CHAT
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Re: CHAT
Nisam siguran.Mislim da corci nemaju ovako jak povratni trzaj i da bi poluautomatsko oruzje moralo imati neku plinsku kocnicu na cijevi da radi na corke.Spinnaker wrote:
rekao bi da su u pitanju čorci
Zna li iko ista o oruzju koje se koristi u snimanju filmova? Pojacnike trzaja ne vidim na tom oruzju.Kako snimaju,radi li se o nekim posebnim corcima kojima mozda ne treba pojacnik,ili o oruzju koje ima suzenja u samoj cijevi kao npr plinsko???
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nedavno sam gledao neki dokumentarac o tome, ali kako me ne zanima "false" oruzje, imao sam preskoke pa nisam bas sve ni gledao temeljito.
Ima neka firma u Hollywoodu, koja se bavi upravo tim poslom, na skladistu imaju preko 14000 cijevi, od kubura pa do modernog oruzja.
I sad ima nekoliko sistema. prvi je da je oruzje tipa plasticna kopija koja ne proizvodi ni zvuk ni svjetlost, a kasnije se to u filmu dodaje u specijalnim efektima. Zatim imas replike koje nalikuju pravom, a pucketaju nesto slicno poput onih djecjih kapisli, s tim da recimo mehanizam pistolja nema normalnu funkciju rada zatvaraca na primjer, nit ima trzaj nit zatvarac radi, ali pucketa i dimi. To se niti ne dodaje na specijalnim efektima. Ovo se cesto koristi i u kazalistima.
A onda ima jos i pravo oruzje, na municiju poput manevarske. Takodjer se i pravo oruzje preradjuje sa suzenjem cijevi poput plinskog.
Ovo sam zapamtio, ali ima jos.... nije me bas zanimalo.
Inace nedostatak oruzja za scene u filmovima, a pogotovu u masovnim scenama, je sve veci problem..... Recimo opremiti statiste sa adekvatnom opremom iz napoleonskih ratova... nocna mora...
Ako me sjecanje ne vara, bio je jednom interview sa Antoniom Banderasom nakon snimanja filma "Once upon a time in Mexico", i kako on prica navodno - tamo zbog nekih lokalnih regula na lokaciji snimanja navodno nisu smjeli nista koristiti, "pa su samo mahali rukama kobajagi da pucaju", a kasnije su im dodali specijalnim efektima i kompjuterskom animacijom di je trebalo i sta je trebalo, a dio je valjda i snimljen u studiju sa zadovoljavajucim rekvizitima.
Ima neka firma u Hollywoodu, koja se bavi upravo tim poslom, na skladistu imaju preko 14000 cijevi, od kubura pa do modernog oruzja.
I sad ima nekoliko sistema. prvi je da je oruzje tipa plasticna kopija koja ne proizvodi ni zvuk ni svjetlost, a kasnije se to u filmu dodaje u specijalnim efektima. Zatim imas replike koje nalikuju pravom, a pucketaju nesto slicno poput onih djecjih kapisli, s tim da recimo mehanizam pistolja nema normalnu funkciju rada zatvaraca na primjer, nit ima trzaj nit zatvarac radi, ali pucketa i dimi. To se niti ne dodaje na specijalnim efektima. Ovo se cesto koristi i u kazalistima.
A onda ima jos i pravo oruzje, na municiju poput manevarske. Takodjer se i pravo oruzje preradjuje sa suzenjem cijevi poput plinskog.
Ovo sam zapamtio, ali ima jos.... nije me bas zanimalo.
Inace nedostatak oruzja za scene u filmovima, a pogotovu u masovnim scenama, je sve veci problem..... Recimo opremiti statiste sa adekvatnom opremom iz napoleonskih ratova... nocna mora...
Ako me sjecanje ne vara, bio je jednom interview sa Antoniom Banderasom nakon snimanja filma "Once upon a time in Mexico", i kako on prica navodno - tamo zbog nekih lokalnih regula na lokaciji snimanja navodno nisu smjeli nista koristiti, "pa su samo mahali rukama kobajagi da pucaju", a kasnije su im dodali specijalnim efektima i kompjuterskom animacijom di je trebalo i sta je trebalo, a dio je valjda i snimljen u studiju sa zadovoljavajucim rekvizitima.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
U "Desperadu" su ispalili vise desetaka tisuca metaka, pa se lokalno stanovnistvo vjerovatno pobunilo da Banderas opet ne pretjera 
mamu ja njima jebem https://www.all4shooters.com/en/Shootin ... nsibility/
zabrana posjedobanja oružja je zajednička svim totalitarnim režimima.. neće šljam samo tako odustati. Što prije se EU raspadne to bolje.
zabrana posjedobanja oružja je zajednička svim totalitarnim režimima.. neće šljam samo tako odustati. Što prije se EU raspadne to bolje.
Istina,taj trend ostrine prema posjedovanju oruzja,(izmedju ostalog,tj smanjenja mnogih ostalih prava), u zadnjem desetljecu raskrinkava pravo lice ne samo EU,nego danasnjeg totalitarnog poretka od USA i Kanade do EU .Pomalo se stiska, a ljudi se navikavaju kao zaba koja se pomalo ziva skuha a ne iskace iz lonca.Na balkanu je davno ukinuto pravo na samoobranu sto je apsurd,a danas je to normalno,cak i mnogi koji vole oruzje to podrzavaju jer su naviknuti na takav rezim.sjekira wrote: zabrana posjedobanja oružja je zajednička svim totalitarnim režimima...
Imas tu pregled promjena u zadnjem prijedlogu EU.sjekira wrote:mamu ja njima jebem https://www.all4shooters.com/en/Shootin ... nsibility/
Nije tako crno, nista od zabrane poluatuomatskog oruzja, osim onog preradjenog iz automatskog.
Pitanje je, ide li npr. AR-15 u tu kategoriju, s obzirom da je otpocetka napravljeno kao PA oruzje i sve osim cijevi je razlicito na vojnoj verziji?
Dodana je opcija da se u odredjenim slucajevim moze dobiti oruzje kategorije A!
Samo ne zaboravimo, ovo je minimum, svaka drzava ima pravo uvesti stroze zakone.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Raspad je siguran! Činjenica je da mi nikad nismo uspjeli živjeti u državi da ju nismo razje..... Sad živimo u EU, pa ne vidim razloga da svoju dobru praksu ne ponovimo još jednom. 
Cijelo vrijeme sam mislio da ce mu probusiti glavu,kad ono......
https://www.youtube.com/watch?v=3VPAXty_nYc
https://www.youtube.com/watch?v=3VPAXty_nYc
-
mateo pjerobon1
- Civil

Ovako zanima me sto vi mislite koliko vrijedi zračna puška Crvena Zastava M52,zamjenjen feder i koze puska izgleda odlicno,prelakirana je i gotovo da se ne vide tragovi koristenja...

Meni vredi puno više
Imam ju 43 godine, otac mi ju je nabavil polovnu i fala Bogu još funkcionira ko prvi dan. Ove godine sam joj pružil kozmetički tretman, kundak je prefarban u boju oraha, cijev uređena, i montiral sam joj danas optiku, a- ha ! Očito da je godina kad je napravljena bila " dobra godina " !
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Ma zadrzi je jer Spinaker ti je rekao realnu cijenu vjerovao ili ne, a tebi je ona ipak vrijednija kao neka sentimentalna vrijednost ,dovoljno je reci da je imas 43 godine ,nema sanse da bih je ja prodao nakon toliko druzenja 
Polozara,i to kokotara,prava tradicionalna lovacka,2 okidaca,engleski kundak,fiksni cokovi......ma nema greske,samo sto nije za bas krupnu divljac
https://www.facebook.com/BestMilitaryHu ... 093265034/
https://www.facebook.com/BestMilitaryHu ... 093265034/