Da li netko radi ili zna tko radi noževe...
Da li netko radi ili zna tko radi noževe...
Nabavio sam dobar matrijal te imam nož po kojem bi trebalo napraviti još jedan a da se ne uništi kvaliteta matrijala..
Pa ako netko zna ko se time bavi neka napiše broj ili adresu..hvala
Re: Da li netko radi ili zna tko radi noževe...
može i firma koja radi rezanje matrijala na vodu da mi izreže oštricu iz komada matrijala a poslje ču ga dati brusiti...bluegtc wrote:Nabavio sam dobar matrijal te imam nož po kojem bi trebalo napraviti još jedan a da se ne uništi kvaliteta matrijala..
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ima na ovom forumu ljudi koji se bave time. Ja nisam kompetentan, no mislim da napraviti dobar nož bez kovačke vatre, nije moguće. Najveći neprijatelj dobrog materijala je prekomjerno površinsko zagrijavanje, koje najčešće nastaje prilikom brušenja. Isto tako, ako imaš debele živce, možeš oštricu izrezati i brusilicom, a da je ne zagriješ. Moj savjet je da polako kreneš sam u realizaciju svojeg projekta, bez žurbe i rokova. Kad posao bude gotov, nebitno kada, a ti pogledaš rezultat svog truda, zadovoljstvo će biti puno veće, nego kad ti netko drugi napravi koliko god mali korak u tvom poslu. Držim fige i molim te da jednog dana, ovdje na forum zakačiš slikice tvog uradka.
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
nasao sam firmu u zagrebu koja se bavi rezanjem specijalnih celika na vodu, tako da još moram dati noz nacrtati u autocadu...ovaj brzorezni celik brusilicom nemozes izrezati da ga ne unistis...boreri ga nemogu bušiti tvrd do bola,ali vjecan...