SAVJET-PUSKA ZA NATJECANJE!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: SAVJET-PUSKA ZA NATJECANJE!

Post by lex-lutor » 10 Feb 2015, 08:59

elektricar86 wrote:
lex-lutor wrote:Gusti su Gusti i treba ostati na tome....
Vidim da spominjes streljanu u Istri.
Kakva je trenutna situacija u vezi toga,to je samo u planu,ili se vec radi i na realizaciji?
Btw. Na kojoj lokaciji bi trebala biti?
Projekat je napravljen, osnovna konfiguracija podjele krato-dugo takodjer, ali se u zadnji cas promjenio neki pravilnik o vojnim strelistima pa se ceka njihova sugolasnost. Inace Valdebek je dat na koristenje Zupaniji pod uvijetom da se njime mogu koristiti vojska i policija kada bude trebalo...no kako se radi na tome da zadovolji civilne norme ne bi trebalo biti nikakvih problema posto su storze od vojnih. Do ljeta bi trebao dobar dio toga biti gotov...
Nemoguće je Nemoguće

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 10 Feb 2015, 11:37

jolly wrote:
RANGER94 wrote:Di se ovakve puske koje ste naveli u postovima mogu kupiti u Hrvatskoj ili ako ne kod nas, najblize nama?[/quote
Tikka, imas u Fanzoju, i u Detonexu - Zagreb
SSG - nekad bilo u Lovcu, zagreb. Ali ima ga svako malo na Njuskalu.
Howa 1500 (nismo je prethodno spominjali, ali vrlo interesantna puska) - Bojna, Rijeka.
CZ 550 Varmint, brojne trgovine u ZG uvoze zbrojovku, pa probaj zvati ko ima.
Remington 700, slovenija.

Najbitnije je da puska ima debelu match cijev, radi problema zagrijavanja. To smo zaboravili napomenuti prethodno. Ove puskice variraju u cijeni, od kojih mislim da je Howa najekonomicnija.
Ali to ne znaci da je neprecizna.

Trik na danasnjem trzistu je da se moze naci jeftina i precizna puska, medjutim - ne moze se naci jeftina i dobra optika. Sto ustedis na puski dodaj na optiku.
misliš ovako nekako...
Attachments
P2100543.JPG

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 10 Feb 2015, 12:13

ma da se bar ima gdje trenirati na 300-600m po zakonu....možda bi ljudi i kupovali "dobre" puškice

šta će ti puška sa opremom od 5000-10000€ kad pucaš s njom na dva velika natjecanja,a nemaš s njom gdje trenirati?

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 10 Feb 2015, 12:49

Spinnaker wrote:ma da se bar ima gdje trenirati na 300-600m po zakonu....možda bi ljudi i kupovali "dobre" puškice

šta će ti puška sa opremom od 5000-10000€ kad pucaš s njom na dva velika natjecanja,a nemaš s njom gdje trenirati?
Tocno tako! Ugrozena smo vrsta, disati nam ne daju!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

El Manno
Razvodnik
Razvodnik

Post by El Manno » 10 Feb 2015, 12:54

Spinnaker wrote:ma da se bar ima gdje trenirati na 300-600m po zakonu....možda bi ljudi i kupovali "dobre" puškice

Potpis!! :A28: :A27:
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 10 Feb 2015, 13:32

dive37 wrote:misliš ovako nekako...
Ruger? ;)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

elektricar86
Razvodnik
Razvodnik

Post by elektricar86 » 10 Feb 2015, 13:39

lex-lutor wrote: Projekat je napravljen, osnovna konfiguracija podjele krato-dugo takodjer, ali se u zadnji cas promjenio neki pravilnik o vojnim strelistima pa se ceka njihova sugolasnost. Inace Valdebek je dat na koristenje Zupaniji pod uvijetom da se njime mogu koristiti vojska i policija kada bude trebalo...no kako se radi na tome da zadovolji civilne norme ne bi trebalo biti nikakvih problema posto su storze od vojnih. Do ljeta bi trebao dobar dio toga biti gotov...
Odlicno! Stvarno super projekat.
Bas sam neki dan pricao sa kolegom s posla kako je zalosno da si Istra ne moze priustiti jednu streljanu za vatreno oruzje,i zasto se uopce ne radi na tome,a uopce nisam imao pojima da je to vec skoro realizirano. :) :A25:

btw. Za sada nemam ni jedno vatreno oruzje,ali imam zelju uclaniti se u streljacki klub koji koristi vatreno oruzje,jer se nadam da ce mi ova izmjena zakona,sta dolazi,omogućiti dobivanje nabavne,pa da odmah imam i opravdani(i realni) razlog za nabavu.
Nego,koji klub bi mi ti preporučio,da je susretljiv za početnike,a da je okolica Žminja/Svetvinčenta? :)

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 10 Feb 2015, 13:42

jolly wrote:
dive37 wrote:misliš ovako nekako...
Ruger? ;)
yep,.308,a i howa je došla... ;)

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 10 Feb 2015, 15:15

Podjeli malo iskustva Howom, ako nije problem.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 10 Feb 2015, 16:24

nekako svi čekamo tuđa iskustva sa howom :D
za 1000€ dobijete varmint sa B&C FALBB kundakom, a cca 1500€ sa GRS kundakom(mrzim tu riječ)

http://www.howa1500.de/konfigurator.php

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 10 Feb 2015, 16:33

elektricar86 wrote:
lex-lutor wrote:
Nego,koji klub bi mi ti preporučio,da je susretljiv za početnike,a da je okolica Žminja/Svetvinčenta? :)
:D
uvijek se možeš učlaniti u LD Zec iz Žminja.. si bezak? šalim se :)
Nekada sam živio tamo, sportskih klubova nemaš pa češ morati do Pule, a tamo biraj pažljivo.

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 10 Feb 2015, 17:50

Oce li biti kakva promjena u zakonu o oruzju?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 10 Feb 2015, 17:56

jolly wrote:Podjeli malo iskustva Howom, ako nije problem.
trenutno stanje howe je na slici,čeka se šina i nosači optike,uzeo sam ocjevljeni mehanizam .308,kundak B&C medialist "tactical 8-)",warne šina s nosačima,vortex viper optika, preporuka je bila prijatelja iz SLO koji pored 2.howe(treća u dolasku) ima i dosta skupih komada,pa sad...vidjet ćemo,mada sam i sam svojevremeno gledao polovne trg,ssg i ostale ;)
Attachments
P2100010.JPG

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 10 Feb 2015, 18:02

to je to

gdje nabavio kundak i da li si imao kakvih problema s njim.. riječ je da B&C kundaci često treba dodatno prilagođavati

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 10 Feb 2015, 18:32

Kundak sam uzeo u Americi,nikakvih problema nije bilo,osim...,kundak ima alu blok,ali je potrebno napraviti "bedding" samo na prednjem djelu jer postoji zračnost od 1,5 mm(sanduk-alu blok)),neki su to rješavali i dodavanjem djelova mjernih listća,mada se preporuća "bedding"

elektricar86
Razvodnik
Razvodnik

Post by elektricar86 » 10 Feb 2015, 23:40

sjekira wrote:
elektricar86 wrote:
lex-lutor wrote:
:D
uvijek se možeš učlaniti u LD Zec iz Žminja.. si bezak? šalim se :)
Nekada sam živio tamo, sportskih klubova nemaš pa češ morati do Pule, a tamo biraj pažljivo.
Onda moren i u LG Voganj iz Savičente,mi je blize. :D
Zezam se :) ,i ne,nisan bezak :D .
Ma nije frka ni do pule otici,ali da je neki klub koji ima razumjevanja za pocetnike bez vlastitog oruzja.
Mogu ja i sa zracnom plinkat :) ,bitno mi je da se uclanim,da steknem iskustva,pokupim korisne info od starih clanova,i najbitnije da jednog dana mogu na MUP-U zatrazit nabavnu za sport i rekreaciju.
Jer,volio bih u dogledno vrijeme imati malokalibarsku pusku,i CZ75,ako bog da. :)

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 13 Feb 2015, 10:32

Evo jedno zanimljivo testiranje tvornickog streljiva HPBT, 308 win. razni proizvodjaci.
http://www.snipercentral.com/308-match- ... son-168gr/

Sve u svemu, tko moze postici grupu 0.5 moa, konkurentan je. Barem ja to tako vidim.
Norma je postigla 0.157 moa grupu, na remingtonu.
Turn better into best!

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 13 Feb 2015, 14:54

Sve je to ok,ali dok ne punimo sami,uzalud,a i gdje doći do takvog streljiva?,prije nekoliko dana zovem Rebec za hornady sst,ništa,da treba nekakva dozvola za transport koja se ishoduje ......odustao.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Apr 2017, 17:30

Ajmo decki da malo ozivim temu, vidimo po zadnjim postovima proteklih dana da se nabavljaju nove puske za najtecanja. A i treba uvijek razmisljati o eventualnoj promjeni inventara.
Pa da vidimo kako nas sjecanje sluzi, i koje puske pamtite da ste vidjeli po LR natjecanjima, u zanjih par godina, jer vidim da je zadnji post u ovoj temi od pred dvije godine, a stvari se mijenjaju?

vrijeme je da se malo analizira trenutna situacija i konkurentnost na natjecateljskoj sceni.

Elem, od onoga sto pamtim:

Steyr SSG 69
Steyr SSG 04
Tikka t3, sporter, tac, varmint
Sako TRG 22, 42
zastava 707
Remington 700
Howa 1500
Blaser 08, grs kundak.

Da li pamtite jos nesto vrijedno spomena, u varijanti tvornicke serijske puske?
Turn better into best!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 21 Apr 2017, 07:24

CZ550,Savage i sve više custom pušaka.

Post Reply