zanima nekoga????
zanima nekoga????
da li nekoga zanima možda?
Meni je višak , .....dobio sam nešto što nisam ni tražio!!!!
Renato...možda tebe zanima.!?
Meni je višak , .....dobio sam nešto što nisam ni tražio!!!!
Renato...možda tebe zanima.!?
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: zanima nekoga????
samo da spomenem usput... imam jednu doma, ako nekome padne na pamet pucati to iz zracne puske, taj potez nije pametan... ove strelice su predvidjene za pucanje iz zracnih pusaka i pistolja sa glatkom cijevi, jer su cini mi se od celika i mogu ostetit zljebove u puski/pistolju sa uzljebljenom cijevi.... eto osjecao sam se duzan to spomenuti prije nego netko dodje na suludu ideju kao i ja sam =) ove izgledaju kao da imaju zljebove za neki O-ring pa bi to mozda u tom slucaju i "igralo" inace ne preporucam koristenje istih...
P.S. probao sam ih pucati iz uzljebljene cijevi i preko 5m preciznost nije u rangu ni "krava na dvajs'pet" klasi... tako da zali Boze truda...
P.S. probao sam ih pucati iz uzljebljene cijevi i preko 5m preciznost nije u rangu ni "krava na dvajs'pet" klasi... tako da zali Boze truda...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- blackpowder
- Nadnarednik

Ove "strelice" nekad su se koristile na streljanama u lunaparkovima. Najčešće se pucalo iz pušaka ponekad učvršćenih za pult sa dva lančića da ih nisi mogao okrenuti prema publici. Pucalo se po sistemu "5 za dinar" (pet strelica za dinar) a nagrade su bile raznorazne gigi-migi.
Za razliku od puške pištolj je obično bio fiksiran na pedesetak centimetara od pikado mete koja se okretala oko svog centra. Guzda bi napunio pištolj zavrtio metu a tvoje je bilo samo da povučeš okidač i da vidiš što ti je sreća donijela.
Brtvljenje strelice u cijevi obavljala je "perjanica" koja se širila pod pritiskom stlačenog zraka a žljeb nije služio za "O-ring" već za klješta kojima se strelica čupala iz drvene mete.
Već danima mi je lunapark ispod prozora pa ću danas proviriti da vidim ima li kakva streljana da se podsjetim na djetinjstvo.
Za razliku od puške pištolj je obično bio fiksiran na pedesetak centimetara od pikado mete koja se okretala oko svog centra. Guzda bi napunio pištolj zavrtio metu a tvoje je bilo samo da povučeš okidač i da vidiš što ti je sreća donijela.
Brtvljenje strelice u cijevi obavljala je "perjanica" koja se širila pod pritiskom stlačenog zraka a žljeb nije služio za "O-ring" već za klješta kojima se strelica čupala iz drvene mete.
Već danima mi je lunapark ispod prozora pa ću danas proviriti da vidim ima li kakva streljana da se podsjetim na djetinjstvo.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Ova municija je "flobert" za stari "damski" pištoljčić, a strelice su isto dobivene sa tim starim pištoljčićem (da li se iz njega pucalo sa kakvim "manevarskim" ili je slučajno dobiveno u kompletu NE ZNAM).
Kako u svojoj kolekciji NE ŽELIM imani ništa od municije i explozivnih sredstava koja nisu deaktivirana (pa valjda zato ništa ni nemam) ovog se želim rješiti i pokloniti nekom tko to skuplja.
znači poklanjam ovu "flobert" municiju koja je na fotografiji i eventualno mogu ustupiti nekolko strelica nekom od kolekcijonara koji to skuplja.
Kako u svojoj kolekciji NE ŽELIM imani ništa od municije i explozivnih sredstava koja nisu deaktivirana (pa valjda zato ništa ni nemam) ovog se želim rješiti i pokloniti nekom tko to skuplja.
znači poklanjam ovu "flobert" municiju koja je na fotografiji i eventualno mogu ustupiti nekolko strelica nekom od kolekcijonara koji to skuplja.
Može Krešo.....može. pošalji adresu na PM i šaljem ti.....možda dobijem onda i one nišane za slaviju ?????ili sam nešto pobrkao!!!????
Kupio sam od nekog na forumu......od Kreše.....pa sam dobio poštom bez nišana....i sve čekam da mi taj iste nišane pošalje (očito da su mu ostale ispod kreveta pa ih je zaboravio poslati) ali nadam se da bude poslao.A ti si ju kupio od mene ?