K: SRK
Re: K: SRK
Hvala ti puno...dali znaš/znate koja je razlika u kvaliteti oštrice kod ovog američkog i japanskog koji slovi za najboljeg?
Mislis li da ima smisla o tome raspravljati kada se kupuje noz vrijednosti cca 100 Eur ??? Svi su dobri i svi su losi, za nase potrebe i vise nego treba,,,, e sada ako tu ubacis neki " master of defense - point xx" ili " extrema ratio - selvan xx" itd...itd... onda takva pitanja imaju pravi smisao...siniša wrote:Hvala ti puno...dali znaš/znate koja je razlika u kvaliteti oštrice kod ovog američkog i japanskog koji slovi za najboljeg?
Nemoguće je Nemoguće
možda nekome i nema smisla...ali meni itekako ima smisla..jer koristio sam japanca kojeg mi je kolega dužio u bsd-u..i doslovno reže sve, od kruha, slanine, kobase do žice i sličnih kovina..bez da mu na oštrici ostaju vidljive traume (što se recimo na mom smith wessonu uredno događa i moram ga često iznova brusit)...znači da je jebeno dobar za moje potrebe...zato i pitam ovakvo pitanje jer nož u oglasu je američke proizvodnje i zanima me samo dali je kakvoća oštrice jednaka ili ima neke razlike...samo to...nije mi cilj umanjiti tvoje znanje o noževima koje je neupitno, samo znam za što mi nož treba služit i koje karakteristike želim da ima...cijena nije uvijek mjerilo kvalitete
lijep pozdrav kolega i hvala na odgovoru
lijep pozdrav kolega i hvala na odgovoru
Slazem se sa tobom, ali mislim da ne treba gubiti previse energije na to jer i ja u pravilu nemam noz skuplji od 1000Kn za razliku od kolega koji imaju ono sto sam ti nabrojio. Kupim ono za sto imam love na raspologanju i vidim sto sam dobio, ako nisam zadovoljan spustim cijenu 10-15% prodam i trazim nesto drugo...
Trziste je ludo i na zalost vec dugo vremena cijena nije nesto sto ce garantirati kvalitet 100%, a narocito danas kada ima kopija od svega i svacega na trzistu..
Probaj sa celicima VG-10, San-Mai. 3G ili necim rucno kovanim pa vidi, kada nadjes nesto dobro napisi da znamo sto moze upasti u kucni budjet do 1000 Kn ali da je stvarno dobro...
Sretno...
Trziste je ludo i na zalost vec dugo vremena cijena nije nesto sto ce garantirati kvalitet 100%, a narocito danas kada ima kopija od svega i svacega na trzistu..
Probaj sa celicima VG-10, San-Mai. 3G ili necim rucno kovanim pa vidi, kada nadjes nesto dobro napisi da znamo sto moze upasti u kucni budjet do 1000 Kn ali da je stvarno dobro...
Sretno...
Nemoguće je Nemoguće
Hvala...vidjet ću, ako naletim na nešto od navedenoga, i da vidim kako se ponaša u "mojim" uvjetima...napisat ću o tome u novoj temi, za sve nas koji smo u ovakvim dilemama..