POLITIKA I DRUŠTVO
Re: POLITIKA I DRUŠTVO
Najžalosnije od svega je što SDP-u alternativa u vidu HDZ nema opcije jer tko će ih voditi karmarko čovjek bez dikcije bez mozga.... šteta stranke koja je uvijek bila državotvorna ovako sa karamarkom na čelu Hdz gubi i imam osječaj kako to nitko ne shvaća!
Pa nitko od vas ne komentira i nije mi jasno jeste li toliko apolitčni ili nezainteresirani za našu budučnost??? ili vam je svejedno ??
Pa nitko od vas ne komentira i nije mi jasno jeste li toliko apolitčni ili nezainteresirani za našu budučnost??? ili vam je svejedno ??
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Ovo čita svatko, a neki od nas ne smiju svašta pisati. Osjetljiva tema. Shvatite da nama ne može pomoći nitko, ni HDZ ni SDP uz ne znam kakvu volju. Politika nam je trula i to je to. Jedini način je maksimalno privući ulaganja, ukinuti vladu i skoro sva ministarstva, sporu i dosadnu birokraciju koja crpi državu i to je to. Uvesti smrtnu kaznu i legalizirati marihuanu i prostituciju. (uzeti novce od poreza koji izmiču). Stranim ulagačima dozvoliti sve uz minimalan porez i odobrenja preko noći, jedini uvjet zapošljavanje građana. Najviše mi crpimo sami sebe, kakve izbjeglice i čuda. Kakav prijevoz i pomaganje, a kako nam vraćaju. Granice je trebalo zatvoriti davno. Nemamo mi novaca za to. Niti za bilo što drugo.
Ako svatko čita onda i svatko može pisati pa kod nas nema verbalnog delikta poglavito ne za mišljenje a tu ga iznosimo kao i svoje viđenje svega, moram priznati da je tvoje gotovo indentično mojem i tu postajemo dio velike večine koja vjerujem misli isto, zašto to govorim jer sam i sam bio jedan od utemeljitelja i osnivača HDZ 1989-90 i doista tada sam imao ideale za koje sam bio spreman umrijeti, kasnije dok sam bio u ratu u stranku su došli ljudi kojima je Hrvatska postala imovina dok je za mene bila samo Domovina, i tada je već krenuo raspad, ni sam Tuđman to nije mogao kontrolirati, nažalost!
Danas u toj stranci ima kvalitetnih i poštenih ljudi koji imaju viziju da izvedu ovu zemlju iz krize, no nažalost opet prevladavaju karijeristi i smutljivci raznih vrsta i svjesno ili namjerno ju vode u propast, i tu je dilema za Crvene ne bih mogao dati glas jer je to protivno mojim moralnim načelima kao i obiteljskoj tradiciji, jer uvijek smo bili desni, no sada ne znam tko je dosita sposobvan izvesti zemlju na pravi put, i ja se bojim da i jedni i drugniti to znaju niti to žele, ali ne vidim niti treču opciju koja je za to sposobna, sve su to hoštapleri koji bi se rado uhljebili.....
Baš me sad zanima vaši stavovi i razmišljanja pa zar dosita nitko nema potrebe podijeliti ista, ne vidim razloga zašto to ne i javno podijeliti !???
Danas u toj stranci ima kvalitetnih i poštenih ljudi koji imaju viziju da izvedu ovu zemlju iz krize, no nažalost opet prevladavaju karijeristi i smutljivci raznih vrsta i svjesno ili namjerno ju vode u propast, i tu je dilema za Crvene ne bih mogao dati glas jer je to protivno mojim moralnim načelima kao i obiteljskoj tradiciji, jer uvijek smo bili desni, no sada ne znam tko je dosita sposobvan izvesti zemlju na pravi put, i ja se bojim da i jedni i drugniti to znaju niti to žele, ali ne vidim niti treču opciju koja je za to sposobna, sve su to hoštapleri koji bi se rado uhljebili.....
Baš me sad zanima vaši stavovi i razmišljanja pa zar dosita nitko nema potrebe podijeliti ista, ne vidim razloga zašto to ne i javno podijeliti !???
Veliki dio nas slicno razmislja prema svemu vec recenom u zadnja tri posta, no na zalost daleko smo mi od toga da je verbalni delikt ukinut i da svatko moze napisati sto misli ili zeli, tj. moze ali sa kakvim posljedicama ? ( samo malo protresite iskustva novinara koji su uboli u zicu ) !
Situacija je zapravo vrlo jednostava ali kako je birokracija postala sama sebi svhra sve ce uciniti da ova agonija potraje sto je moguce duze. Da bi sustav pravilno proradio treba napraviti nekoliko jako ostrih zahvata koje jedino moze odobriti ta ista birokracija, ona to nece uciniti nikada a svi znamo koji je nacin preostao.
- Moze li zemlja sa 4 Mil stanovnika imati toliko zupanija, ministarstava, agencija, gradova i opcina ?
- Sudstvo je u rasulu jer su zakoni nedoreceni i u medjusobnoj suprostnosti, kaos su zapravo napravili odvjetnici da bi carovali u njemu.
- Moze li zapravo TRZISNO GOSPODARSTVO posloziti komunisticka partija ? Bez obzira da li je malo vise Lijeva ili Desna svi su prosli iste skole, imali istu dresuru i ucili iz istih knjiga, kako se danas nazivaju nema bas neke veze.
- itd...
Naravno postoji i rijesnje :
- ukinuti SVE postojece zakone koji sada vaze u RH i doslovce PRIMJENITI SVE zakone od Svicarske.
- Sve postojece suce poslati u mirovinu i zaposliti nove ljude sa Faxa koji ce primjeniti sve te nove zakone
- ZABRANITI zanimanje POLITICAR, profesionalci iz svojih podrucja napraviti ce puno vise za ovako malu zemlju.
Situacija je zapravo vrlo jednostava ali kako je birokracija postala sama sebi svhra sve ce uciniti da ova agonija potraje sto je moguce duze. Da bi sustav pravilno proradio treba napraviti nekoliko jako ostrih zahvata koje jedino moze odobriti ta ista birokracija, ona to nece uciniti nikada a svi znamo koji je nacin preostao.
- Moze li zemlja sa 4 Mil stanovnika imati toliko zupanija, ministarstava, agencija, gradova i opcina ?
- Sudstvo je u rasulu jer su zakoni nedoreceni i u medjusobnoj suprostnosti, kaos su zapravo napravili odvjetnici da bi carovali u njemu.
- Moze li zapravo TRZISNO GOSPODARSTVO posloziti komunisticka partija ? Bez obzira da li je malo vise Lijeva ili Desna svi su prosli iste skole, imali istu dresuru i ucili iz istih knjiga, kako se danas nazivaju nema bas neke veze.
- itd...
Naravno postoji i rijesnje :
- ukinuti SVE postojece zakone koji sada vaze u RH i doslovce PRIMJENITI SVE zakone od Svicarske.
- Sve postojece suce poslati u mirovinu i zaposliti nove ljude sa Faxa koji ce primjeniti sve te nove zakone
- ZABRANITI zanimanje POLITICAR, profesionalci iz svojih podrucja napraviti ce puno vise za ovako malu zemlju.
Nemoguće je Nemoguće
Sve koji su samo prismrdili politici od 90 do danas otprditi i staviti struku na ta mjesta.
Kakve se igre vode na selskoj razini to je strasno,tak da vredi ona stara ko je blize kasi....
Kakve se igre vode na selskoj razini to je strasno,tak da vredi ona stara ko je blize kasi....
a ufff....puno je takvihsjekira wrote:a one koji su u politici do 90te pred zid
pogotovo u zna se
Takvi su zaparavo uništili državotvornu ideju HDZ ali i pokrali sve dok smo mi ratovali, nažalost još ih ima u HDZ ali daleko manje nek u SDP-u ako ćemo gledati etnogenezu njihovih roditelja i u HNS-u se ne mogu požaliti, sve su to stare komunjare i doista vrijedi ona dok se oni ne maknu nema prosperiteta ni za koga .....no koliko če još trebati vremena da svi oni odu,fizički bojim se da treba nestati nekoliko generacija,a što do tada da rade mladi....?Spinnaker wrote:a ufff....puno je takvihsjekira wrote:a one koji su u politici do 90te pred zid
pogotovo u zna se
politikom bi se trebali baviti stručni ljudi koji su primarno financijski neovisni znači poduzetnici raznih profila koji znaju kako uspjeti u životu a ne hoštapleri s raznih filozovskim ili političkim fakultetima.......ili čak oni koji niti ne znaju gdje im je fakultet,...... ali imaju njegovu diplomu
zašto pogotovo? raspodjelili su se oni fino u sve stranke. znam jednu partijsku obitelj njih četvero je u četiri stranke i non stop su na vlasti zadnjih 75 godinaSpinnaker wrote:a ufff....puno je takvihsjekira wrote:a one koji su u politici do 90te pred zid
pogotovo u zna se
Vjerojatno i HDZ i SDP imaju ponekoga koji bi možda mogao nešto promijeniti ili poboljšati. Ali gdje su ti ljudi, zašto ne rade?? Nema do diktature, proberi što valja, nije važno lijevi ili desni. Od danas si moj, ima da radiš najbolje što znaš za opće dobro. Ukradi, ima da te nema. Kad napraviš dobro biti ćeš nagrađen.Amen. Imao sam čast čuvati sultana iz Omana, iz razgovora s njegovom posadom i "podanicima" lijepo se vidjelo što i kako funkcionira. Kriminal ne postoji, nezaposlenih nema. Zdravstvo i školstvo apsolutno besplatno. Tko je bolestan i ne može raditi, taj je zbrinut. Ostali RADE. Na moj upit da li su zadovoljni s njime i bi li ga mijenjali, ljudi se nasmijali i odgovorili da nema šanse. A on nema puste ministre, županije, uhljebe i slično. Nafta se prodaje za opće dobro i to je to. Doduše, mi nemamo naftu ali imamo turizam i vode koliko te volja pa ne znamo. Zašto?? Jer KRADU SVI. Ukradi u Omanu ako smiješ.
Smijes, ama bas nitko ti ne brani...Mali je problem u onome sto znas tocno sto te nakon toga ceka !Iggy wrote:.....Ukradi u Omanu ako smiješ,,,,,.
Nikakvi zivi zidovi, Amnesty International, i ostale mentalo sjebano stvorene udruge....
" NEMA postovanja do STRAHOPOSTOVANJA " sve drugo je pusta LAZ !
Nemoguće je Nemoguće
S time da im je vladar totalno fer i normalan, nema ugnjetavanja i samovolje ničije. Jednostavno je narodu dobro, gazda je tu da misli o tome. Naravno da ima ponekog savjetnika i to je to. Oni mogu, a kod nas pusta administracija i nemoguće apsolutno sve što je normalno.
Pametno,nema sta.sjekira wrote: znam jednu partijsku obitelj njih četvero je u četiri stranke i non stop su na vlasti zadnjih 75 godina
nama bi, dugoročno, najbolje bilo da HDZ i SDP zajedno formiraju vlast da se ujedinu u jednu partiju koja jesu pa da padnu sve maske o "domoljublju" i "socijaldemokraciji"
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nitko name ne može pomoći!
Čak niti mi sami.
Jedino što treba promijeniti je da niti jedna mandatna funkcija, ne nosi materijalnu naknadu.
Ako netko hoće voditi zemlju za dobrobit te iste zemlje, može, ali zadržava plaću svog prijašnjeg radnog mjesta.
Saborski zastupnik, ima opravdan dan na poslu za vrijeme sjednice.
Sve mandatne funkcije, počevši od općinskih načelnika pa na više, isključivo obavljati volonterski.
Omjer plaća, može biti maksimalno, 1:4, isto kao i omjer mirovina.
Svi barataju podacima o prosječnoj plači, u vrijeme krize. Nema problema, idemo je smanjiti za 20 posto, i svi je dobivati u istom iznosu dok ne prebrodimo krizu.
Sad će netko reći da tako ne rapoređujemo teret krize jednako.
Točno, no nismo svi niti jednako krivi što smo u krizi.
Netko će me popljuvati da sam komunjarski nastrojen, no tvrdim da ova anarhija pod okriljem demokracije, velikoj većini naših ljudi nije ništa dobro donijela.
Kapitalizam je prema svojoj naravi manje socijalno osjetljiv od socijalizma, no u razvijenim kapitalističkim zemljama, nije moguće odijeliti imovinu privatne tvrtke od imovine vlasnika.
Vrijeme je da zašutim, jer ću izreći nešto što mislim, a to, mogu reći, graniči sa dobrim ukusom, a to na forumu nije poželjno.
Pozdrav svima!
Čak niti mi sami.
Jedino što treba promijeniti je da niti jedna mandatna funkcija, ne nosi materijalnu naknadu.
Ako netko hoće voditi zemlju za dobrobit te iste zemlje, može, ali zadržava plaću svog prijašnjeg radnog mjesta.
Saborski zastupnik, ima opravdan dan na poslu za vrijeme sjednice.
Sve mandatne funkcije, počevši od općinskih načelnika pa na više, isključivo obavljati volonterski.
Omjer plaća, može biti maksimalno, 1:4, isto kao i omjer mirovina.
Svi barataju podacima o prosječnoj plači, u vrijeme krize. Nema problema, idemo je smanjiti za 20 posto, i svi je dobivati u istom iznosu dok ne prebrodimo krizu.
Sad će netko reći da tako ne rapoređujemo teret krize jednako.
Točno, no nismo svi niti jednako krivi što smo u krizi.
Netko će me popljuvati da sam komunjarski nastrojen, no tvrdim da ova anarhija pod okriljem demokracije, velikoj većini naših ljudi nije ništa dobro donijela.
Kapitalizam je prema svojoj naravi manje socijalno osjetljiv od socijalizma, no u razvijenim kapitalističkim zemljama, nije moguće odijeliti imovinu privatne tvrtke od imovine vlasnika.
Vrijeme je da zašutim, jer ću izreći nešto što mislim, a to, mogu reći, graniči sa dobrim ukusom, a to na forumu nije poželjno.
Pozdrav svima!
Ne treba biti bas toliko PESIMISTICAN,,,moje razmisljanje u odnosu na tvoje npr..
>Nitko name ne može pomoći!
>Čak niti mi sami.
Po meni totalno krivo, jer jedino mi znamo povijest bolesti i uzorke bolesti te tijek kako su problemi nastajali za razliku od nekog Techo-managera kojeg bi unajmio da to proba popraviti.
>Jedino što treba promijeniti je da niti jedna mandatna funkcija, ne nosi materijalnu naknadu.
>Ako netko hoće voditi zemlju za dobrobit te iste zemlje, može, ali zadržava plaću svog prijašnjeg radnog mjesta.
Kako ces od cojeka traziti odgovornost ako nicime ne odgovara za ono sto radi ? Profesionalizam trazi angazman 24h i radno vrijeme je nesto sto ne postoji kada se pojave problemi. No za vrijeme "loseg" socijalizma si za pogresan projekat ili veliki propust isao na usavrsavanje na Goljak ....
>Svi barataju podacima o prosječnoj plači, u vrijeme krize. Nema problema, idemo je smanjiti za 20 posto, i svi je dobivati u >istom iznosu dok ne prebrodimo krizu.
Ova prica o prosjecnoj placi je NAJVECA OBMANA od postanka HR drzave, zasto ? Zato jer se prosjecna placa moze navoditi SAMO za isto kategorizirane poslove i funkcije, nikako kao kumulativna masa zaposlenih ljudi u razlicitm bransama:
Tada bi reporti izgledali ovako:
1. Prosjecna placa SS-trgovca u trgovackim lancima u RH je: xxxx
2. Pros.placa medicinske sestre-brata u drzavnim ustanovama je...xxxx a u privatnim je xxxxx
3. Pros.placa direktora u drzavnim neprozivodnim firmama je xxxxx a u proizvodnim je xxxx
4. Gradska uprava xxxxx
5. Zupanijska uprava xxxx
6. Obicni policajac-vojnik-vatrogasac xxxxx
I tako redom, podaci postoje ali ih NITKO NE ZELI prikazati u ovom obliku !!
>Sad će netko reći da tako ne rapoređujemo teret krize jednako.
>Točno, no nismo svi niti jednako krivi što smo u krizi.
Neprovedivo, i nepravedno. Svatko tko posteno odradi svoj posao treba biti posteno i placen, e sada da li je normalno da npr. zenska u konzumu radi 250 sati za 2800 Kn a disa hrv.voda niti ne dolazi na posao i dobije 50.000 Kn. A statisticki gledano prosjecna placa za njih dvoje je cca 26.000 Kn ?????
>No u razvijenim kapitalističkim zemljama, nije moguće odijeliti imovinu privatne tvrtke od imovine vlasnika.
Zapravo moras znati da su korporacije i razni oblici udruzivanja kapitala UPRAVO nastali kako bi vlasnici zastitili svoju imovinu i primanja od primjene i promjene poreznih zakona tj.davanja. Oni uvijek daju SAMO onoliko koliko zele jer su oni zapravo kreirali taj cijeli sustav koji izvana izgleda savrseno dobar za malog covjeka.U tako slozenim sustavima imovina-vlasnistvo se unutar par sati proseta od USA do Kazahstana ili Sejsela sto je daleko brze nego bilo koja pravna odluka koja ce to "oteti" u ime naroda !
No za nas konkretno PRVO sto treba proraditi je PRAVOSUDJE ( ako se zakonski Pravo izjednaci sa Pravdom ) i nakon sto se zakoni prociste do te mjere da ih bude nepotrebno tumaciti .... to je prvi i veliki korak bez kojeg ce se tapkati u mjestu manje vise uz sve stranke i sve izbore .....
>Nitko name ne može pomoći!
>Čak niti mi sami.
Po meni totalno krivo, jer jedino mi znamo povijest bolesti i uzorke bolesti te tijek kako su problemi nastajali za razliku od nekog Techo-managera kojeg bi unajmio da to proba popraviti.
>Jedino što treba promijeniti je da niti jedna mandatna funkcija, ne nosi materijalnu naknadu.
>Ako netko hoće voditi zemlju za dobrobit te iste zemlje, može, ali zadržava plaću svog prijašnjeg radnog mjesta.
Kako ces od cojeka traziti odgovornost ako nicime ne odgovara za ono sto radi ? Profesionalizam trazi angazman 24h i radno vrijeme je nesto sto ne postoji kada se pojave problemi. No za vrijeme "loseg" socijalizma si za pogresan projekat ili veliki propust isao na usavrsavanje na Goljak ....
>Svi barataju podacima o prosječnoj plači, u vrijeme krize. Nema problema, idemo je smanjiti za 20 posto, i svi je dobivati u >istom iznosu dok ne prebrodimo krizu.
Ova prica o prosjecnoj placi je NAJVECA OBMANA od postanka HR drzave, zasto ? Zato jer se prosjecna placa moze navoditi SAMO za isto kategorizirane poslove i funkcije, nikako kao kumulativna masa zaposlenih ljudi u razlicitm bransama:
Tada bi reporti izgledali ovako:
1. Prosjecna placa SS-trgovca u trgovackim lancima u RH je: xxxx
2. Pros.placa medicinske sestre-brata u drzavnim ustanovama je...xxxx a u privatnim je xxxxx
3. Pros.placa direktora u drzavnim neprozivodnim firmama je xxxxx a u proizvodnim je xxxx
4. Gradska uprava xxxxx
5. Zupanijska uprava xxxx
6. Obicni policajac-vojnik-vatrogasac xxxxx
I tako redom, podaci postoje ali ih NITKO NE ZELI prikazati u ovom obliku !!
>Sad će netko reći da tako ne rapoređujemo teret krize jednako.
>Točno, no nismo svi niti jednako krivi što smo u krizi.
Neprovedivo, i nepravedno. Svatko tko posteno odradi svoj posao treba biti posteno i placen, e sada da li je normalno da npr. zenska u konzumu radi 250 sati za 2800 Kn a disa hrv.voda niti ne dolazi na posao i dobije 50.000 Kn. A statisticki gledano prosjecna placa za njih dvoje je cca 26.000 Kn ?????
>No u razvijenim kapitalističkim zemljama, nije moguće odijeliti imovinu privatne tvrtke od imovine vlasnika.
Zapravo moras znati da su korporacije i razni oblici udruzivanja kapitala UPRAVO nastali kako bi vlasnici zastitili svoju imovinu i primanja od primjene i promjene poreznih zakona tj.davanja. Oni uvijek daju SAMO onoliko koliko zele jer su oni zapravo kreirali taj cijeli sustav koji izvana izgleda savrseno dobar za malog covjeka.U tako slozenim sustavima imovina-vlasnistvo se unutar par sati proseta od USA do Kazahstana ili Sejsela sto je daleko brze nego bilo koja pravna odluka koja ce to "oteti" u ime naroda !
No za nas konkretno PRVO sto treba proraditi je PRAVOSUDJE ( ako se zakonski Pravo izjednaci sa Pravdom ) i nakon sto se zakoni prociste do te mjere da ih bude nepotrebno tumaciti .... to je prvi i veliki korak bez kojeg ce se tapkati u mjestu manje vise uz sve stranke i sve izbore .....
Nemoguće je Nemoguće
Pravosuđe je rak rana našeg društva a onda slijedi državna uprava, kad bi to mogli srediti vjerujem da bi se pokrenuli s mrtve točke, no problem je što ja u predloženim političkim opcijama ne vidim nikog tko tu želi barem pokušati uvesti reda.....???