Novi model HS-a

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
fricky
Desetnik
Desetnik

Re: Novi model HS-a

Post by fricky » 03 Nov 2008, 21:58

renato0013 wrote:
debeli wrote:Kazu ameri da je ovo novi HS, navodno novi model XD-M

evo danas ga registrirah
cijena 5300 kn
slike na hr.rec.oruzje.binaries grupi
neznam kako stavit ovdje
To si kupio u kalibru .40S&W ako sam dobro skuzio, a jel znas koliko kosta verzija u cal, 9mm??
Da li znas kako se ponasa novi HS u cal. 9mm, dali je tko mlo pucao vec??
I da li se moze kupiti u Karlovcu??

Ma mislim se o kupovini stare ili nove verzije-nisam pametan vise!!
Hvala

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 04 Nov 2008, 08:38

Nisi dobro skužio, da si bolje pogledao sliku, vidio bi da je u okviru 19 metaka, a na zatvaraču piše 9 mm
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 04 Nov 2008, 13:05

A sorry, na brzinu sam preletio nove postove u temi, pa sam krivo skuzio jer se govorilo o cal. 40 S&W, a steta malo mije previse love za taj pistolj , nevjerovatno da su digli cijenu skoro za 1700kn u odnosu na predhodni model , u USA se XDM 40 S&W prodaje po 550 $.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 05 Nov 2008, 23:36

Uvijek je nešto domaće što se prodaje vani jeftinije tamo nego ovdje. A iako je pištolj i lijep i moćan i najvećeg kapaciteta u klasi, cijenom se opasno približio Glocku, barem kod nas, što bi moglo predstavljati problem. Glock je ipak već podugo u upotrebi.

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 09 Nov 2008, 16:37

Da cijena novog HS-a u kalibru 9x19 je kako sam i ja čuo 5300 kuna, a 5700 za duoton verziju i to izravno u tvornici, također treba računati i ne par sto kuna marže koju će staviti daljnji distributeri, za one koji ne planiraju kupnju u tvornici, znači u konačnici je čak i malo skupli od Glocka 17, koji se zaista dokazao u mnogim prilikama glede pouzdanosti, a i što se tiče površinske zaštite (iz osobnog iskustva sam se uvjerio da je površinska zaštita na glocku kvalitetnija jer unatoč intenzivnijoj eksploataciji glock nikada nije zahrđao dok HS 2000 je. Također me posebno živcira ta, mogučnost, koja je prisutna još od vremena izvoza CZ-a 99 u SAD, a to smo valjda kao i mnoge druge loše stvari naslijedili iz nekih bivših sustava i vremena, primjerci "rađeni je za izvoz" i primjerci za nas "jadnike" koji živimo u RH, ako je to normalno onda želim za iste novce ili čak manje biti vlasnik Glocka koji je onda iz ove perspektive rađen za izvoz). Također ne treba zaboraviti na vrlo kvalitetne cijevi kod Glocka koje su poligonalne, što rezultira večim izlaznim brzinama zrna, manjem prljanju tj. lakšem čišćenju i održavanju, a samim time i su i dugotrajnije, što je vrlo važno pogotovo kod sportskih srijelaca u bilo kojoj disciplini (dok sam na HS-u 2000 nakon 2 godine i ispucanih 1500-2000 metaka morao mijenjati izvlakač jer je oslabio i nije izvlačio čahure van, pa sam imao zastoje zbog čega sam na nekoliko tekmi umjesto gušta imao gorak okus u ustima uz sretnu okolnost što je to bilo samo natjecanje, a ne nekakva "ne daj Bože" situacija u kojoj je čovjek mogao izgubiti glavu a ne par bodova i nekoliko mjesta na rang listi). Moram priznati da me ta cijena malo razočarala, nema sumnje radi se o dobrom oružju, ali da zbog toga što, kada sve rezimiramo, ima za 2 komada streljiva veči kapacitet spremnika, bude skuplji od Glocka, mislim da su trebali izaći u susret korisnicima oružja u Hrvatskoj, a pogotovo osobama koje su ukazale povjerenje HS Produktu kupnjom i korištenjem HS-a 2000, te ih na taj način i pomogli u njihovom razvoju i marketingu, pucajući po svijetu (mislim na natjecanja) s njihovim proizvodom. U najmanju ruku mislim da je pametnije malo pričekati i vidjeti kako će se pokazati u eksploataciji i da li će pokazati mane kao stariji brat, te se onda odlučiti za nabavku, a toplo se nadam da neće biti razlika u kvaliteti primjeraka za izvoz i primjeraka za raju u RH koje ćemo plačati skuplje nego kupci u SAD-u.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 09 Nov 2008, 18:49

Apsolutno se slažem, tu svakako ima nešto. Vidjet ćemo...

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 09 Nov 2008, 20:04

Ice wrote:Da cijena novog HS-a u kalibru 9x19 je kako sam i ja čuo 5300 kuna, a 5700 za duoton verziju i to izravno u tvornici, također treba računati i ne par sto kuna marže koju će staviti daljnji distributeri, za one koji ne planiraju kupnju u tvornici, znači u konačnici je čak i malo skupli od Glocka 17, koji se zaista dokazao u mnogim prilikama glede pouzdanosti, a i što se tiče površinske zaštite (iz osobnog iskustva sam se uvjerio da je površinska zaštita na glocku kvalitetnija jer unatoč intenzivnijoj eksploataciji glock nikada nije zahrđao dok HS 2000 je. Također me posebno živcira ta, mogučnost, koja je prisutna još od vremena izvoza CZ-a 99 u SAD, a to smo valjda kao i mnoge druge loše stvari naslijedili iz nekih bivših sustava i vremena, primjerci "rađeni je za izvoz" i primjerci za nas "jadnike" koji živimo u RH, ako je to normalno onda želim za iste novce ili čak manje biti vlasnik Glocka koji je onda iz ove perspektive rađen za izvoz). Također ne treba zaboraviti na vrlo kvalitetne cijevi kod Glocka koje su poligonalne, što rezultira večim izlaznim brzinama zrna, manjem prljanju tj. lakšem čišćenju i održavanju, a samim time i su i dugotrajnije, što je vrlo važno pogotovo kod sportskih srijelaca u bilo kojoj disciplini (dok sam na HS-u 2000 nakon 2 godine i ispucanih 1500-2000 metaka morao mijenjati izvlakač jer je oslabio i nije izvlačio čahure van, pa sam imao zastoje zbog čega sam na nekoliko tekmi umjesto gušta imao gorak okus u ustima uz sretnu okolnost što je to bilo samo natjecanje, a ne nekakva "ne daj Bože" situacija u kojoj je čovjek mogao izgubiti glavu a ne par bodova i nekoliko mjesta na rang listi). Moram priznati da me ta cijena malo razočarala, nema sumnje radi se o dobrom oružju, ali da zbog toga što, kada sve rezimiramo, ima za 2 komada streljiva veči kapacitet spremnika, bude skuplji od Glocka, mislim da su trebali izaći u susret korisnicima oružja u Hrvatskoj, a pogotovo osobama koje su ukazale povjerenje HS Produktu kupnjom i korištenjem HS-a 2000, te ih na taj način i pomogli u njihovom razvoju i marketingu, pucajući po svijetu (mislim na natjecanja) s njihovim proizvodom. U najmanju ruku mislim da je pametnije malo pričekati i vidjeti kako će se pokazati u eksploataciji i da li će pokazati mane kao stariji brat, te se onda odlučiti za nabavku, a toplo se nadam da neće biti razlika u kvaliteti primjeraka za izvoz i primjeraka za raju u RH koje ćemo plačati skuplje nego kupci u SAD-u.
do razlike u cijeni dolazi jer ti lijepo na cijenu sistolja prvo zaracunaju porez na luksuz 30% pa onda na to pdv
ovaj koji sam ja kupio je namjenjen usa trzistu i ne vjerujem da ce pokrenuti posebnu liniju manje kvalitetnih za rh

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 09 Nov 2008, 22:19

Hm, odlične opservacije za budućeg kupca koji dvoji između HS2000, XD-a i Glocka 17. Jedino što bi moglo biti uzrokom kupovine lošijih primjeraka sa proizvodne trake može, govorim sa stanovišta proizvodnje, biti završna kontrola, odnosno kontrola kvalitete. Moguće, ali ne znam je li i vjerojatno, budući se radi o izvozu, proizvod se podvrgava strožoj kontroli kvalitete, nego oni namjenjeni našem tržištu, koje je samo po sebi i maleno i beznačajno, ako se gleda ukupna razina proizvodnje i broj proizvedenih komada.

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 10 Nov 2008, 00:31

Renato 013 misliš da na Glock i ostala oružja ne zaračunavaju sva davanja koja i na XD ili HS,naravno da zaračunavaju itekako, tako da ne shvaćam najbolje taj tvoj argument, a što se tiče primjeraka za SAD i ove za RH naravno da nisam mislio da će formirati novu proizvodnu liniju, ali kao i u svakoj proizvodnji naravno da nastaje jedan dio proizvoda koji ne udovoljavaju strogim i zahtjevnim kriterijma distributera u SAD-u, ako imaš nekoga u tvornici pouzdanog tko će ti omogućiti da kupiš primjerak koji je trebao biti izvežen za SAD, odlično,no mi ostali ćemo se morati nadati da smo za svoje novce dobili primjerak makar blizu kvaliteti primjeraka koji se izvoze (što nije bio slučaj s mojim HS-om 2000 iako su mi govorili da je to isti proizvod ili se, ako je zaista istina da nema razlika naprosto radi o proizvodu koji je prilično inferioran u odnosu na Glocka, što se iskreno nadam da nije)

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 10 Nov 2008, 01:51

shooter9 wrote:Bio sam na testiranju novog HS-XD u kal.40SW, i pucao iz njega rapid fire .Moje mišljenje...previše skače , predug hod pri okidanju i pretvrdo okidanje, ostalo OK. Treba ga još dotjerati!!!!!!!!
Ha,ha,ha...
Prvo to nije bilo testiranje XDM-a već prezentacija...
A ti dragi moj prvo se nauči držati oružje pa tek onda lupaj komentare. :A23:

P.S.Ili kako ti kažeš prestar se da mijenjaš nešto sto si godinama krivo radio! Ne bi on skakao da ti znaš držati pištolj...
Nego, nabi te onaj kolega, po godinama i težini :A31: , iz Osijeka u seniorima na Steel Challengu!? :A03:

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 10 Nov 2008, 01:55

nobile157 wrote:Činjenica je da HS ima loš brunir koji se skida samim stavljanjem u holster, dok novi HS koji ima oznaku 9 nema tih problema. A vjerojatno su nešto poboljšali za USA.

Svi modeli HS/XD (nova nomenklatura označavanja je uvedena radi boljeg raspoznavanja prema kalibrima pa tako imamo HS9 i dr.) se od 2005. godine podvrgavaju Tenifer zaštiti!!!
To je upravo to poboljšanje ali ne samo za SAD-e! :A10:

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 10 Nov 2008, 01:59

Mike_Torello wrote:govorim za ove modele sto jednako izgledaju a ne na novi najnoviji XD...
nego za one sto su tvrdili da je HS i XD jedno te isto samo je razlika sto pise na ruckama a ocito nije.
Taj iz tvornice lupa gluposti!
Jer da je imalo pismen ne bi radio na sklapanju već bio radio u konstruktorskom odjelu tj.razvojnom. A možda bi i direktor bio!

Ponovljam ponovo: radi se o istom modelu oružja samo s drugačijim pečatima radi američkih zakona!

Onaj tko ne vjeruje ne mora! :A19:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Nov 2008, 09:22

trazio sam da mi uslika na zidu hale za slaganje slike shema za slaganje XD i HS-a, no kako nema mob s kamerom to ce malo pricekati... zasto im je onda razlicita vremenska norma za zlaganje HS i XD? a?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 10 Nov 2008, 10:21

Ice wrote:Renato 013 misliš da na Glock i ostala oružja ne zaračunavaju sva davanja koja i na XD ili HS,naravno da zaračunavaju itekako, tako da ne shvaćam najbolje taj tvoj argument, a što se tiče primjeraka za SAD i ove za RH naravno da nisam mislio da će formirati novu proizvodnu liniju, ali kao i u svakoj proizvodnji naravno da nastaje jedan dio proizvoda koji ne udovoljavaju strogim i zahtjevnim kriterijma distributera u SAD-u, ako imaš nekoga u tvornici pouzdanog tko će ti omogućiti da kupiš primjerak koji je trebao biti izvežen za SAD, odlično,no mi ostali ćemo se morati nadati da smo za svoje novce dobili primjerak makar blizu kvaliteti primjeraka koji se izvoze (što nije bio slučaj s mojim HS-om 2000 iako su mi govorili da je to isti proizvod ili se, ako je zaista istina da nema razlika naprosto radi o proizvodu koji je prilično inferioran u odnosu na Glocka, što se iskreno nadam da nije)
ma govorio sam o razlici cijene rh i usa za xdm - nisam usporedjivao cijene razlicitih modela
a to sa kontrolom kvalitete moze biti da ih odvajaju - ali u pitanju su malo jace tehnologije i strojevi, za razliku od rukom vodjenih tokarilica i glodalica, tako da je razlika izmedju najboljeg i najlosijeg dijela minimalna
za razliku od hs-95 kojeg sam unistio sa priblizno 4000 komada 9x19 i cz75b kojeg sam sahranio sa priblizno 19000 kom 9x19
za ovaj novi vodim evidenciju o svakom ispaljenom metku - zasad je to 413 kom bez zastoja i kvarova - nemam vremena vise inace bi bilo vise
sve ostalo me ne zanima jer kad sahranim xdm-a kupujem glock 17 novi i vodim evidenciju
dakle za 6-7 godina cemo vidjeti sto je bolje i nitko me nece moci razuvjeriti

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 10 Nov 2008, 13:45

renato0013 wrote:kad sahranim xdm-a kupujem glock 17 novi i vodim evidenciju
dakle za 6-7 godina cemo vidjeti sto je bolje i nitko me nece moci razuvjeriti
U potpunosti se slažem s tobom i to je najbolj inačin da se čovjek uvjeri u nešto, ali sam se ja nažalost na primjeru HS-a 2000 uvjerio u ono što sam napisao ranije, što me je vrlo razočaralo jer sam bio ponosan na pouzdanost mog HS-a 2000 sve dok mi se nisu dogodile stvari koje sam opisao (izvlakač) i ne znam da li sam prije opisao pojavu hrđe koja je čak nagrizla materijal navlake u dubinu, ne puno jer sam je uočio ne vrijeme da ne napravi veću štetu na pištolju, što mi se na Glocku unatoč nošenju,ljeti, ispod odjeće u kontaktu sa golim tjelom (znoj) nije nikada dogodilo. Stoga me je strah za XDM dati toliki novac, a tek se treba dokazati u praksi jer su i o HS-u 2000 pisani hvalospjevi, ali sam doživio nešto suprotno. Koliko sam čuo nekolicina najboljih IPSC strijelaca u RH puca sa XDM-ovima od nedavno, a svi su do sada pucali sa Glockom 17, bit će interesantno čuti njihova iskustva nakon nekog vremena. Nadam se da će biti pozitivna pa da se i ja odlučim na kupovinu jednoga.

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 10 Nov 2008, 16:17

Mike_Torello wrote:trazio sam da mi uslika na zidu hale za slaganje slike shema za slaganje XD i HS-a, no kako nema mob s kamerom to ce malo pricekati... zasto im je onda razlicita vremenska norma za zlaganje HS i XD? a?

Ne želim ulaziti u gluposti tog lika,ali kako mi se čini očito je nepismen i neke stvari mu je teže pokopčati... Tko zna što je on vidio?!?!
A kako širi laži i činjenice (razlika je jedino u pečatima i brizganju polimera u druge kalupe) mislim da bi se trebao potruditi otkriti tko je i srediti mu otkaz!
Toliko o njegovim sranjima!
:A29:

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 10 Nov 2008, 16:29

Ice wrote:Renato 013 misliš da na Glock i ostala oružja ne zaračunavaju sva davanja koja i na XD ili HS,naravno da zaračunavaju itekako, tako da ne shvaćam najbolje taj tvoj argument, a što se tiče primjeraka za SAD i ove za RH naravno da nisam mislio da će formirati novu proizvodnu liniju, ali kao i u svakoj proizvodnji naravno da nastaje jedan dio proizvoda koji ne udovoljavaju strogim i zahtjevnim kriterijma distributera u SAD-u, ako imaš nekoga u tvornici pouzdanog tko će ti omogućiti da kupiš primjerak koji je trebao biti izvežen za SAD, odlično,no mi ostali ćemo se morati nadati da smo za svoje novce dobili primjerak makar blizu kvaliteti primjeraka koji se izvoze (što nije bio slučaj s mojim HS-om 2000 iako su mi govorili da je to isti proizvod ili se, ako je zaista istina da nema razlika naprosto radi o proizvodu koji je prilično inferioran u odnosu na Glocka, što se iskreno nadam da nije)
Svaki HS odnosno sad HS9 ili neki drugi u zavisnosti od kalibra uključujući i najnoviji XDM su jednake kvalitete!
Nema razlike između modela za SAD i modela za ostatak svijeta pa tako i Hrvatsku!
Taj tko ti iz tvornice prodaje "banane" i ostala "egzotična voća" očito bi trebao raditi kao piljar a tamo se zaposlio preko veze pa sad stvara urbane legende na temu razlika HS i XD.

Btw.ja sam na svojem HS 2000 u razdoblju od 4 godine ispalio nešto imeđu 48-52 000 komada streljava,što tvorničkih što ručno punjenih i jedino što mi se dogodilo jest da mi je pukla opruga mehanizma za okidanje. Tad je repariran u tvornici i okupan u Teniferu. U tome razdoblju imao sam samo 3 zastoja i sva 3 su bila ista. Radilo se o klasičnom "double feed" zastoju. Indikativno je da se u svim slučajevima radilo o Sellier & Bellot čahurama iz iste problematične serije.
Činjenica o samo 3 zastoja sama po sebi jasno govori u prilog pouzdanosti pištolja.

Rješenje izvlakača na HS-u jest takvo kakvo je, pomoću lisnate opruge, i ono je nešto što bi realno gledajući bila mana.
Ipak pištolji odlično funkcioniraju, i na kraju uvijek problem bude u vlasniku.

I na kraju tko kaže da su izvlakači na GLOCK-u odlični?!?!
Pa ja sam dosad na svojoj .45-ici slomio 4 izlakača!

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 10 Nov 2008, 21:28

BojnikPerGall wrote:
ja sam gledao kako ispada izvlakac iz glock-a na jednom natjecanju - i u trenu dobijes repetirku

sad bi netko mogao na temelju ova dva napisa izvuci zakljucak da je glocku najveca mana izvlakac.........
nigdje kraja babama
nigdje dosad nisam hvalio hs ili xdm i nisam kudio glock - jednostavno sam samokritican pa kazem da malo znam i da cu probati malo vise pa donijeti zakljucak
zivi bili pa vidjeli

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 10 Nov 2008, 21:41

renato0013 wrote:
BojnikPerGall wrote:
ja sam gledao kako ispada izvlakac iz glock-a na jednom natjecanju - i u trenu dobijes repetirku

sad bi netko mogao na temelju ova dva napisa izvuci zakljucak da je glocku najveca mana izvlakac.........
nigdje kraja babama
nigdje dosad nisam hvalio hs ili xdm i nisam kudio glock - jednostavno sam samokritican pa kazem da malo znam i da cu probati malo vise pa donijeti zakljucak
zivi bili pa vidjeli
Ma svaka mehanika ima problema, jedna više a jedna manje itd.
Najbolje je samo biti realan i pokušati izvući najbolje što od tuđih, što od svojih iskustava...

I kao i svaki drugi pištolj i GLOCK ima puno problema, no da je jedan od "out of the box" pištolja iz samog vrha, jest svakako!

Samokritičnošću izvlačiš najbolje iz sebe!

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 10 Nov 2008, 23:34

Slažem se tu smo da podijelimo iskustva i izvučemo neke zaključke iz njih, nažalost moja su takva sviđalo se to nekom ili ne!

Post Reply