NOŠENJE ORUZJA
Re: NOŠENJE ORUZJA
Logika:
Živiš u RH i imaš oružje s kojim možeš otići u tvornicu koja ga proizvodi i tamo otkloniti eventualni nedostatak. Mi to možemo.
Zamišljam Austrijanca koji kuca Glocku na kapiju.
Živiš u RH i imaš oružje s kojim možeš otići u tvornicu koja ga proizvodi i tamo otkloniti eventualni nedostatak. Mi to možemo.
bez brige, dobra je plastika..lex-lutor wrote:Ako cemo u "ugrizima" mene uspije ugrisiti i Sig P210 ako nije naknadno stavljen Beavertail, uvijek drzim oruzje sto vise mogu dublje u saci i to napravno platim...šile wrote:... jel to misliš zbog glokovog zmijskog ugriza ili zbog nečeg drugog ?...
Meni Glock ipak djeluje kao finaliziran proizvod napravljen upravo da bude radni alat, plastika ipak daje dojam neke masivnije izrade prije par dana sam drzao novi XDM u ruci i imam osjcecaj da su oni promjenjivi rukohvati skinuti sa djecjih igracki, mozda se varam ali meni se tako cini....
Sa druge strane cemu sluzi indikator metka u cijevi ? Onaj tko nosi tu vrstu alata UVIJEK IMA metak u cijevi, i zna da to nije igracka...
indikator služi da bi u stresnim uvjetima, kad je razmjena vatre već počela, lako provjerio imaš li u cijevi metak, a da ne moraš skinuti pogled sa mjesta odakle prijetnja dolazi, ili u mraku i sl.
- istra champion
- Cinker - bojna

A ja zamišljan Dubrovčanina koji mora do tvornicesjekira wrote:Logika:
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Glock dođe nešto kao Remington, kupiš ga, pa trk po djelove da zamjeniš tvorničke
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ovo se moze reci za svo serijsko oruzje, nizeg cjenovnog ranga. Kundaci, drske, mehanizmi.sjekira wrote:Glock dođe nešto kao Remington, kupiš ga, pa trk po djelove da zamjeniš tvorničke
Backmarket trziste takvih sjelova je jako.
Druga je opcija, u startu uzeti tunirano oruzje za neku svrhu poput streljastva, koje onda i kosta nesto vise, a neki put i podosta vise.
S druge strane, postoji i zadovoljstvo vlasnika koji sam doradi svoje oruzje, makar to bila samo i promjena drski.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
jolly, u potpunosti se slazem s tobom, ali cu nadopuniti, da bilo kakav serijski match skupi pistolj takodjer treba backmarket dijelove! Neki dan svjedocim tuningu preskupog tanfoglia! Dakle, sve tvornicko, neovisno o cijeni, trazi doradu ako trazimo neku zescu uporabu osim kolekcije u ormaru!
BUM BUM...
i onda imaš ovog lika https://www.youtube.com/results?search_ ... ethman+xdm koji se natječe sa tvorničkim XDM-omjolly wrote:Ovo se moze reci za svo serijsko oruzje, nizeg cjenovnog ranga. Kundaci, drske, mehanizmi.sjekira wrote:Glock dođe nešto kao Remington, kupiš ga, pa trk po djelove da zamjeniš tvorničke
Backmarket trziste takvih sjelova je jako.
Druga je opcija, u startu uzeti tunirano oruzje za neku svrhu poput streljastva, koje onda i kosta nesto vise, a neki put i podosta vise.
S druge strane, postoji i zadovoljstvo vlasnika koji sam doradi svoje oruzje, makar to bila samo i promjena drski.
Da, ali bi sa tuniranim bija jos bolji! Da se ja vratin na naslov.... Ja bi za nosenje koristija plasticnjake zbog tezine, ili glocka ili xdm-a. Ma ajde i hs-a! Sve je stvar kako kome lezi! Sto se tice dozvole, hm... To moze dobiti nitko, odnosno svatko! Zakon ne kaze da se ne moze dobiti,nego da moraju postojati uvjeti! Dakle, ako imas kuma u policiji, imas i dozvolu! Znam puno ljudi koji nemaju veze o oruzju i koji nisu vojne ni sluzbene osobe pa ga imaju! Ovisi i o upravi odkud si, ka i referadi o oruzju te ko u njoj radi i sacinjava komisiju.... Dakle, uz malo srice, eto je! Meni ne triba, jer i da ga nosin, a ne smin pucat kad stvarno, stvarno zatriba, koji ce mi k....?????!!!!!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Prijatelju ako ti pistolj STVARNO zatreba,nedaj boze,pucat ces bez obzira na zakon i bakrace osim ako ti grob nije drazi od par godina bukseRANGER94 wrote: jer i da ga nosin, a ne smin pucat kad stvarno, stvarno zatriba, koji ce mi k....?????!!!!!
Sto ako imas npr. 5 pistolja registriranih kao lovacko oruzje i par npr. kao streljacko oruzje, a jedan kao PISTOLJ za DRZANJE i NOSENJE! I onako iz gusta stavis neki lovacki ispod jakne i nosis ga skriveno, kad ono neka racija u gradu i nadju ti ga.... Zanima me da li ova dozvola od ovog jednog pistolja za drzanje i nosenje opravdava ovaj lovacki pistolj, tj. odgadja li sankcijske mjere! Dakle, ako si usao u terminal kao vlasnik pistolja za DiN, a ove druge si ostavio pod lovacke, ima li problema ako nosis neki drugi od pistolja sa pridjevom lovacki i pokazes oruzni list njega i tog "pravog" za drzanje i nosenje! Ja takvu dozvolu nemam, ali me zanima jer sam razmisljao o tom, a po mom misljenju sankcija ne bi trebalo biti! Oruzje je tvoje, dozvolu za DiN imas, a to sto pise lovacki pored ove dozvole ne bi trebalo biti problem! Imate li iskustava sa ovim?
BUM BUM...
Racije se rade po kaficima i nocnim klubovima.
Sta ce ti pistolj,za koji si naveo razlog "za samilosni hitac" u nocnom klubu?
Mislim da bi momentalno ostao bez svega, osim ako ti rodjak ne sredi to.
Sta ce ti pistolj,za koji si naveo razlog "za samilosni hitac" u nocnom klubu?
Mislim da bi momentalno ostao bez svega, osim ako ti rodjak ne sredi to.
Ne kuzis me! Ima dana kada policija zbog neceg zaustavlja aute i pregledava sve! Tako i vozaca koji ispod jakne ima pistolj! Uzeo san lovacki jer mi je nekako npr. taj dan doslo da nosin njega. Pricam o tom da imam dozvolu za DiN, a taj mi se dan nosi neki drugi koji nije na DIN nego pise lovacki? To pitam! Da li onaj na DiN opravdava nosenje ovoga?
BUM BUM...
Isto kao da i tablice sa jednog registriranog vozila stavis na drugo neregistrirano....berbenn wrote:.........Da li onaj na DiN opravdava nosenje ovoga?.....
Broj je broj i zakon pozna samo brojeve,,,,
Nemoguće je Nemoguće
Ali nije isto, jeben mu misa! Tablice sa auta na auto su "kradja", a ovo je imati dozvolu za DiN i to u mojoj glavi kaze kako imas uvjete(jer nemaju svi to) za imati takvu dozvolu, a pistolje nisi prenamjenio nego ostavio kao lovacke.....
BUM BUM...
Berbenn, potpuno razumijem sto pitas i tako kako razmisljas bi trebalo biti ispravno. Ali da ne bude nedoumica i sankcija, najbolje je na mup-ovu stranicu poslati upit ili pitati u referadi za oruzje(pitanje je da li znaju).
Kolega, sto smatras pod "STVARNO ZATREBA"?Darko11 wrote:Prijatelju ako ti pistolj STVARNO zatreba,nedaj boze,pucat ces bez obzira na zakon i bakrace osim ako ti grob nije drazi od par godina bukseRANGER94 wrote: jer i da ga nosin, a ne smin pucat kad stvarno, stvarno zatriba, koji ce mi k....?????!!!!!,ponavljam STVARNO zatreba,ne mislim na one koji bi pucali zato sto im je neko opsovao mater ili im puko samar.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Pa otprilike kad ti neko radi o glavi,znaci napada te ili prijeti nozem ,pistoljem,zoljom tokmakom i sl a ti razmisljas ,jeli bolje u remetinec, ili dobiti tokmakom od 10 kila u glavu pa u hladnjacu.RANGER94 wrote: Kolega, sto smatras pod "STVARNO ZATREBA"?
UBIJEK je bolje da te dvojica VODE nego da te cetvorica NOSE !!!
Nemoguće je Nemoguće