Najgori filmski promasaji
-
renato0013
- Razvodnik

Re: Najgori filmski promasaji
Hm, nemoj prebrzo...
Meci mi baš ne liče na .45 Long Colt, ali gan na slici (koji bi trebao biti na kapisle, što znači da se puni posebno barutom i onda odozgor bubnja stavlja zrno) možda i nije pogreška.
O b r a z l o ž e nj e:
Imao sam priliku vidjeti originalni model Remington iz 1860 ili tamo neke, koji je napravljen za prijelazno razdoblje, pa je mogao pucati sa kuglama i kapislama, međutim, zadnja pločica na bubnju, na kojoj se nalaze rupice za kapisle SE MOGLA SKINUTI I GAN NORMALNO NAPUNITI SA MECIMA KALIBRA .45 Long Colt.
Dakle, možda i nije promašaj, a možda režiser i oružar filma nezna posao, no takav model koji može pucati i jedno i drugo postoji, imao ga ja u rukama.
Meci mi baš ne liče na .45 Long Colt, ali gan na slici (koji bi trebao biti na kapisle, što znači da se puni posebno barutom i onda odozgor bubnja stavlja zrno) možda i nije pogreška.
O b r a z l o ž e nj e:
Imao sam priliku vidjeti originalni model Remington iz 1860 ili tamo neke, koji je napravljen za prijelazno razdoblje, pa je mogao pucati sa kuglama i kapislama, međutim, zadnja pločica na bubnju, na kojoj se nalaze rupice za kapisle SE MOGLA SKINUTI I GAN NORMALNO NAPUNITI SA MECIMA KALIBRA .45 Long Colt.
Dakle, možda i nije promašaj, a možda režiser i oružar filma nezna posao, no takav model koji može pucati i jedno i drugo postoji, imao ga ja u rukama.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
-
renato0013
- Razvodnik

ma znam samo ovdje se jasno vide perkusione kapsle
radile su se konverzije sa tom plocicom na nacin da je umjesto lezista kapsle dodana igla za svaki naboj u bubnju
evo takoj ja imah u ruci
radile su se konverzije sa tom plocicom na nacin da je umjesto lezista kapsle dodana igla za svaki naboj u bubnju
evo takoj ja imah u ruci
uf sad ce ovo prerast u objasnjenje kad ko i na koji nacin je presel sa kapisla na metke i ostalo
negdje sam cital da u westen filmovima se nonsop pojavljuje jedna te ista wincesterka
ma o kojoj se got godini radilo (zaboravih te nazive i oznake pusaka)
cast izuzecima
na par filmova sam cak vidjel vise vrsta al opet neke ispred svog vremena
negdje sam cital da u westen filmovima se nonsop pojavljuje jedna te ista wincesterka
ma o kojoj se got godini radilo (zaboravih te nazive i oznake pusaka)
cast izuzecima
na par filmova sam cak vidjel vise vrsta al opet neke ispred svog vremena
Ja sam imao u rukama isti takav, ali kada izvadiš bubanj, jednostavno skineš pločicu na kojoj su rupice za kapisle i ostaju normalna ležišta za metke.
Čuj, u nekim filmovima se pojavljivalo svašta od oružja, ali ima i filmova gdje je to vrlo vjerno prikazano, sa više tipova oružja.
danobile157 wrote:Čuj, u nekim filmovima se pojavljivalo svašta od oružja, ali ima i filmova gdje je to vrlo vjerno prikazano, sa više tipova oružja.
prico mi frend da neki tip kod nas ima neku wincesterku iz bog te pitaj koje g.
i da kad u USAimaju neku izlozbu
njega pozovu na izlaganje uz naknadu besplatan put i smjestaj
znas li kaj o tome
p.s. ode ovo u offfffffffff
- blackpowder
- Nadnarednik

Streljivo na remenu je rekao bih trenta trenta. Konverzije perkusionih revolvera na cijeloviti metak rade se na dva načina. Prvi je zamjena perkusionog bubnja sa bubnjem iz dva dijela - manji dio nosi udarne igle za svaku komoru posebno a na poziciju se postavlja sa dva ili više "štifta" . Takva konverzija ne traži nikakvu preradu revolvera već samo zamjenu bubnja a za svako punjenje ili pražnjenje treba je skidati cijev. Kalibri koji se konvertiraju - .36 perkusioni u .38 LONG COLT, .44 PERKUSIONI u .45 COLT ili 45 SCHOFIELD.
Drugi sistem ( Richards-Mason konverzija) zahtijevaje opsežan puškarski zahvat. Bubanj je kraći sa tipičnom izdignutom "krunom" za zub okretača bubnja. Na ram se dodaje fiksni prsten na kojem se nalazi jedna udarna igla i vratašca za punjenje bubnja. Napredniji modeli imaju i šipku za izbacivanje čahura.
Drugi sistem ( Richards-Mason konverzija) zahtijevaje opsežan puškarski zahvat. Bubanj je kraći sa tipičnom izdignutom "krunom" za zub okretača bubnja. Na ram se dodaje fiksni prsten na kojem se nalazi jedna udarna igla i vratašca za punjenje bubnja. Napredniji modeli imaju i šipku za izbacivanje čahura.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
-
renato0013
- Razvodnik

ce bit ko sa vasara za djecu oni remeni sa metkovimablackpowder wrote:Streljivo na remenu je rekao bih trenta trenta.
jes ovo tvoji ganovi - mislim bubnjevi
ako je gdje si kupio i koja cijena
ja sam jednom pucao sa perkusionim crnobarutasem mislim da je bio 44 i prilicno mi se svidio
precizan, mal trzaj
koliko kuzim nas zakon za ovo oruzje treba samo prijava
- blackpowder
- Nadnarednik

PRIJE SVEGA MORAM NAPISATI DA SE STRELJIVO ZA KONVERZIJE PERKUSIONIH REVOLVERA PUNi ISKLJUČIVO CRNIM BARUTOM.
PERKUSIONI REVOLVERI PO ZAKONU SPADAJU U SLOBODNU PRODAJU UZ OBAVEZU PRIJAVE - ALI KONVERZIJA NA CIJELOVITI METAK SPADA POD NABAVNU DOZVOLU !
Ovo nisu slike mojih revolvera i konverzija. Posjedujem Remington NEW ARMY .44 i Colt NAVY 1861 .36 i nekoliko pištolja i pušaka (dio pogledaj na BLACKPOWDER TUTORIAL).
Ovih dana bliži se kraju administrativna bitka i odavno očekivana pošiljka oružja na crni barut doći će na HR tržište, o čemu ćete biti obaviješteni preko foruma na vrijeme.
PERKUSIONI REVOLVERI PO ZAKONU SPADAJU U SLOBODNU PRODAJU UZ OBAVEZU PRIJAVE - ALI KONVERZIJA NA CIJELOVITI METAK SPADA POD NABAVNU DOZVOLU !
Ovo nisu slike mojih revolvera i konverzija. Posjedujem Remington NEW ARMY .44 i Colt NAVY 1861 .36 i nekoliko pištolja i pušaka (dio pogledaj na BLACKPOWDER TUTORIAL).
Ovih dana bliži se kraju administrativna bitka i odavno očekivana pošiljka oružja na crni barut doći će na HR tržište, o čemu ćete biti obaviješteni preko foruma na vrijeme.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
-
renato0013
- Razvodnik

cijene bar pribliznoblackpowder wrote:
za jedan ovakov - da ima zatvoren ram sa gornje strane bubnja
A sada jedno mozda manje pametno pitanje.... gdje ima za nabavit takvih revolvera?blackpowder wrote:PRIJE SVEGA MORAM NAPISATI DA SE STRELJIVO ZA KONVERZIJE PERKUSIONIH REVOLVERA PUNi ISKLJUČIVO CRNIM BARUTOM.
- Nadnarednik

revolver remington new army cal.44 oko 500€. Iz velike ponude na tržištu izabrao sam model koji svojom kvalitetom omogućuje početno natjecateljsko bavljenje crnim barutom. Iz istog razloga INOX verzije otpadaju jer nisu priznati od strane MLAIC saveza.
Oružje na crni barut uvozi i distribuira "RUSAN" Marija Bistrica u prodaju će biti pušteno početkom 12-og mjeseca.
Oružje na crni barut uvozi i distribuira "RUSAN" Marija Bistrica u prodaju će biti pušteno početkom 12-og mjeseca.
Hvala lijepo.
- Nadnarednik

Mislim da je stvar osobne pristojnosti svakog vlasnika oružja da ga čuva na prikladan način - znači zaključanog. Primite k znanju da oružje ne čuvate pod ključem zbog zakona i MUP-a već zbog sigurnosti vas, vaše obitelji i okoline.
bas takblackpowder wrote:Mislim da je stvar osobne pristojnosti svakog vlasnika oružja da ga čuva na prikladan način - znači zaključanog.
- blackpowder
- Nadnarednik

definitivno smo zabludjeli u druge teme vratimo se na filmske gafove. 
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Svaki akcijski film manje više pati od istog promašaja - Glavni junak u letećoj paraboli puca sa dva gana i izrešetira s njima 30-40 protivnika bez da mi vidimo da je ijednom napunio pištolj.
- nevjerojatna preciznost
- nemoguć kapacitet pištolja
- ponekad čak i nerealan firing rate
- nemoguće izvest takve skokove ili padove bez barem jednog uganuća ili loma - nema veze s oružjem al nisam mogao izdržat
- nevjerojatna preciznost
- nemoguć kapacitet pištolja
- ponekad čak i nerealan firing rate
- nemoguće izvest takve skokove ili padove bez barem jednog uganuća ili loma - nema veze s oružjem al nisam mogao izdržat
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Shooter,
kewl film o snajperistu i onda ovakav fail u ovoj sceni.
http://uk.youtube.com/watch?v=OsZw0_Cakj4&fmt=18
Pronadjite grijesku
(podesava windage a mice se elevation) (ili ako nisam u pravu ispravite me plx
)
kewl film o snajperistu i onda ovakav fail u ovoj sceni.
http://uk.youtube.com/watch?v=OsZw0_Cakj4&fmt=18
Pronadjite grijesku
(podesava windage a mice se elevation) (ili ako nisam u pravu ispravite me plx