BROWNING MK III(HP 35)
BROWNING MK III(HP 35)
Pozdrav! Zanima me kakav je pistolj browning hp 35, mk III? Imam priliku dobiti potpuno novog za 1000 kuna, ali doslovno novog? Pistolj bi mi trebao za ispaliti par metaka godisnje, za reci da imam pistolj, za uzeti ga sa sobom u lov i slicno! Pitam iz razloga jer mi se onako na prvu bas svidio iako imam boljih pistolja od njega, ali stanje i cijena me nekako nukaju da uzmem i njeva!
BUM BUM...
Re: BROWNING MK III(HP 35)
Imam takav ako je baš Browning onda je dobar moj je bio u jednoj zaštitarskoj firmi dok nije propala pa su prodavali pištolje.
Nije za streljaštvo(ustvari mogao bi biti kada bi se maknula blokada da može spustiti kokot kada okvir nije u njemu), mada i to ovisi o strijelcu, ja sam imao prosjek 8,7 jer je single action.
Ako ti treba samo za reći imam gun, to ti je i više nego dovoljno, pravi "muški" gun posljednji projekt oca colta 1911 i službeno oružje dosta vojski diljem svijeta.
Ako je u dobrom stanju svakako simpatična igračka.
Pozdrav!
Nije za streljaštvo(ustvari mogao bi biti kada bi se maknula blokada da može spustiti kokot kada okvir nije u njemu), mada i to ovisi o strijelcu, ja sam imao prosjek 8,7 jer je single action.
Ako ti treba samo za reći imam gun, to ti je i više nego dovoljno, pravi "muški" gun posljednji projekt oca colta 1911 i službeno oružje dosta vojski diljem svijeta.
Ako je u dobrom stanju svakako simpatična igračka.
Pozdrav!
Koja je razlika mk2 i mk3, jer i ja imam priliku dobiti jednog jako povoljno?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Da, browning je! Na sto mislis kada pitas da li je browning? Ima li kopija ili...? I ako ti nije problem da mi pojasnis ovo sto si naveo...Cemu smeta ta blokada pri streljastvu, te sto si mislio kad si napisao da imas 8,7 jer je single action(da li je bolje da je single ili ne)?James wrote: Nije za streljaštvo(ustvari mogao bi biti kada bi se maknula blokada da može spustiti kokot kada okvir nije u njemu), mada i to ovisi o strijelcu, ja sam imao prosjek 8,7 jer je single action.
Pozdrav!
BUM BUM...
Nekakva razlika je u nisanima i u zavrsnoj obradi, tj zastiti(brunaza ili neki drugi postupak). Mislim da su i korice(rucke) malo drugacije! U enciklopediji "PISTOLJI I REVOLVERI" su isti na slikama tako da ni ja nisam pametan! Inace, mehanicki gledano, to su dva potpuno ista modela!RANGER94 wrote:Koja je razlika mk2 i mk3, jer i ja imam priliku dobiti jednog jako povoljno?
BUM BUM...
Mislim da je razlika u nišanima, ručkama( neke su bakelitne a neke drvene), i u kočnici, naime vidio sam da stariji modeli ( valjda MkII) imaju kočnicu samo sa jedne strane a noviji ( kao moj ) imaju kočnicu sa obije strane.Pozz.RANGER94 wrote:Koja je razlika mk2 i mk3, jer i ja imam priliku dobiti jednog jako povoljno?
Pitao sam dali je Browning jer kod nas je česta pojava i argentinski FM i njemački Mauser koji su u biti kopije belgijskog.berbenn wrote:Da, browning je! Na sto mislis kada pitas da li je browning? Ima li kopija ili...? I ako ti nije problem da mi pojasnis ovo sto si naveo...Cemu smeta ta blokada pri streljastvu, te sto si mislio kad si napisao da imas 8,7 jer je single action(da li je bolje da je single ili ne)?James wrote: Nije za streljaštvo(ustvari mogao bi biti kada bi se maknula blokada da može spustiti kokot kada okvir nije u njemu), mada i to ovisi o strijelcu, ja sam imao prosjek 8,7 jer je single action.
Pozdrav!
Blokada dodatno utvrđuje okidanje i činiga "hrapavijim", moj prosjek pogodaka u preciznom dijelu natjecanja je bio 8,7 to znači da sam od mogućih 100 krugova pogodio 87 ( centar na meti je 10 pa 9 pa 8)što nije nešto ako se gleda nastup nekih klupskih kolega sa "sređenim pištoljima(olakšano okidanje, mikrometarski nišani, itd...), ali nije loše ako se uzme u obzir da je moj HP čisto serijski(okidanjekruto, obični nišani, serijske ručke...).
Sda dolazim na "single action" okidanje kod "double action" pištolja treba izvlačiti tj. okidač ima hod pa onda okida, kod HP-a tog hoda nema (ima ali je to slobodni hod povučeš i dođe na tvrdo i nakon toga okida dok kod "double actina" povučeš pa dođe na tvrdo pa još moraš vući po tvrdom pa onda okida).
Sve u svemu za mene lijep klasični pištolj kakvi se više ne rade, tisuću kuna je dobra cijena ako je očuvan, moj je '96 godište i bio je dosta nošen, ali kako su ga imali zaštitari nije pucano iz njega pa je mehanički beba.
Pozdrav!
A ha, to znam za mauser i FM 90, nego sam mislio da mozda moze pisati made in Belgium, a opet biti od nekud drugo...Znam da ih je nekad davno, za vrijeme drugog svjetskog rata radila i Canada, ali su umjesto 6, imali 4 zlijeba u cijevi! Ali to je trajalo kratko... Fm 90 nije neki pistolj, a ni mauser nista ekstra! Malo sam se raspitao danas pa mogu reci da pistolj ima pohvale! Ipak nije za streljastvo, ali bi se uz doradu dalo dobro pucati! A tebi mogu reci da si dobar pucac posto si sa obicnim nepreradjenim pistoljem postigao 87 pogodaka! Svaka cast! Ja inace pucam sa solidno preradjenom ČZ 75! Nemam se onda sto dvoumiti nego ga uzeti pa neka stoji u kolekciji! Steta je propustiti novu, a jeftinu stvarcicu...
BUM BUM...
Upravo tako!
Pa znao sam biti ibolji sa revolverom (možda mi zato i "leži" ovo "single action" okidanje), ali čeza zna biti ubojita u pravim rukama (klubski kolega zna imati 49 - 50 krugova od 50 mogućih).
Ja pucam sa ĆZ 75 -SP01, nisam se nešto iskazao na zadnjem turniru ali treba trenirati a to mi fali.
Pozdrav!
Pa znao sam biti ibolji sa revolverom (možda mi zato i "leži" ovo "single action" okidanje), ali čeza zna biti ubojita u pravim rukama (klubski kolega zna imati 49 - 50 krugova od 50 mogućih).
Ja pucam sa ĆZ 75 -SP01, nisam se nešto iskazao na zadnjem turniru ali treba trenirati a to mi fali.
Pozdrav!
Sp-01 je samo takav stroj! Ja obozavam zbrojovku! 75-ica se da tako dobro istunirati da joj tri puta skuplji pistolji ne mogu nista... Od svake dorade postoji jos jaca, ali skinuti okidanje, staviti rucke i mikrometarski nisan, sasvim je dovoljno! Ako me uhvati zuta minuta onda cu jednu srediti da bude vrh vrhova...A onda se pitam cemu to kada vec imam 75 i 75B. Bolje onda uzeti shadowa ili TS-a! Bunis me kada pises o single actionu! U biti, koliko sam skuzio, zelis reci da se single action na browningu ipak razlikuje od single actiona na 75-ici npr., a da je slican single actionu na revolveru! Jel tako?James wrote:Upravo tako!
Pozdrav!
BUM BUM...
Ne znam kakav je SA (single action) na ČZ, sve moje čeze (75B, 75-SP01 i 97B) su DA (double action), ali da okidanje na HP-u me jako podsjeća na moj S&W 686.berbenn wrote:Sp-01 je samo takav stroj! Ja obozavam zbrojovku! 75-ica se da tako dobro istunirati da joj tri puta skuplji pistolji ne mogu nista... Od svake dorade postoji jos jaca, ali skinuti okidanje, staviti rucke i mikrometarski nisan, sasvim je dovoljno! Ako me uhvati zuta minuta onda cu jednu srediti da bude vrh vrhova...A onda se pitam cemu to kada vec imam 75 i 75B. Bolje onda uzeti shadowa ili TS-a! Bunis me kada pises o single actionu! U biti, koliko sam skuzio, zelis reci da se single action na browningu ipak razlikuje od single actiona na 75-ici npr., a da je slican single actionu na revolveru! Jel tako?James wrote:Upravo tako!
Pozdrav!
Pozdrav!
Cekaj, moje ČZ su DA/SA(i uvijek se puca iz SA), a i 97-ica koju sam imao je bila DA/SA! Kako to da su tvoje SA?James wrote: Ne znam kakav je SA (single action) na ČZ, sve moje čeze (75B, 75-SP01 i 97B) su DA (double action), ali da okidanje na HP-u me jako podsjeća na moj S&W 686.
Pozdrav!
BUM BUM...
A sad jedno malo razocaranje za mene jutros! Isao sam vidjeti browning kod ovog sto mi ga misli dati jeftino... Covjek je fan browninga, kopija itd! Ovaj kojeg on daje za 1000 kuna je FM 90 i je kao nov, ali to ne zelim! Ima i originalnog browninga kojeg isto prodaje, ali nije mk3 nego mk2 i nije cijena 1000 nego 2500! E sada mi kazite vrijedi li to toliko i da li je mk2 jeftiniji, losiji, gori od mk3? Mislim da su tehnicki isti ali sam se nekako psihicki pripremio imati zadnji uradjeni model od browninga hp-a(mk3)!
BUM BUM...
Sorry , imaš pravo ja sam se krivo izrazio, mislio sam da su moje sve DA/SA pod samo SA sam mislio na prerade kod nekih klubskih kolega ( a i ostalih kolega strijelaca) koji su ugradili samo SA okidanje na svoje strojeve.berbenn wrote:Cekaj, moje ČZ su DA/SA(i uvijek se puca iz SA), a i 97-ica koju sam imao je bila DA/SA! Kako to da su tvoje SA?James wrote: Ne znam kakav je SA (single action) na ČZ, sve moje čeze (75B, 75-SP01 i 97B) su DA (double action), ali da okidanje na HP-u me jako podsjeća na moj S&W 686.
Pozdrav!
Pozdrav.
Da to sam i mislio FM 90 se i kreće tu negdje, a HP jest oko 2500kn.berbenn wrote:A sad jedno malo razocaranje za mene jutros! Isao sam vidjeti browning kod ovog sto mi ga misli dati jeftino... Covjek je fan browninga, kopija itd! Ovaj kojeg on daje za 1000 kuna je FM 90 i je kao nov, ali to ne zelim! Ima i originalnog browninga kojeg isto prodaje, ali nije mk3 nego mk2 i nije cijena 1000 nego 2500! E sada mi kazite vrijedi li to toliko i da li je mk2 jeftiniji, losiji, gori od mk3? Mislim da su tehnicki isti ali sam se nekako psihicki pripremio imati zadnji uradjeni model od browninga hp-a(mk3)!
E sada sa FM nemam iskustava, ja ga nisam htio uzeti, ali to je zato što sam za istu cijenu kod istog čovijeka imao i HP.
Ne znam što ti savjetovati HP je original a FM kopija, mada to ne mora ništa značiti...
Pozdrav.
Vidjet cu! Volio bih ga imati posto taj pistolj pise povijest... U biti on mi govori da je mk2, a ja koliko sam od prije par dana prolistao i pogledao, mi se cini da je mk3! Jer mk3 je naprijed skroz ravan, a na mk2 naprijed 2mm viri cijev i prsten oko nje! Mislim da je mk3! Aj budi pametan! Al kako god da je, nov je i osim cijene mislim da ne bi trebalo biti problema jer su mehanicki mark II i mark III isti! Sto vise modela, to gore!
BUM BUM...
Koliko se ja kužim ovaj od frenda bi trebao biti MkII prednji nišan zaobljen, uski nišani, bakelitne drške i kočnica samo sa jedne strane.
pozdrav!
pozdrav!
Na slikama u enciklopediji mk2 isto ima kocnicu sa obe strane! Ovaj ima plasticne rucke, sprijeda je ravan, a nisani pomicni, sprijeda i straga! To bi trebao biti mk3. Jel tvome sprijeda kada gledas u cijev ravan zavrsetak ili cijev viri(prsten viri 2mm)? To bi moglo rijesiti anegdotu...
BUM BUM...
Moj je '96 godište ( po serijskom broju), pokušao sam uplodati slike ali ne ide, moj ima "bushing" koji izlazi nekih 0,5mm, pa sad ne znam.berbenn wrote:Na slikama u enciklopediji mk2 isto ima kocnicu sa obe strane! Ovaj ima plasticne rucke, sprijeda je ravan, a nisani pomicni, sprijeda i straga! To bi trebao biti mk3. Jel tvome sprijeda kada gledas u cijev ravan zavrsetak ili cijev viri(prsten viri 2mm)? To bi moglo rijesiti anegdotu...
Oces li moci staviti sliku, to me toliko interesira?! Ovom se micu i prednji i zadnji nisan, i po tom bi onda isto mogao biti mk3!
BUM BUM...