Novi zakon o oružju

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
El Manno
Razvodnik
Razvodnik

Re: Novi zakon o oružju

Post by El Manno » 25 Apr 2015, 17:53

Iggy wrote:Di ste vidili ovo za M76 i pap, ja nisam našao.?
Članak1.2 točka 7:
.......koje je dozvoljeno isključivo u športske svrhe.

Znači ne više za lov. :cry:
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 25 Apr 2015, 20:23

El Manno wrote:
Iggy wrote:Di ste vidili ovo za M76 i pap, ja nisam našao.?
Članak1.2 točka 7:
.......koje je dozvoljeno isključivo u športske svrhe.

Znači ne više za lov. :cry:
ajd pročitaj tu točku još nekoliko puta pa ponovi

"Vatreno oružje kategorije B je...
7. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu koje je slično automatskom vojnom vatrenom oružju, isključivo poluautomatskog načina rada te maksimalnog kapaciteta spremnika 30 komada metaka koje je dozvoljeno isključivo u sportske svrhe"

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 25 Apr 2015, 21:03

a lov je sport pa prema tome moze.... :A02: :A28:
BUM BUM...

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 25 Apr 2015, 21:05

plinsko niko ne komentira...
BUM BUM...

El Manno
Razvodnik
Razvodnik

Post by El Manno » 27 Apr 2015, 20:46

U Hrvatskom ZoO uobičajeno je bilo pisat - oružje za lov, športsko streljaštvo i samoobranu -.

Ako su gazde novim prijedlogom zakona sve spremili u športsko streljaštvo - more in bit - oni su gazde.

Malo je grubo i ža mi je Hrvatskih lovaca i nestanak naziva - lov- lovac - lovstvo.

Nisu oni tako loši da bi zaslužili brisanje.

Ipak su lov i lovstvo puno stariji od streljačkog športa.

:A29:
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać

Walter123
Pozornik
Pozornik

Post by Walter123 » 02 May 2015, 19:05

Evo da i ja dam svoje skromno mišljenje o ovom zakonu.
1.) nije pisan za nas već za državu
2.) država ne želi da narod ima oružje da se ne može odbraniti
3.) ići će to i dalje (samo bi podsjetio da kad je na vlast u Filipinima došao onaj diktator prvo šta je uradio je da je rekao da svi moraju vratiti oružje, nije to uradio zbog straha da se ljudi međusobno poubijaju već da zaštiti sebe.
Država koja se ne boji naroda je totalitarna.
I kao šta američka guba kaže "Bog je napravio ljude istima a Smith & Wesson ravnopravnima", ako se ne varam u njihovom ustavu piše da narod MORA biti naoružan u slučaju da na vlast dođe tiranska vlast.
A da ne spominjemo jednu Švicarsku gdje je zakon "Iza svakih vrata puška".
Ovaj zakon je samo jedan u nizu ograničavanja ljudskih sloboda. Razlika između slobodnog čovjeka i roba je ta šta se slobodan čovjek može odbraniti.
:A31:
Bog je ljude uradio jednakima, a oružje ih je uradilo ravnopravnima!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 03 May 2015, 05:56

God created men, and Samuel Colt made all the men equal.
Winchester is the gun that won the west.
Sharps is the gun that made west safe for winchester.

Smith i Wesson je napravio prvi korisni i upotrebljiv metak na cahuru (22 lr), rubno paljenje, i patentirao....

Kolega,
nemoj se ljutiti, ali kad se vec pozivas na americku kulturu, onda je barem prouci. Ovako zvuci neozbiljno.

Inace, usporedjivati razlicite kulture, u ovom slucaju americku i evropsku nije bas konstrukitvno. Ako cemo biti realni - ne treba ocekivati da cemo ikad biti "Amerika u tom smislu. Neusporedivo je i osnove su drugacije, jer je drugacija drustvena povijest kao i drustvena percepcija ove problematike.

Inace, bio je jedan francuski filozof koji je rekao nesto poput: "U povijesti nista nije toliko promjenljivo kao covjeku urodjena i neosporiva prava".
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 02 Oct 2015, 22:46

Bok ljudovi,

Nije me dugo bilo a i nisam baš nešto puno pisao ali uredno čitam forum :) Nego što se tiče ovog novog zakona ja znam par ljudi koji se iznutra bore da se omogući punjenje streljiva za vlastite potrebe. E sad da li ce to proći to je upitno.. Drago mi je da su stavili da sad možeš "LEGALNO" nabavit AR15 ili AK 47 (poluautomatski naravno) bez puno zaj.......

Uglavnom sad ću više vremena provodit ovdje i biti aktivniji malo :)

Pozdrav
Mladen

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 04 Oct 2015, 13:51

domlator wrote:.............. da se omogući punjenje streljiva za vlastite potrebe.itd ......
To je u svakom slucaju jako bitno no ima puno bitnijih stavki koje bi trebalo promijeniti ZOO da svima bude bolje i jednostavnije za svakodnevni zivot. Nema smisla sve ponovo nabrajati jer je o svemu tome vec bilo govora ali uz svakodnevni razvoj situacije unutar EU mozes ocekivati sve veci pritisak u smijeru opceg razoruzanja a nikako obrnuto. " Veliki " su usrali motku i shvatili su da su pretjerali, prije ili poslje situacija ce izmaci kontroli i prevencija se provodi na svim podrucjima. Nemoj misliti da Madjrai dizu zicu samo radi Izbjeglica, ona ce vise sluziti da nemozes Van Madjarkse nego da nemozes unutra !!!
Nemoguće je Nemoguće

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 04 Oct 2015, 15:04

To je istina Lex sve što pišeš. Pratim baš malo naše kolege Slovence (Polenar tactical) i točno se vidi razlika između naših pametnjakovića i njihovih ljudi on high places :) Ja ne kužim zašto je našim ljudima tako teško shvatit da je to hebeni biznis i da se od toga dobro živi.. Valjda nisu bili u školi kad se učilo zbrajat i množit pa zato i zaostajemo za drugima (naprednijima) Da to sve stave na papir i da vide koliko bi ljudi više provodilo negdje u prirodi (naravno koja ima dopuštenje za puckaranje) i trošili lovu na metke (koji bi naravno trebali biti jeftiniji), BDP bi nam skočio podosta, zar ne? Ali ovako je lakše kad hoćeš smrdat državu, razoružaj sve živo i mrtvo i onda možeš sa njima radit što hoćeš... Ali valjda će jednom biti bolje.

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 04 Oct 2015, 22:35

domlator wrote:Bok ljudovi,

Nije me dugo bilo a i nisam baš nešto puno pisao ali uredno čitam forum :) Nego što se tiče ovog novog zakona ja znam par ljudi koji se iznutra bore da se omogući punjenje streljiva za vlastite potrebe. E sad da li ce to proći to je upitno.. Drago mi je da su stavili da sad možeš "LEGALNO" nabavit AR15 ili AK 47 (poluautomatski naravno) bez puno zaj.......

Uglavnom sad ću više vremena provodit ovdje i biti aktivniji malo :)

Pozdrav
Mladen
misliš da sad možeš kalaš dobit na lovačku?

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 05 Oct 2015, 07:09

Pa mislim da ne još dok ova nadopuna zakona ne bude službena :) Ali koliko znam ima ih dosta registriranih kao "lovački karabin" tako da bi sad trebalo biti lakše dobit. A što se tiče samih pušaka ima kod Rebeca u Sloveniji raznih varijanti koje su semi a i Zastava ima novih modela tako da ima opcija :) Mada bi ja recimo to više volio imati kao neku kolekciju nego puckarat time po šumi, eventualno na streljanu :)

Lp
Mladen

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 05 Oct 2015, 17:53

domlator wrote:To je istina Lex sve što pišeš. Pratim baš malo naše kolege Slovence (Polenar tactical) i točno se vidi razlika između naših pametnjakovića i njihovih ljudi on high places :) Ja ne kužim zašto je našim ljudima tako teško shvatit da je to hebeni biznis i da se od toga dobro živi.. Valjda nisu bili u školi kad se učilo zbrajat i množit pa zato i zaostajemo za drugima (naprednijima) Da to sve stave na papir i da vide koliko bi ljudi više provodilo negdje u prirodi (naravno koja ima dopuštenje za puckaranje) i trošili lovu na metke (koji bi naravno trebali biti jeftiniji), BDP bi nam skočio podosta, zar ne? Ali ovako je lakše kad hoćeš smrdat državu, razoružaj sve živo i mrtvo i onda možeš sa njima radit što hoćeš... Ali valjda će jednom biti bolje.
Ha ha ha :geek: pa demokracija je sta se bunis :A02: :A02: :A02:

domlator
Razvodnik
Razvodnik

Post by domlator » 05 Oct 2015, 19:38

:A28: Istina, sami smo si metnuli kak se veli haha :)

Post Reply