SNIPER KUP 2015
Moderator: Original_G
SNIPER KUP 2015
Sedmo izdanje "Sniper kup-a" na strelištu "Kovačevo" na Grobniku.
Deset disciplina, daljine gađanja od 50 do 750 metara.
Dan prvi (08. kolovoza) samo lovački program.
Kotizacije manje nego igdje drugdje.
Prehrana u kotizaciji.
Najveća daljina gađanja u Hrvatskoj, 750 metara.
Natjecanje gdje se najviše cijeni vještina strijelca.
Prijave NAJKASNIJE do 02. kolovoza 2015. na e-mail: hrvatskicasnickizbor@gmail.com
Ograničeni broj strijelaca, nema prijavljivanja unedogled.
Tehnička kontrola sa strogim sucima.
Nastupi najboljih strijelaca Hrvatske.
Nastupi profesionalnih snajperista vojske i policije.
Natjecanje na kojem možete provjeriti od čega ste građeni!
Raspis u prilogu.
Deset disciplina, daljine gađanja od 50 do 750 metara.
Dan prvi (08. kolovoza) samo lovački program.
Kotizacije manje nego igdje drugdje.
Prehrana u kotizaciji.
Najveća daljina gađanja u Hrvatskoj, 750 metara.
Natjecanje gdje se najviše cijeni vještina strijelca.
Prijave NAJKASNIJE do 02. kolovoza 2015. na e-mail: hrvatskicasnickizbor@gmail.com
Ograničeni broj strijelaca, nema prijavljivanja unedogled.
Tehnička kontrola sa strogim sucima.
Nastupi najboljih strijelaca Hrvatske.
Nastupi profesionalnih snajperista vojske i policije.
Natjecanje na kojem možete provjeriti od čega ste građeni!
Raspis u prilogu.
- Attachments
-
- Poziv za sniper kup-2015.pdf
- (117.13 KiB) Downloaded 138 times
Re: SNIPER KUP 2015
Kolika je, odnosno ima li kotizacije za ekipu (po disciplini).
Mogu li se kotizacije uplatiti na vaš (HČZ) žiro račun i do kog datuma?
Mogu li se kotizacije uplatiti na vaš (HČZ) žiro račun i do kog datuma?
UPDATE! SNIPER KUP 2015
UPDATE! PRIJAVITE SE NA VRIJEME!
Već sam odgovorio mailom, ali evo i za ostale informacija: NEMA ekipne kotizacije. Za zakašnjele prijave (dakle za prijave iza nedjelje 02. kolovoza 2015. ide kotizacija u dvostrukom iznosu. Dakle osnovna će biti 140 kn a svaka dopunska 80 kn.
PRIJAVITE SE NA VRIJEME! Nema smisla bacati novac kojeg ionako ima malo.
Prijaviti se možete na: hrvatskicasnickizbor@gmail.com
ili na 091 4774016
ili ovdje na forumu, samo napišite post sa imenima i koju disciplinu tko puca.
Organizator, Hrvatski časnički zbor PGŽ.
Već sam odgovorio mailom, ali evo i za ostale informacija: NEMA ekipne kotizacije. Za zakašnjele prijave (dakle za prijave iza nedjelje 02. kolovoza 2015. ide kotizacija u dvostrukom iznosu. Dakle osnovna će biti 140 kn a svaka dopunska 80 kn.
PRIJAVITE SE NA VRIJEME! Nema smisla bacati novac kojeg ionako ima malo.
Prijaviti se možete na: hrvatskicasnickizbor@gmail.com
ili na 091 4774016
ili ovdje na forumu, samo napišite post sa imenima i koju disciplinu tko puca.
Organizator, Hrvatski časnički zbor PGŽ.
Trenutno stanje prijava po disciplinama:
50m 7
Lisica 75m 11
Vepar 100m 11
Srnjak 100m 11
300m 32
300m otvoreni ciljnici 7
300m povijesna puška 7
600m 32
750m 25
Za prijavu još imamo tri dana, petak, subota, nedjelja (do navečer).....

50m 7
Lisica 75m 11
Vepar 100m 11
Srnjak 100m 11
300m 32
300m otvoreni ciljnici 7
300m povijesna puška 7
600m 32
750m 25
Za prijavu još imamo tri dana, petak, subota, nedjelja (do navečer).....
BRavo....
NE znam da li si vec dobio na Emile ali za svaki slucaj evo jos 3-ucesnika:
Lovacko - sve tri disciopline
300m / 600m / 750 m /
Uzivaj....
NE znam da li si vec dobio na Emile ali za svaki slucaj evo jos 3-ucesnika:
Lovacko - sve tri disciopline
300m / 600m / 750 m /
Uzivaj....
Nemoguće je Nemoguće
Hahahhahaha..ajde.ajde sipaj malo soli na ranu !!!!Spinnaker wrote:Sta ce to biti da Lex ide pucati
Nemoguće je Nemoguće
Bas je bilo ludo i nezaboravno....sunce przi +40 a bura dere tako da na 300m pucas malu desni rub mete pa malo u ljevi rub mete...na 600 je bilo jos i bolje..pucas cca 1-Mrad van cetra mete i cekas da vidis gdje te sreca odabrala....Pri kraju dana vjetar je zamro kao u bunaru i tko je bio pametan da ceka taj dio dana u svakom slucaju je nagradjen !
Dobro druzenje u svakom slucaju, pucanje manje vise a guza od konobarice je bila imaginarna meta barem 99.9 % prisutnih strijelaca...

Dobro druzenje u svakom slucaju, pucanje manje vise a guza od konobarice je bila imaginarna meta barem 99.9 % prisutnih strijelaca...
Nemoguće je Nemoguće
slike Lex, slikelex-lutor wrote: a guza od konobarice je bila imaginarna meta barem 99.9 % prisutnih strijelaca...![]()
![]()
Neslužbeni bilten....rekonstruirao sam rezultate ali prije nego složim konačni bilten ajd malo nek pogledaju učesnici je li imaju nekih primjedbi. Naravno, sve mete sam zadržao da mogu provjerit da li primjedbe stoje.... 
Wagner
Wagner
- Attachments
-
- Rezultati Sniper kup-a 2015 radno.xls
- (80.3 KiB) Downloaded 84 times
Tekma je bila fora pogotovu sa ovakvim NE-vremenom koje nas je pratilo, protiv Bure se ne moze pa to nema smisla niti komentirati. Organizatoru hvala na trudu i svima koji su omogucili tekmu, kud li srece da ih bude vise i cesce.
Ono sto bih ja promjenio :
1. Pucanje disciplina nekim redosljedom da svi koliko toliko imaju slicne uvijete, ako se puca od 1-10 mjestaq povijesna puska i od 11-20 mjesta 300 metara kada svi prijavljeni otpucaju ide se na drugu disciplinu.
2. Kada se proba zavrsi strijelac moze na liniji imati samo onoliko metaka koliko se puca u toj disciplini, znam da je to vise posla za linijske suce ali bilo je smijesno gledati kako ljudi pucaju u ocjenskom dijelu > 20 metaka tj dok ne postignu dovoljan broj pogodaka u meti...
3. Koliko metaka toliko minuta za seriju, priprema 3-5 minuta i 10 minuta za ocjenu, ovako se gubi vrijeme bez potrebe.
4. Posto se zna da je Kovacevo ljeti na +50 bilo bi dobro da ekipa koja drzi sank ima na raspolaganju sokova, mineralne i pive do samog kraja natjecanja, ostali su vec oko 16h bez icega, a ista stvar im se desila i prosle godine...
5. Precizno definirati koristenje restova, tripoda, bipoda i slicnih pomagala
6. Ako smo vec na prijavi naveli kalibre koje koristimo onda bi taj podatak trebao i sluziti nekoj kategorizaciji bas i nije logicno da 0.338, 0.408 i 0.375 budu u istoj klasi sa 308W...
Razmisljam na glas, mozda pomogne da budemo jos bolji ??
Ono sto bih ja promjenio :
1. Pucanje disciplina nekim redosljedom da svi koliko toliko imaju slicne uvijete, ako se puca od 1-10 mjestaq povijesna puska i od 11-20 mjesta 300 metara kada svi prijavljeni otpucaju ide se na drugu disciplinu.
2. Kada se proba zavrsi strijelac moze na liniji imati samo onoliko metaka koliko se puca u toj disciplini, znam da je to vise posla za linijske suce ali bilo je smijesno gledati kako ljudi pucaju u ocjenskom dijelu > 20 metaka tj dok ne postignu dovoljan broj pogodaka u meti...
3. Koliko metaka toliko minuta za seriju, priprema 3-5 minuta i 10 minuta za ocjenu, ovako se gubi vrijeme bez potrebe.
4. Posto se zna da je Kovacevo ljeti na +50 bilo bi dobro da ekipa koja drzi sank ima na raspolaganju sokova, mineralne i pive do samog kraja natjecanja, ostali su vec oko 16h bez icega, a ista stvar im se desila i prosle godine...
5. Precizno definirati koristenje restova, tripoda, bipoda i slicnih pomagala
6. Ako smo vec na prijavi naveli kalibre koje koristimo onda bi taj podatak trebao i sluziti nekoj kategorizaciji bas i nije logicno da 0.338, 0.408 i 0.375 budu u istoj klasi sa 308W...
Razmisljam na glas, mozda pomogne da budemo jos bolji ??
Nemoguće je Nemoguće
Por. u miru Rajku Samueli Kačić (Wagner), organizatoru 7. Sniper Cup-a 2015.
Cijenjeni gospodine, molio bih vas da u skladu s uvriježenim pravilima i uzancama objavite konačne rezultate natjecanja održanog dana 8. i 9. kolovoza 2015. u organizaciji HČZ-a na vojnom strelištu "Kovačevo" te da kako ste i javno obećali, poštom pošaljete odličja ekipama i pojedincima koji iste zbog propusta organizatora nisu primili na dan okončanja natjecanja.
U ime Kluba za Dalekomtno Streljaštvo "Omega" - Rijeka
kap. Tomica Nikolić (Rotterdam, 21-Aug-2015)
Cijenjeni gospodine, molio bih vas da u skladu s uvriježenim pravilima i uzancama objavite konačne rezultate natjecanja održanog dana 8. i 9. kolovoza 2015. u organizaciji HČZ-a na vojnom strelištu "Kovačevo" te da kako ste i javno obećali, poštom pošaljete odličja ekipama i pojedincima koji iste zbog propusta organizatora nisu primili na dan okončanja natjecanja.
U ime Kluba za Dalekomtno Streljaštvo "Omega" - Rijeka
kap. Tomica Nikolić (Rotterdam, 21-Aug-2015)
Hehehhehe...ovo mi je nabolji dio! Ima tamo par omiljenih BEERTIJA.....u kojoj si zalomio ?stolttom wrote:......(Rotterdam, 21-Aug-2015)....
Nemoguće je Nemoguće
Za sada nažalost ni u jednoj. Lajemo na sidru do sutra. No bojim se da je zato Rajko negdje zalomio jer mu nema ni traga ni glasa...
Iskreno se nadam da se glede rezultata neće u cjelosti ponoviti prošlogodišnji debakl.
Iskreno se nadam da se glede rezultata neće u cjelosti ponoviti prošlogodišnji debakl.
Nije zalomio nigdje nego ima sto drugih obaveza, pripreme za državna prvenstva, kako veteransko tako i seniorsko. I kao strijelac i kao trener, i za muške i za ženske, klub mi ima dosta različitih grupa sa različitim preferencijama, nije to tako jednostavno ni organizirat...... Razumijem da je pojedinim strijelcima Sniper-kup najvažniji događaj u godini ali meni osobno je samo jedna epizoda u nizu stvari koje odrađujem, koliko god da mi je drag.
Stvarno sam bio uvjeren da je na web stranici HČZ-ZU bilten i više tome nisam pridavao pozornost. Ni ovaj forum nisam stigao pogledati, a sad vidim da je na webu časničkog zbora pogrešna inačica. Bilo je ukupno sedamnaest (17) prigovora, što pismenih što usmenih. Sedam je prihvaćeno nakon provjera meta i zapisnika dok ih je deset odbačeno kao neosnovano.
Na linku ispod je bilten, greške koje su dojavljene su ispravljene, ako se još koja pogreška nalazi bit će ispravljena ukoliko netko reagira, nije sveto pismo.
Domaćima iz ekipe "OMEGA" naravno da neću slat medalje poštom, poštom je otišlo izvan Rijeke i u Sloveniju. Domaći (Nikolić T, Nikolić S, Bujan, Kajić, Matijević, Miljančić, Jurić) će medalje dobiti u subotu 05. rujna na dodjeli medalja za VK pištolj/VK revolver, javno-na postolju, jer mislim da je bolje uživo dodijeliti medalju nego je uručiti u kuverti (kad se već nije uspjelo na licu mjesta na dan samog natjecanja).
Svake godine se nešto novo nauči pa se tako i iz ovogodišnjeg natjecanja izvuklo neke pouke. Samo bedačeki ništa ne nauče. U skladu sa poukama ovogodišnjeg natjecanja organizirat će se slijedeće. Naravno, ako bog da, s obzirom da imamo neke unutarnje razmirice u organizaciji (a gdje toga nema?) pa će slijedeće godine to izgledati dosta drugačije. Datum krajnjeg roka za prijavu bit će petnaest dana prije natjecanja, broj disciplina će se srezati, vrijeme gađanja će se skratiti, broj streljačkih mjesta će se udvostručiti i bit će jednaki broj na 300 i 600m ( a tako će bit i poravnati da strijelac ispred sebe ima dvije mete na dvije daljine), obzirom na ranije prijave izvlačit će se streljačka mjesta, ovi s kamerama morat će se dosta ranije najavit itd, itd. Ima još toga al da ne zamaram bez veze.
Pozz svima, i na kopnu i na moru.
Stvarno sam bio uvjeren da je na web stranici HČZ-ZU bilten i više tome nisam pridavao pozornost. Ni ovaj forum nisam stigao pogledati, a sad vidim da je na webu časničkog zbora pogrešna inačica. Bilo je ukupno sedamnaest (17) prigovora, što pismenih što usmenih. Sedam je prihvaćeno nakon provjera meta i zapisnika dok ih je deset odbačeno kao neosnovano.
Na linku ispod je bilten, greške koje su dojavljene su ispravljene, ako se još koja pogreška nalazi bit će ispravljena ukoliko netko reagira, nije sveto pismo.
Domaćima iz ekipe "OMEGA" naravno da neću slat medalje poštom, poštom je otišlo izvan Rijeke i u Sloveniju. Domaći (Nikolić T, Nikolić S, Bujan, Kajić, Matijević, Miljančić, Jurić) će medalje dobiti u subotu 05. rujna na dodjeli medalja za VK pištolj/VK revolver, javno-na postolju, jer mislim da je bolje uživo dodijeliti medalju nego je uručiti u kuverti (kad se već nije uspjelo na licu mjesta na dan samog natjecanja).
Svake godine se nešto novo nauči pa se tako i iz ovogodišnjeg natjecanja izvuklo neke pouke. Samo bedačeki ništa ne nauče. U skladu sa poukama ovogodišnjeg natjecanja organizirat će se slijedeće. Naravno, ako bog da, s obzirom da imamo neke unutarnje razmirice u organizaciji (a gdje toga nema?) pa će slijedeće godine to izgledati dosta drugačije. Datum krajnjeg roka za prijavu bit će petnaest dana prije natjecanja, broj disciplina će se srezati, vrijeme gađanja će se skratiti, broj streljačkih mjesta će se udvostručiti i bit će jednaki broj na 300 i 600m ( a tako će bit i poravnati da strijelac ispred sebe ima dvije mete na dvije daljine), obzirom na ranije prijave izvlačit će se streljačka mjesta, ovi s kamerama morat će se dosta ranije najavit itd, itd. Ima još toga al da ne zamaram bez veze.
Pozz svima, i na kopnu i na moru.
- Attachments
-
- Rezultati Sniper kup-a 2015 final.pdf
- (374.37 KiB) Downloaded 67 times
Za pravu sliku nikad nije kasnoSpinnaker wrote:slike Lex, slikelex-lutor wrote: a guza od konobarice je bila imaginarna meta barem 99.9 % prisutnih strijelaca...![]()
![]()