Časopis "Meta"
Re: Časopis "Meta"
Pa, mislim da će u slijedećem broju nešto izaći, vidjet ćemo.
Inače, srbijanski Kalibar je najbliži i redovito ga pratim već 5 godina. Od stranih, na engleskom, bilo koji USA je dobar za pogledati, ima i talijanskih, njemačkih. Ovisi o afinitetima, no više-manje sve se to ponavlja. Izlaze neki novi modeli, nove vrste streljiva, noževa, ali to čovjek jednostavno ne može sve pratiti. A još manje pospremati.
Danas je uobičajeno da neka tvornica oružja, recimo S&W ima bezbroj modela i inačica istog modela, pa uvijek ima nešto za pogledati. HS također ima puno raznih inačica osnovnog modela, u različitim kalibrima, pa će uvijek biti novih članaka i tekstova.
Svojedobno sam znao Kettner i Frankoniu napamet, uključujući sve balističke tablice. Danas - radije odem na dobru tekmu nego da pamtim brdo informacija. Ne kažem da se uvijek i od svakoga nešto pametno može naučiti i da treba neprekidno učiti, samo treba znati razlučiti bitno od nebitnog.
Inače, srbijanski Kalibar je najbliži i redovito ga pratim već 5 godina. Od stranih, na engleskom, bilo koji USA je dobar za pogledati, ima i talijanskih, njemačkih. Ovisi o afinitetima, no više-manje sve se to ponavlja. Izlaze neki novi modeli, nove vrste streljiva, noževa, ali to čovjek jednostavno ne može sve pratiti. A još manje pospremati.
Danas je uobičajeno da neka tvornica oružja, recimo S&W ima bezbroj modela i inačica istog modela, pa uvijek ima nešto za pogledati. HS također ima puno raznih inačica osnovnog modela, u različitim kalibrima, pa će uvijek biti novih članaka i tekstova.
Svojedobno sam znao Kettner i Frankoniu napamet, uključujući sve balističke tablice. Danas - radije odem na dobru tekmu nego da pamtim brdo informacija. Ne kažem da se uvijek i od svakoga nešto pametno može naučiti i da treba neprekidno učiti, samo treba znati razlučiti bitno od nebitnog.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Što se tiče časopisa META mišljenja sam da će naći svoje tržište kod osoba koje imaju zanimanje za borilačke vještine, priroda i društvo, holovudske filmove i još šošta tome sličnoga. Budimo realni pa priznajmo da se ni časopis DELTA, koji je u svakom pogledu bio stručniji, kvalitetniji i opširniji što se tiče tematike vezane za vatreno oružje, pa nije financisjki opstao na tržištu. Sve mi se čini da METU ne može snaći bolja sudbina, osima ako ne nađu dobrog sponzora koji će ih financirati.
Tek je 4. broj u opticaju a u svakom dosadašnjem smo čitali odavno izlizane teme koje se mogu naći i u stranim časopisima.
Tek je 4. broj u opticaju a u svakom dosadašnjem smo čitali odavno izlizane teme koje se mogu naći i u stranim časopisima.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Kako to misliš nije bila prilagođena široj čitalačkoj publici?!omega wrote:Da, samo što Delta nije bila toliko prilagođena široj čitalačkoj publici. Ovako mi se čini da ima više šanse za uspijeh, ali vrijeme će pokazati svoje.
U svakom slučaju bolje i tako nego ništa.
A i vjerujem da što će ići dalje biti samo bolje.
Nisam baš shvatio ali koja je to trebala biti publika!?
Ne valjda ona što čita svaki broj Glorije ili Klika? Ili možda OK ili Teen! Ili ova što svaki dan prati Big Brother?
Koncepcija Delte je bila takva da je radila ono što još niti jedan časopis u RH nije, a koji se bavi oružjem...
No, sad ne želim o tome detaljno kao što ne želim džabalesku davati uredništvu METE savjete!
Nažalost, Delta nije izdržala do kraja i pala je na bojištu uslijed kroničnog nedostatka streljiva...
ma meta nema ni galvu ni rep
al glavno da ima reklame kroz cjelu stranu
vec sam o tome pisal pa mi se neda ponovo
al glavno da ima reklame kroz cjelu stranu
vec sam o tome pisal pa mi se neda ponovo
- Original_G
- Cinker - bojna

eto pretplatil sam se na GUNS AND AMMO, budemo vidli !
btw. 24 prmjerka = 79$
nije puno!
ak me ne oderu na carini!
btw. 24 prmjerka = 79$
nije puno!
ak me ne oderu na carini!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Svima nama koji smo redovno pratili Deltu bilo je žao kad je prestala izlaziti. Meta je za sada takva kakva je, ali ako bude bilo kvalitetnih članaka, ova ponavljanja i prežvakavanja će otpasti, a ostati kvaliteta. Malo je čudno što prije izlaska nisu našli dobre pisce ,ali, kao što sam rekao, takvih je kod nas jako malo. Nažalost 
ili da pisanje nekih prilagode casopisunobile157 wrote:Malo je čudno što prije izlaska nisu našli dobre pisce ,ali, kao što sam rekao, takvih je kod nas jako malo. Nažalost
ustvari uzmu njegovu pricu i srede ju
svaka cast na tekstu o traceru al jebga nije napisan kak treba
a tu opet nje kriv autor jer opet jebga nije on novinar
a kaj se tice znalaca
da malo ih je
pa su valjda zato i njihovi tekstovi skupi
zna li ko kakva je to ekipa koja je pokrenula casopis ?
Mislim na sve one ljude koji ne vise na ovakvim forumima, ne provode večinu svoga slobodnog vremena na streljani ili pak čitajuči guns and ammo, ali su ipak na neki način vezani na takve teme ili ih to interesira.BojnikPerGall wrote:Kako to misliš nije bila prilagođena široj čitalačkoj publici?!
Nisam baš shvatio ali koja je to trebala biti publika!?
Ne valjda ona što čita svaki broj Glorije ili Klika? Ili možda OK ili Teen! Ili ova što svaki dan prati Big Brother?
Koncepcija Delte je bila takva da je radila ono što još niti jedan časopis u RH nije, a koji se bavi oružjem...
No, sad ne želim o tome detaljno kao što ne želim džabalesku davati uredništvu METE savjete!
Nažalost, Delta nije izdržala do kraja i pala je na bojištu uslijed kroničnog nedostatka streljiva...
Delta je bila super i to nema sumnje, ali je bila predviđena i pisana za uski krug čitalaca koji se bave oružjem na malo višoj (moja žena bi rekla bolesnijoj) razini.
A ako netko slučajno nije primjetio u zadnje vrijeme, hrvatska ima oko 4.5 mil. stanovnika i oružje nije baš popularno.
I na kraju bi htio reči da ću ja dati svakome šansu prije nego ga poserem, a ako imam nešto pametno za reči reči ću to tamo gdje treba pa možda time pomognem ljudima (uz naknadu ili bez nje).
Gledaj, onaj koga oružje ne zanima, nije Deltu ni čitao. Znam puno ljudi koji su je kupovali, a nisu bili ni na kakvoj višoj razini, ali su čitajući je, svoj nivo znanja podigli na jedan viši nivo.
Oružje u Hrvatskoj nije popularno zato jer novinari sustavno rade na demonizaciji oružja i onih koji ga koriste i njime se bave, što možda i nije slučajno, o tome sam ovdje već pisao.
Također sam napisao da treba dati šansu toj ekipi da naprave nešto kvalitetnije, no jer je situacija takva kakva jest, nema baš previše ljudi koji mogu nešto o oružju kvalitetno napisati.
Primjer, današnje pisanje Jutarnjeg o "snajperu SSG ukradenom iz Huntera KŽ kakvim je ubijen Đinđić"
Kao oružje kojim je ubijen Đinđić prvo se spominjao H&K G3, poluautomatska puška koja je imala snajpersku inačicu. Međutim, kao oružje kojim je ubijen Đinđić spominje se i CZ m-69, obrtno-čepni snajper kalibra 7,9 mm kojeg je koristila JNA. Čak je i nekakva rekonstrukcija ubojstva snimljena sa takvom puškom, pa ni meni nije jasno iz čega je na kraju Đinđić ubijen.
Da ne spominjem famozni novinarski izraz "DUGE CIJEVI SU PONOVO NA ULICAMA".
Kad to čujem dobijem ospice. Duge cijevi???
Oružje u Hrvatskoj nije popularno zato jer novinari sustavno rade na demonizaciji oružja i onih koji ga koriste i njime se bave, što možda i nije slučajno, o tome sam ovdje već pisao.
Također sam napisao da treba dati šansu toj ekipi da naprave nešto kvalitetnije, no jer je situacija takva kakva jest, nema baš previše ljudi koji mogu nešto o oružju kvalitetno napisati.
Primjer, današnje pisanje Jutarnjeg o "snajperu SSG ukradenom iz Huntera KŽ kakvim je ubijen Đinđić"
Kao oružje kojim je ubijen Đinđić prvo se spominjao H&K G3, poluautomatska puška koja je imala snajpersku inačicu. Međutim, kao oružje kojim je ubijen Đinđić spominje se i CZ m-69, obrtno-čepni snajper kalibra 7,9 mm kojeg je koristila JNA. Čak je i nekakva rekonstrukcija ubojstva snimljena sa takvom puškom, pa ni meni nije jasno iz čega je na kraju Đinđić ubijen.
Da ne spominjem famozni novinarski izraz "DUGE CIJEVI SU PONOVO NA ULICAMA".
Kad to čujem dobijem ospice. Duge cijevi???
Slažem se,
samo se naživciram kad vidim da je počelo pljuvanje, a očito nitko nije pročitao ni naslovnicu a kamoli ostatak časopisa.
"META" je specijalizirani magazin koji će vam svaki mjesec donositi vijesti i informacije o oružju, srodnim sportovima i vještinama (airsoft, paintball, streljaštvo.) te o zaštiti osoba i imovine. Osnovni cilj časopisa jest dodatna edukacija i informiranje čitateljske publike radi podizanja razine svijesti o pravilnom i odgovornom držanju oružja, o načinima borbe, načinima zaštite osoba i imovine u skladu sa zakonom te popularizacije srodnih sportova u Hrvatskoj. Časopis je namijenjen svima onima koje zanimaju informacije vezane uz navedene teme.
Časopis obrađuje teme iz područja:
. Oružje i streljivo (analize, oprema, novosti na tržištu, upotreba i održavanje, streljane)
. Sigurnost osoba (samoobrana, tjelesna zaštita, sredstva zaštite, sustavi zaštite, osiguranja)
. Osiguranje imovine (sustavi zaštite, sredstva zaštite, osiguranja)
. Tehnike i taktike borbe službenih organizacija
. Zaštitarstvo
. Sport
- airsoft
- paintball
- streljaštvo
- streličarstvo (samostrel, luk i strijela, ...)
. Savjeti
. Preživljavanje
. Zanimljivosti i zabava
. I još niz drugih tema..."
Ovo je kopirano od njih i tu je očito da to nije časopis "O ORUŽJU", več o raznim temama i među njima je i oružje.
Znaći META nije i neće biti DELTA.
I na kraju svaki početak je težak i treba poštovati trud drugih, jer motivi komentara nekih na ovoj temi (koji nisu ni najmanje konstruktivni) mi se ne čine ništa drugo nego zavidnim.
samo se naživciram kad vidim da je počelo pljuvanje, a očito nitko nije pročitao ni naslovnicu a kamoli ostatak časopisa.
"META" je specijalizirani magazin koji će vam svaki mjesec donositi vijesti i informacije o oružju, srodnim sportovima i vještinama (airsoft, paintball, streljaštvo.) te o zaštiti osoba i imovine. Osnovni cilj časopisa jest dodatna edukacija i informiranje čitateljske publike radi podizanja razine svijesti o pravilnom i odgovornom držanju oružja, o načinima borbe, načinima zaštite osoba i imovine u skladu sa zakonom te popularizacije srodnih sportova u Hrvatskoj. Časopis je namijenjen svima onima koje zanimaju informacije vezane uz navedene teme.
. Oružje i streljivo (analize, oprema, novosti na tržištu, upotreba i održavanje, streljane)
. Sigurnost osoba (samoobrana, tjelesna zaštita, sredstva zaštite, sustavi zaštite, osiguranja)
. Zaštitarstvo
. Sport
- airsoft
- paintball
- streljaštvo
. Savjeti
. Preživljavanje
. Zanimljivosti i zabava
Ovo je kopirano od njih i tu je očito da to nije časopis "O ORUŽJU", več o raznim temama i među njima je i oružje.
I na kraju svaki početak je težak i treba poštovati trud drugih, jer motivi komentara nekih na ovoj temi (koji nisu ni najmanje konstruktivni) mi se ne čine ništa drugo nego zavidnim.
I jedan digresija. Po vještačenju Njemačkih forenzičara i po prikazanim dokazima tijekom suđenja,
puška kojom je ubijen Đinđić je H&K G3SG1.
Došla je u Srbiju sa kontigentom kupljenim direktno od HK-a početkom rata, zbog čega je bila u afera u Heckleru.
Taj kontigent hecklerovog oružja ne treba miješati sa automatima koji su korišteni od specijalnih jedinicea JNA i SUP-a. bivše Jugoslavije, koji su ionako bili rađeni u nekoj vrsti koprodukcije.
puška kojom je ubijen Đinđić je H&K G3SG1.
Došla je u Srbiju sa kontigentom kupljenim direktno od HK-a početkom rata, zbog čega je bila u afera u Heckleru.
Taj kontigent hecklerovog oružja ne treba miješati sa automatima koji su korišteni od specijalnih jedinicea JNA i SUP-a. bivše Jugoslavije, koji su ionako bili rađeni u nekoj vrsti koprodukcije.
Pa ne možeš miješati automat sa jurišnom puškom, različit je kalibar (automat pištoljski), a i prije rata je JNA i milicija imala ne samo automate H&K MP5SD, nego i snajperske puške H&K .308 Win.
Još nešto: svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa ako netko misli da nešto ne valja, i to je njegovo pravo. Ne vidim razlog za paniku niti povrijeđenost.
Pročitao sam prva dva broja i u principu su iznesene primjedbe uglavnom točne. No, kao što sam već rekao, to nije razlog da se bilo tko vrijeđa.
Još nešto: svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa ako netko misli da nešto ne valja, i to je njegovo pravo. Ne vidim razlog za paniku niti povrijeđenost.
Pročitao sam prva dva broja i u principu su iznesene primjedbe uglavnom točne. No, kao što sam već rekao, to nije razlog da se bilo tko vrijeđa.
Krivo sam shvačen.
Govorio sam o nabavci oružja, a ne o razlici. Naime dok je za JNA i SUP nabavljano oružje legalnim poslovima. Ovaj kontigent je nabavljen polulegalno (i otud afrea u HK), a velik dio toga hecklerovog oružja je na kraju završio u rukama JSO.
Otkud u rukama JSO? Zato jer je to oružje bilo podjeljeno raznim paravojnim formacijama. Dosta su ga dobili i arkanovi tigrovi, a te formacije su na kraju integrirane u JSO.
Govorio sam o nabavci oružja, a ne o razlici. Naime dok je za JNA i SUP nabavljano oružje legalnim poslovima. Ovaj kontigent je nabavljen polulegalno (i otud afrea u HK), a velik dio toga hecklerovog oružja je na kraju završio u rukama JSO.
Otkud u rukama JSO? Zato jer je to oružje bilo podjeljeno raznim paravojnim formacijama. Dosta su ga dobili i arkanovi tigrovi, a te formacije su na kraju integrirane u JSO.
ja se cudil koj ce njima u toj trgovini SSGnobile157 wrote: Primjer, današnje pisanje Jutarnjeg o "snajperu SSG ukradenom iz Huntera KŽ
a prodavac samo nes promumljal kao visak od vojske-policije i skrenul pricu dalje sa nekim tipom
- Knife_maniac
- Satnik

Moze li netko objasniti kakav je to famozni SSG 9 u prici ??
Jesu li mozda izostavili 6-icu ispred 9-ke ??
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
- BojnikPerGall
- Desetnik

omega wrote:Slažem se,
. Zaštitarstvo
. Sport
- airsoft
- paintball
- streljaštvo
. Savjeti
. Preživljavanje
. Zanimljivosti i zabava
Sve je to divno i krasno što si naveo, a po reakciji na kritike vidi se da si očito ti taj koji ima razloga biti zabrinut jer si valjda po prirodi priče involviran u kreiranje nečega vezano za METU.
Trebam li ti uopće pokušati objasniti što je to koncepcija lista?
Mislim da ne!
META i ne može biti kao DELTA, ali nažalost proći će kao DELTA.
Treba li objašnjavati i zašto?
Vidiš kako je očito da niti to ne bi shvatio kao pozitivnu kritiku neću, jer ćeš se također osjetiti uvrijeđenim a što nije bila namjera izrečenih mišljenja vezanih za prve brojeve METE.
Mislim da je čak nobile157 ili netko drugi nisam siguran napisao nešto što je vrlo, vrlo znakovito a to je da META nema niti jednog autora koji ima ime na području vatrenog oružja ( a prema onome što si ti napisao očito je vatreno oružje na prvem mjestu područja koje bi META trebala obrađivati.)?!?
Što to objašnjava?
Ne treba biti pametan pa zbrojiti 2+2.
I na kraju, a zašto bi netko za badava dijelio savjete, možda pisao priloge ili nešto drugo za list koji je postavljen na tržišnim osnovama?
Čisto iz entuzijazma? Ma daj molim te...
To su priče za malu djecu.
Svaki autorski rad treba pošteno i platiti, pa se tako treba i platiti ime i prezime čitaj ugled nekog autora jer je vrlo vjerojatno i taj autor uložio u sebe, a časopis META se kako razumijem prodaje na kioscima, ne dijeli se besplatno!
Stoga, bez imalo ljutnje ovo mi djeluje kao dječja reakcija tipa: moj tata je jači od tvoga i sl...
I čim si izašao u javnost čitaj redakcija, onda bi valjda trebao tj.trebala biti spremna i na negativne reakcije a ne samo pozitivne...
A META je javna ili ti misliš da nije?
I da, priznajem da osim nekih tekstova u broju 1 i 2 nisam pročitao cijelu METU jer sam procijenio da bio to bio samo gubitak vremena.
I da, i dalje stojim iza svojih tvrdnji o nepostojanju koncepciji, slabog uređivačkog tima, nedorečenosti, nestručnosti i dr., objavljenih priloga.
Također:
a) Postoji specijalizirani list koji se bavi ZAŠTITOM pa mi u tu svrhu META ne treba
b) Postoji niz specijaliziranih listova za borilačke sportove pa mi niti u tu svhu META ne treba
a dalje neću niti nabrajati.
Zaključak:
Svei i svašta i napominjem, NAŽALOST , od toga ništa.
Zao mi je samo momaka koji će izgubiti novac..
Jedino čemu se u toj priči možemo nadati je da bi se upravo zbog širine koju pokriva mogla održati. Činjenica je da nisam a (vjerojatno) niti neću kupiti niti jedad broj mete. Jer kao povratnik i ne sramim se reći ponovo početnik u cijeloj ovoj priči. koliko stvari stoje, imam par prijatelja i poznanika koje je sigurno bolje pitati nakon skupljanja informacija s weba. A i ovaj forum i konačnici nečemu služi.
bas takKnife_maniac wrote:Moze li netko objasniti kakav je to famozni SSG 9 u prici ??
ak je to onaj kaj sma vidjel u hunteru to je SSG69 bez mehanickih nisana
vrjeme ce pokazatBojnikPerGall wrote: Zaključak:
Svei i svašta i napominjem, NAŽALOST , od toga ništa.
Zao mi je samo momaka koji će izgubiti novac..
poceli su svastarit
a ko zna mozda se uozbilje
meni smeta airsoft i naravno reklame
ak cemo za prav
sve to mozemo nac na netu
netreba nikakav casopis kupovat
a da je po mom
uzeo bi se neki strani casopis i prevodio na HR
izlazio bi istodobno
zadovoljni mi i zadovoljni izdavac
samo sumnjam da ce ikad bit nes od tog
kupio sam prva 3 broja i za mene je to dosta
- Knife_maniac
- Satnik

To je vjerojatno SSG 69 PII model, no nevazan je nastavak. Barem su mogli pogledati postoji li takvo sto uopce.J07@ wrote:bas tak
ak je to onaj kaj sam vidjel u hunteru to je SSG69 bez mehanickih nisana
I naravno jedna budala napise, svi prenesu. U svim novinama pise SSG9.
A ti me potsjeti za njega kad me vidis na msnu !
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/