HS ili XD ili XDm
- Original_G
- Cinker - bojna

Re: HS ili XD ili XDm
Glock 17 - 6-6,5 kkn
XD Tactical - 5-5,5 kkn
ČZ 75b - 4,7 kkn (sam platil ja)
SIG-P226 - 8,5 kkn (platil bratić)
to je kak sam ja imal cijene kad sam kupoval prošle godine
i nebi nikad kupil glock ispred hs-a, kupil sam čz na preporuku i nisam zažalil, sig imam povremeno za pucanje i pre kvadratast mi je ali jako fini okidač i grupa
XD Tactical - 5-5,5 kkn
ČZ 75b - 4,7 kkn (sam platil ja)
SIG-P226 - 8,5 kkn (platil bratić)
to je kak sam ja imal cijene kad sam kupoval prošle godine
i nebi nikad kupil glock ispred hs-a, kupil sam čz na preporuku i nisam zažalil, sig imam povremeno za pucanje i pre kvadratast mi je ali jako fini okidač i grupa
Last edited by Original_G on 11 Nov 2008, 22:17, edited 1 time in total.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Marin Bralic
- Skupnik

Nigdje u svojem postu nisam spominjao nikakva imena, ocito si se sam prepoznao u mojim recenicamaBojnikPerGall wrote:Ovo sad o prodaji ili ne ne želim uopće komentirati jer ako si mislio na mene onda se grdno varaš...
Salu na stranu, zelio sam reci ovo: na netu se moze pronaci brdo informacija, ali te informacije nit su provjerene nit se mogu samo tako provjeriti. Nikada ne znas tko stoji iza onoga sto citas, tko je to natipkao... Dakle, sve sto se procita na forumima i slicnim mjestima, treba uzeti s rezervom... Pa tako i hvalospjeve, ali i kudjenje Xd-a.
Ono za tuzbu glocka sam i napisao u smislu, da je Lovcu ocito u interesu da se prodaje cim vise Glockova, a cim manje izravne konkurencije, Xd-a... Dakle, savrseno mi je jasno koje su pobude koje tjeraju ove u Lovcu na onakve izjave... Ali sam se isto tako nadovezao, da postoji i suprotno, brdo ljudi kojima je u interesu da se prodaje Xd,... Logika.
Eto, vrijeme ce pokazati, najbolje je Renato rekao. Ocito se oko Xd-a dize velika prasina, ljudi emotivno reagiraju na spomen njegova imena...
- BojnikPerGall
- Desetnik

Ma to o prepoznavanju sad možemo filozofirati do u nedogled,
Jasno je svakome što si mislio reći... A to što imaš pročitati na netu... Daj molim te, pa nisam ja od jučer da bih sad progutao te priče.
I kao ja sam se prepoznao?!?!
A tko bi se trebao prepoznati?
Stevo VoGi možda sa nekog no name portala...
Pročitaj moje postove, ti i svi ostali... Pa onda napiši konkretno nešto!
Ja (uključujući i nobilea157) pišemo vrlo konkretno a ne općenito...
Ja mislim i prema mojem mišljenju, a onda, čuo sam od kolege, pa nije precizan jer eto tamo neki lik iz tvornice je rekao da su oni drugačiji i dr... To su samo naklapanja!
Ne govorim sad o tebi!
Naprosto pričam općenito a svatko tko želi argumentirano polemizirati kako sam shvatio je dobrodošao na ovom forumu!
Ili se u nečije taštine ne smije dirati!?!
Ako je tako onda to jasno recite a nemojmo se igrati moralista bez pokrića!
U načelu, da skratim, tko god želi može slobodno izreći svoje mišljenje i ono je takvo kakvo je!
Ali ipak treba razlučiti što su činjenice a što ne!
Jesam li ja igdje napisao nešto tipa: čuo sam, rekao moj prijatelj, imao kolega od mog prijatelja pa nije pogodio i sl.?!?!
Glede informacija na netu!
Zato i postoje različiti autori i autori. Neki kompetentni neki manje kompetentni!
Neki lopovi i lažovi, neki ne...
Na nama je da odlučimo koji su to!
A ti i drugi ukoliko smatrate da sam ja taj koji prodaje, dila ili ima koristi od same tvornice to i dokažite...
Ukoliko ne idemo javno pred svima polemizirati a ja Vas osobno molim da izaberete temu na kojoj ću ja sudjelovati onoliko koliko imam slobodnog vremena.
Ukoliko netko od Vas smatra da ja osobno nisam dostojan ovog foruma, ne trebate mi Vi da ja sam odem!
Odavno sam takve stvari prevazišao!
Otići ću sam..,
Meni ovaj forum nije potreban da bih dizao svoj ego niti ugled i on se ne steće preko foruma pod nepoznatim nickom!
Sve cijenim i poštujem ali molim Vas poliemizirajmo konkretno a ne općenito i na naćin da nikada ne kažemo ništa konkretno!
Ja sam napisao konkretno!
Ako nitko smatra da je netočeno nešto što sam napisao neka to i ARGUMENITRANO dokaže!!!
Slažeš li se?
Što se mene osobno tiče, ja ovdje ne branim HS/XD niti bilo koji drugi pištolj,revolev ili što god već!
Naprosto pišem činjenice!
Zar bih trebao napisati da je pištolja TT izvanredan primjerak oružarstva?
Možda u vrijeme kad je nastao i mjesto gdje je nastao!
No danas, međutim daleko je od nečega što bi trebalo hvaliti... On je dio ropotarnice prošlosti!. Btw. i ja ga osobno imam, kao uspomenu od pokojnog oca koji je u ratu imao! No, to ne znači da bih ga hvaliti trebao kao da je "Sveti Gral"!.
Pritom sam TT uzeo samo kao primjer a bogami ih ima brdo oko kojih se stvaraju i rađaju urbane legende...
Pozdrav svima...
Jasno je svakome što si mislio reći... A to što imaš pročitati na netu... Daj molim te, pa nisam ja od jučer da bih sad progutao te priče.
I kao ja sam se prepoznao?!?!
A tko bi se trebao prepoznati?
Stevo VoGi možda sa nekog no name portala...
Pročitaj moje postove, ti i svi ostali... Pa onda napiši konkretno nešto!
Ja (uključujući i nobilea157) pišemo vrlo konkretno a ne općenito...
Ja mislim i prema mojem mišljenju, a onda, čuo sam od kolege, pa nije precizan jer eto tamo neki lik iz tvornice je rekao da su oni drugačiji i dr... To su samo naklapanja!
Ne govorim sad o tebi!
Naprosto pričam općenito a svatko tko želi argumentirano polemizirati kako sam shvatio je dobrodošao na ovom forumu!
Ili se u nečije taštine ne smije dirati!?!
Ako je tako onda to jasno recite a nemojmo se igrati moralista bez pokrića!
U načelu, da skratim, tko god želi može slobodno izreći svoje mišljenje i ono je takvo kakvo je!
Ali ipak treba razlučiti što su činjenice a što ne!
Jesam li ja igdje napisao nešto tipa: čuo sam, rekao moj prijatelj, imao kolega od mog prijatelja pa nije pogodio i sl.?!?!
Glede informacija na netu!
Zato i postoje različiti autori i autori. Neki kompetentni neki manje kompetentni!
Neki lopovi i lažovi, neki ne...
Na nama je da odlučimo koji su to!
A ti i drugi ukoliko smatrate da sam ja taj koji prodaje, dila ili ima koristi od same tvornice to i dokažite...
Ukoliko ne idemo javno pred svima polemizirati a ja Vas osobno molim da izaberete temu na kojoj ću ja sudjelovati onoliko koliko imam slobodnog vremena.
Ukoliko netko od Vas smatra da ja osobno nisam dostojan ovog foruma, ne trebate mi Vi da ja sam odem!
Odavno sam takve stvari prevazišao!
Otići ću sam..,
Meni ovaj forum nije potreban da bih dizao svoj ego niti ugled i on se ne steće preko foruma pod nepoznatim nickom!
Sve cijenim i poštujem ali molim Vas poliemizirajmo konkretno a ne općenito i na naćin da nikada ne kažemo ništa konkretno!
Ja sam napisao konkretno!
Ako nitko smatra da je netočeno nešto što sam napisao neka to i ARGUMENITRANO dokaže!!!
Slažeš li se?
Što se mene osobno tiče, ja ovdje ne branim HS/XD niti bilo koji drugi pištolj,revolev ili što god već!
Naprosto pišem činjenice!
Zar bih trebao napisati da je pištolja TT izvanredan primjerak oružarstva?
Možda u vrijeme kad je nastao i mjesto gdje je nastao!
No danas, međutim daleko je od nečega što bi trebalo hvaliti... On je dio ropotarnice prošlosti!. Btw. i ja ga osobno imam, kao uspomenu od pokojnog oca koji je u ratu imao! No, to ne znači da bih ga hvaliti trebao kao da je "Sveti Gral"!.
Pritom sam TT uzeo samo kao primjer a bogami ih ima brdo oko kojih se stvaraju i rađaju urbane legende...
Pozdrav svima...
- shelby-eleanor
- Desetnik

decki, molim bez prepiranja, ovo nije plac nego forum kojem je svrha na pristojan i lijep nacin komunicirati s drugima, razmjenjivati iskustva i stavove, blabla. ako vam je do prolijevanja zuci imate PP, mail, plac.. ne planiram upozoravat jos jedanput.
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
- BojnikPerGall
- Desetnik

shelby-eleanor wrote:decki, molim bez prepiranja, ovo nije plac nego forum kojem je svrha na pristojan i lijep nacin komunicirati s drugima, razmjenjivati iskustva i stavove, blabla. ako vam je do prolijevanja zuci imate PP, mail, plac.. ne planiram upozoravat jos jedanput.
Slažem se...
Ali zanima me na koji sam ja to nepristojan način sad u ovom postu nekog uvrijedio?
Ako se na mene mislilo?
Kao što rekoh, ukoliko, netko smatra da sam ovdje ikoga uvrijedio neka to javno kaže, ne putem privatnih poruka i ja sam odoh...
Ne trebaš ti nitko itko drugi mene upozoravati niti prijetiti isključenjem.
Samo mi dokažite u kojem postu ja to nekoga vrijeđam!
Opet ponavljam, ako se na mene odnosi!
Ja ne želim niti podilazim ikome...
Za otvorenu i javnu polemiku sam!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Na IPSC-u kvaliteta pojedinog gana (ne modela, nego samog "uređaja") ovisi i o strijelcu, zar ne? Ne može se ljudima koji pucaju sa CZ75-tkom dat glocka i odmah očekivat neke bajne rezultate. Treba im neko vrijeme prilagodbe.nobile157 wrote: Ponavljam ono što sam već prije rekao: znat ćete koliko je vaš gan doista kvaliteta kada to isprobate u IPSC-u. Ostalo je samo pjevanje borbenih i razglabanje.
Ne leži svakome svaki gan u svakoj situaciji jednako. Možda nekome za brzo pucanje odgovara sig a za precizno štajaznam neka koma od taurusa koja nikome drugome ne leži al jednom natjecatelju leži. Onda se ne može reći da sig ne valja za precizno isto tako kao što se ne može reći da taurus ne valja za IPSC jer netko sigurno na svijetu puca s njime IPSC i ima neke rezultate. Jedini pravi način za dokazivanje nekog gana je skupit statistički korisnu količinu strijelaca na jedno mjesto (podjednako i iskusnih i neiskusnih) i onda im dat šleper municije i 5 različitih pištolja i onda nek ih isprobavaju. A to koštaaaaa... nije to cold steel endurance test pa mlatiš trailmasterom po svinjskoj butini! To nitko neće sprovest.
Moje iskustvo, tvoje iskustvo je očito način da se samo šire svađe i religijska prepucavanja. Skupi lovu, kupi ono što ti se sviđa, vježbaj, natječi se i ako slučajno vidiš neki nedostatak šuti o njemu jer će te drugi iz te kaste razapeti na križ ako to spomeneš - dobri stari balkanski nastup - zato smo i naučeni na prosječno po cijeni najboljeg.
Sa stanovišta strojara u meni, svi pištolji koji su preživjeli na tržištu više od 5 godina su dobri - neki su bolji a ostalo je marketing i svi će ispuniti zadani zadatak: da naprave rupu u objektu prema kojem su okrenuti u zadanom trenutku. Zastoji, kvarovi i slične stvari su više faktorizirani održavanjem pojedinog pištolja ili greškama na pojedinom pištolju a ne na seriji. Da serija ima grešku, svakome bi pukao izvlakač na točno određenom metku, itd, itd...
Jedini pravi način za vidjet da li vam se gan sviđa ili ne je doći u trgovinu opremljenu streljanom dužine 25 metara i jednom pokretnom metom i isprobavat dok ne nađete gan koji je VAMA dobar. Ostalo su šarene laže. A to nećemo doživjeti da imamo takvu trgovinu u lijepoj našoj.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Slažem se s Nobileom, a što se tiče da "kvaliteta pojedinog gana (ne modela, nego samog "uređaja") ovisi i o strijelcu" je ako na to gledamo sa stajališta preciznosti, ali u IPSC-u je jednako bitna i brzina, tako da ako si imao sve pogotke u zoni alfa, a uz to imao 5 zastoja, koje si otklonio jer imaš iskustva i kužiš se u oružje, što bi svaki vlasnik oružja trebao, te priveo stage kraju, a pucao 30 sekundi duže ne možeš očekivati neki bajan rezultat. K tomu ako ti se to dogodi po koji put i na ostalim stageovima, ne samo da će rezultat biti loš, nego neće biti niti gušta u tom nastupu, a što je jedan od razloga bavljenja ovim sportom, barem za mene, da ne pričam o osjećaju nesigurnosti i nepouzdanosti prema tom ganu, ukoliko se ne utvrdi da je razlog zastojima streljivo ili nešto drugo osim gana. Najbolje je ukoliko je razlog streljivo, promjeniš proizvođača i rokaš dalje sa savršeno sigurnim i pouzdanim ganom, a od streljiva koje je radilo zastoje bježiš ko vrag od tamjana, ali ako nije tako, koja svrha od tog gana. Mislim da je Nobile mislio na to, IPSC je disciplina u kojoj gan zaista može vrlo brzo pokazati svoje prednosti ali i mane, tj. dokazati se, jer se puca prilična količina streljiva (treninzi i tekme), u realnim uvijetima (kiša,blato u kojem okviri završavaju nakon prepunjavanja, višestruke izmjene spremnika, puca se iz raznih pozicija, jačom i slabijom rukom na različitim daljinama i t d), kud ćeš boljeg poligona i scenarija za testiranje i bržeg rezultata, a koji će vlasnik oružja koji ga iz ormara izvadi tek kada policija dođe u kontrolu ili kad ga ponosno pokazuje upravo pristiglom rođaku iz Australije uz prepričavanje ratnih zgoda, a da godinamane opali niti jedan metak, a i kad ga opali to nije u metu negu vjerojatno u zrak za Novu Godinu ili kakvu svadbu, ispucati par tisuća komada streljiva u situacijama i pri uvjetima kakvi su na stageovima IPSC natjecanja, a da pri tome ima dovoljno znanja da protumači određene na taj način prikupljene rezultate, te da ih realno ocijeni. Stoga mislim da je IPSC zaista jedna sportska disciplina koja vlasnicima oružja može vrlo zorno, brzo i nedvojbeno otkriti puno o njihovom oružju ukoliko ju isprobaju.Mr.Cabdriver wrote:Na IPSC-u kvaliteta pojedinog gana (ne modela, nego samog "uređaja") ovisi i o strijelcu, zar ne? Ne može se ljudima koji pucaju sa CZ75-tkom dat glocka i odmah očekivat neke bajne rezultate. Treba im neko vrijeme prilagodbe.nobile157 wrote: Ponavljam ono što sam već prije rekao: znat ćete koliko je vaš gan doista kvaliteta kada to isprobate u IPSC-u. Ostalo je samo pjevanje borbenih i razglabanje.
Ne leži svakome svaki gan u svakoj situaciji jednako. Možda nekome za brzo pucanje odgovara sig a za precizno štajaznam neka koma od taurusa koja nikome drugome ne leži al jednom natjecatelju leži.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Evo da se i ja oglasim na ovo...BojnikPerGall wrote:Slažem se...shelby-eleanor wrote:decki, molim bez prepiranja, ovo nije plac nego forum kojem je svrha na pristojan i lijep nacin komunicirati s drugima, razmjenjivati iskustva i stavove, blabla. ako vam je do prolijevanja zuci imate PP, mail, plac.. ne planiram upozoravat jos jedanput.
Ali zanima me na koji sam ja to nepristojan način sad u ovom postu nekog uvrijedio?
Ako se na mene mislilo?
Kao što rekoh, ukoliko, netko smatra da sam ovdje ikoga uvrijedio neka to javno kaže, ne putem privatnih poruka i ja sam odoh...
Ne trebaš ti nitko itko drugi mene upozoravati niti prijetiti isključenjem.
Samo mi dokažite u kojem postu ja to nekoga vrijeđam!
Opet ponavljam, ako se na mene odnosi!
Ja ne želim niti podilazim ikome...
Za otvorenu i javnu polemiku sam!
nije ovdje nitko prozvan direktno, da nebi bilo nesporazuma, to je cisto putokaz na pravi put da tema nebi zastranila u kakvoj svadji ili zucnoj prepirci...
dakle samo podsjetnik unapred jer malo zustrije rasprave znaju tako zavrsiti, neka se nitko ne osjeti prozvan niti uvredjen,
mi moderatori smo tu da pazimo na red i mir, forum je OSNOVAN radi dobrog druzenja, ucenja i tome slicno a ne da se ljudi pocnu prepirati i svadjati,
tko se bude ponasao arogantno i bude svadljiv te vredjao ostale korisnike foruma bit ce upozoren da se primiri, poslije dobije zuti karton, pa crveni pred iskljucenje i iskljucenje, pa taman bio i IVO SANADER glavom i bradom. Osobno smatram da je to najpostenije, necemo pucati na prvu, nego upozoriti, reda mora biti, neka mi se nitko iz ovog thereada ne osjeti prozvan jer niste prozvani, osjecao sam se duzan da moram skrenuti paznju neke stvari prije nego KONSTRUKTIVNA DEBATA preraste u ŽUČNU SVAĐU sto rezultira neugodnim okusom u grlu i odlazcima dobrih clanova koji se nadju uvredjeni i slicno... znate i sami jer vjerojatno imate svi neka iskustva sa drugih foruma, e pa ne zelimo da se to dogadja i na ovom forumu.
nemam nista protiv, dapace volim dobro argumentiranu raspravu, dok god se taj tko argumentira ne pocne postavljati "s visoka" i arogantno prema korisnicima koji misle da znaju nesto tocno a u biti su krivo informirani, onda je taj clan foruma koji je potkrepljeniji tocnim informacijama treba lijepo i kulturno pokusati izvesti posrnule na pravi put, a ne sa nekom arogancijom ili u "nemas ti pojma" stilu...
zato smo nekolicina nas skupili sredstva i osnovali forum da okupimo sto vise ljudi sa interesom za oruzje, i svi smo mi tu iz ljubavi prema oruzju i da naucimo nesto jedni od drugih, neki znaju vise neki manje, neki imaju vise znanja u teoriji a neki u praxi, tu smo da podjelimo znanje a najvaznije od svega da se UGODNO DRUZIMO!.
Ako nekome ovaj post nije jasan ili se osjeca uvredjenim sto sam napisao, ako netko ima kakav problem ili slicno, moze mi se slobodno obratiti na PP da ga razuvjerim ili rijesim problem.
Zelim vam jos puno lijepog druzenja na forumu, mitinga da se ljudi upoznaju osobno kao recimo na ovima druzenjima u Hrzenici ili u Puli
Do citanja =) Uprava vodovoda!
P.S. odavno nisam pisao ovako diplomatski =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Nisam ni znao da vi ljubitelji kalibra 7.9 znate pisat a kamo li diplomatskiMike_Torello wrote:P.S. odavno nisam pisao ovako diplomatski =)
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a ti sa svojih ispaljenih nekoliko desetaka tisuca komada 7,9 sebe ne smatras ljubiteljem istog kalibra? =)
jeli dripac jedan? oces da te sad za uho nategnem? =)
- BojnikPerGall
- Desetnik

Mr.Cabdriver wrote:Na IPSC-u kvaliteta pojedinog gana (ne modela, nego samog "uređaja") ovisi i o strijelcu, zar ne? Ne može se ljudima koji pucaju sa CZ75-tkom dat glocka i odmah očekivat neke bajne rezultate. Treba im neko vrijeme prilagodbe.nobile157 wrote: Ponavljam ono što sam već prije rekao: znat ćete koliko je vaš gan doista kvaliteta kada to isprobate u IPSC-u. Ostalo je samo pjevanje borbenih i razglabanje.
Ne leži svakome svaki gan u svakoj situaciji jednako. Možda nekome za brzo pucanje odgovara sig a za precizno štajaznam neka koma od taurusa koja nikome drugome ne leži al jednom natjecatelju leži. Onda se ne može reći da sig ne valja za precizno isto tako kao što se ne može reći da taurus ne valja za IPSC jer netko sigurno na svijetu puca s njime IPSC i ima neke rezultate. Jedini pravi način za dokazivanje nekog gana je skupit statistički korisnu količinu strijelaca na jedno mjesto (podjednako i iskusnih i neiskusnih) i onda im dat šleper municije i 5 različitih pištolja i onda nek ih isprobavaju. A to koštaaaaa... nije to cold steel endurance test pa mlatiš trailmasterom po svinjskoj butini! To nitko neće sprovest.
Moje iskustvo, tvoje iskustvo je očito način da se samo šire svađe i religijska prepucavanja. Skupi lovu, kupi ono što ti se sviđa, vježbaj, natječi se i ako slučajno vidiš neki nedostatak šuti o njemu jer će te drugi iz te kaste razapeti na križ ako to spomeneš - dobri stari balkanski nastup - zato smo i naučeni na prosječno po cijeni najboljeg.
Sa stanovišta strojara u meni, svi pištolji koji su preživjeli na tržištu više od 5 godina su dobri - neki su bolji a ostalo je marketing i svi će ispuniti zadani zadatak: da naprave rupu u objektu prema kojem su okrenuti u zadanom trenutku. Zastoji, kvarovi i slične stvari su više faktorizirani održavanjem pojedinog pištolja ili greškama na pojedinom pištolju a ne na seriji. Da serija ima grešku, svakome bi pukao izvlakač na točno određenom metku, itd, itd...
Jedini pravi način za vidjet da li vam se gan sviđa ili ne je doći u trgovinu opremljenu streljanom dužine 25 metara i jednom pokretnom metom i isprobavat dok ne nađete gan koji je VAMA dobar. Ostalo su šarene laže. A to nećemo doživjeti da imamo takvu trgovinu u lijepoj našoj.
Da bih netko valjano komentirao što i kako se radi, dokazuje, provjerava, pogađa, natječe, sudi i sve ostalo u IPSC-u mislim da bi trebao biti u najmanju ruku IPSC strijelac ili sudac i imati neki staž i iskustvo.
Ako si dobar strijelac dobro ćeš pucati iz bilo kojeg pištolja, govorim pritom o suvremenim pištoljima (tada niti prijelaz s jednog pištolja na drugi ne znači ništa,uključujući i prijelaz s ČZ75 na GLOCK-a ili obrnuto).
Btw.iskreno neznam niti jednog iole boljeg IPSC strijelca koji danas puca s ČZ75..
Sve ostalo su nijanse, no da bih te nijanse znao prepoznati, trebaš uistinu biti na toj razini da ti oružje počne predstavljati limit...
A kod nas takvih strijelaca je premalo...
Ono što se na IPSC-u najviše traži i cijeni je pouzdanost (naime svi suvremeni pištolji su toliko precizni koliko ih rijetko tko,čitaj strijelac, i može nadmašiti).
Ne poznajem IPSC strijelca koji bi iz bilo kojih razloga pucao s nepouzdanim oružjem, kao iz recimo "domoljubnih" razloga!
A ne postoji niti jedna tvornica koja toliko plaća da bi se samo pucalo iz njihovog oružja. Obveze tih profesionalaca daleko su da samog pucanja kako to nekom na prvu "loptu" izgleda.
Da taj pištolj a koji je od toga strijelca uzet samo radi "domoljubnih" razloga nepouzdan sumnjam da bi iole ozbiljan IPSC strijelac dovodio svoj ugled u pitanje!!
Ako su razlozi samo "domoljublje" pa što netko od nas ne puca s PHP-om ili HS 95?
Naprosto zato što to oružje nevalja!
Što se tiče tzv. "religijskih nastupa" i starog "balkanskog načina", daj molim Vas pa budimo ozbiljni!
Činjenice i argumenti su jedno, a uvrijeđene taštine drugo!
Ovdje govorimo o oružju a ne o religiji niti kućnim ljubimcima!
Iznoseći činjenice o HS/XD-u nikako ne znači stvaranje hvalospjeva ili sl.
I na kraju da dalje ne ulazim u raspravu želim dodati još nešto...
Danas trenutno najbolji pištolj za PRODUCTION IPSC klasu je ČZ SP01 Shadow (kada govorimo o srazu dva strijelca istih kvaliteta u dobroj je prednosti onaj koji puca s ČZ SP01 Shadow)!!!
No generalno gledajući ČZ SP01 Shadow NIJE BOLJI pištolj od XDM-a niti će on ikada ozbiljnije ući na vojno-policijsko tržište (niti običan SP01, Tactical i dr.).
Naprosto zato što ne udovoljava uvjete koje se na tenderima traže niti udovoljava potrebama suvremenih vojno-policijskih pištolja.
Ali za IPSC PRODUCTION definitivno je najbolji izbor...
Zašto?
E pa treba puno metaka proturiti kroz cijevi pištolja, puno IPSC matcheva (i to jakih) otpucati da bi se uopće moglo shvatiti zašto je Shadow trenutno najbolji...
IPSC nije samo sport čistog pucanja! Danas je taktika i čista glava ono što odlučuje na matchevima.
No o tome drugi put.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

daj reci onda nama koji nikada necemo puuno metaka proturiti kroz cijev i necemo odraditi puno jakih IPSC matcheva zasto je Shadow trenutno najbolji?BojnikPerGall wrote:E pa treba puno metaka proturiti kroz cijevi pištolja, puno IPSC matcheva (i to jakih) otpucati da bi se uopće moglo shvatiti zašto je Shadow trenutno najbolji...
nemam namjeru prodati kucu i dici kredit za streljivo i pistolj da bi to saznao
P.S. Imam CZ75B, ali shadow mi se nekako ne svidja,
NE KAZEM DA NIJE DOBAR, kazem da se meni ne svidja.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Hoću, ali poslije...Mike_Torello wrote:daj reci onda nama koji nikada necemo puuno metaka proturiti kroz cijev i necemo odraditi puno jakih IPSC matcheva zasto je Shadow trenutno najbolji? sto ga to odlikuje da je najbolji? aj se malo raspisi
Jbg.ima tu dosta stvari a pošto već imam jedno 45 žutih kartona i 23 crvena, daj da dođem malo k sebi... Šala.
Ali napisati ću, samo poslije, ne brini...
I nije SHadow ništa posebno konstrukcijski samo je "j....." dobar i u prednosti je velikoj za IPSC.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Hoću, ali poslije...
Jbg.ima tu dosta stvari a pošto već imam jedno 45 žutih kartona i 23 crvena, daj da dođem malo k sebi... Šala.![]()
ako konstrucijski nije nista posebno, a predpostavljam da je vrlo slicne ako ne i identicne unutarnje konstrukcije kao i CZ75B, osim one "kible" naprijed gdje se moze smjestiti laser, osim ako je kvaka u nekim tvornickim ciljnicima pa odgovara raznim uvjetima i klasama u IPSC-u? Da nema onoga zadebljana naprijed bio bi mi simpatican, ovako mi se nekako ne svidja s tim viskom materijala... ja sam vise 1911 tipAli napisati ću, samo poslije, ne brini...
I nije SHadow ništa posebno konstrukcijski samo je "j....." dobar i u prednosti je velikoj za IPSC.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Samo problem je u tome što niti s jednim pištoljem tipa 1911 ne možeš tj.ne smiješ pucati u PRODUCTION diviziji.Mike_Torello ja sam vise 1911 tip
Osim Para Ordnance LDA modelima ali oni su mehanizmom za okidanje drugačiji od ostalih 1911 klonova.
Zato sam i rekao da ću kasnije opisati zašto je trenutno ČZ SP01 Shadow najbolji ja PRODUCTION diviziju...
Znam jednoga koji će procvasti kada pročita prethodne tekstove i reći: jesam ti rekao!!!, ali i ja sam istog mišljenja. Shadow sam prvi put ozbiljnije pogledao na LEVEL III natjecanju u Zagrebu, jer ga je frend taj dan kupio. A na tekmi je bio i Ljubiša Momčilović, inače je uzeo 1.mjesto, a i on je pucao sa takvim pištoljem. Aktuelni prvak u ovoj kategoriji Adam Tyc također puca sa Shadow pištoljem.
Probat ću malo pojasniti: nisam pretjerani ljubitelj ČZ 75, ali Shadow je definitivno pogođen, pri čemu treba uzeti u obzir da je rađen ISKLJUČIVO za IPSC, a ne za vojno-policijske namjene, dok Glock i HS XDM ima prvenstveno vojno-policijsku namjenu, a koristi se i za IPSC.
Sa 18 metaka u spremniku (prima i obične spremnike od 75-ice), navlakom zatvarača do kraja cijevi, boljom cijevi, odličnim okidanjem i ciljnicima, iz njega je gušt pucati.
Inače, dobrom strijelcu nije problem oružje iz kojeg puca, to je samo alat. U Sloveniji kada sam prvi put pucao, pucao sam sa posuđenim pištoljem STI kal. .40SW i bio bolji od samog vlasnika. A taj STI je klon 1911, dok sam ja prije toga pucao Sig-om 226 XPERT i Glockom.
U svakom slučaju, Shadow sam samo isprobao i bilo mi je dovoljno par metaka da vidim da je gan stvarno super. Opet, to je gan koji je konstruiran posebno i isključivo za IPSC, a i cijena od 7.000 kuna baš nije mala (za čezu).
Probat ću malo pojasniti: nisam pretjerani ljubitelj ČZ 75, ali Shadow je definitivno pogođen, pri čemu treba uzeti u obzir da je rađen ISKLJUČIVO za IPSC, a ne za vojno-policijske namjene, dok Glock i HS XDM ima prvenstveno vojno-policijsku namjenu, a koristi se i za IPSC.
Sa 18 metaka u spremniku (prima i obične spremnike od 75-ice), navlakom zatvarača do kraja cijevi, boljom cijevi, odličnim okidanjem i ciljnicima, iz njega je gušt pucati.
Inače, dobrom strijelcu nije problem oružje iz kojeg puca, to je samo alat. U Sloveniji kada sam prvi put pucao, pucao sam sa posuđenim pištoljem STI kal. .40SW i bio bolji od samog vlasnika. A taj STI je klon 1911, dok sam ja prije toga pucao Sig-om 226 XPERT i Glockom.
U svakom slučaju, Shadow sam samo isprobao i bilo mi je dovoljno par metaka da vidim da je gan stvarno super. Opet, to je gan koji je konstruiran posebno i isključivo za IPSC, a i cijena od 7.000 kuna baš nije mala (za čezu).
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ja nisam ljubitelj, ja sam korisnik. Daj neki nož, e toga sam ljubiteljMike_Torello wrote:a ti sa svojih ispaljenih nekoliko desetaka tisuca komada 7,9 sebe ne smatras ljubiteljem istog kalibra? =)
- BojnikPerGall
- Desetnik

A i noževa imam previše. a pritom uistinu mislim previše tako da mi ih je više pun k....
U zadnje vrijeme ih samo poklanjam...
U zadnje vrijeme ih samo poklanjam...
- BojnikPerGall
- Desetnik

A obzirom na streljačko umijeće vlasnika bilo bi veliko iznenađenje da nisi bio...nobile157 U Sloveniji kada sam prvi put pucao, pucao sam sa posuđenim pištoljem STI kal. .40SW i bio bolji od samog vlasnika. A taj STI je klon 1911, dok sam ja prije toga pucao Sig-om 226 XPERT i Glockom.
Pa da je baš toliko loš i nije. A i ti si se jednom prilikom pohvalio da si bio drugi iza njega(!), doduše slijedeći put si ga tukao..
Nekada dok si pucao IDPA...
Btw, ni meni se IDPA ne sviđa previše, prestatičan je i živciraju me zaklanjanja i zamjena spremnika u zaklonu. Ali, ekipa je O.K., druženje također, a i mora se negdje trenirati. Neznam dokle ćemo još moći pucati tamo gdje smo sada, pa koristim koliko mogu. Ipak smo odradili tri treninga, a to je bolje nego nijedan.

Btw, ni meni se IDPA ne sviđa previše, prestatičan je i živciraju me zaklanjanja i zamjena spremnika u zaklonu. Ali, ekipa je O.K., druženje također, a i mora se negdje trenirati. Neznam dokle ćemo još moći pucati tamo gdje smo sada, pa koristim koliko mogu. Ipak smo odradili tri treninga, a to je bolje nego nijedan.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN