 10 Feb 2015, 11:08

lex-lutor wrote:
sjekira wrote:...pucao bih... i za manje od opisanog
- Znate li Vi gospodine ds ste Vasom radnjom ( opce opasna ) ugrozili zivote nevinih
- Pa ja sam....TISINA nitko Vas nije nista pitao...
- Pa kako ja sam mislio....jos jednom nesto recite i izbacit cu Vas i sudnice i kazniti
- Kravo jedna glupa steta sto ti nisi bila tamo da te siluje i ubije......straza izbacite ga Van....
-

TAko nekako bi to bilo kod nas......
da znam.. da zaštitim drugoga osobito djecu pucao bih znajući da ću završit u bajbokani i bez posla. Državi na dušu.

Post Reply