Savjet za nabavku MK i 9mm pištolja
Savjet za nabavku MK i 9mm pištolja
Pozdrav, molio bih pomoć i savjet od iskusnijih strijelaca, planiram nabaviti MK pištolj za vježbu i 9mm za natjecanje. Što mi preporučate? Od MK sam gledao Walther 1911 Gold cup .22 i Sig Sauer 1911 .22, te walther P22Q i PPQ M2 .22.
Za 9mm HS-9, ČZ 75 B/SP-01, Walther PPQ M2 9mm.
Ima li tko iskustva s ČZ kadet adapterom, isplati li se tako nešto uzimati?
Dodatno me intersira predlažete li novo ili rabljeno?
Zahvaljujem.
Za 9mm HS-9, ČZ 75 B/SP-01, Walther PPQ M2 9mm.
Ima li tko iskustva s ČZ kadet adapterom, isplati li se tako nešto uzimati?
Zahvaljujem.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Savjet za nabavku MK i 9mm pištolja
Ako mozes naci - onda obavezno uzmi cz 75B ili 85, sa kadet adapterom.FlumenSV wrote: Ima li tko iskustva s ČZ kadet adapterom, isplati li se tako nešto uzimati?
Zahvaljujem.
Problem je sto cadeta nema konstantno u prodaji.
Rabljena kombinacija jednog i drugo, je OK, pogotovu adapter, jer sa 22lr cijev je nepoderiva.
Znaci samo treba da je 9mm komad u dobrom i preciznom, odrzavanom stanju.
Od dodatne opreme, samo stavi LPA nisane, i hogue gumene gripove.
(ako mislis se baviti streljastvom)
75b ili 85 plus cadet adapter ti daje mogucnost da vjezbas sa jednim te istim pistoljem, iste ergonomije sto je idealna kombinacija.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Slažem se sa kolegom Jolly-em, ja imam tu kombinaciju kadeta adaptera i 9mm na cz75b i ta kombinacija se pokazala više nego odlična i pouzdana, jedini nedostatak ove priče je da treba pronaći kadeta kao adaptera sa kombinacijom, no ako se kupuje novo možda je zeru bolje uzeti cijeli pištolj kadet novi, a cz 75b polovni jer ih ima na tržištu u odličnom stanju a da nisu izvezli vagon metaka. Što god da uzmeš od ove kombinacije nećeš fulat. Sretno sa nabavom.

Nažalost više ne nalazim kadet adapter, novi se više ne proizvodi (bar mi tako rekli i Lovcu) te je dobavljiv samo P-07 sa kadet adapterom, međutim koliko vidim ima 4" cijev, ja bih ipak nešto duže, 4,5"-5"
Molio bih vlasnike HS-9 Tactical i XDM-9 modela 4,5" i 5,25" za preporuku?
Zahvaljujem.
Molio bih vlasnike HS-9 Tactical i XDM-9 modela 4,5" i 5,25" za preporuku?
Zahvaljujem.
- jolly
- Cinker - bojna

SIG Mosquito, ima verziju 5 incha cijev u kalibru 22LR.
Nije natjecateljska precisnost, ali za treiniranje i vjezbu je sasvim dovoljan.
XDM u 5.25 incha cijevi, nesto je precizniji od HS tactical.
Osobno mislim da je XDM za IPSC je OK, medjutim za klasicno streljastvo CZ 75 ti je ipak precizniji.
Misljenja sam da sa XDM u klasicnom streljastvu, neces biti u konkurenciji za medalju, dok sa cz 75 b, hoces, uz uvjet dovoljnog treniranja.
Nije natjecateljska precisnost, ali za treiniranje i vjezbu je sasvim dovoljan.
XDM u 5.25 incha cijevi, nesto je precizniji od HS tactical.
Osobno mislim da je XDM za IPSC je OK, medjutim za klasicno streljastvo CZ 75 ti je ipak precizniji.
Misljenja sam da sa XDM u klasicnom streljastvu, neces biti u konkurenciji za medalju, dok sa cz 75 b, hoces, uz uvjet dovoljnog treniranja.
Turn better into best!
Budimo relani i recimo covjeku da za ozbiljno pucanje 9-ke treba oruzje sa cijevi od 6 Incha, rezultati su sve veci. strijelci su sve bolji tako da ne vidim smisao ici na utrku stojadinom medju razne Subaru, Toyote itd....jolly wrote:.... sa XDM u klasicnom streljastvu, neces biti u konkurenciji za medalju, dok sa cz 75 b, hoces, uz uvjet dovoljnog treniranja.
- CZ sport Frankonia
- Smith - Target champion 9mm
- Tanfoglio
- STI
- HPS Target 2011 Plus
itd..itd..itd.....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Lex, sta covjek pita, ja odgovorio.
A mislim i da govorimo o dva razlicita cjenovna ranga.
Ti jesi u pravu, ali na vism stupnju cjene.
Ovdje govorimo o tome sta dobiti u nizem cjenovnom rangu, a unutar onog sa kolega pita.

Ovdje govorimo o tome sta dobiti u nizem cjenovnom rangu, a unutar onog sa kolega pita.
Turn better into best!
Točno, budget mi je cca pet milja za 9mm pištolj, tako da bi htio najoptimalnije rješenje unutar te cijene.jolly wrote:Lex, sta covjek pita, ja odgovorio.
Sig Mosquito mi je bio prvi pick za .22lr, naknadno sam čitao da nije baš pouzdan i vidim svakakve reviewe na youtube-u, pa nisam ni sam pametan....
- jolly
- Cinker - bojna

To za mosquito, mislim da je bilo problema na americkom trzistu, u prvim serijama i sa ko zna kojom municijiom.
Ne brini.
Ne brini.
Turn better into best!
Imam za 22LR Browning Mod. 150 !
Moze ga se naci za cijenu od 1500 do 2500 Kn, i po meni osobno super pistolj za trening, cak i predobar. Guta sve vrste municije a precizan je do boli, posto imam i kadetta bez obziran na hvalospjeve o kadetu razlika je nebo i zemlja u korist Browninga.
Naravno prednost je trenirati sa istim rukohvatom, silom okidanja i jos ako su isti nisani na kadetu i 9-mm navlaci to ima neke druge prednosti....no posto je naci kadeta jednako dobitku na lotu trebat ce neki kompromis....
Sreto....
Moze ga se naci za cijenu od 1500 do 2500 Kn, i po meni osobno super pistolj za trening, cak i predobar. Guta sve vrste municije a precizan je do boli, posto imam i kadetta bez obziran na hvalospjeve o kadetu razlika je nebo i zemlja u korist Browninga.
Naravno prednost je trenirati sa istim rukohvatom, silom okidanja i jos ako su isti nisani na kadetu i 9-mm navlaci to ima neke druge prednosti....no posto je naci kadeta jednako dobitku na lotu trebat ce neki kompromis....
Sreto....
Nemoguće je Nemoguće
Ako sam dobro shvatio, "dao bi" za 600€?risbo wrote:http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/cz-75-9x19-mm-kadet-mk-22-oglas-19257158
prodaje prijatelj do bi za 600 eura!!
..na njuškalu mi je spomenuo drugu (veću cijenu), ali dobro, kad dobijem papire se lako čujemo....risbo wrote:cijena je sada 700 eura ali spustit ce maksimalno na 600!!
Što preporučate, 75 ili 75B odnosno da li je B model toliko bolji da mi je bolje nega uzeti/pričekati?
Našao sam dvije 75-ice u dobrom stanju, a za Model 75B bi trebao do ZG barem (u Ri sam).
Našao sam dvije 75-ice u dobrom stanju, a za Model 75B bi trebao do ZG barem (u Ri sam).