Kentucky fried drone, iliti pa mi ti nadleći dvorište

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Kentucky fried drone, iliti pa mi ti nadleći dvorište

Post by technotronic » 02 Aug 2015, 10:50

pa ti kibiceri po tuđem posjedu.... :twisted:

http://www.dailydot.com/technology/kent ... -shooting/

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kent ... 33986.aspx

što mislite kako će proći, a kako bi kod nas prošao?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Kentucky fried drone, iliti pa mi ti nadleći dvorište

Post by lex-lutor » 02 Aug 2015, 15:15

Ne treba misliti znas vec unaprijed, Vlasnik drona bit ce optuzen, platit ce globu za ometanje privatnosti i odstetu tipu koji je morao trostiti municiju i gubiti vrijeme na ciscenje oruzja...

Kod nas......prvo bi cca 10-k godina pokusavali naci u zakonu sto je to "Dron" i gdje spada...ostalo znate iz prakse....
Nemoguće je Nemoguće

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 02 Aug 2015, 22:20

Ja bi ga potego prackom... :mrgreen:

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 03 Aug 2015, 00:42

pa ti ovi naši plavci i praćku oduzmu :mrgreen:

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 17 Aug 2015, 00:47

Nije sve tak crno-bijelo:

1) Nije smio pucati jer postoji zabrana pucanja unutar grada. Zato su ga odmah i uhitili.

2) Zrak iznad tvog posjeda nije tvoj. Točan limit ovisi od zemlje do zemlje ali čitajući komentare na članku vidim da se kod amera koristi uglavnom formula da je tvoje 'do one visine do koje možeš koristiti' odn. u prijevodu - popni se na vrh krova, ispruži ruke u zrak i to je to.

Isto vrijedi i za zemlju ispod - ak otkriješ naftu na svojoj parceli to nije tvoja nafta.

3) Već ima jedan takav sličan sudski slučaj gdje je ovaj koji je pucao izgubio parnicu. Morao platiti čovjeku svu štetu.

Bumo vidli.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 17 Aug 2015, 09:53

mirkof wrote: Isto vrijedi i za zemlju ispod - ak otkriješ naftu na svojoj parceli to nije tvoja nafta.
Koliko ja znam bas u Americi je ovo za zemljom i rudnim bogatstvima upravo onako kako bi trebalo i biti, sto znaci sve sto je na mojem terenu do sredista zemlje pripada meni. Imas masu zemljoposjednika koji iznajmljuju tragacima zlata da kopaju i rudare na njihovim posjedima, ili za fisknu cijenu ili postotak zlata.

TAko bi trebalo biti i svuda u svijetu, moje zemljiste je moje i kraj price.
Nemoguće je Nemoguće

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 17 Aug 2015, 10:23

Istina, puno ljudi u Americi se obogatilo kada je pronašlo naftu na svojoj zemlji, to je lijepo prikazano u filmu ''Div'' s Jamesom Deanom. Zašto je Texas pun milionera i ima najveći gospodarski rast u SADu te će uskoro istisnuti Californiu s prvog mjesta? Zato što na ranchevima između krava stoje naftne bušotine, pa gazda ko da ima 2 krave muzare. U Austriji su na skijaškim stazama štale, po ljeti krave pasu, po zimi se skija, ne mora se kositi teren, opet dupli izvor prihoda, i iskorištenost grunta kroz veći dio godine. Kod nas sve zaraslo, niti se primarno ne iskorištava, a da pronađeš naftu na svojoj zemlji, ostao si bez nje, jer je od državnog interesa, bila bi ti isplačena neka sića, svi bi napunili đepove, od lokalnog selonačelnika do premijera, a na početak crpljenja bi se čekalo dok se vlast jedno 3 put ne izmjeni zbog birokracije.... lijepa naša Hrvatska...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 17 Aug 2015, 11:29

U Texasu je zapravo stvar ocuvanja kulturne bastine, tradicije divljeg zapada, ali i sminke, na vlastitom imanju imati long horn goveda. (makar i ne imala komercijalnu iskoristivost)
Nisu to krave muzare. LOOOOL
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 17 Aug 2015, 11:41

jolly wrote:U Texasu je zapravo stvar ocuvanja kulturne bastine, tradicije divljeg zapada, ali i sminke, na vlastitom imanju imati long horn goveda. (makar i ne imala komercijalnu iskoristivost)
Nisu to krave muzare. LOOOOL
to je bila stilska figura da se dočara prihod s dvije strane, otprilike ko i ''umiljato jagnje 2 ovce siše''... dobro znam da se longhorni ne muzu, već simentalke i holštajni, i ona ljubičasta pasmina sa milke :lol: .... sa sela sam, a i po mom avataru moš skužit da sam se načitao Texa Willera, pa nekog vraga i o Texasu znam :A29:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 17 Aug 2015, 12:07

:A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 18 Aug 2015, 00:48

Koja količina informacija.... Tko koga i zašto muze.... Smatram da u demokratskom društvu, kao što je naše, svatko može vući nekoga za cice ili nešto drugo, ako se ovaj drugi ne buni. Zbog čega bi onda muzli samo neke vrste krava? Da muzemo sve, mislim na krave, koze, ofce, bikove i janjce, i mi bi bili amerika!

Post Reply