Colt Revolver

Oružje proizvedeno prije 1870. godine te oružje koje se puni s ušća cijevi crnim barutom, a pali se kremenom, fitiljem ili kapislom.

Moderator: BoB

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Re: Colt Revolver

Post by Darko11 » 23 Jan 2014, 12:29

jolly wrote:
Darko11 wrote:
Zrna su okrugle olovne kugle pa me zanima jeli ovaj revolver ima ozlijebljenu ili glatku cijev ?
Uzljebljena cijev, naravno. Za kugle, je nesto slabiji twist rate, ali preciznost je neupitna.
Nisani su fixni, pa ne znam sad za Dragoona na koliko su upucani, ali na Colt Army (kasnija verzija od Dragoona), nisani su upucani na 75 metara, sto ti daje sliku i o snazi.

Brzina zrna su ti do 400 m/sec, ovisno o punjenju, a tezina kugle promjera .454 je 140 graina.
Preko 700 Joula snage :A04:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 23 Jan 2014, 13:27

Postoje dva tipa replika na trzistu.
Jedan tip gdje je kuciste od mesinga (izgleda fenomenalno)
Drugi tip gdje je kuciste od zeljeza (brunirano ili inox)

U mesignane ne treba stavljati maximalna punjenja (to jest zaboravi tih 700 joula), jer se u kratkom roku rasklimaju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 23 Jan 2014, 23:06

jolly wrote:
Darko11 wrote:

Brzina zrna su ti do 400 m/sec, ovisno o punjenju, a tezina kugle promjera .454 je 140 graina.
Daj to malo pojasni , koji revolver? , koji barut ? , koja količina baruta?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Jan 2014, 04:49

Berto, nisam trenutno doma.
ALi doma imam tablice za goex, pirodex, swiss, itd. sve sto postoji.... Kad dodjem za koji tjedan, cu ti skenirati pa stavit.
BTW, tablice su na osnovu prosjeka s chronijem... Tako da nije reklamni podatak, ko za industrijsko streljivo.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 24 Jan 2014, 10:24

jolly wrote:Berto, nisam trenutno doma.
ALi doma imam tablice za goex, pirodex, swiss, itd. sve sto postoji.... Kad dodjem za koji tjedan, cu ti skenirati pa stavit.
BTW, tablice su na osnovu prosjeka s chronijem... Tako da nije reklamni podatak, ko za industrijsko streljivo.
Pusti sad tablice nisu tajna ima ih na internetu, ali nijedan od tih baruta ne možeš kupiti u hrvatskoj , a teško da s bilo kojim od njih i sa kuglom od 140 grs možeš postici brzinu od 400 m/s , jedino sa Colt walkerom se možeš pribljižiti toj brzini jer u njega stane do 65 grs baruta.

Imas primjer tu na forumu i brzine.

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=27&t=4193
Last edited by Berto on 24 Jan 2014, 10:40, edited 1 time in total.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Jan 2014, 10:39

Mozes postici sa Colt Walkerom (na kojeg sam mislio), koji je najjace kratko oruzje do pojave modernog magnuma 357.
BTW, cca 400 m/sec je blizu krajnjih granica koje moze pruziti olovno zrno u kombinaciji sa CB. Snaga je neupitna.

A da ovih svih vrsta CB nema na nasem trzistu, nazalost je istina, a izgleda da vise nema ni obicnog "Vesuvita", kako ljudi pricaju.. :(
Turn better into best!

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 24 Jan 2014, 10:45

jolly wrote:Mozes postici sa Colt Walkerom (na kojeg sam mislio), koji je najjace kratko oruzje do pojave modernog magnuma 357.
BTW, cca 400 m/sec je blizu krajnjih granica koje moze pruziti olovno zrno u kombinaciji sa CB. Snaga je neupitna.

A da ovih svih vrsta CB nema na nasem trzistu, nazalost je istina, a izgleda da vise nema ni obicnog "Vesuvita", kako ljudi pricaju.. :(
Teško i sa Colt walkerom kojeg btw imam , možeš se pribljižiti toj brojci i to samo sa Pyrodex-om i maximalnim punjenjem, ali računaj da colt walker ima 1,8 kg i da u njega stane do cca 65 grs baruta i nije baš primjerak kojeg ce prosječni strijelac kupiti za natjecanja na crni barut , niti ces ga puniti do kraja jer vec nakon max dva bubnja mora na čiščenje.
U doba walkera su realnije brzine bile 300m/s do 350m/s zbog slabije kvalitete baruta , a pyrodex nije cak ni crni barut nego moderni zamjenski barut stabilniji i sa boljim izgaranjem i performansama.

upstart
Pozornik
Pozornik

Post by upstart » 24 Jan 2014, 13:43

@Berto: Gdje si kupio Walkera? Meni se on strašno sviđa i u planu mi je jednom...Znam da nije baš za streljaštvo, ali ovak za povremeno pucanje mi se čini super. Kako te služi?

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 24 Jan 2014, 14:47

upstart wrote:@Berto: Gdje si kupio Walkera? Meni se on strašno sviđa i u planu mi je jednom...Znam da nije baš za streljaštvo, ali ovak za povremeno pucanje mi se čini super. Kako te služi?
Poštom iz USA dok su još slali , dobro me služi , ubertijeva proizvodnja , upucan je na 25 m točno centar(meta r50) što me jako fasciniralo s obzirom na sistem nišanjenja preko kokota a nijedan drugi model koji sam imao nije baš imao točne nišane, tj uvijek je bilo malo lijevo malo desno.

upstart
Pozornik
Pozornik

Post by upstart » 24 Jan 2014, 14:50

Ne šalju više iz Amerike? Znam da su neki forumaši nedavno kupovali 1851 Navy-a od Dixie Gun Works-a. Imam Piettine kolonove 1860 Colta i Remingtona 1858, ali su mi 1851 i Walker želje...

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 24 Jan 2014, 15:52

upstart wrote:Ne šalju više iz Amerike? Znam da su neki forumaši nedavno kupovali 1851 Navy-a od Dixie Gun Works-a. Imam Piettine kolonove 1860 Colta i Remingtona 1858, ali su mi 1851 i Walker želje...
Možda dixy i šalju znam da u jednom momentu nisu htjeli.

ShitM
Pozornik
Pozornik

Post by ShitM » 09 Feb 2016, 20:40

(Znam da je stara tema, no nema prikladnijeg mjesta)
^Kontaktirao sam DGW i rekoše da šalju u Evropu (pod uslovom da nije potrebna nabavna za CB oružje tamo đe šalju.
Da li neko od forumaša može podijeliti iskustva kad je u pitanju slanje iz inostranstva, jesu li vam pretresali pakete i slično? Pretpostavljam da inostrani prodavci ne prijavljuju prodaju oružja našim ministarstvima?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Feb 2016, 20:45

Sto se tice HR SVI postanski paketi prolaze RENTGEN-ski pregled. KAko je sa drugim kurirskim sluzbama NE ZNAM !
Nemoguće je Nemoguće

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 09 Feb 2016, 21:25

Pročitaj pravila foruma prije nego postaviš pitanja kako ilegalno nabaviti revolver na crni barut bez obzira sto se radi o Crnoj Gori.

ShitM
Pozornik
Pozornik

Post by ShitM » 09 Feb 2016, 22:15

^O ilegalnom nabavljanju?
Kao prvo, ovdje za nabavku te vrste oružja nije potrebna nikakva dozvola, tako da to ne može biti "ilegalna nabavka" kako god okreneš.
Kao drugo, ne znam zašto misliš da bi iko bio dovoljno lud "ilegalno" nabavljati oružje na crni barut kad za te iste novce na crno može nabaviti tri-četiri poluautomatska pištolja daleko boljih karakteristika?

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 09 Feb 2016, 22:36

U Hrvatskoj se ti revolveri moraju registrirati u mupu bez obzira na nabavnu dozvolu i smatraju se oruzjem.
Izbjegavanje prijave takvog oruzja je ilegalna radnja i to oruzje je ilegalno. Tvoja pitanja su isla u tom smjeru i moj dobronamjeran savjet je da ne narucujes preko interneta nesto sto ne zelis prijaviti jer ces imati problema .
Isto tako raspitaj se na carini i policiji sto ti je sve potrebno za uvoz oruzja na crni barut u tvoju zemlju jer to neces moci izbjeci.

Branko_D
Pozornik
Pozornik

Post by Branko_D » 23 Feb 2016, 16:31

Sto se tice narucivanja iz inozemstva u Hrvatsku to ide bez problema iz zemalja EU, s tim da kad stigne moras u MUP u roku od 8 dana od kad ti stigne. Treba naravno potvrda da ti je stiglo tad i tad, prevest racun u sudskog tumaca i to je to.

Posto je Crna Gora van EU to bi moglo biti malo teze pa treba pitat u tamosnjoj policiji i carini kako to ide. Ako u Crnoj Gori ne postoji obaveza prijave oruzja na CB, ne bi trebalo biti problema, ako imas obavezu prijave onda bi mogao imati.

Pretpostavka da inozemni prodavaci ne prijavljuju ti ne stoji nuzno - ako je to tamo oruzje C kategorije, vjerovatno prijavljuju. Recimo da kupis u Hrvatskom ducanu, kod nas je to C kategorija, poslali bi potvrdu o prodaji u MUP koji bi to sigurno prosljedio dalje.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Feb 2016, 20:54

Branko_D wrote:... prevest racun u sudskog tumaca... .
1. NEMA nikakvog prevođenja računa...sada kada smo u EU svi su jezici ravnopravni, pa neka se "šalteruše" malo i doškoluju.

2. Račun imaš samo ako kupiš oruže u trgovini, kada kupiš privatno imaš samo račun za export koji može biti od 50-200 Eur.

3. Nema nikakve potvrde da ti je nešto stiglo jer ti poštaru većinom samo potpišeš papir, nisu ti dužni ništa dati jer je to njihov interni dokument, ako službi treba neka ga zatraže službeno.

4. Izvozna dozvola je ONO BITNO i MORA biti ORIGINALNI formular ili kopija ovjerena od firme koja radi export ili od notara iz zemlje odakle dolazi. ( Neke lokalne PU po njemačkoj npr. zahtijevaju od onih koji se bave oružjem da imaju u arhivi ORIGINALNE formulare EWB-21 pošto imaju svake 3-godine kontrolu )
Nemoguće je Nemoguće

Branko_D
Pozornik
Pozornik

Post by Branko_D » 24 Feb 2016, 01:14

1. NEMA nikakvog prevođenja računa...sada kada smo u EU svi su jezici ravnopravni, pa neka se "šalteruše" malo i doškoluju.
Teoretski, mozda je to tako. Meni su rekli da treba, i ako policija nema svog tumaca za sve jezike u EU, logicno mi je da to netko treba prevest, pa ako to netko treba prevest, netko treba i platit.

Za dozvolu za eksport, za oruzje na CB to cini mi se zavisi o zemlji, jer negdje je to kategorija D i to ide s manje papirologije. Konkretno narucivao sam iz Francuske nedavno, trebao mi je sken osobne za naruciti, i oni su to fino poslali postom. Jedini dokument koji sam dobio je racun, s cim sam ga isao registrirati u MUP, pa su mi rekli da napravim sto sam vec rekao. Posta ce dat potvrdu da su urucili paket (tj. kopiju dostavne knjige), ali to se nesto sitno placa i treba im neko vrijeme. Razlog je da se vidi kada si dobio oruzje (s obzirom da imas rok od 8 dana za registraciju).

Mozda u nekoj drugoj policijskoj postaji su druga pravila, neznam. Kad imas posla s poreznom upravom ili gradskim poglavarstvom ili vecinom ostalih sluzbi, naviknes se. Nemogu reci da su trazili ista nerazumno, sto za ostale sluzbe... nije uvijek slucaj :)

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 24 Feb 2016, 10:00

lex-lutor wrote:
Branko_D wrote:... prevest racun u sudskog tumaca... .

2. Račun imaš samo ako kupiš oruže u trgovini, kada kupiš privatno imaš samo račun za export koji može biti od 50-200 Eur.

3. Nema nikakve potvrde da ti je nešto stiglo jer ti poštaru većinom samo potpišeš papir, nisu ti dužni ništa dati jer je to njihov interni dokument, ako službi treba neka ga zatraže službeno.

4. Izvozna dozvola je ONO BITNO i MORA biti ORIGINALNI formular ili kopija ovjerena od firme koja radi export ili od notara iz zemlje odakle dolazi. ( Neke lokalne PU po njemačkoj npr. zahtijevaju od onih koji se bave oružjem da imaju u arhivi ORIGINALNE formulare EWB-21 pošto imaju svake 3-godine kontrolu )
Ja sam morao prevodit izvoznu njemačku dozvolu obrazac 21 tu u Zagrebu i inzistirao sam na razgovoru sa šefom s obzirom da su ti obrasci unificirani u cijeloj EU , dobio sam odgovor da se to mora provoditi jer da je to upravni postupak te da svi prilozi po zakonu RH moraju biti na na hrvatskom jeziku, isto tako mi je rekao da pošaljem upit njemu na mail te da ce on to prosljedit dalje, te da razumije situlaciju ali dok ne promjene zakon o oružju mora biti tako.

Upit koji sam poslao:

Poštovani,

Javljam vam se vezano za Obrazac 21 odnosno prethodnu dozvolu za unos oružja ili streljiva u Republiku Hrvatsku. Naime, kupio sam oružje u Njemačkoj koje je stiglo poštom s unificiranim obrascem 21 propisanim Direktivom EU 91/477 EWG na njemačkom jeziku. Prilikom registracije u nadležnoj policijskoj postaji tražen je prijevod obrasca 21 na hrvatski jezik. S obzirom na to da je taj obrazac unificiran unutar EU i druge članice EU ne zahtijevaju prijevod zanima me da li je to stvarno potrebno u Republici Hrvatskoj te kada će RH usvojiti taj obrazac?

Još uvijek čekam odgovor . poslao sam 09.11.2016. na službeni mail voditelja za poslove oružja u ZG kako je i rekao da napravim.

Odustao sam od bilo kakvih upita i ničemu se više ne cudim u lijepoj našoj , platio sam 100 kn za prijevod kod službenog tumaca za njemacki jezik i odnesao drugi dan i registrirao oružje, radilo se o Rugeru MKII 22 lr.

Post Reply