Poluautomatska puška
Re: Poluautomatska puška
naravnolex-lutor wrote:Istina, samo u švabiji je lov prestao služiti za prehranjivanje jako..jako...jako davno....dok je na našim prostorima lov bio dio svakodnevnog života i potraga za hranom. Gotov nemoguće vući paralele a da ne govorimo koliki postotak lovišta je tamo u privatnim rukama za razliku od EX YU ....sjekira wrote:..... Švabiji je bit lovac kao biti dr. med.......
govorim o općem dojmu Lovaca kod ne lovaca.. ovdje se lovce povezuje sa pijankama na kojima se puca.. imidžu, to treba mijenjati.. ali to je potpuno druga tema
Poluatomatska puška...
Po prijedlogu koji se usvaja danas iz zabranjene A kategorije u dozvoljenu B se seli PA oružje koje izgledom podsjeća na automatsko i može primiti okvir od 30 kom streljiva. Sva sreća pa ne znaju za bitku koju vodimo
U svabiji pa i kod nas lovac se voli pohvaliti kako nije mesar i kako u lov ide iz sporta.U USA pritisak zelenih je toliki da je sramota reci da ides iz sporta tj zabave.Tamo svi imaju stav da idu zog mesa i da prehrane obitelj zdravim mesom umjesto da placaju klaonicu, u protivnom onaj ko ubija iz zabave je poremecen u glavi.Tesko je danas definirati lovnu etiku tj njenu buducnost.lex-lutor wrote:Istina, samo u švabiji je lov prestao služiti za prehranjivanje jako..jako...jako davno....dok je na našim prostorima lov bio dio svakodnevnog života i potraga za hranom.sjekira wrote:..... Švabiji je bit lovac kao biti dr. med.......
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Pratim stranu literaturu, a I upoznao sam stranih lovaca.Darko11 wrote:Tesko je danas definirati lovnu etiku tj njenu buducnost.
Lovacka etika od drustva do drustva varira, medjutim ima nekih ujednacenosti.
Prvo, kako god da se lovi, prvo pravilo je sigurnost u lovu, i javno pokazivati ponasanjem lovca da je ova djelatnost sigurna. kod nas je to manifestirano da se puska nosi prelomljena, a kod karabina otvoren zatvarac. Kod prenosenja da je oruzje u futroli. Sigurnost je prvo pravilo etike.
Drugo pravilo etike, za sva drustva su, da su sve lovne aktivnosti (kao I oruzje) legalni I odredjeni zakonom.
Drutveno priznati motivi lova su na svjetskoj razini: lov za trofej, skartni odstrel, lov radi mesa, lov predatora i stetocina to sve unutar nekakvog "game management plana", ili po naski LGO.
Posebna kategorija priznatog lova je jos tradicionalni lov, koji se priznaje raznim lokalnim plemenima, kao inuiti, eskimi, bushmani, I slicno, Odnosno lov tradicionalnim oruzjem, kao crni barut (ali ovo je sto ja znam samo u Americi)
Ono sta varira od drustva do drustva su nacini oblacenja lovaca, pocast divljaci (u vecini tradicionalnih lovackih drustava postoji neki oblik pocasti divljaci, dok mi za Americke lovce nije poznat), nacini obrade trofeja, ili obrade divljacine. To varira.
Ono sta treba reci, nigdje se lov ne vodi kao oblik zabave.
Osobno meni lov nije zabava, vec nesto dublje od toga, ali to je druga prica. Koja se ujedno i tesko moze opisati u dvije rijeci.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
lov je iskonski osjećaj u čovjeka, zanimljivo je kako se osjećaji i porivi prenose genima (!) zašto se svi ljudi osjećaju dobro kad otvorene vatre? memorija stara desecima tisuća godina. Zato se takve stvari kako kažeš duboko osjećaju.. zabavno je voziti bickl.jolly wrote:Darko11 wrote: Osobno meni lov nije zabava, vec nesto dublje od toga
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Poluautomatska puška
Dvostruki post.
Last edited by Barut on 01 Dec 2016, 12:23, edited 1 time in total.
The truth is hate to those who hate the truth.
- Barut
- Časnički Namjesnik

Poluautomatska puška
Ovo je prošli prijedlog, iz travnja. To je sigurno ono što vlada danas usvaja, nema novih promjena?sjekira wrote:Vlada danas usvaja prijedlog Zakona o nabavi i registraciji oružja građana https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sj ... -%202a.pdf
pročitajte uvod o kakvom poltronstvu se radi... sada je "OK" ali neka Komisija progura novu direktivu evo nama opet novog zakona
koliko sam vidio to je zadnja.. na novom prijedlogu nije imao tko raditi i kada.. izbori i to
Znam ja sto zelis reci , dosta pratim strane Americke grupe lovaca na netu i nihove online kriticare i primjetio sam da je bilo kakav lov osim zbog dobrog mesa kod njih ravan psihickom poremecaju.Kod njih je poimanje lova puno prakticnije a vjerovatno pod pritiskom zelenih i ostalih protivnika lova.Npr imam dojam da ako javno online u USA objavis da si odstrijelio tj ubio neku zivotinju samo zbog cari lova i trofeja a ne mesa, a zatim si toj zivotinji odao pocast ,za 90 posto te javnosti ti si zreo za psihijatriju .jolly wrote:Pratim stranu literaturu, a I upoznao sam stranih lovaca.Darko11 wrote:Tesko je danas definirati lovnu etiku tj njenu buducnost.
Lovacka etika od drustva do drustva varira, medjutim ima nekih ujednacenosti.
Prvo, kako god da se lovi, prvo pravilo je sigurnost u lovu, i javno pokazivati ponasanjem lovca da je ova djelatnost sigurna. kod nas je to manifestirano da se puska nosi prelomljena, a kod karabina otvoren zatvarac. Kod prenosenja da je oruzje u futroli. Sigurnost je prvo pravilo etike.
Drugo pravilo etike, za sva drustva su, da su sve lovne aktivnosti (kao I oruzje) legalni I odredjeni zakonom.
Drutveno priznati motivi lova su na svjetskoj razini: lov za trofej, skartni odstrel, lov radi mesa, lov predatora i stetocina to sve unutar nekakvog "game management plana", ili po naski LGO.
Posebna kategorija priznatog lova je jos tradicionalni lov, koji se priznaje raznim lokalnim plemenima, kao inuiti, eskimi, bushmani, I slicno, Odnosno lov tradicionalnim oruzjem, kao crni barut (ali ovo je sto ja znam samo u Americi)
Ono sta varira od drustva do drustva su nacini oblacenja lovaca, pocast divljaci (u vecini tradicionalnih lovackih drustava postoji neki oblik pocasti divljaci, dok mi za Americke lovce nije poznat), nacini obrade trofeja, ili obrade divljacine. To varira.
Ono sta treba reci, nigdje se lov ne vodi kao oblik zabave.
Osobno meni lov nije zabava, vec nesto dublje od toga, ali to je druga prica. Koja se ujedno i tesko moze opisati u dvije rijeci.
Njemacku lovnu doktrinu tamosnji kriticari lova gledaju otprilike ovako.Hrpa debelih psihicki poremecenih guzonja i paresa, nedjeljom se sa puskom u ruci izivljava na jadnim neduznim zivotinjama.Nasa lovna doktrina tamo samo potice osudu javnosti.Biti lovac a biti donekle normalan za brojne tamosnje protivnike lova znaci ici u lov na nesto zato da jedes.
Love oni i kojote i lisice i dr ali uvijek se podsvjesno pravdaju da su lovci zbog dobrog mesa.
Znaci primjetio sam da se kod njih i sami lovci cesto pravdaju i hvale da nikad nisu odstrijelili nesto sto nisu pojeli.( ono kao ako to ne tvrdim, neko ce pomisliti da nisam normalan)
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Citao sam negdje neku javnu diskusiju na tu temu, I uhvatili ispitivati nekog lovca kako moze uzivati u ubijanju zivotinja.sjekira wrote:lov je iskonski osjećaj u čovjeka, zanimljivo je kako se osjećaji i porivi prenose genima (!) zašto se svi ljudi osjećaju dobro kad otvorene vatre? memorija stara desecima tisuća godina. Zato se takve stvari kako kažeš duboko osjećaju.. zabavno je voziti bickl.jolly wrote:Darko11 wrote: Osobno meni lov nije zabava, vec nesto dublje od toga
On je rekao, kad bi on uzivao u ubijanju zivotinja, onda bi radio u klaonici stoke i pilica, a ne bi bio lovac.
Inace, mislim da je to dobar argument kad se neko od nas nadje u slicnoj raspravi. Ja sam to znao iskoristiti par puta.
Turn better into best!
- Barut
- Časnički Namjesnik

Evo, novi zakon je na HRT-u na temi dana.
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Zelenaši, ovi šta oće EU gun ban i ostali seru kako je lov ubijanje životinja, pa ajmo stavit njih 10 u lov na vepra s bokericama po mogunćnosti 10-kama ali bez ikakve pripreme i upoznavanjem s oružjem pa vidit kad zapucaju koliko njih će imat rame u komadu i kad ih vepar počne naganjat pa postanu lovinom, to bih naučilo koliko vještine triba u lovu.jolly wrote: Citao sam negdje neku javnu diskusiju na tu temu, I uhvatili ispitivati nekog lovca kako moze uzivati u ubijanju zivotinja.
On je rekao, kad bi on uzivao u ubijanju zivotinja, onda bi radio u klaonici stoke i pilica, a ne bi bio lovac.
Inace, mislim da je to dobar argument kad se neko od nas nadje u slicnoj raspravi. Ja sam to znao iskoristiti par puta.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
Puno vjestine cak i s puskama.I istina da nam je lov i boravak u prirodi u genima.Lov je najstarija ljudska djelatnost i nesto je sasvim priroodno u odnosu na moderni zivot.Od poljoprivrede zivimo u gradovima fakticki sekundu u odnosu na razdoblje kojim se bavimo lovom.Muskarci su bili lovci a zene sakupljaci biljne hrane.Interesantno je kako mi muskarci danas volimo lov a vecine zena imaju sklonost biljkama i cvijecu.
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Jel ima tko ili zna nekoga da je registrirao Zastavu M70 B1, poluautomatsku verziju u svrhu sporta? Bio sam u Petrinjskoj i te puške nema u sustavu, možda je pod drugim nazivom.
Izgleda da novi zakon neće krenuti od 01.01.2017., gdje se dopušta registracija navedenog, a novci mi se ne bacaju da idem na rizik. Nabavna mi vrijedi do 05.01. tako da mi se ne čeka novi zakon.
Izgleda da novi zakon neće krenuti od 01.01.2017., gdje se dopušta registracija navedenog, a novci mi se ne bacaju da idem na rizik. Nabavna mi vrijedi do 05.01. tako da mi se ne čeka novi zakon.
ima jedna zastava m-21, mislim da je u Istri registriran.. barem mi jedan kolega tako reče
slon wrote:Jel ima tko ili zna nekoga da je registrirao Zastavu M70 B1, poluautomatsku verziju u svrhu sporta? Bio sam u Petrinjskoj i te puške nema u sustavu, možda je pod drugim nazivom.
mda.. uvijek sam bio dojma da je lakše registrirati bilo koji AR nego kalaš... kalaš kod nas je sinonim za ratovanje
ako ih se bude moglo uvoziti radije pričekati ukidanje embarga Rusiji ili pokušati nabaviti arsenalov AK... bolje su cijevi
Zanimljivo, hvala za info. Ja odlučio ići u rizik, javim ubrzo kako je sve prošlo.sjekira wrote:ima jedna zastava m-21, mislim da je u Istri registriran.. barem mi jedan kolega tako reče
pokaži fotografiju teti na oružju prvo ako ona klima glavom onda sve ok... to ti je od uprave do uprave, recimo Primorsko goranska nema šanse