SSG PIV kupovina polovnog?!?
SSG PIV kupovina polovnog?!?
dobio sam ponudu za ssg piv (kratki), po mojoj procjeni relativno dobru. pitanje je na što obratiti pozornost kod kupovine, nisam nikad imao doticaja s tom puškom. hvala
Put your money where your mouth is.
Re: SSG PIV kupovina polovnog?!?
prvo treba biti siguran da je original kratki i imali sav originalni pribor uz njega pa tek tada temeljito pregledati cijev... pregledati stanje plastičnih dijelova... kundak... uvodnik okvira i okvir... dooobro pregledati čvrstoču spoja alu kučišta mehanizma okidača i glave puške... pa onda strelištetimmy75 wrote:dobio sam ponudu za ssg piv (kratki), po mojoj procjeni relativno dobru. pitanje je na što obratiti pozornost kod kupovine, nisam nikad imao doticaja s tom puškom. hvala
Simpa puskica, ali sve osve sto kaze Sile je OK, no ako imas zelju da kupis sve gledas drugim ocima jer:šile wrote:......prvo treba biti siguran da je original kratki i imali sav originalni pribor uz njega pa tek tada temeljito pregledati cijev... pregledati stanje plastičnih dijelova... kundak... uvodnik okvira i okvir... dooobro pregledati čvrstoču spoja alu kučišta mehanizma okidača i glave puške... pa onda strelište
- original ili ne original, kratki stajer ima jasnu udarenu oznaku P IV na akciji pa tu nema puno dileme, ako je netko i preoravio dugi u kratki onda ima oznau PII ili eventualno PIII
- SSG-69 je definitivno pusiona po pitanju: Plasticnog kundaka, losih okvira i same zastite okidaca a ujedno i uvodnika okvira, totalni promasaj za tako precizno oruzje...kundak najcesce puca na dijelu gdje se nalazi kocnica...
- Kuciste okidaca aluminijska verzija je OK sve dok ne dobije neki udarac, uglavnom na SSG-a od njih 10 na 8 je puknuto barem jedno "uko" kroz koje prolazi stift za fiksiranje, zna se naci i set okidaca u metalnom kucistu sa ubrzicom ali ne bas lako..
- Posto 99% P-IV modela dolazi iz 90-h godina gotovo svi imaju dosta losu cijev,
- Bez obzira na cijev za lov je dobra i precizna puska, naravno TREBA voditi racuna da se koriste zrna od 190-220 grs i na 100m je grupa unutar 5 kuna..
Nemoguće je Nemoguće
Zato jer je Twist 1:10, dok je kod dugog SSG-69 1:12dive37 wrote:Sve ok,samo zašto bi trebao koristiti zrna od 190-220grs?
Nemoguće je Nemoguće
Znam,znam,samo nisu li zrna 190-220grs malo preteška za .308w,više bi bila za .300wm,i moja howa ima 1:10" pa su se najbolje pokazala zrna od 175grs(sierra smk,lapua scenar-l),dok tikka ima 1:11" i tu koristim 150 i 165 grs sst (za lov),opet nemam steyr ssg piv da bi mogao nešto o njemu,svaka puška je svoja,samo moje mišljenje.
Sto znaci "preteska" ?dive37 wrote:Znam,znam,samo nisu li zrna 190-220grs malo preteška za .308w,više bi bila za .300wm,i moja howa ima 1:10" pa su se najbolje pokazala zrna od 175grs(sierra smk,lapua scenar-l),dok tikka ima 1:11" i tu koristim 150 i 165 grs sst (za lov),opet nemam steyr ssg piv da bi mogao nešto o njemu,svaka puška je svoja,samo moje mišljenje.
Uvijek se ova prica vraca na pocetak: Koja je namjena oruzja ? Lov ili streljastvo ?
Probao sam i 168 grs sa PIV na 200m pa drzi grupu unutar 10cm, a isto tako sam probao i P-III sa 190 grs na 300 met pa drzi grupu unutar 7 cm.....i sada kako biti dovoljno pametan... Zakon nas trenutno jako limitira po svim tim pitanjima i dok svatko ne bude mogao testirati elaboracije prema svom oruzju sve ostaje na sistemu rekla-kazala. Puno je mogucnosti za experimentiranje a jako malo vremena. strelista i love.....
Nemoguće je Nemoguće
Za vrijeme i lovu se jos da pregrmiti. Al ovo u sredini je najveci problem uz reloading.lex-lutor wrote:. Puno je mogucnosti za experimentiranje a jako malo vremena. strelista i love.....
Hvala svima na odgovorima, pogotovo lex
Puška je original kratki (P IV, 40cm cijev) SSG 69. Nikakvo skraćivanje ili neke egzibicije.
Što se tiče pribora, nemam pojma šta uopće ide uz pušku.
Znači, šta se da zaključiti, morao bi mjenjati kundak, okvire, zaštitu okidača i uvodnik. Nemam pojma gdje to uopće kupiti, pretpostavljam da bi koštalo masno, možda styria arms, http://www.styriaarms.com/ssgabzugsbuegel.html. To je 430€, novi kundak (ako uopće postoji neki kvalitetnij aftermarket u EU) pretpostavljam bar još toliko. U pravu ste, puška je iz 90-ih tako da je i kvaliteta cijevi totalno nepoznata.
Puška je original kratki (P IV, 40cm cijev) SSG 69. Nikakvo skraćivanje ili neke egzibicije.
Što se tiče pribora, nemam pojma šta uopće ide uz pušku.
Znači, šta se da zaključiti, morao bi mjenjati kundak, okvire, zaštitu okidača i uvodnik. Nemam pojma gdje to uopće kupiti, pretpostavljam da bi koštalo masno, možda styria arms, http://www.styriaarms.com/ssgabzugsbuegel.html. To je 430€, novi kundak (ako uopće postoji neki kvalitetnij aftermarket u EU) pretpostavljam bar još toliko. U pravu ste, puška je iz 90-ih tako da je i kvaliteta cijevi totalno nepoznata.
Put your money where your mouth is.