NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by berbenn » 31 Mar 2015, 15:43

Sto ce biti problem sa preradama?
BUM BUM...

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 31 Mar 2015, 17:44

Oružje kod kojega su npr. preradom u lovačko dirani i mijenjani originalni djelovi neće proći ponovnu registraciju, tj. produženje. Cijevi od mitraljeza i sl. ...

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 31 Mar 2015, 17:58

Iggy wrote:Oružje kod kojega su npr. preradom u lovačko dirani i mijenjani originalni djelovi neće proći ponovnu registraciju, tj. produženje. Cijevi od mitraljeza i sl. ...
Zašto ne ako takva puška ima cip test zašto ne bi prošla ponovnu registraciju? znam par ljudi koji su odnjeli takve puške na cip test , opet ovi koji pišu zakone nisu razmišljali , po ovom novom prijedlogu zakona ponovnu registraciju ne bi trebalo proci 70 % oružja jer nijedan HS , nijedan S&W i bilo koje drugo američko oružje oružje koje je direktno došlo iz Amerike nema cip test ili valjanu tormentaciju , TT , makorovi , m98 , m48 , papovke da ne nabrajam prosli smo vec tu temu.
U SLO oružje koje je jednom registrirano ukoliko nije(u međuvremenu) čačkano po brojevima i sl, dok je kod vlasnika bez obzira na produžavanje ne treba imati cip test(ukoliko nije imalo kod prve registracije), tek kod promjene vlasnika to treba napraviti ako ga nema.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 31 Mar 2015, 19:04

Berto wrote:
Iggy wrote:Oružje kod kojega su npr. preradom u lovačko dirani i mijenjani originalni djelovi neće proći ponovnu registraciju, tj. produženje. Cijevi od mitraljeza i sl. ...
znam par ljudi koji su odnjeli takve puške na cip test
A di su to nosili na cip test?
BUM BUM...

El Manno
Razvodnik
Razvodnik

Post by El Manno » 31 Mar 2015, 19:10

Bajke za malu dicu!

Pripremili su zakon po kome nam mogu oduzeti svo oružje u jednom danu a sad nam bacaju mrvice da nam skrenu pažnju sa žalosne istine - mitraljeske cijevi ne - ovi dijelovi ne - ovi da.....

:A24:
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 31 Mar 2015, 22:13

berbenn wrote:
Berto wrote:
znam par ljudi koji su odnjeli takve puške na cip test
A di su to nosili na cip test?
U Austriju konkretno, a može se to obaviti i u Sloveniji.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 16 Apr 2015, 22:05

Eto cuh se danas sa tetom na salteru. Oruzije nije potrebno donositi ukoliko je upisan model u oruzani list.

Svi modeli su upisani,al jedan nema veze s vezom,al bitno je da sam morao crvrnu zastavu lk70 nositi na utvrdivanje modela kod Rusana. A sve jasno ko pasulj.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 17 Apr 2015, 14:34

Ja nisam imao problema ali tko zna što će tu još biti. Ako imate mogućnosti napravite cip,onda je svatko miran.

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 17 Apr 2015, 14:48

kakav čip?

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 17 Apr 2015, 16:19

cip ne čip...Norme po kojima se utvrdjuje je li ispravno(nazovimo to tako) COMMISSION INTERNATIONALE PERMANENTE. u biti komisija za evropski standard o oruzju...
BUM BUM...

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 18 Apr 2015, 13:04

ahaaaa, a ja mislio da su se ovi naši vrli mozgovi možda i oružje sjetili čipirati

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 22 Apr 2015, 21:52

što se tiče promjene prebivališta... napokon sam to uspio riješiti.
nažalost, postupak je identičan kao da se radi o nabavi oružja prvi put. sve ispočetka, gledanje ormara, ispitivanje susjeda itd.

isto tako pitao sam tetu na šalteru, da mislim da nije zakonito da MUP RH naplaćuje 50+20 kn biljega za produženje oružnog lista jer je ovih 50 kn propisano samo za izdavanje oružnog lista.
teta se složila sa mnom, ali rekla je da su sve PU/PP još davno dobile naputak da se produženje naplaćuje 70 kn jer MUP ima mišljenje da se prilikom produženja ta radnja smatra "ponovnim izdavanjem OL i potvrdom registracije oružja". tog nezakonitog naputka se moraju svi držati...

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 22 Apr 2015, 22:21

Hackerivs wrote:što se tiče promjene prebivališta... napokon sam to uspio riješiti.
nažalost, postupak je identičan kao da se radi o nabavi oružja prvi put. sve ispočetka, gledanje ormara, ispitivanje susjeda itd.

isto tako pitao sam tetu na šalteru, da mislim da nije zakonito da MUP RH naplaćuje 50+20 kn biljega za produženje oružnog lista jer je ovih 50 kn propisano samo za izdavanje oružnog lista.
teta se složila sa mnom, ali rekla je da su sve PU/PP još davno dobile naputak da se produženje naplaćuje 70 kn jer MUP ima mišljenje da se prilikom produženja ta radnja smatra "ponovnim izdavanjem OL i potvrdom registracije oružja". tog nezakonitog naputka se moraju svi držati...
Da to je od prošle godine tako , mene sad isto to ceka cca 2000 kn

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 22 Apr 2015, 22:35

ja bi to na tvom mjestu platio, pričekao da postupak završi i onda podnio zahtjev za povrat neosnovano plaćene upravne pristojbe!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 23 Apr 2015, 10:19

Hackerivs wrote:što se tiče promjene prebivališta... napokon sam to uspio riješiti.
Kada sam mijenjao prebivalište prije godinu dana , nisam trebao ništa mijenjati u oružanim listovima.

podigo novu osobnu, došao do tete na šalter za oružje, reko o čemu se radi,kaže ona da nije potrebno ništa mijenjati. da se nije mijenjala PP i da nije potrebno upisivati novu adresu,a da oni u kompjuteru automatizmom imaju novu adresu

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 23 Apr 2015, 15:11

dobro, kod mene je ipak malo veća promjena lokacije prebivališta...

inače, u tvom slučaju ako se promijenila adresa zbog promjene naziva ulice/trga, po zakonu se to ne smatra promjenom prebivališta!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 24 Apr 2015, 07:44

Hackerivs wrote: inače, u tvom slučaju ako se promijenila adresa zbog promjene naziva ulice/trga, po zakonu se to ne smatra promjenom prebivališta!

nije taj slučaj, odselio sam kilometar dalje

vidićemo sada na produženju OL šta će biti

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 25 May 2015, 20:38

Evo mali update kaj se tiće moje nabavne.
Pošto sutra (26.05.2015) istiće zakonski rok od 60 dana za izdavanje dozvole, odlučio sam nazvati u Petrinjsku i pitati u kojoj je fazi moj zahtjev za nabavnu. Javi mi se žena i na moje pitanje o stanju mojeg zahtjeva žena mi se nimalo pristojno istrese da "...nije bilo povjerenstvo...." (ja bi kao trebao znati kaj to znači) a kada će biti onda će me nazvati i da je zakonski rok 2 mjeseca za izdavanje dozvole. Ja joj napomenem da sutra taj rok istiće pa da sam samo htio provjeriti dali je sve u redu. Žena me ko balavca preko telefona opere da nemam ja šta zvati jer če ona mene zvati kada bude povjerenstvo.
Ok, hvala lijepo i doviđenja velim.
Taj poziv desio se u 11:12h.
U 11:56h drugi ženski glas, ovaj puta ugodan i smiren mi javlja da je moja nabavna spremna i da mogu doći po nju do 15:30 radnim danom.
"Nevjerovatno" mislim si, kak sam nazval baš malo prije nekgo će "biti povjerenstvo".
Ok. Pošto radim do 17:00Hh uspijem pobjeći s posla i u 15:10h se nacrtat pred sobom 108 u Petrinjskoj. Nigdje nikog. Samo ispred mene dvojca koji su upravo završili valjda prijepis oružja jedan od drugog i rudlava "špićasta gospođa" (moj izraz za babu koju odma skužiš da je ljuta beštija) koja je upravo završila taj njihov transfer. Uljudno ju pozdravim a za odzdrav dobijem "ŠTA STE VI DOŠLI?" Velim da sam danas dobio poziv da do 15:30 mogu preuzeti svoju nabavnu. Ko da sam u osinjak jajca namočil.....Žena počela histerizirat "Ja to vama nemogu danas napravit.....ja imam 8 registracija za ispisat a do 15:30 radim......dođite neki drugi dan....ja sam ovdje sama..." Ja skamenjen....čekam da uragan prođe. Gledam ovu dvojcu...stali na vratima i čekaju....valjda da im ova domina dopusti da izađu kroz otvorena vrata.....gledamo se i ne vjerujemo kaj se dešava.
Uglavnom žena me doslovno izbacila van neobavljenog posla u 15:15h. Odoh do voditelja smjene ili šefa, neznam kaj im to dođe, da se malko porazgovaramo o PMS-u i službi u sobu 105 ali ćorak....gospona nema. Sutra ujutro idam prvo kod šefa a onda kod aždaje (ako bude radila ujutro) sa šefom pa poslije toga u Karlovac po XDM-a 3.8 9mm SS koji me već ćeka.

PozdraF

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 25 May 2015, 21:03

Izgleda da sam ja idiot bio, napravio lječnički dan prije predavanja nabavne, lječnički traje 3mj a rok za nabavnu 2 pa sam mislio ajde. Ali ako se oduži...

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 26 May 2015, 16:28

Doc77 wrote:Evo mali update kaj se tiće moje nabavne.
Pošto sutra (26.05.2015) istiće zakonski rok od 60 dana za izdavanje dozvole, odlučio sam nazvati u Petrinjsku i pitati u kojoj je fazi moj zahtjev za nabavnu. Javi mi se žena i na moje pitanje o stanju mojeg zahtjeva žena mi se nimalo pristojno istrese da "...nije bilo povjerenstvo...." (ja bi kao trebao znati kaj to znači) a kada će biti onda će me nazvati i da je zakonski rok 2 mjeseca za izdavanje dozvole. Ja joj napomenem da sutra taj rok istiće pa da sam samo htio provjeriti dali je sve u redu. Žena me ko balavca preko telefona opere da nemam ja šta zvati jer če ona mene zvati kada bude povjerenstvo.
Ok, hvala lijepo i doviđenja velim.
Taj poziv desio se u 11:12h.
U 11:56h drugi ženski glas, ovaj puta ugodan i smiren mi javlja da je moja nabavna spremna i da mogu doći po nju do 15:30 radnim danom.
"Nevjerovatno" mislim si, kak sam nazval baš malo prije nekgo će "biti povjerenstvo".
Ok. Pošto radim do 17:00Hh uspijem pobjeći s posla i u 15:10h se nacrtat pred sobom 108 u Petrinjskoj. Nigdje nikog. Samo ispred mene dvojca koji su upravo završili valjda prijepis oružja jedan od drugog i rudlava "špićasta gospođa" (moj izraz za babu koju odma skužiš da je ljuta beštija) koja je upravo završila taj njihov transfer. Uljudno ju pozdravim a za odzdrav dobijem "ŠTA STE VI DOŠLI?" Velim da sam danas dobio poziv da do 15:30 mogu preuzeti svoju nabavnu. Ko da sam u osinjak jajca namočil.....Žena počela histerizirat "Ja to vama nemogu danas napravit.....ja imam 8 registracija za ispisat a do 15:30 radim......dođite neki drugi dan....ja sam ovdje sama..." Ja skamenjen....čekam da uragan prođe. Gledam ovu dvojcu...stali na vratima i čekaju....valjda da im ova domina dopusti da izađu kroz otvorena vrata.....gledamo se i ne vjerujemo kaj se dešava.
Uglavnom žena me doslovno izbacila van neobavljenog posla u 15:15h. Odoh do voditelja smjene ili šefa, neznam kaj im to dođe, da se malko porazgovaramo o PMS-u i službi u sobu 105 ali ćorak....gospona nema. Sutra ujutro idam prvo kod šefa a onda kod aždaje (ako bude radila ujutro) sa šefom pa poslije toga u Karlovac po XDM-a 3.8 9mm SS koji me već ćeka.

PozdraF
:A03: :A03:

gle ja kad vidim da je "rudlava "špićasta gospođa" tamo okrenem se i odem.. nemam živaca za nju
ali istina je da na dan kad nas zovu da je nabavna gotova i da ju se može preuzeti, ona ju u biti nema već ju tek treba dobiti.. ona zaprima zahtjeve i uručuje ih ali sa njihovim usvajanjem nema ništa

Post Reply